29 Haziran 2010 Salı

Paraguay - Japonya MAÇ ANALİZİ



* Paraguay son 5 maçını kaybetmedi (2G-3B).
* Paraguay turnuvada oynadığı 3 maçıda kaybetmedi (1G-2B).
* Paraguay'ın turnuvada oynadığı 3 maçta ALT bitti.
* Paraguay Fifa Ülkeler Sıralamasında 29. sırada bulunuyor.
* Paraguay 8. kez Dünya Kupası'na katılıyor. 3 Kez gruplardan çıkmayı başardılar.
* Paraguay Milli Takımı kadrosunun yaş ortalaması 28,72
* Japonya son 7 maçının 5'ini kaybetti (2G).
* Japonya turnuvada oynadığı 3 maçın 2'sini kazandı (1M).
* Japonya'nın son 4 maçının 3'ü ALT bitti.
* Japonya Fifa Ülkeler Sıralamasında 43. sırada bulunuyor.
* Japonya 4. kez Dünya Kupası'na katılıyor. Sadece kendilerinin ev sahipliği yaptığı turnuvada grup maçlarını geçmeyi başardılar. Sonrasında ise Türkiye'ye 1-0 kaybederek elendiler.
* Japonya Milli Takımı kadrosunun yaş ortalaması 28,29
* Paraguay ileJaponya 4 kez karşılaştı. Paraguay 2 kez kazanırken 2 maç berabere bitti.
* Paraguay ile Japonya arasındaki son 2 maç 0-0 berabere bitti.



Paraguay milli takımı Güney Amerika elemelerinde rakiplerine adeta kök söktürmüş ve Arjantin'i geride bırarak Dünya Kupası vizesini almıştı.Elemelerde ilk maçında son dünya şampiyonu İtalya ile berabere kalan Paraguay, ardından Slovakya'ya tek yenilgisini tattırdı ve son maçında Yeni Zellanda karşısında aldıkları 1 puan, onları ikinci tura taşımaya yetti.Savunma anlayışı oturmuş ve güçlü rakiplerine kök söktüren Paraguay'ın, Dünya Kupası organizasyonlarındaki başarısızlığı da ayrı bir tartışma konusu olacak düzeyde.Dünya kupasında daha önce 7 kez katılan Paraguay, kupaya 4 kez grup aşamasında 3 kezde ikinci turda veda etmişti.Artık en azından bir çeyrek final heyecanı yaşamak istiyorlar.Paraguay Teknik Direktörü Gerardo Martino takımının istediği takdirde çeyrek finale ulaşabileceğini söyledi.Paraguay Salı günü çeyrek finale çıkmak için hırslı, mücadeleci, savaşçı görüntüsüyle dikkat çeken Japonya ile mücadele edecek.Teknik direktör Gerardo Martino çeyrek finale çıkmak için oyun tempolarını yükseltmeleri gerektiğini söyledi.Eğer tempolarını arttırır hücumda üretken olur ve savunmada da hata yapmazlarsa çeyrek finale yükselebilecek güce sahipler.Paraguay'da Victor Caceres cezalı durumda.Paraguay Teknik Direktörü Gerardo Martino'nun, cezalı orta saha oyuncusu Victor Caceres'in yerine Carlos Bonet'e görev vermesi bekleniyor.Paraguay'da sakatlığı nedeniyle Yeni Zelanda maçında oynayamayan Antolin Alcaraz, 2 gün önce antrenmanlara başladı ve ilk 11'de yer alabilir.

Asya futbolunun önde gelen ekiplerinden Japonya, ülkesinde gelişen futbola paralel olarak dünya futbolunda, adından gittikçe daha fazla söz ettiren bir ekip olarak dikkat çekiyor.Zeki , hızlı, savaşçı kimliğiyle ön plana çıkan Japonya, E Grubunu Hollanda'nın ardından 2. sırada tamamlayarak kendileri için iyi sayılabilecek bir başarıya imza attı.Takımın Dünya Kupası tarihindeki en büyük başarısı ise, G.Kore ile ortak düzenlediği 2002 Dünya Kupası'nda 2. tura yükselmek oldu. Japonya, bu turda Türkiye'ye yenilerek elenmişti.Dünya kupası E grubunda Danimarka'yı 3-1 mağlup ederek son 16'ya kaldığı karşılaşmanın ardından mücadelede bir gol kaydeden Japon oyuncu Honda yaptığı açıklamada son 16'ya kalmalarına rağmen performanslarından memnun olmadığını söyledi. Honda, mücadelenin ardından yaptığı açıklamada, "Beklediğim kadar sevinçli değilim çünkü daha bitirmedik. adım adım daha ileri gitmeliyiz. Bu yolda devam eden bir takım olabiliriz" şeklinde konuştu. Japonya'da, Paraguay'a karşı alınacak bir galibiyet dünya kupasında Güney Amerika takımlarına karşı alınacak galibiyet rekoru önemini de taşıyor.Dünya kupasında şuana kadar hiçbir asya takımı Güney Amerika takımlarına karşı bir galibiyet almazken, bu kıtalar arasında oynanan 10 karşılaşmada Güney Amerika 8 kez sahadan galibiyetle ayrılan taraf olurken, 2 karşılaşmada berabere sonuçlandı. Berabere kalınan karşılaşmalar ise 1966 yılında 1-1 sona erek Kuzey Kore - Şili ve 1994 yılında 0-0 berabere biten Güney Kore - Bolivya karşılaşmalarıydı.Ayrıca Japonya'nın alacağı galibiyet onların çeyrek final uğursuzluklarını kırmak içinde bir fırsat olacak.Son maçta yıldızlaşan ve 1 gol atıp 1'de asist yapan Keisuke Honda yaptığı açıklamada, "Sıradaki karşılaşma benim ve takımım için daha önemli çünkü Japon halkına hiçbir şeyin imkansız olmadığını göstermek istiyoruz" ifadelerini kullandı.Japonya'da cezalı ve sakat futbolcu yer almıyor.Japonya Teknik Direktörü Takeşi Okada'nın, maçta gruplarda oynattığı oyunculara yer vereceği ve aynı ilk 11'i sahaya sürmesi bekleniyor.

Japonya, kupada henüz elenmeyen takımlar arasında en az olumlu pas yapan takım durumunda. Japonya'nın 3 maçta 709 olumlu pasına karşı, Paraguay'ın 1051 olumlu pası bulunuyor.Paraguay'ın kadrosu kaliteli ve etkili oyunculardan kurulu. Turnuvaya 7 defa katılan ve en iyi derecesi Son 16'ya kalabilmek olan Paraguay, Japonya'yı mutlaka geçmek istiyor. Kendi grubunu ikinci bitiren Japonya da, tıpkı rakibi gibi en iyi derecesini Son 16'ya kalarak yapabilmişti. Japonya'da ise daha çok savaşan, mücadele eden , pres yapan bir takım görüntüsü var.Bu maçta favori yok ve şanslar eşit durumda.Kimin kazanacağını kestirmek çok güç.Böylesine bir maçta ne bir tarafa yönelmeyi nede alt-üst bahisine girmeyi uygun görüyorum.. en iyisi uzak durmak.


Muhtemel 11'ler

Paraguay : Villar, Morel, Da Silva, Alcaraz, Bonet, Vera, J.Caceres, Riveros, Santa Cruz, Valdez, Barrios

Japonya : Kawashima, Komano, Tanaka, Nagatomo, Nakazawa, Abe, Endo, Matsui, Hasebe, Honda, Okubo

0 yorum:

Yorum Gönder