30 Haziran 2010 Çarşamba

(29 Haziran) İspanya - Portekiz : 1-0



Zorlu maça İspanya takımı daha atak bir futbolla daha iyi bir başlangıç yaptı.Portekiz takım halinde savunmada kalarak İlerde Ronaldo ve Almedia'yı bıraktı sadece.

İspanya atak yaparken rakip savunmada açık arayarak Ronaldo , Simao gibi hızlı oyuncularıyla kontra ataktan gol bulmayı düşündü Portekiz takımı ilk dakikalarda.Kuşkusuz ilk başlarda İspanya ataklarında çok başarılı kurtarışlar yapan Eduardo, takımını oyunda tutan isimdi.Portekiz ise Tiago'nun uzaktan şutunda Casillas'ın koruduğu kalede gole yaklaştı ancak Casillas sektirdiği topa Almeida'dan önce hamle yaparak tehlikeyi savuşturdu.Ronaldo her zamanki gibi kazanılan her serbest vuruşu mesafe tanımaksızın kaleye göndererek Portekiz adına önemli firsatları harcadı.İlk 45 dakika görsel açıdan zevkliydi ancak tek eksik goldü.Fernando Torres'in ilk yarıdaki performansına özellikle deyinmek istiyorum.Liverpool'da geçen sezon sakatlıklar boğuşmuştu.Buna rağmen bu turnuvada ondan beklenti büyüktü ancak Torres ne kaleye gönderdiği şutlarda, ne birebirde etkili olabildi ve hiçbir varlık gösteremedi.Bunu sadece bu maç için söylemiyorum.Önceki maçlarında da çok etkisizdi Torres.

İkinci yarı ise yüksek tempoda başladı.İspanya yine rakip kalede üstünlük kuran taraf oldu.Villa zaman zaman kaleyi yoklayarak tehlikeli anlar yaşattı Portekiz kalesinde ancak diğer Santrafor Torres, ilk yarıda olduğu gibi ikinci yarıda da etkisizdi ve bunu teknik direktör Del Bosque'de fark ederek 58. dakikada Torres'in yerine oyuna 1.94'lük Llorente'yi aldı. Llorente girdikten sonra İspanya hücumda daha etkili görünürken Portekiz savunmasınada zor anlar yaşattı Llorente güçlü fiziğiyle.Oyuna girdikten çok kısa bir süre sonra sağ kanattan Ramos'un ortasında gole çok yaklaştı Llorente Ancak bir kez daha Eduardo gole izin vermedi.Maçın 68. dakikasında ise beklenen gol geldi.Yine Xavi,İniesta,Villa üçlüsü takımını öne geçirdi.İniesta pasında topu Xavi ile buluşturdu, Xavi topu Villaya attı, Villa ise ilk vuruşunda Eduardoya ikinci vuruşunda ise topu ağlara göndermeyi başardı.

Golden sonra Portekiz teknik direktörü Querioz oyuna taze kan sokarak oyuna denge getirmeye çalıştı ancak İspanya kontrolü elden bırakmadı ve Portekiz'e gol fırsatı vermeyerek Çeyrek finalde Paraguay'ın rakibi oldu.

0 yorum:

Yorum Gönder