3 Temmuz 2010 Cumartesi

Paraguay - İspanya MAÇ ANALİZİ


* Paraguay son 6 maçını kaybetmedi (2G-4B).

* Paraguay turnuvada son 3 maçta gol yemedi.

* Paraguay'ın son 5 maçı ALT bitti.

* Paraguay önceki turda Penaltı atışları sonunda Japonya'yı eledi.

* Paraguay Fifa Ülkeler Sıralamasında 29. sırada bulunuyor.

  * Dünya Kupası'na 8. kez katılan Paraguay, tarihinde ilk kez çeyrek final oynayacak.

* Paraguay Milli Takımı kadrosunun yaş ortalaması 28,72
 

* İspanya son 27 maçının 26'sını kazandı (1M).

* İspanya turnuvadaki son 3 maçını kazandı.

* İspanya'nın turnuvadaki 4 maçının 3'ü ALT bitti.
* İspanya önceki turda Portekiz'i eledi.

* Dünya Kupası'na 13. kez katılan İspanya, tarihinde hiç Dünya Kupası kazanamadı. En büyük başarısı 1950 yılında turnuvayı 4. bitirmesi.

* İspanya Fifa Ülkeler Sıralamasında 1. sırada bulunuyor.
 
* İspanya Milli Takımı kadrosunun yaş ortalaması 26,41

* Paraguay ile İspanya 3 kez karşılaştı. İspanya 1 kez kazanırken, 2 karşılaşma 0-0 berabere bitti.

"Boğalar" lakaplı İspanya takımı ikinci turda Portekiz'i David Villa'nın golüyle 1-0 mağlup ederek çeyrek finale yükselmişti.Zorlu maça İspanya takımı daha atak bir futbolla daha iyi bir başlangıç yapmıştı.Kuşkusuz ilk başlarda İspanya ataklarında çok başarılı kurtarışlar yapan Eduardo, takımını oyunda tutan isimdi.Liverpool'da geçen sezon sakatlıklarla boğuşan Fernando Torres günün en etkisiz isimlerindendi. Geçen sezonunun büyük kısmını sakatlıklarla boğuşarak geçirmesine rağmen bu turnuvada ondan beklenti büyüktü ancak Torres ne kaleye gönderdiği şutlarda, ne birebirde etkili olabildi ve hiçbir varlık gösteremedi.Bunu sadece bu maç için söylemiyorum.Önceki maçlarında da çok etkisizdi Torres. İspanya takımı ikinci yarıdada  yine rakip kalede üstünlük kuran taraf oldu.Villa zaman zaman kaleyi yoklayarak tehlikeli anlar yaşattı ancak diğer Santrafor Torres, ilk yarıda olduğu gibi ikinci yarıda da etkisizdi ve bunu teknik direktör Del Bosque'de fark ederek 58. dakikada Torres'in yerine oyuna 1.94'lük Llorente'yi aldı. Llorente girdikten sonra İspanya hücumda daha etkili görünürken Portekiz savunmasınada zor anlar yaşattı Llorente güçlü fiziğiyle.Oyuna girdikten çok kısa bir süre sonra sağ kanattan Ramos'un ortasında gole çok yaklaştı Llorente Ancak bir kez daha Eduardo gole izin vermedi.Maçın 68. dakikasında ise beklenen gol geldi.Yine Xavi,İniesta,Villa üçlüsü takımını öne geçirdi.İniesta pasında topu Xavi ile buluşturdu, Xavi topu Villaya attı, Villa ise ilk vuruşunda Eduardoya ikinci vuruşunda ise topu ağlara göndermeyi başardı.Golden sonra Portekiz teknik direktörü Querioz oyuna taze kan sokarak oyuna denge getirmeye çalıştı ancak İspanya kontrolü elden bırakmadı  ve çeyrek finale yükselmeyi başardı.İspanya'da sakat olan Albiol dışında önemli eksik bulunmuyor. İspanya Futbol Federasyonunun internet sitesindeki habere göre, Potchefstroom'daki antrenman sahasında çalışırken ayak bileğinden sakatlanan Martinez'de Paraguay  maçında forma giyemeyecek.Medyada ve taraftarlar tarafından Fernando Llorente'yi oynatmadığı için eleştirilen Del Bosque yaptığı açıklamada, "Turnuvalarda bu tarz tartışmalardan sakınmak imkansız çünkü herkesin bir fikri var ve fikirlerini açıklamaları güzel. Şuanda bizim forvetimiz Fernando Torres. Oynadığımız 4 maçın bazılarında Torres oynadı ve dahada oynayacak. Fernando Torres'e olan güvenimiz tam ve aynı zamanda Fernando Llorente'nin de takıma çok şeyler katabileceğini biliyoruz" ifadelerini kullanarak bu maçtada Torres'in ilk 11'de yer alacağını ifade etti.





Paraguay ise ikinci tur maçında dirençli, mücadeleci performansı ile öne çıkan Japonya ile karşılaşmıştı.Maça iki takımda dengede başlamıştı.Favori takım Paraguay olduğu için Paraguay rakibi üzerinde daha baskılıydı ilk bölümlerde ve topun kontrolünü elinde tuttu.Maçın 18. dakikasında Paraguay , Barrios'la girdiği gol pozisyonunu değerlendiremezken, bu pozisyondan 1 dakika sonra Japonya Matsui'nin ceza sahası dışından vuruşunda direği geçemedi ve bu anlar bize heyecanlı dakikalara yaşattılar.İlk yarıda çok az pozisyon vardı iki takımda risk almadı ve devreye golsüz girildi. İkinci yarıya yine Paraguay istekli ve baskılı başlayan taraf oldu.Oyunu kanatlara yaymaya çalışan Paraguay, jabulani'nin etkisinden dolayı kanatlarda top kontrolünde zaman zaman aksilikler yaşayarak başarılı olamadı kanat organizasyonlarında. Japonya ise dengeli futbolunu sürdürürken ceza alanı çevresinde topu ayaklarında biraz fazla tutarak duran top kazanma çabasındaydı.Ancak duran toplarda onlarda Danimarka maçındaki gibi etkili değillerdi.Zaten Paraguay teknik direktörü Martino önlemini almış gibiydi ve ceza alanı çevresinde olan duran toplarda bir hayli sinirlenmesi gözlerden kaçmadı.Ofansif oyunu ikıinci plana atan iki takım, savunmada da hata yapmayınca sıkıcı bir görüntü ortaya çıktı ve maç uzatmalara gitti.Maçın 30 dakikalık uzatma bölümüde dengeli geçti ve iki takımda savunmayı yine ön plana çıkardı.Çünkü yenecek bir golün telafisi olmayabilirdi.Penaltılara giden maçta Paraguay'da Barreto, Barrios, Riveroz , Valdez ve Cardozo topu ağlara gönderirken, Japonyada ise Ende,Hasebe ve Honda golü bulurken Komano kaçırdığı penaltıyla takımın elenmesine sebep oldu. Böylelikle Güney Amerika temsilcisi tarihinde ilk kez çeyrek finale yükselmiş oldu.2010 Dünya Kupası'nda Japonya'yı penaltı atışları sonucunda 5-3 mağlup eden Paraguay'ın kalecisi Justo Villar, İspanya'nın pas trafiğini keserek rakiplerini yenmeyi planladıklarını ifade etti.Villar, "Biz onlara pas imkanı tanımamalıyız. Çok iyi top çeviren ve son vuruşlarda oldukça etkili bir takımla oynayacağız. Onların oyunu bozamazsak kalemizde büyük tehlikeler yaşarız" dedi.Paraguay'ın gol umudu Nelson Valdez ise İspanya'nın yetenkli orta saha ve forvetlerini durdurmaları gerektiğini savundu.Valdez, "Dünya Kupası'nın favorilerinden gösterilen bir takıma karşı oynayacağız. Biz forvetler gol atmadan çeyrek finaldeyiz. Bu da bir başarı. Kimin gol attığının önemi yok. Takımın başarısı hepsinin önüne geçiyor. Paraguay bir ekip başarısı" diyerek sözlerini noktaladı.
Eksiği olmayan Paraguay'da Cacares'in cezası bitti.



Paraguay son turda çok zorlandı. Japonlar karşısında iyi bir oyun sahaya yansıtamadılar. Japonya daha istekli taraftı. Ancak penaltılar sonucu turu geçmesini bildiler. Bu maçta işleri çok zor olacaktır. Orta sahada eksik kalacaklarını düşünüyorum. Pas trafiğini kesebilecek bir pres güçleri yok. Erken oyundan düşebilirler.İspanya ne kadar güçlü ve komple bir takım olduğunu Portekiz maçında da gösterdi. David Villa müthiş bir form yakalamış durumda. Takımın her hattı büyük yıldızlarla dolu ve takım uyumu harika.Paraguay ise çeyrek finale kadar geldi ama artık yolun sonu. Güçlü savunması ile dikkat çekerken hücumda aksayan Paraguay, İspanya gibi büyük bir favori karşısında tutunamaz.Alternatif olarak ise Paraguay'ın hücumda son maçlarda zayıf kalması ve iyi savunma yapması, İspanya'nında golü bulduktan sonra hücumu bırakıp oyunu kontrolü altında tutmak istemesi beni alt tercihine yöneltiyor.
 
İspanya Kazanır @ 1.30
2.5 Gol Altı @ 1.45


Muhtemel Kadrolar ;

Paraguay (4-3-3) ; 1-Justo Villar, 4-Denis Caniza, 21-Antolin Alcaraz, 14-Paulo Da Silva, 3-Claudio Morel, 13-Enrique Vera, 6-Carlos Bonet, 16-Cristian Riveros, 9-Roque Santa Cruz, 18-Nelson Valdez, 19-Lucas Barrios

İspanya (4-4-2) ; 1-İker Casillas, 15-Sergio Ramos, 3-Gerard Pique, 5-Carles Puyol, 11-Joan Capdevila, 16-Sergio Busquets, 14-Xabi Alonso, 8-Xavi, 6-Andres İniesta, 9-Fernando Torres, 7-David Villa

0 yorum:

Yorum Gönder