29 Haziran 2010 Salı

(28 Haziran) Brezilya-Şili : 3-0



Şili her zamanki gibi maça hırslı başladı ve hücumu düşünürken savunmada açıklar verdi.Brezilya Fabiano ile bu açıkları değerlendirmeye çalıştı ancak ilk girişimlerinde başarılı olamadı. Brezilya'yada Kaka, Robinho , Fabiano gibi isimlerden gol beklenirken perdeydi Maicon'nun kullandığı köşe vuruşunda topa çok iyi yükselen ve iyi bir kafa vuruşu yapan Juan'dan geldi..

Juan'nın golünden 3 dakika sonra Hızlı gelişen Brezilya atağında Robinho, topu Kaka'ya bıraktı, Kaka da bekletmeden ceza sahasına hareketlenen Fabiano'nun önüne topu attı. Kaleciyle karşı karşıya kalan golcü oyuncu, kaleciyi geçtikten sonra topu boş kaleye yuvarladı ve turnuvadaki 3. golüne imza atarak farkıda 2'ye çıkardı.

Bu sezon Manchester City'de çok iyi bir sezon geçirmeyen ve Kupada formsuzluğuyla sırıtmasına rağmen Teknik direktör Dunga'nın vazgeçemediği Robinho ise Savunmadan süratle çıkan Ramires'in Şili savunmasının göbeğinde bulduğu boşluğu çok iyi değerlendirmesiyle ceza sahasının önüne topla buluştu ve sağ ayağının içiyle çok klas bir plase yaparak maçın skorunu ilan etti.

Brezilya bu galibiyetle son 8 takım arasına adını yazdırırken, Hollanda'nın rakibi oldu. Özellikle bu maçta çok iyi savunma yaptıklarını söyleyebiliriz.Kapandıkları zaman onları açmak zor görünüyor. Lucio, Juan gibi isimler fizik olarak çok iyiler, Maicon ve Bastos ise savunmada başarılı oldukları gibi hücumada çok destek veriyorlar.Ön liberoda oynayan Dani Alves ve Ramires'de savunmaya destek verince 6 kişilik Brezilya savunmasını açmak çok zor oluyor.Hollanda maçında Ramires cezası nedeniyle oynayamayacak ancak onun yerini doldurabilicek Gilberto Melo, Kleberson gibi kozlar var Dunga'nın elinde ve sıkıntı yaşayacaklarını sanmıyorum..

0 yorum:

Yorum Gönder