27 Haziran 2010 Pazar

Uruguay - Güney Kore MAÇ ANALİZİ



  • Uruguay grubunu lider olarak tamamladı.
  • Uruguay son 7 maçının 5'ini kazandı ve hiç kaybetmedi.
  • Uruguay turnuvada oynadığı 3 maçtada gol yemedi.
  • Uruguay'ın son 6 maçının 3'ü ALT, 3'ü ÜST bitti.
  • Uruguay Fifa Ülkeler Sıralamasında 20. sırada bulunuyor.
  • Uruguay 7. kez Dünya Kupası'na katılıyor. 1930 ve 1950 Yıllarında Dünya Kupası'nı kazandılar.
  • Uruguay Milli Takımı kadrosunun yaş ortalaması 27,13
  • G.Kore grubunu Arjantin'in ardından 2. sırada tamamladı.
  • G.Kore son 5 maçta 1 kez kazandı (1B-3M).
  • G.Kore'nin son 8 maçının 6'sı ALT bitti.
  • G.Kore 7. kez Dünya Kupası'na katılıyor. 2002 Dünya Kupası'nda Türkiye'nin ardından 4. olmuşlardı.
  • G.Kore Fifa Ülkeler Sıralamasında 52. sırada bulunuyor.
  • Güney Kore, B Grubu'nda kalesinde en fazla gol gören takım oldu.
  • G.Kore Milli Takımı kadrosunun yaş ortalaması 27,63
  • Uruguay ile G.Kore 2 kez karşılaştı. 2 maçıda Uruguay gol yemeden kazandı (1-0 ve 2-0).


2010 Güney Afrika Dünya kupası biletini play-off oynayarak zor bir şekilde alan Uruguay, grup maçlarında ise oldukça başarı bir performans sergiledi. Elemelerde attığı 28 golle en golcü 3. takım olan Uruguay daha çok hücum gücüyle çne çıkan bir takım ancak grup maçlarında kalesini gole kapatarak savunmada da başarılı bir grafik çizdi.İlk maçında Son Dünya Şampiyonu finalisti Fransa ile karşılaşan Uruguay, maçtan golsüz beraberlikle ayrılmıştı.İkinci maçında ev sahibi Güney Afrika'yı Forlan ve Suarez'in müthiş performansıyla yıkan Uruguay, son maçında ise kendisin gibi Güney Amerika ekibi olan Meksika'yı yine Suarez'in golüyle geçerek grubu lider tamamladı.Uruguay, grup maçlarında gol yemeyen 3 takımdan biriydi. Sağlam savunma yapan ve takım olarak iyi kapanan Uruguay Forlan ve Suarez gibi iki kaliteli golcüsüyle de işi bitiriyor. Özellikle duran topları iyi kullanan Forlan bu yolla uzun boylu savunmacılarını gole yakınlaştırıyor. Uruguay savunmasında Godin-Lugano her takımın kadrosunda görmek isteyeceği bir ikili. Dünya Kupası tarihinde Uruguay'ın bambaşka bir yeri var. 1930'da ev sahipliğini yaptığı ilk Dünya Kupası'nı kazanarak adını kalıcı bir şekilde futbol tarihine yazdıran Uruguay, 1950'de de Brezilya'nın ev sahipliğini yaptığı turnuvada ikinci kez Dünya Kupası'nda zaferi kazanmıştı.Şimdi ise son 16 takım arasına girdiler ve hedefleri tekrar şampiyonluğa ulaşmak.Bu hedefe ulaşmak için ilk olarak Port Elizabeth'teki 46 bin seyirci kapasiteli Nelson Mandela Bay Stadı'nda oynanacak olan maçta Güney Kore'yi yenmeleri gerekiyor.Uruguay'ın defans oyuncusu Diego Godin'in, Mauricio Victorino'nun yerini alması bekleniyor. Meksika maçındaki kadroda bundan başka değişiklik düşünülmüyor.Takımda eksik yada sakat bir futbolcu bulunmuyor.

2010 Dünya Kupasında Asya kıtasını başarılı bir şekilde temsil eden Güney Kore, son 16'ya kalarak büyük bir iş başardı.Asya temsilcisi karakteristik yapısında olan birlikte çalışma özelliğini futbolda da ortaya koyuyor. Ve saha içinde gösterdikleri savaşçı ve yardımlaşmayı seven oyun yapısı diğer ülkelerden en büyük farkları.Çalışkan orta saha, kötü bir savunma ve yaratıcı oyuncuların azlığı gibi Güney Kore'nin genel özelliklerini göz önüne aldığımızda gruptan çıkmaları oldukça zor görünüyordu ancak bileğinin hakkıyla biraz da şansının yardımıyla 2. tura çıktı. Nijerya maçta inanılmaz golleri kaçırmasa burada olamazlardı. Hızlı ve tempolu oynayan futbolculara sahipler ve kontrataklar en büyük silahları. Ama Uruguay gibi savunma güvenliğini elden bırakmayan ve rakibe boş alan bırakmayan bir takım karşısında bu silahlarını kullanamazlar. Daha önce 7 kez Dünya Kupasına katılan Güney Kore, bu turnuvaların 6'sına grup aşamalarında veda ederken sadece Japonya ile birlikte ev sahipliği yaptıkları tunuvada yarı finale yükselmiş ve kupayı 4ncü sırada tamamlamışlardı.Bu turnuvada son 16'ya kalarak en büyük ikinci başarısına imza atmış oldular.Güney Kore'de ikinci tur hakkında açıklamalarda bulunan teknik direktör Huh, "Rakibimizin Uruguay olursa, ani atak olarak çok güçlüler bu yüzden tamamen hazırlıklı olmalıyız" ifadelerini kullanmıştı ve öylede oldu. 2. turdaki rakipleri Uruguay. Çeyrek finale kalma maçına çıkacak olan Güney Kore'nin uruguay karşısında başa baş mücadele edeceğini ancak çeyrek finale kalan takımın Uruguay olacağını tahmin ediyorum.Güney Kore Teknik Direktörü Huh Jung-moo'nun, defans Cha Du-ri'nin yerine Kim Dong-jin'i oynatması bekleniyor.Asya temsilcisinde de sakat yada cezalı bir isim yok.

Güney Kore milli takımı daha çok savunmasıyla öne çıkan, orta sahayı kalabalık tutarak rakibe boş alan bırakmayan bir takım görünümündeydi ancak grup maçlarında bu görüntüsünden çok uzaktılar.Sadece Yunanistan maçında kalesini gole kapatabildiler , diğer iki maçta ise tam 6 gol yediler.Uruguay 'ın A grubunda aldığı iyi sonuçlar ve özellikle son maçlarda iyi futbol ile büyük beğeni topladığını belirtmeliyim.Takımın yıldızları Forlan ve Suarez formda olduğunda takımın tutulması çok zor. Lugano önderliğindeki defans bloku da Turnuıva'nın Hollanda ile birlikte gruplarda gol yemeyen iki takımından biriler.Bu maçtada savunmada Kötü bir görüntü çizen Güney Kore karşısında gol bulurlarsa maçı koparacaklardır.Öne geçerlerse çok iyi yaptıkları takım savunmasıyla üstünlüklerini maç sonuna kadar taşıyacaklarına inanıyorum.Daha evvel Port Elizabeth stadında oynanan 6 müsabakada "ALT" bitti.Bu stadda oynanan maçlar ve alınan sonuçlar şu şekilde ;

Güney Kore 2 - 0 Yunanistan
Slovenya 0 - 1 İngiltere
Sırbistan 0 - 1 Gana
Almanya 0 - 1 Sırbistan
Fildişi Kıyısı 0 - 0 Portekiz
Şili 1 - 0 İsviçre

Güney Kore-Yunanistan maçı dışında oynanan 5 maçta TGS 0-1 aralığında sona ermiş.Bu maçında düşük bir skorla biteceğini ve Güney Kore'nin sağlam Uruguay savunmasını aşmakta zorlanacağını, Uruguay'ın Forlan & Suarez ikilisiyle işi bitireceğini düşünüyorum.

=> Uruguay Kazanır
=> 2.5 Gol Altı Biter


Muhtemel 11'ler

Uruguay : Muslera; M.Pereira, Lugano, Godin, Fucile; Perez, Arevalo, A.Pereira; Cavani, Suarez, Forlan

Güney Kore : Jung Sung-Ryong; Cha Du-Ri, Cho Yong-Hyung, Lee Jung-Soo, Lee Young-Pyo; Park Ji-Sung, Kim Jung-Woo, Ki Sung-Yong, Lee Chung-Yong; Park Chu-Young, Lee Dong-Guk

0 yorum:

Yorum Gönder