28 Haziran 2010 Pazartesi

Brezilya - Şili MAÇ ANALİZİ



  • Brezilya, G Grubu’nu 7 puanla lider tamamladı.
  • Böylece üstüste son 7 kupada da gruplarını birinci sırada bitirdiler.
  • Şili, H Grubu’nu İspanya’nın ardından 2. sırada tamamladı.
  • Brezilya’nın grupta oynadığı 3 karşılaşmanın 2’si “Üst” bitti.
  • Şili’nin grupta oynadığı 3 karşılaşmanın 2’si “Alt” bitti.
  • Şili, gruptaki 2 golünü de İspanya maçında yedi.
  • İki takım arasında oynanan son 6 karşılaşma “Üst” bitti.
  • Şili, 1962 yılından bu yana Brezilya’yı yenemiyor.
  • Aralarında oynadıkları son 10 karşılaşmanın 9’unu Brezilya kazandı.
  • Ayrıca aralarında oynanan son 2 maçta takımlar müsabakayı 10 kişi tamamladı.
  • Brezilya’da Kaka’nın cezası bitti. Ayrıca Elano ve Robinho’nun da forma giymesi bekleniyor.
  • Şili’de orta saha Estrada’nın yanı sıra savunma oyuncuları Ponce ve Medel cezalı.
  • Aralarındaki toplam 66 maçta Şili sadece 7 kez kazanabildi.
  • Bu elemelerdeki maçları Brezilya 3-0 ve 4-2 kazanmıştı.
  • 1998 Dünya Kupası'ndaki maçı da Brezilya 4-1 galip bitirmişti.
  • Şili 62 faulle grup maçlarının en çok faul yapan takımı oldu.

Dünya Kupalarına en fazla katılan takım olan ve Güney Amerika'yı en iyi şekilde temsil ederek bu kupayı daha önce tam 5 kez müzesine götüren Sambacılar bu turnuvada da oldukça iddaalı.Sambacılar ortaya koydukları oyun anlayışı ile yıllardan beri göze hoş gelen bir futbol sistemi ile sahada yer alıyorlar.Grupta son maçta Portekiz karşısında izleyenleri tatmin edemediler ancak bu birazda eksiklerden ve grupta son maç olmasından kaynaklanıyor.r. En çok savunma bölgesinde sorunlar yaşayan takım, son dönemlerde Lucio, Juan, Luisao, Maicon, Daniel Alves gibi oyuncuların kadroya girmesi ile birlikte defans hattında iyiden iyiye gelişmiş durumda. Tekniğe dayalı oyun anlayışını benimseyen Brezilya hücumda da oldukça etkili.Özellikle Elano'nun performansı beklentilerin üstünde ve bunun yanırsıra Fabiano oldukça formda.Castrol Performans verileri, Brezilya'nın golcü oyuncusu Luis Fabiano'nun çektiği şutların üçte ikisinin gol olduğunu gösteriyor.Sevilla'nın forveti geçen yılki FIFA Konfederasyon Kupası'ndaki gibi, beş gol atarak, Brezilya'nın turnuvayı kazanmasına yardımcı oldu. Dünya Kupası'nda şu ana kadar, kaleye yalnızca üç şut attı ve onların ikisi yerini buldu.Real Madrid'de ter döken Kaka zaten takımın beyni.Bunun yanı sıra sağ kanattan Maicon ve sol kanattanda Bastos hücuma sürekli destek veriyorlar.Brezilya 1958, 1962, 1970, 1994 ve 2002 yıllarında düzenlenen Dünya Kupaları'nda dünyanın en büyüğü oldu. 1950 ve 1998 yılında şampiyonluğu son maçta kaçıran Brezilya, 1938 ve 1978'de ise dünya üçüncüsü unvanını aldı.Güney Afrika'nın Brezilyalı çalıştırıcısı Carlos Alberto Parreira Brezilya'nın turnuvada geleceğinin çok pozitif bir noktada olacağını söylerken "Brezilya daha bütün kozlarını oynamadı, göstereceği şeyleri göstermedi. Gaz pedalına ayakların koydular ama henüz tam gaz vermediler" diyerek bir kez daha Brezilya'nın favori olduğunu belirtmiş oldu.Brezilya çeyrek finale kalmak için kendisin gibi Güney Amerika ekibi olan Şili ile mücadele edecek.Sambacılarda sakat yada cezalı futbolcu bulunmuyor.Kart cezası nedeniyle Portekiz maçında oynayamayan Kaka , Şili'ye karşı forma giyecek.Kaka'nın yanı sıra sağ ayak bileğindeki sakatlığından kurtulması beklenen Galatasaraylı futbolcu Elano'yu ve bacağındaki hafif sakatlığı düzelen Robinho'yu oynatmayı düşünüyor. Defansa dönük orta saha oyuncusu Felipe Melo'nun ise sol ayak bileğindeki sakatlığı devam ettiği için bu maçta forma giyemeyebileceği belirtildi. Brezilya milli takımı ilk 3 maçında 1647 pas yaptı ve en çok isabetli pas yapan takım durumunda.

Şili milli takımı , 2010 Dünya kupasınde benim en çok beğendiğim takım diyebilirim.Sürekli ofansif oynuyolar ve çok gol pozisyonuna giriyorlar.Rakip tanımıyorlar ve her takım karşı aynı şekilde mücadele ediyorlar.Ancak İspanya maçında bu durum onları çok sıkıntılı bir duruma soktu.Savunmada büyük boşluklar veriyorlar ve İspanya gibi bireysel yeteneği yüksek olan ve hızlı hücum yapabilen takımlar karşısında bu savunmalarıyla çok büyük sıkıntılar yaşayacaklardır. Özellike Alexis Sanchez, Mark Gonzales, Fernendez ve Juan Beausejour ilerde oldukça etkililer. Takımın en önemli Silahı olan Humberto Suazo ise henüz varlık gösteremedi ve patlamaya açık bir isim.Bunun yanı sıra savunmada yer almasına rağmen sık sık ilerde gördüğümüz İsla'da rakip kalede tehlikeler yaratabilen bir isim.Çok hırslı mücadele ediyorlar ancak gereksiz müdahaleler yüzünden kart görerek sıkıntıya düşüyorlar.Bu anlamda da kendilerine çeki düzen vermeleri gerekiyor.Bielsa'nın Medel, Ponce ve Jara'dan oluşan 3'lü savunma anlayışı Çeyrek finale kalmak için Brezilya ile oynayacakları maçta dağılmış durumda.İspanya maçında sarı kart görerek Medel ve Ponce cezalı duruma düştü.Bunun yanısıra kırmızı kart gören Estrado'da bu maçta yok.Şu ana kadar 7 kez Dünya Kupası'nda mücadele eden, ilk Dünya Kupası'na 1930'da katıldı. 1962'de ev sahipliği yaptığı Dünya Kupası'nda aldığı üçüncülük ile en iyi Dünya Kupası derecesine elde eden Şili, katıldığı diğer Dünya Kupaları'nda ise önemli bir başarı elde edemedi.Diğer 6 turnuvada 5 kez grup aşamasında, 1 kezde ikinci turda elendiler.Brezilya gibi favori olan bir takım karşısında bu oyun anlayışı ve 3 as oyuncusunun eksiğinde işleri çok zor görünüyor.Şili'de cezası biten Carmona ve Matias Fernandez takımdaki yerlerini alacaklar. Sarı kart cezalısı olan Medel ve Ponce'nin yerine Contreras ve Fuentes'in oynaması bekleniyor.Şili takımı grup maçlarında 10 sarı kart gördü ve şuana dek turnuvada en çok kart gören takım durumunda.

İki takım daha önce 65 kez karşılaştı. Maçların 46'sını Brezilya, 7'sini Şili kazandı, 12 maç berabere bitti. Takımlar arasında son 10 maç şöyle sonuçlandı:

15.08.2000 Şili: 3 - Brezilya: 0
07.10.2001 Brezilya: 2 - Şili: 0
06.06.2004 Şili: 1 - Brezilya: 1
08.07.2004 Brezilya: 1 - Şili: 0
04.09.2005 Brezilya: 5 - Şili: 0
24.03.2007 Brezilya: 4 - Şili: 0
01.07.2007 Brezilya: 3 - Şili: 0
07.07.2007 Şili: 1 - Brezilya: 6
07.09.2008 Şili: 0 - Brezilya: 3
09.09.2009 Brezilya: 4 - Şili: 2

Şili milli takımı sürekli ofansif oynayan ve savunmasında çok açık veren bir takım.Son maçtada İspanya bu açıkları iyi değerlendirerek Şili'yi yenmesini bilmişti.Brezilya takımıda rakip savunmanın açıklarını iyi değerlendiren bir takım.Şili takımı Brezilya ve Arjantinden sonra grup aşamasında rakip kaleye 40 kezle en çok şut atan takımdı ve oynadıkları 3 maçtada golü buldular.Brezilya'da zaten Robinho, Kaka, Luis Fabiano gibi üst düzey futbolculardan oluşan hücum hattına Elano ve Savunmadan Maicon'da destek verince ,Şili gibi savunması kötü olan ve 2 as savunmasından da yoksun olan bir takım karşısında gol bulamamaları süpriz olur.Şili, 1962 yılından bu yana Brezilya’yı yenemiyor.Aralarında oynadıkları son 10 karşılaşmanın 9’unu Brezilya kazandı. İki takım arasında oynanan son 6 karşılaşma “Üst” bitti.Verdiğim bilgiler ve bu istatistikler doğrultusunda 1.30'dan Brezilya galibiyeti zorda olsa gelecektir.Alternatif olarak 1.30'un riskine girmek istemeyenler 1.85 oranıyla oldukça cazip olan üst seçeneğinede yönelebilirler.

=> Brezilya Kazanır. @1.30
=> 2.5 Gol Üstü Biter. @ 1.85



Muhtemel 11'ler


Brezilya : Julio Cesar; Maicon, Lucio, Juan, Michel Bastos; Gilberto Silva, Felipe Melo; Elano, Kaka, Robinho; Luis Fabiano

Şili : Bravo; Jara, Fuentes, Contreras; Vidal, Carmona, Isla; Fernandez; Sanchez, Suazo, Beausejour

0 yorum:

Yorum Gönder