27 Haziran 2010 Pazar

İsveç Superettan 13. Hafta Yorum ve Tahminleri




237 - Assyriska - Falkenbergs FF [ 2.5 GOL ÜSTÜ / 1.60 ]

* Assyriska son 4 maçta 1 kez kaybetti (2G-1B).
* Assyriska evinde son 2 maçını kazandı.
* Assyriska'nın son 6 maçının 5'i ÜST bitti.
* Falkenberg son 11 maçının 7'sini kaybetti ve sadece 1 kez kazandı (3B).
* Falkenberg deplasmanda son 3 maçını kaybetmedi (1G-2B).
* Falkenberg'in son 7 maçının 6'sı ALT bitti.
* Falkenberg son 7 maçta Assyriska'ya 1 kez kaybetti (4G-2B).
* Assyriska ile Falkenberg arasındaki son 7 maç ALT bitti.

Assyriska takımı geçen hafta Oster deplasmanından Ceyhun Eriş'in attığı golle 1 puan almayı başardı ancak kazanabilirlerdide.Rakip Oster son 15 dakikayı 10 kişi oynadı ve iyi direnerek puan almasını bildi.Assyriska böylelikle son 3 deplasman maçındaki ilk puanını almış oldu.Daha çok evindeki maçlarda oynadıkları başarılı futbolla öne çıkıyorlar.Evinde oynayacağı bu maçıda kazanarak üst lige yükselme iddasını sürdürmek istiyorlar.

Falkenbergs FF takımı ise geçen hafta lider Norrkoping'i ağırlamış ve Alexandersson'nun golleriyle 2-0 öne geçmesine rağmen maçtan 3-2 mağlup ayrılarak haftayı puansız kapamıştı.Ligde 4 haftadır galibiyete hasretler.Sahasında oynadığı 6 maçta henüz galibiyetle tanışamayan Falkenbergs FF, deplasmanda ise son 3 maçında 5 puan topladı.Ligde hiç iyi günler geçirmeyen ekip sadece ligin zayıf takımları olan Vasby ve Oster'den galibiyet alabildi.Durumları hiç iç açıcı görünmüyor.

Sahasında etkili oynayan Assyriska, formsuz Falkenbergs FF karşısında galibiyet için bir adım önde görünüyor.Ancak Falkenbergs FF deplasmanda süprizlere imza atabiliyor zaman zaman.Evinde oynadığı maçlarda bize bol gol izlettiren Assyriska, bir kez daha gollü bir maç izlettirir.



238 - Trollhattan FC - Sundsvall [ 2 / 1.80 ]

* Trollhattan son 7 maçının 5'ini kaybetti (2B).
* Trollhattan evinde 6 maçta 1 kez kazandı (2B-3M).
* Trollhattan'ın 6 iç saha maçıda ALT bitti.
* Sundsvall son 4 maçının 3'ünü kazandı (1M).
* Sundsvall deplasmanda son 5 maçını kaybetmedi (3G-2B).
* Sundsvall'ın son 4 deplasman maçı ALT bitti.
* Trollhattan ile Sundsvall arasındaki son 2 maç Alt ve Berabere bitti.


İsveç 2.liginde son sırada bulunan Trollhattan sahasında Sundsvallı ağlırlıyor.Ev sahibi Trollhattan FC, ligin en az gol atan takımı(7 golle) ve en çok gol yiyen takımı(21).Ancak bu gollerin 15'ini deplasmanda yediler.Evinde oynadıkları 6 maçta 2 gol atıp 6 gol yediler ve iç saha maçları genelde kısır geçiyor.Geçen hafta deplasmanda Angelholms FF 'e 4-2 yenilmişlerdi.Ligde 7 haftadır galibiyete hasret olan Trollhattan FC, bu 7 maçta 2 beraberlik 5 mağlubiyet aldı.Evinde oynadıkları son 3 maçtan ise sadece 1 puan alabildiler.Trollhattan için söyleyebileceğimiz tek iyi gelişme son haftalarda gol atma sıkıntılarını aşmış olmaları.

Deplasman takımı Sundsvall ise haftaiçi evinde oynamasına rağmen formsuz Angelhoms'a 1-0 yenilerek 9 maç aradan sonra mağlubiyetle tanıştı ve aynı zamanda liderliği kaptırdığı gibi 3.sıraya kadar geriledi.Bu sezon zirveye oynuyorlar ve son sıradaki Trollhattan FC'ye puan kaptırarak 2nci bir süpriz yaşamak istemiyorlar.Deplasmanda oynadığı 6 maçta 11 puan alarak deplasman lideri olan Sundsvall, son iki deplasman maçındanda galibiyetle ayrıldı.Aldığı şok mağlubiyetle liderliği kaptıran Sundsvall'ın, Trollhattan deplasmanında puan bırakacağını sanmıyorum.Sundsvall kazanır.


253- Norrkoping - Angelholms [ 1 / 1.50 ] & [ ÜST / 1.60 ]

* Norrkoping evinde 6 lig maçının 4'ünü kazandı ve hiç kaybetmedi.
* Norrkoping'in son 6 maçının 5'i ÜST bitti.
* Norrkoping ligin en fazla gol atan takımı (24 gol).
* Angelholm son 4 deplasman maçında 1 kez kazandı (1B-2M).
* Angelholm'un son 9 maçının 8'i ALT bitti.
* Norrkoping ile Angelholm 2 kez karşılaştı. Taraflar 1'er kez kazanırken 2 maçta ÜST bitti.


Geçen hafta Falkenbergs FF karşısında 2-0 geriye düştüğü maçta Hasani ve Khalili'nin golleriyle 3-2 kazanmasını başaran Norrkoping , iki hafta aradan sonra galibiyetle tanışırken averajlada liderlik koltuğuna oturdu.Angelholms karşısında takımı adına 2 gol atan ve galibiyette büyük rol oynayan Khalli, kırmızı kart cezalısı ve bu maçta yok.Lider Norrkoping evinde 6 lig maçının 4'ünü kazandı ve hiç kaybetmedi.Rakip fileleri 12 maçta 24 kez havalandıran Norrkoping ligin en golcü takımı ve bu gollerin 13'ünü evindeki maçlarda buldular.Aynı zamanda iç sahada da en çok gol atan takımlar.

Deplasman ekibi Angelholms Trollhattan'a patladıktan sonra erteleme maçında Sundsvall'ı deplasmanda yenerek ard arda 2. galibiyetini aldı ve yükselişe geçti.

Bu maçta evsahibi takım kaliteli kadrosu ve sahasında oynamanın avantajıyla ön plana çıkıyor.Angelholms deplasmanda iyi görüntü vermiyor kapanarak puan almaya çalışıyorlar ancak Norrkoping evinde hızlı futbol oynayan yapısıyla dikkat çeken bir takım ve çokta etkililer.Norrkopings'in bu maçta puan kaybedeceğini düşünmüyorum.Norrkopings kazanır.Alternatif olarak üst bahiside değerlendirilebilir.



252 - Jönköpings Södra - Syrianska FC [ ÜST / 1.55 ] & [ TGS 4-6 / 2.45 ]

* Jonkopings evinde son 4 maçının 3'ünü kazandı (1M).
* Jonkopings'in son 7 maçının 6'sı ÜST bitti.
* Suriyenska son 3 deplasman maçını kaybetti.
* Suriyenska'nın son 5 maçının 4'ü ÜST bitti.
* Jonkopings ile Suriyenska aralarında 2 kez karşılaştı. Taraflar 1'er kez sahadan galibiyet ile ayrıldı.


Jönköpings Södra takımı ligde 3 maç üst üste kazanmış ve kupada da tur atlayarak çıkışa geçmişti ancak son 2 haftada Degerfors ve Ljungskile'ye kaybetti ve durakladı.Özellikle savunmada ciddi sıkıntılar yaşıyorlar ve kalesinde gördükleri 24 golle en çok gol yiyen ekipler.

Syrianska FC takımı ise geçen hafta Hammarby'a sahasında 2-0 yenilerek ard arda 2. mağlubyetini aldı ve üst sıralardan uzaklaşmaya başladı.Attığı 20 golle ligin en golcü ekiplerinden biri olan Syrianska FC, aynı zamanda kalesinde gördüğü 20 gollede en çok gol yiyen ekipler arasında yer alıyor.Syrianska FC takımı açık futbol oynayan ve sürekli hücumu düşünen oyun yapısına sahip olduğundan rakipleride defans açıklarını değerlendirmekte fazla zorlanmıyor. Bu nedenlede bize bol gollü maçlar izlettiriyorlar.

Jönköpings Södra 'nın evinde oynadığı 6 maçın 5'i üst biterken,Syrianska FC'ninde deplasman oynadığı 6 maçın 5'i üst bitti.Jonkopings'in son 7 maçının 6'sı,Syrianska FC 'ninde son 5 maçının 4'ü üst bitti.AÇık futbolu tercih eden bu iki takımın maçında da üst seçimi ön plana çıkıyor.Oranı arttırmak isteyenler TGS 4-6 seçiminide yapabilirler.


251 - IK Brage Borlange - Orgryte [ TGS 2-3 / 1.70 ]

* Brage evinde son 4 maçının 3'ünü kazandı ve hiç kaybetmedi.
* Brage'nin ligdeki 12 maçının 6'sı ALt, 6'sı ÜST bitti.
* Orgryte son 3 maçında berabere kaldı.
* Orgryte deplasmanda 6 maçta 1 kez kaybetti (3G-2B).
* Orgryte son 8 maçının 4'ü ALt, 4'ü ÜST bitti.
* Orgryte son 5maçının 4'ü TGS 2-3 aralığında bitti.
* Orgryte ligin en fazla beraberlik alan takımı (7 kez).
* iki takım aralarında ilk kez karşılaşacak.


Ev sahibi IK Brage takımı geçen hafta Henrik Larsson'nun çalıştırdığı Landskrona'ya Karlsson 'u durduramayınca 2-0 mağlup olmuştu.Böylelikle son 3 deplasman maçından da puansız ayrılmış oldular.Daha çok sahasında aldıkları başarılı sonuçlarla dikkat çekiyorlar.Sahasında oynadığı 6 maçta 3 galibiyet 3 beraberlik alan IK Brage Borlange, evinde Orgryte, Norrkoping ve Ljungskile'le birlikte namağlup durumda.

Orgryte takımı ise geçen sezon Allsvenskan'dan Djurgarden'nin son 3 maçını arka arkaya kazanmasıyla dramatik bir şekilde ligden düşmüştü.Bu sezona iyi bir başlangıç yaptılar ancak son maçlarda oldukça formsuzlar.Ligde 5 haftadır galibiyete hasret olan Orgryte, bu 5 maçta 4 beraberlik 1 mağlubiyet aldı.Oynadıkları 13 maçta sadece 3 galibiyet alabilen Orgryte, 7 beraberlik ve 1 mağlubiyet aldı.Ligin en çok berabere kalan ve en az mağlup olan takımılar.Sahasında oynadıkları 5 maçın tamamı berabere bitti.Ligde aldıkları tüm galibiyetleri deplasman maçlarında elde ettiler.İlk 3 deplasman maçını kazanan Orgryte, son 3 deplasman maçında ise 2 beraberlik 1 mağlubiyet aldı.Son haftalarda sık sık beraber kalan Orgrtye, 5 haftalık kazanamama serisini Brage deplasmanında noktalama peşinde.

Evinde iyi sonuçlar alan IK Brage Borlange ile deplasmanda iyi sonuçlar alan Orgryte arasında oynanacak olan maçta tahmin yapmak zor görünüyor.Ben tarihlerinde ilk kez karşılaşacakları bu maçta taraf bahsinin aksine TGS 2-3 Tercihini daha mantıklı buluyorum.

0 yorum:

Yorum Gönder