29 Haziran 2010 Salı

(28 Haziran) Hollanda - Slovakya : 2-1



Maça iki takımda kontrollü başladı ve ilk dakikalarda iki takımda uzaktan şutlarla kaleyi yokladı ancak iyi bir vuruş gelmedi.Slovakya'nın daha önce oynadığı maçların aksine biraz daha savunma kurgusuna önem vermesi mücadele gücü yüksek ve pozisyon açısından kısır bir maçı ortaya çıkardı.

Hollanda'da Robben farkı bir kez daha öne çıktı.Savunmadan ileri atılan uzun topta iyi kontrol yaptı ve ardından çok şık bir vuruşla takımını öne geçirdi.İkinci yarıyada iyi başlayan Hollanda maçın 50. dakikasında iki net pozisyondan Van Persie ve Sneijder ile yararlanamadı. Slovakya'ya oyun alanı bırakmayan, hücumda olduğu kadar savunma hattında da başarılı bir maç çıkartan Hollanda, Slovakya'nın gol için yüklendiği dakikalarda savunmada açıklar vermeye başladı ve orta alanda kazanılan serbest vuruşta top Kuyt'a doğru geldi. Kuyt kafasıyla çok iyi bir kontrol yaptı ve kaleci Mucha'yı geçerek Sneijder'e adeta alda at dedi ve usta oyuncu çok kolay bir gole imza atarak Slovakların ümitlerini yitirdi.Maçın son dakikalarında en azından 1 gol için yüklenen Slovaklar uzatmaların son dakikasında Stekelenburg'un yaptığı faul sonrası penaltı kazandı ve penaltıyı gole çevirerek kupadaki 4. golüne imza atan Vittek aynı zamanda Slovakya tarihininde en golcü futbolcusu olma ünvanını ele geçirdi.

Golden sonra Santraya vakit kalmadı ve Hollanda adını çeyrek finale yazdırırken , Slovaklarda turnuvaya renk katarak mücadelesinden dolayı alkış aldı.

0 yorum:

Yorum Gönder