27 Haziran 2010 Pazar

Arjantin - Meksika MAÇ ANALİZİ



  • Arjantin grubunu lider tamamladı.
  • Arjantin son 8 maçını kazandı.
  • Arjantin turnuvadaki 3 maçınıda kazandı.
  • Arjantin'in son 6 maçının 3'ü ALT, 3'ü ÜST bitti.
  • Arjantin son 3 maçta Meksika'yı yendi.
  • Arjantin 14. kez Dünya Kupası'na katılıyor. 1978 ve 1986 yıllarında Dünya Kupası'nı kazandılar. 2 kez ise finalde kaybettiler.
  • Arjantin Fifa Ülkeler Sıralamasında 8. sırada bulunuyor.
  • Arjantin Milli Takımı kadrosunun yaş ortalaması 27,67
  • Meksika grubunu Uruguay'ın ardından 2. sırada bitirdi.
  • Meksika son 5 maçta 1 kez kaybetti (3G-1B).
  • Meksika'nın son 3 maç ALT, önceki 4 maçı ÜST bitti.
  • Meksika, 1986'da evlerindeki turnuvada çeyrek final oynamayı başardı. 1999'da ise Konfederasyon Kupası'nı kazandılar.
  • Meksika Fifa Ülkeler Sıralamasında 17. sırada bulunuyor.
  • Meksika Milli Takımı kadrosunun yaş ortalaması 27,62
  • Arjantin ile Meksika 10 kez karşılaştı. Arjantin 4 kez kazanırken, Meksika 2 kez kazandı (4B).
  • Arjantin ile Meksika arasındaki son 3 maç ÜST, önceki 6 maç ise ALT bitti.
  • Arjantin ile Meksika 2006 Dünya Kupası'nda yine grup maçlarının ardından karşılaşmış ve maç 1-1 berabere bitmişti. Uzatmalarda gülen taraf Arjantin olmuştu.

Dünya futbol tarihinin en iyilerinden biri olan Maradona'nın önderliğindeki Arjantin milli takımı ise Güney Amerika elemelerinde çok iyi bir performans sergilemesede Güney Afrika biletini kapmıştı.Grup maçlarında ise sonuç olarak oldukça başarılı olduklarını söyleyebiliriz.İlk maçında Nijerya'ya 1-0, ikinci maçında Güney Kore'yi 4-1 ve son maçında Yunanistan'ı 2-0 mağlup ettiler.Kuşkusuz en iyi hücum hattına sahipler ve onları durdurmak çok zor görünüyor.Oyun olarak çokta iyi değiller ancak bireysel yetenekleri üst düzey olan oyuncularıyla maçın sonucunu her an değiştirebilirler.Daha önce Dünya kupasına 14 kez katılan Arjantin, bu kupada en çok boy gösteren takımlardan biri.Arjantin ilk olarak Dünya Kupası'nı 1978 yılında kendi evinde düzenlenen organizasyonda kaldırdı. Bu başarısından sonra Tangocular 1986 yılında Meksika'da aynı başarıyı gösterdiler.Ancak o yıldan sonra katıldıkları 5 turnuvada en büyük başarısını çeyrek finale kalarak göstermişlerdi.Artık kupanın sahibi olmak istiyorlar.Arjantin Dünya Kupası'nda defansında yaptığı basit hatalarından ders çıkarması ve hücum gücünün sayesinde turnuvanın en dikkat çeken takımı konumunda bulunuyor.Arjantin Milli Takımı'nın form durumundan memnun olduğunu ve giderek daha da iyi olacaklarını dile getiren Maradona, "Messi ve Tevez henüz tam olarak formda değiller ve bu iki oyuncum da yüzde 30 performansla oynuyor. Belki yarın insanlar benim için ukala diyecekler ancak bu bir gerçek. Takımım yeni yeni form tutmaya başladı. Takımıma güvenim sonsuz ve onları her şartda ciddi anlamda destekliyorum" diyerek inancını bir kez daha ortaya koymuştu.Messi'nin ön plana çıktığı Arjantinde Veron'a da dikkat edilmesi gerekiyor.Estudiantes’in 35 yaşındaki kaptanı, Yunanistan’a karşı oynadıkları maçta yaptığı 132 pasla, 1966 yılından beri Dünya Kupası’nda tek bir maçta yapılan pas rekorunun sahibi oldu. Gözler Lionel Messi’nin üzerinde olmasına rağmen, Meksikalı orta saha oyuncuları oyunları üzerinde üstünlük kurulmasını istemiyorlarsa dikkatlerini Veron'u tutmaya vermeliler. Gol krallığı yarışında iki futbolcuyla ilk sırayı paylaşan Arjantinli Gonzalo Higuain ile Carlos Tevez, ilk 11'de yer alacak. Sergio Aguero ve Diego Milito da yedek kulübesine çekilecek. Defans oyuncuları Gabriel Heinze ve Jonas Gutierrez'in de ilk 11'de sahaya sürülmesi bekleniyor.


2010 Dünya kupasına katılmak için uzun bir yol sarfeden Meksika, bunca mücadeleyi boşa vermediğini ispatladı.Açılış maçında Güney Afrika ile berabere kalan Meksika, ikinci maçında ise son dünya kupası finalisti Fransa'yı 2-0 yenerek gruptan çıkma adına önemli bir işe imza atmıştı.Son maçında Uruguay'a yenildiler ancak averajla Güney Afrika'nın önünde yer aldılar ve Çeyrek finale kalmak için Arjantin'le mücadele etmeye hak kazandılar.13 kez katıldığı Dünya Kupası'nda önemli bir başarı elde edemeyen Meksika yalnızca ev sahipliğini yaptığı 1970 ve 1986'da çeyrek finale yükselmeyi başarmıştır. Amaçları turnuvanın en büyük favorilerinden biri olan Maradona'nın öğrencilerini yenerek bir kez daha çeyrek finalde yer almak.Turnuvaya başarılı bir giriş yapan Tangocular, Meksika'nın gözünü korkutmuyor.2006 Dünya Kupası'ndaki buluşmanın da bir rövanşı olacak bu maç. 4 sene önce taraflar, yine ikinci turda karşı karşıya gelmiş ve Arjantin, uzatmalarda Maxi Rodriguez'in golüyle maçtan 2-1 galip ayrılarak tur atlayan taraf olmuştu.Meksika'nın Arjantin karşısında işi zor görünsede kaptan Torrado yaptığı açıklamalarda inanırlarsa başaracaklarını ve maçın ortada olduğunu söylemişti.Meksika'da Arsenal'li genç yıldız Carlos Vela'nın sakatlığı sürüyor. Ağrıları bulunan tecrübeli golcü Franco'nun da oynama ihtimali düşük.Meksika Teknik Direktörü Javier Aguirre'nin, Hector Moreno'nin yerine, cezası sona eren Meksikalı defans oyuncusu Efrain Juarez'i ilk 11'de oynaması düşünülüyor.

Arjantin milli takımı elemelerin aksine turnuvaya beklentilerin de üzerinde bir başlangıç yaptı ve grup aşamasında resmen fırtına gibi esti.Meksika'nın Arjantin'e şansı tutmuyor. Zaten iki takım arasında da güç farkı ortada. 2007 ve 2008'de oynanan maçları Tangocular 3-0 ve 4-1 kazanmasını bildi. İki takım arasındaki en büyük fark skor üretme olarak görünüyor.Arjantin takımı Messi, Tevez, Higuain, Veron gibi yıldızları ile hücumda çok etkili ve yedek kulübesi bile Dünya kupasının en iyi hücumcularına sahip.Meksika ise skoru değiştirebilecek bir yıldız yok.Zaten attıkları 3 golün biri savunma oyuncusu Marquez'den geldi birini ise penaltıdan buldular.Arjantin takımı golü bulduğu takdirde büyük avantaj sağlıyacaktırki çok kaliteli hücum hattıyla Meksika karşısında da gol bulacaklardır diye düşünüyorum.Tangocular Çeyrek finale kalır.

Arjantin Kazanır @ 1.35


Muhtemel 11'ler

Arjantin : Romero; Otamendi, Demichelis, Burdisso, Heinze; Gutierrez, Mascherano, Di Maria; Messi, Tevez, Higuain

Meksika : Perez; Osorio, Rodriguez, Moreno, Salcido; Juarez, Marquez, Torrado; G. Dos Santos, Blanco, Barrera

0 yorum:

Yorum Gönder