29 Haziran 2010 Salı

(29 Haziran) Paraguay - Japonya : 0-0 ( PK 5:3 )


Maça iki takımda dengede başladı.Favori takım Paraguay olduğu için Paraguay rakibi üzerinde daha baskılıydı ilk bölümlerde ve topun kontrolünü elinde tuttu.Maçın 18. dakikasında Paraguay , Barrios'la girdiği gol pozisyonunu değerlendiremezken, bu pozisyondan 1 dakika sonra Japonya Matsui'nin ceza sahası dışından vuruşunda direği geçemedi ve bu anlar bize heyecanlı dakikalara yaşattılar.İlk yarıda çok az pozisyon vardı iki takımda risk almadı ve devreye golsüz girildi.

İkinci yarıya yine Paraguay istekli ve baskılı başlayan taraf oldu.Oyunu kanatlara yaymaya çalışan Paraguay, jabulani'nin etkisinden dolayı kanatlarda top kontrolünde zaman zaman aksilikler yaşayarak başarılı olamadı kanat organizasyonlarında. Japonya ise dengeli futbolunu sürdürürken ceza alanı çevresinde topu ayaklarında biraz fazla tutarak duran top kazanma çabasındaydı.Ancak duran toplarda onlarda Danimarka maçındaki gibi etkili değillerdi.Zaten Paraguay teknik direktörü Martino önlemini almış gibiydi ve ceza alanı çevresinde olan duran toplarda bir hayli sinirlenmesi gözlerden kaçmadı.

Ofansif oyunu ikıinci plana atan iki takım, savunmada da hata yapmayınca sıkıcı bir görüntü ortaya çıktı ve maç uzatmalara gitti.Maçın 30 dakikalık uzatma bölümüde dengeli geçti ve iki takımda savunmayı yine ön plana çıkardı.Çünkü yenecek bir golün telafisi olmayabilirdi.Penaltılara giden maçta Paraguay'da Barreto, Barrios, Riveroz , Valdez ve Cardozo topu ağlara gönderirken, Japonyada ise Ende,Hasebe ve Honda golü bulurken Komano kaçırdığı penaltıyla takımın elenmesine sebep oldu.

0 yorum:

Yorum Gönder