29 Haziran 2010 Salı

29 Haziran / 1 Temmuz 2010 - İskandinav Ligleri Maç Yorumları & Tahminleri

  • İsveç Superettan

511 : Degerfors - Oster [ 1 / 1.65 ]

* Degerfors son 5 maçının 4'ünü kazandı (1B).

* Degerfors evinde son 5 lig maçını kazandı.

* Degerfors'un son 3 maçı ÜST bitti.

* Oster son 9 maçının 6'sını kaybedip, 3'ünü kazandı.

* Oster deplasmanda son 6 maçının 4'ünü kaybetti (2G).

* Oster'in son 10 maçının 5'i ALT, 5'i ÜST bitti.

* Degerfors ile Oster arasındaki son 11 maçın 9'u ÜST bitti.


Degerfors takımı geçen hafta ligin zayıf ekibi Vasby United'i 2-1'le geçti ve peşpeşe 3. galibiyetini alarak çıkışını sürdürdü.Oynadıkları son 5 maçta 13 puan toplayarak zirveye çok yaklaştılar.Hücumda gayet başarılılar skor üretmekte sıkıntı çekmiyorlar ama savunmada sıkıntıları var.Oynadıkları son 7 maçtada kalesinde gol gördüler.Degerfors özellikle sahasında çok etkili , iyi oynayan ve başarılı sonuçlar alan bir takım. Sahasında oynadıkları son 5 maçtanda galip ayrıldılar ve iç sahada en çok puan alan takım durumundalar.Alt sıralardan kurtulma çabası veren Oster'ide yenerek Sundsvall'ın önüne geçmek istiyorlar.

Deplasman ekibi Oster ise arka arkaya aldığı 2 galibiyetten sonra Sundsvall'a 2-0 yenilerek durakladı.Rakip fileleri 13 kez havalandıran Oster ligin en az gol atan ekiplerinden biri.Bunun yanında savunmada da iyi değiller ve 12 maçta kalesinde tam 19 gol gördüler.Evinde oynadığı 6 maçta sadece 7 puan toplayabilen Oster, deplasmanda da parlak bir performans gösteremiyor. 6 dış saha maçında 2 galibiyet 4 mağlubiyet aldılar ve deplasmanda berabere kalmayan 3 takımdan biriler.

Ev sahibi Degerfors oldukça formda ve sahasında çok etkili bir takım.Alt sıralardan kurtulma çabası veren Oster karşısında zorlanacaklarını düşünmüyorum. Degerfors kazanarak çıkışını sürdürür.



529 - Vasby - Ljungskile [ 0&2 ]

* Vasby son 4 maçını kaybetti.

* Vasby evinde son 7 maçının 6'sını kaybetti (1G).

* Vasby'nin son 3 maçı ÜST, önceki 3 maçı ALT bitti.

* Ljungskile son 11 lig maçında 1 kez kaybetti (5G-5B).

* Ljungskile deplasmanda son 5 maçta 1 kez kaybetti (1G-3B).

* Ljungskile'nin son 6 deplasman maçının 5'i ALT bitti.

* Ljungskile son 6 maçta Vasby'e 1 kez kaybetti (4G-1B).

* Vasby ile Ljungskile arasındaki son 3 maç ÜST bitti.



Vasby United takımı geçen hafta Degerfors'a 2-1 yenilerek ard arda 4. mağlubiyetini almış oldu.Ligde oynadıkları 12 maçta sadece 8 puan toplayabildiler ve son sıradaki Trollhattan FC'nin 1 puan üzerinde yer alıyorlar.Geçen sezonda Vasby ligde kalma mücadelesi vermiş ve zar zor 1 puan farkla ligde kalmasını başarmışlardı ancak bu kez durumları daha vahim görünüyor.Onlar için söyleyebileceğimiz tek olumlu şey hücumda son haftalarda biraz daha olumlu görünmeleridir.Sahasında bu sezon 6 maç oynayan Vasby bu maçlarda sadece 1 kez kazanırken diğer 5 maçta rakiplerine boyun eğdi.

Deplasman ekibi Ljungskile ise ligin formda ekiplerinden biri.Oynadıkları son 11 maçta 5 galibiyet 5 beraberlik alırken sadece 1 kez mağlup oldu.Özellkle iç saha performansları çok iyi ve 6 maçta 4 galibiyet 2 beraberlik aldılar sahasında oynadıkları maçta.Deplasman performansları için aynı şeyi söylememiz mümkün değil. Oynadıkları 6 maçta sadece 1 galibiyet alabildiler ve 3 beraberlik 2'de yenilgileri bulunuyor.Deplasmanda daha çok kapanarak, zaman zaman kontraataklarla gol arayan bir takım görünümündeler.Bu nedenle deplasman maçları oldukça kısır geçiyor.Ljungskile, haftaiçi evinde kupa karşılaşmasında iyi oynamasına rağmen üst ligden Gefle'ye 1-0 kaybetti ve elendi. Ligde ise lider Sundsvall'ın 5 puan gerisindeler ve bu maçı kazanarak aradaki puan farkını azaltmak istiyorlar.

Ljungskile deplasmanda son 5 maçta 1 kez kaybetti . Vasby ise evindeki 6 maçın 5'ini kaybetti. Ljungskile takımı kupa yorgunu olsada üst sıralardan kopmamak için bu maçtan en az 1 puanla ayrılacaktır.



  • İsveç Kupası

547 - Hammarby - Elfsborg [2 / 1.55] & [ÜST / 1.65]

* İsveç Kupası müsabakaları tek maçlı eleminasyon sistemine göre oynanacaktır. Beraberlik halinde uzatmalar ve penaltılara geçilecektir.
* Hammarby Superettan Ligi'nde 6. sırada bulunuyor.
* Hammarby son 6 maçının 4'ünü kazandı (1B-1M).
* Hammarby evinde son 4 maçının 3'ünü kazandı (1B).
* Hammarby'nin son 10 maçının 5'i ALT, 5'i ÜST bitti.
* Hammarby önceki turda üst ligden Trelleborg'u eledi.
* Elfsborg Allsvenskan Ligi'nde 5. sırada bulunuyor.
* Elfsborg son 3 maçını gol yemeden kazandı.
* Elfsborg deplasmanda son 4 maçta 1 kez kaybetti (2G-1B).
* Elfsborg'un son 10 maçının 5'i ALT, 5'i ÜST bitti.
* Elfsborg önceki turda alt ligden Degerfors'u eledi.
* Elfsborg son 4 maçta Hammarby'e kaybetmedi (2G-2B).
* Hammarby ile Elfsborg arasındaki son 7 maçın 5'i ALT bitti.


Hammarby takımı İsveç'in alt ligi olan Superettan'da mücadele ediyor ve son haftalarda oldukça formda bir ekip.Ligde oynadıkları son 3 karşılaşmadan 7 puan çıkardılar.Hücumda sıkıntı çekmiyorlar ve son 7 maçında da gol bulmasını başardılar.Haftasonu evinde Landskrona karşısında farklı galip gelerek morallenen Hammarby, kupada önceki turda bir başka üst lig ekibi olan Trelleborg'u yine bu sahada yenerek elemeyi başarmıştı.

Elfsborg takımı ise İsveç'in 1. ligi olan Allsvenskan'da mücade ediyor.Ligde verilen aradan dolayı 40 gündür maç yapmıyorlar.Ancak araya arka arkaya 3 maç kazanarak moralli bir şekilde girmişlerdi ve bu maçlarda kalesinde gol görmemişlerdi.En son 19 Mayıs'da İsveç kupası 3. turunda Degerfors ile karşılaşmış ve sahadan 2-0 galip ayrılarak Hammarby'in rakibi olmuştu.Ligde şampiyonluk parolasıyla başlayan Elfsborg, lider Helsingborg'un bir hayli gerisinde kaldı. onlar için artık hedef Avrupa kupalarına katılmak ve İsveç kupasını müzesine götürmek.

Son haftalarda iyi bir hava yakalayan ve evinde iyi sonuçlar alan Hammarby, 40 gündür maç yapmayan, dinç Elfsborg karşısında yorgun olacaktır.Son 1 ayda 8. maçına çıkıyorlar çünkü.Elfsborg bu avantajı iyi değerlendirir ve kalitesinide ortaya koyarak turu geçen taraf olur.Alternatif olarak üst bahiside değerlendirilebilir.


  • Finlandiya Veikkausliga

522 - KuPS Kuopio - Tampere United [ 0&2 1.33] & [ 2h / 1.35 ]

* Kuopion son 3 maçını kaybetti.
* Kuopion evinde son 4 lig maçının 3'ünü kazandı (1M).
* Kuopion'un son 7 lig maçı TGS 2-3 aralığında bitti.
* Tampere United son 8 maçını kaybetmedi (4G-4B).
* Tampere United deplasmanda son 4 maçının 3'ünü kazandı (1B).
* Tampere United'ın son 11 maçının 8'i TGS 2-3 aralığında bitti.
* Tampere United son 17 maçta Kuopion'a sadece 1 kez kaybetti (13G-3B).
* Kuopion ile Tampere United arasındaki son 5 maçın 4'ü TGS 2-3 aralığında bitti.


Ev sahibi KuPS Kuopio geçen hafta Haka'ya 2-1 yenilerek peşpeşe ikinci mağlubiyetini almış, aynı zamanda galibiyet hasretinide 3 haftaya çıkarmıştı.Deplasmanda oynadığı 4 maçta sadece 4 puan toplayabildiler ve genelde iç sahada aldıkları başarılı sonuçlarla dikkat çekiyorlar. Sahasında 3 maç arka arkaya kazandıktan sonra Honka'ya yenilerek ilk iç saha mağlubiyetini almışlardı , bu kez galibiyet peşindeler.

Deplasman ekibi Tampere United ise kuşkusuz ligin en formda takımlarından biriler.Geçen hafta evinde namağlup olan Honka'yı 2-0 yenerek onlara ilk iç saha mağlubiyetini tattırmışlardı.Ligde 8 haftadır kaybetmeyen Tampere United , son 4 maçından ise sadece 1 galibiyet aldı.İşin ilginç yanı oynadıkları son 6 maçın 5'inde ilk yarıyı önde kapattılar. Tampere United rakibinin aksine deplasmanda aldığı başarılı sonuçlarla ön plana çıkan bir takım.Deplasmanda 4 maçtır kaybetmiyorlar ve bu 4 maçta 3 galibiyet 1 beraberlik aldılar.

İki takım arasında oynanan maçlara baktığımız zaman deplasman ekibi Tampere United'ın büyük üstünlüğü göze çarpıyor.Daha evvel 17 kez karşılaşan Tampere ve Kuopio arasındaki maçlarda 13 kez Tampere , 2 kez Kupio kazanırken 2 maçta berabere bitmiş. KuPS Kuopio'nun sahasında oynanan 8 maçta ise Tampere 6 kez kazanırken ev sahibi 1 kez kazanabilmiş ve 1 maçta berabere bitmiş.Tampere United rakibine göre daha üstün, daha kaliteli ve daha formda.Bu şartlar altında bu deplasmandan puan çıkaramamaları süpriz olur.En azından bir puan alacaklardır.İşi sağlama almak isteyenler 1.35 orandan Handikaplı 2 tercihinde bulunabilirler.

0 yorum:

Yorum Gönder