3 Temmuz 2010 Cumartesi

Onlarda kaçırdılar!

2010 Afrika Dünya Kupası'nda Uruguay penaltılar sonucunda Gana'yı 5-3'lük skorla mağlup ederek bir diğer yarı finalist olurken, Gana takımında Gyan Asamoah karşılaşmanın 120. dakikasında takımı adına bir penaltı vuruşundan yararlanamamıştı.

Asamoah çok kritik bir penaltı atışından yararlanamazken, dünya kupası tarihinde yıldız oyunculardadahil olmak üzere bir çok oyuncu penaltı atışlarından yararlanamadı. İşte penaltı atışlarından yararlanamayan oyuncular ve penaltı kaçırdıkları maçlar:



1990 Dünya Kupası'nda futbol dünyasının efsane ismi Diego Armanda Maradona, Arjantin'in çeyrek finalde Yugoslavya ile karşı karşıya geldiği karşılaşmada penaltı atışından yararlanamadı. Maradona'nın kullandığı penaltı atışını Yugoslavya'nın kalecisi Tomislav Ivkovic kurtardı fakat Arjantin bu karşılaşmayı 3-2 kazandı.


 1986 Dünya Kupası'nda ise  Fransa'nın Brezilya ile karşı karşıya geldiği çeyrek final karşılaşmasında Michel Platini, topu üstten auta yollayarak penaltı atışından yararlanamadı fakat Fransa bu karşılaşmayı 4-3 kazandı.


 Brezilya Milli Takımında ise Socrates 1986 yılındaki aynı karşılaşmada penaltı atışından yararlanamayan bir diğer isimdi. Socrates'in vuruşunu Fransa kalecisi Joel Bats kurtardı. Brezilya'da Zico'da aynı karşılaşmada mücadelenin ikinci yarısında penaltı atışından yararlanamadı.

  

1994 Dünya Kupası Finali'nde ise Brezilya ile karşılaşan İtalya takımında Roberto Baggio kullandığı penaltı atışını üstten auta atmıştı ve Brezilya bu karşılaşmayı 3-2 kazanmıştı. Aynı karşılaşmada Franco Bresi'de İtalya'nın kullandığı ilk penaltıyı üstten auta atmıştı.
 

0 yorum:

Yorum Gönder