20 Temmuz 2010 Salı

Yeni Sezon Öncesi Hazırlık Maçları ( 20 Temmuz )


 
506 - Panathinaikos - Wolfsburg

Geçen sezon Hem Yunanistan Ligini hemde Kupasını şampiyon olarak tamamlayan Panathinaikos yeni sezon öncesi hazırlıklarına Bundesliga ekiplerinden Wolfsburg ile yapacağı maçla devam ediyor. Uhren Cup turnuvası adı altında oynayacak olan maçta , turnuvadaki diğer takımlar ise Stutgart ve Twente.

Geçen sezon hem içerde hem dışarda 35 puan toplayan Panathinaikos, ligin aynı zamanda en golcü ekibiydi. Özellikle Cisse ile hücumda çok etkili olduklarını görmüştük. Güçlü fizik yapısı ve süratli oyunuyla rakip savunmaya zor anlar yaşatan bir isim Cisse. Yaşlı bir kadroya sahip olan Panathinaikos'da takımdaki oyuncuların uzun süredir beraber oynamasından dolayı iyi bir anlaşma söz konusu.



2008-2009 sezonunda Bundesliga'da şampiyon olarak çok büyük bir başarı elde eden Wolfsburg ise geçtiğimiz sezon hayal kırıklığı yaşattı. Özellikle Grafite ve Dzeko gibi iki golcü oyuncusunu takımda tutarak yeni sezonada iddalı girmişlerdi ancak istedikleri hedefe ulaşamadılar.Aslında bu sezonda Dzeko & Grafite zaman zamanda Misimovic ile hücumda çok etkili olarak skor üretmekte sıkıntı yaşamadılar ancak savunmadaki başarısızlıkları onları hedeflerine ulaşmasında engelledi. Son hazırlık maçında liginin amatör takımlarından Magdeburg'u dahi yenemediler.Steve McClaren yönetiminde bu sezon iyi işler yapmaları bekleniyor. Kadrolarında Dzeko, Grafite, Misimovic gibi etkili isimleri takımda tuttular.



Neticede hazırlık maçı olduğu için takımların sahaya nasıl bir kadro ile çıkacaklarını kestirmek güç.Kalite olarak rakibinden daha üstün olduğunu düşündüğüm ve Steve McClaren yönetiminde iyi işler yapmasını beklediğim Wolfsburg'un bu maçı kaybetmeyeceğini düşünüyorum.

Wolfsburg Kaybetmez.
 
 
507 - Young Boys - Deportivo

Geçtiğimiz sezon son iki maçında mağlup olunca uzun süre lider olduğu ligde şampiyonluğa ulaşamadı Young Boys takımı. Transfer döneminde Gectıgımız sezon 32 macta 30 kez fılelerı sarsan Fildişili Seydou Doumbia'yı CSKA'ya kaptırarak hücumda çok önemli bir güç kaybettiler. Doumbia'nın boşluğunu takıma 4 forvet transfer ederek doldurmaya çalışıyorlar ancak bu isimler onun boşluğunu dolduracak kapasitede futbolcular değiller.Orta sahanın en önemli isimlerinden Yapı Yopo'yuda lig şampiyonu Basel 'e kaptırdılar.

Takıma yeni katılan isimler ; Ammar Jemal (Sahel - defans); Christoph Spycher (Eintracht Frankfurt - defans); Emmanuel Mayuka (Maccabi Tel Aviv - forvet); Moreno Costanzo (St. Gallen - forvet); Senad Lulic (Grasshoppers Zurich - orta saha); Roman Bürki (FC Schaffhausen - kaleci); Lucien Dénervaud (FC Biel/Bienne - forvet); Dario Dussin (FC Biel/Bienne - forvet); Erhan Kavak (Thun - orta saha)

Gidenler: Seydou Doumbia (CSKA Moskova - forvet); Aron Liechti (FC Biel/Bienne - defans); Mauro Lustrinelli (AC Bellinzona - forvet); Giuseppe Morello (Thun - forvet); Marc Schneider (Thun - defans); Gilles Yapi-Yapo (Basel - orta saha)



Yeni sezon öncesi yaptıkları diğer hazırlık karşılaşmalarında eski güçlerinden uzak oldukları gözden kaçmadı. 2. lig ekibi Lausanne ile 3-3 berabere kalmışlardı.Yine 2. lig ekibi Kriens'i 2-1 yendiler ancak sonrasında Zurich'e 3-2 yenilmişlerdi.Sonrasında yine 2. lig ekibi Winterthur'u 4-2 yenen Young Boys , son hazırlık maçında ise Sporting Lisbon'a 1-0 yenilmişti. Ligdeki ilk maçında ise yeni ekip Thun ile 1-1 berabere kaldılar.Özellikle hücumdaki etkinliklerini kaybetmeleri gözden kaçmadı.

İspanyol ekibi Deportivo geçen sezona çok iyi bir başlangıç yaparak iddalı takımlardan biri olarak göze çarpmıştı ancak sonrasında ligdeki son 13 maçında sadece 1 galibiyet alarak çok kötü bir performans gösterdiler ve hızlı bir düşüşle ligi ancak 10. sırada bitirdiler.



Transfer döneminde Valencia'dan Michel, Benfica'dan Urreta ve Santa Clara'dan Stopira'yı transfer ettiler. Arizmendi, Mista ve Bergantinos ise takımdan ayrılan oyuncular.

Deportivo takımı yeni sezona henüz yeni başlıyor bu nedenle hakkında fazla birşey söylemek mümkün değil.Ancak Young Boys'un çok önemli oyuncularını kaybettiği ve eski gücünden uzak olduğu ortada.Tahmini çok zor bir mücadele olacak.Ben Deportivo'nun eski gücünden uzak olan Young Boys'a yenileceğini düşünmüyorum açıkçası ve kaybetmeyeceklerini düşünüyorum.

Deportivo Kaybetmez.
 

0 yorum:

Yorum Gönder