21 Temmuz 2010 Çarşamba

Şampiyonlar Ligi Ön Elemeleri 2. Tur Rövanş Maçları (21 Temmuz 2010)

523 - Olimpi Rustavi - Aktobe



Olimpi Rustavi Kazakistan'da ki ilk karşılaşmayı 2-0 kaybetmiş ve rovanş maçı öncesi şansını zora sokmuştu.

Aktobe takımı devam etmekte olan Kazakistan liginde 3. sırada yer alıyor.Lider Tobol'un 4 puan gerisinde yer alıyorlar ve ligin formda ekiplerinden biriler.Oynadıkları son 5 maçın 4'ünden galibiyetle ayrıldılar.Deplasman maçlarında skor üretmekte sıkıntı yaşasalarda rakiplerinede oynadıkları defansif futbolla fazla pozisyon vermiyorlar.Avrupa kupalarında ise arka arkaya katıldığı üç sezonda da 1. ön eleme turundan öteye gidemedi.Kadrosunda ağırlıklı olarak Kazak futbolcular yer alıyor. Senegalli Khalifa Ba, Kamerunlu Alain Bono ve Titi Essomba, Ulraynalı Petr Badlo, Rus Nikita Khokhlov, Konstantin Golovskoy, Andrey Karpovich, Sergei Strukov ve Kırgız Emil Kenzhesariev yabancı uyruklu isimler.

FC Olimpi Rustavi takımı ise geçtiğimiz sezon Gürcistan liginde iyi bir performans sergilemişti.Ancak Özellikle gol yollarında sıkıntılı oldukları görmüştük. 7.300 kişilik Poladi Stadium'da katı Aktobe savunmasını aşarak turu geçmek istiyorlar ancak bunu başarmaları zor görünüyor.FC Olimpi Rustavi takımı Gürcistan'nın köklü kulüplerinden birisi ancak çokta başarılı bir geçmişe sahip değiller.Son yıllarda bir gelişme gösteriyorlar ve sürekli şampiyonluğa oynuyorlar.Avrupada da başarı elde etmek istiyorlar ancak bu turu geçeceklerini düşünmüyorum. Aktobe takımı kalite olarak rakibinden çok üstün olmasada liglerinin halen devam etmesi ve formda olması onları bu maçtada şanslı kılıyor. Sahadan yenilmeden ayrılacaklarını düşünüyorum.

Aktobe Kaybetmez.

536 - Zilina - Birkirkara



Malta temsilcisi Birkirkara ilk maçı kendi evinde kazandı belki ama , Slovak ekibi Zilina çok çok daha iyi bir takım, bunu belirtmeye gerek yok.Zaten ilk maçı kaybetmelerine rağmen çok üstün bir performans sergilemişlerdi.

Birkirkara sahasında oynamasına rağmen ofansif anlamda çok zayıf göründü ve kaleye 4 şut atabildi. Bunların 3 ü kaleyi bulurken biri gol oldu.Zilina ise deplasmanda oynamasına rağmen ofansif bir futbolla Birkirkara ya zor anlar yaşattı.Rakip kaleye tam 26 şut attılar ve 14 kez kaleyi bulmalarına rağmen golle tanışamadılar.

Kadrosunda ağırlıklı olarak Malta uyruklu futbolcular bulunan Birkirkara takımında Sırbistan'lı Branko Niševic ve Nikola Vukanac , Hollandalı Sylvano Comvalius yabancı uyruklu isimler olarak yer alıyor.

Zlina takımı haftasonunda Slovenya ligindeki ilk maçında 1-0 geriye düştüğü maçta Zlata Moravce'yi Majtan ve Oravec'in golleriyle mağlup ederek Pod Dubnom Stadı'nda oynanacak olan ön eleme rovanş maçı öncesi moral buldu. Andorra temislicisi FC Santa Coloma'dan bile 3 gol yiyen Birkirkara'nın ofansif yönü çok kuvvetli olan Zilina karşısında işleri çok daha zor görünüyor.Zilina 'nun turu rahat geçeceğine inanıyorum. Ancak açılan 1.05'lik oran çok komik. Bürolardan oynayanlara handikaplı galibiyetlerini önerebilirim.

Zilina Kazanır
Zilina Handikaplı Kazanır.


540 - Sparta Prag - Liepajas Metalurgs



İlk maçı Sparta Prag deplasmanda 3-0 kazanarak önemli bir avantaj elde etti.Liepajas Metalurgs Takımının 22 kişilik kadrosuna baktığımız zaman büyük bir kısımın Letonya uyruklu olduğunu görüyoruz.Sadece kaptan Tomas Tamošauskas ( Litvanya ) , orta saha oyuncusu Vitalijus Kavaliauskas ( Litvanya ) ve forvet lija Spasojevic ( Karadağ ) takımda bulunan yabancı uyruklu isimler.Geçen sezon Liepajas Metalurgs takımı , Letonya Virsliga'da oynadığı 32 maçta 79 puan toplayarak şampiyon olarak tamamlamıştı.Bu sezonada iyi başladılar ancak oynadıkları son iki maçı kaybettiler.Ligde lider Ventspils'in 7 puan gerisinde 3. sırada yer alıyorlar.Deplasmanlarda oynadıkları ofansif futbolla dikkat çekiyorlar ve tur içinde bu maçta goller bulmak zorundalar.

AC Sparta Prag zaten Avrupada en azından ön elemelerde sık sık gördüğümüz bir takım.Çek Cumhuriyeti'nin en popüler futbol takımılar. Çekoslovakya döneminde de Çek Cumhuriyeti döneminde de millî takıma en çok oyuncu veren takım durumundaydılar..Geçen sezon Gambrinus liga'da 30 maça çıkan Sparta Prag, bu maçlarda 16 galibiyet 14 beraberlik alarak sezonu Jablonec 97'nin 1 puan önünde şampiyon olarak tamamladı.Kupada finalde Slavia Prag'a kaybettiler.Bu sezona ise haftasonunda yaptıkları ilk maçta Hradec Kralove'ye 2-1 yenilerek başladılar.

İlk maçta rakip kaleye tam 20 şut atan Sparta Prag, sadece 8 kez kaleyi bulabilmişti.Son vuruşlarda biraz daha başarılı olabilselerdi çok daha farklı bir galibiyet alabilirlerdi. Liepajas Metalurgs oynadığı ofansif futbolla dikkat çekmişti. Bu maçtada kazanmak istiyorlarsa ofansif futbol oynayarak goller bulmak zorundalar. Bu nedenle maçın gollü geçeceğini ve Sparta Prag'ın zayıf rakibi karşısında farklı kazanacağını düşünüyorum. Tercihlerim yine bürolardan oynayanlara yarayacak.

Sparta Prag Kazanır
Sparta Prag Handikaplı Kazanır
2.5 Gol Üstü.


541 - Zeljeznicar - Hapoel Tel Aviv



Hapoel Tel Aviv ilk maçta Boşnak rakibi karşısında 5-0 ile adeta gol şov yapmıştı. Zeljeznicar takımı hakkında pek bilgimiz yok.Geçen sezon Bosna-Hersek Premier ligini oynadıkları 30 maçta 61 puan toplayarak şampiyon olarak tamamlamışlardı.En son 2004-2005 sezonunda ligi 2. sırada tamalayarak en önemli başarısını elde etmişlerdi. Sonraki yıllarda genelde alt sıralara yakın yerlerde ligi noktaladıktan sonra geçtiğimiz yıl şampiyon olarak herkesi şaşırtmış ve önemli bir başarı yakalamıştı.Avrupa tecrubesi olmayan bir ekipler.

Hapoel Tel Aviv İsrail'in önde gelen futbol kulüplerinden birisi.Hem İsrail liginde hemde kupasında 13 er kez şampiyonluk yaşadılar.Avrupada en sık gördüğümüz İsrail temsilcilerinden biriler.Geçtiğmiz sezon hem ligde hemde kupada şampiyon olmuşlardı.Müthiş ofansif gücüyle dikkat çeken Hapoel Tel Aviv, ilk maçta savunmada da başarılı bir görüntü çizdi.Zeljeznicar rakip kaleye sadece 1 şut atabildi 90 dakikada. Hapoel Tel Aviv ise 18 şut atmıştı ve 5 kez golü bulmuştu.Zeljeznicar takımı kalite olarak asla Hapoel Tel Aviv'e rakip olacak bir takım değil. Bu maçta ofansif oynayarak seyircisine sadece iyi bir maç izletmek isteyeceklerdir.Hapoel Tel Aviv yine müthiş ofansif gücüyle gol ve goller bulacaktır. Antreman havasında gollü bir maç izleyebiliriz.Kazananan ise bir kez daha İsrail temsilcisi Hapoel Tel Aviv olacaktır.

Hapoel Tel Aviv Kazanır
2.5 Gol Üstü


524 - Jeunesse - Aik Stockholm



Aik Stockholm takımı ilk maçta Helsinborg'la yaptığı kupa maçının 120 dakika sürmesinden dolayı yorgunluğu ve rakibinin katı savunma yapmasından dolayı tek golle kazanabildi.Rakip kalede çok fazla pozisyon üretemediler ve 90 dakika boyunca sadece 7 şut atabildilerki sadece 3 kez kaleyi bulabildiler. Jeunesse ise maçın başından sonuna kadar defansif oynadığı maçta sadece 1 şut atabildi ve ondan da kaleyi bulamadı.

Maçlarını 5,400 kişilik Stade de la Frontière'da oynayan Jeunesse 27 lig şampiyonluğu ile Lüksemburg Ligi'nin en fazla şampiyon olan takımı.Ancak kaliteli bir takım değiller.Takımdaki çoğu isim amatör futbolcular.Lüksemburg gibi kalitesi çok düşük bir ligde oynamaları onlar için şans.1974-75 sezonu Şampiyon Kulüpler Kupası 1.tur maçında Fenerbahçe ile karşılaşmış ancak rakibine kendi sahasında 3-2, deplasmanda ise 2-0 yenilerek kupadan elenmişti.

Aik Stockholm avrupa tecrubesi olan bir takım. AIK 1999/2000 de Uefa Şampiyonlar liginde yer almıştı. B grubunda FC Barcelona, Arsenal FC ve Fiorentina ile mücadele etmiş 1 puanla sonuncu olmuştu. AIK . Tek beraberliği sahasında Fiorentina ya karşı 0-0 ile almıştı. 2002/2003 sezonunda UEFA Kupası 1. turunda Fenerbahçe ile eşleşmiş ve 3-3, 1-3 lük skorlarla elenmişti. BJK İnönü Stadı konusundan alıntı: İnönü Stadyumu'nun ilk maçı 27 Kasım 1947'de Beşiktaş ile İsveç'in AIK Solna takımı arasında oynanmıştır. Bu stadyumdaki ilk golü de o zamanlar Beşiktaş’ın futbolcusu olan Süleyman Seba atmıştır. İlk maç 3-2 Beşiktaşın galibiyeti ile bitmiştir.

Aik Stockholm bu sezon İsveç'de umduğunu bulamadı.Geçtiğimiz yıl şampiyon olarak önemli bir başarıya imza atmışlardı ancak bu sezon kendilerinden bekleneni veremediler.Lige kötü bir başlangıç yapsalarda son haftalarda çok formdalar.Oynadıkları son 6 resmi maçta 5 galibiyet 1 beraberlik aldılar.Haftasonunda ligde Malmo FF'i 2-0 yenmişlerdi.Ligde düşme hattına çok yakın bir yerde olan Aik Stockholm, deplasmanda skor üretmekte sıkıntı çeken bir takım. Jeunesse zaten defansif bir takım. Bu nedenle sıkıcı ve az gollü bir müsabaka olmasını bekliyorum.

2.5 Gol Altı

539 - Lech Poznan - Inter Baku



Polonya ekibi Lech Poznan ilk maçı deplasmanda 1-0 kazanmıştı.Geçen sezon Azerbaycan Premier liginde Khazar Lankaran'nın 1 puan önünde yer alarak şampiyon olan FC Inter Baku özellikle iç sahadaki başarısıyla dikkat çekiyordu ancak bu başarısını Lech Poznan karşısında gösteremediler. Takımın kadrosuna bakarsak yabancı uyruklu futbolcuların fazla olması dikkat çekiyor. Brezilyadan Accioly ve Marcelo Quilder Silva, Uruguay'dan Pablo Rodrigo Melo, Çek Cumhuriyetinden Bronislav Cervenka, Bulgaristandan Petar Zlatinov ve Zhivko Zhelev, Gürcistandan Giorgi Lomaia, Kakhaber Mjavanadze,Bachana Tskhadadze,David Odikadze,Valeri Abramidze, Litvanyadan Paulius Paknys ve Robertas Poškus, Letonyadan Girts Karlsons ve Andrejs Rubins takımdaki yabancı uyruklu isimler.

Polonya'daki Greater Poland bölgesinin en önemli kulübü olan Lech Poznan 17,000 kişilik Stadion Miejski'de ateşli taraftarınında desteği ile ilk maçta dengede görünen iki takım arasındaki farkı ortaya koyacaktır.Geçen sezonu 65 puanla şampiyon olarak tamamlayan Lech Poznan , yeni sezon öncesi hazırlık maçlarında çok iyi bir görüntü vermesede sahasında çok iyi oynayan bir takım.Geçtiğimiz sezon en iyi iç saha performansına sahip olan takımlardı.Bu maçtada ateşli seyircisi ve saha avantajıyla ilk maçtakinden daha kolay bir galibiyet alacaktır. Bürolardan oynayanlara üst bahisinide önerebilirim.

Lech Poznan Kazanır
2.5 Gol Üstü.
 
  

0 yorum:

Yorum Gönder