18 Temmuz 2010 Pazar

Norveç Tippeligaen 17. Hafta Maçları ( 18-19 Temmuz )


326 - Brann - Stabaek
 


Brann yönetimi ard arda alınan başarısız sonuçlardan sonra teknik direktör Rune Skarsfijord'a ültimatom vermiştim ve bu ültimatom işe yaramış gibi görünüyor.Brann ligdeki son 4 musabakada 2 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 yenilgi buldu. Son 3 haftada yenilmediler.Düşme hattının yakınlarında yer alan Brann son 3 haftadaki pozitif futbola ve skorlara devam etmek istiyor.

Deplasman ekibi Stabaek ise hafta içinde UEFA Avrupa Ligi ön eleme maçında sahasında Dnepr ile 2-2 berabere kalarak deplasman için avantajlı bir skor elde edememiş ve taraftarlarını hayal kırıklığına uğratmıştı.Ligde ise son maçında Viking'e 3-2 yenilmişlerdi.

Deplasmanda son 6 maçında sadece 1 galibiyet alabilen ve Viking mağlubiyetinin ardından Avrupa kupasında da istediği sonucu alamayan moralsiz, yorgun Stabaek, Brann deplasmanında zorlanacaktır.Ev sahibinin en azından bir puan alması normal sonuç olur.

Brann Kaybetmez.

329 - Stromsgodset - Haugesund

 

Ev sahibi Stromsgodset , ligde Tromso galibiyetinden sonra Honefoss deplasmanından beraberlikle ayrılıp geçen hafta deplasmanda Kongsvinger'i 2-0 yenmişlerdi.Bu aralarda da kupada Lyn ve bu haftaki rakibi Haugesund'u elemişlerdi. Çok formda olduklarını söyleyebiliriz ve özellikle iç sahada çok başarılılar.Sahasında oynadıkları 8 maçta 6 galibiyet aldılar. Ofansif ve riskli oynayan Stromsgodset'un maçları bu oyun tarzından dolayı genelde gollü geçiyor.

Deplasman ekibi Haugesund ise sahasında aslan deplasmanda kuzu kesiliyor. İç sahada oynadığı 8 maçta 18 puan toplayan Haugesund, evinde yenilmeyen 3 takımdan biri. Ancak deplasmanda ise oynadıkları 8 maçta sadece 3 puan toplayabildiler ve henüz galibiyetle tanışamadılar.Bu maçlarda rakip filelere sadece 5 gol atarlarken kalesinde ise tam 15 gol gördüler.

Bu deplasmanda oynadığı maçı rakibine 3-0 kaybederek kupaya veda eden Haugesund'un yine işi zor.Stromsgodset'in formu ve ev sahibi olma avantajını iyi kullanarak maçtan galibiyetle ayrılmasını bekliyorum. Üst bahiside alternatif olarak değerlendirilebilir.

Stromsgodset Kazanır.
2.5 Gol Üstü Biter.


 
330 - Viking - Honefoss


Avrupa Kupalarına katılmayı hedefleyen ve son 2 maçını kazanarak iyi bir hava yakalayan Viking, bu maçı da kazanarak bu iyi serisini sürdürmek istiyor. Geçen hafta Stabaek deplasmanında 2-0 geriye düştükleri maçta 10 dakikada 3 gol atarak kazanmaları ayrı bir moral vermişti takıma.Özellikle sahasında çok etkililer ve bu sahada oynadıkları 8 maçta 5 galibiyet 2 beraberlik , 1 mağlubiyet aldılar.Sadece lider Rosenborg'a yenildiler.Kupada da Kongsvinger'i eleyerek yollarına devam ediyorlar.

Honefoss takımı ligde 3 haftadır kazanamıyor ve çok formsuz.Bu sene ligde kalma mücadelesi veriyorlar ve işleri zor görünüyor.Özellikle skor üretmekte ciddi anlamda sıkıntı çekiyorlar ve savunmalarıda güven vermiyor.Deplasmanda oynadığı 8 maçta sadece 4 puan toplayabilen Honefoss, bu maçlarda sadece 2 gol atabilirken kalesinde ise tam 19 gol gördü.Viking gibi sahasında gollü galibiyetlere imza atan bir takım karşısında bu performanslarıyla puan almaları çok zorç Viking'in handikabı bile aşabileceğini düşünüyorum.

Viking Kazanır.
Viking Handikaplı Kazanır.


 
346 - Rosenborg - Odd Grenland


Rosenborg bu sezon oynadığı 21 maçın 14'ünü kazandı ve hiç kaybetmedi.Geçen hafta Lillestrom deplasmanında Mikael Dorsin'in son dakikada attığı golle arka arkaya 5. maçından da galibiyetle ayrılmış oldular.Tromso'dan uzun süre takipten sonra aldıkları liderliği bırakacak gibi görünmüyorlar.Rosenborg hafta içinde Avrupa Ligi maçında İrlanda temsilcisi Linfiled ile berabere kalarak herkesi şaşırtmıştı.Bu hafta kazanarak rovanş maçı öncesi moral bulmak istiyorlar. Linfiled karşısında 6 as oyuncusunu dinlendirerek bu maça daha çok önem verdiklerini ispatlamışlardı.

Deplasman ekibi Odd Grenland ise Viking'den sonra Valerenga'ya da yenilerek son 2 haftayı puansız kapattı. Kupada ise Honefoss'i deplasmanda 5-1 'le geçerek yollarına devam etmişlerdi.Daha çok deplasmandaki başarısıyla dikkat çekiyorlar.Son 6 deplasman maçının 4'ünü kazandı Odd Grenland takımı.Gana milli takımı formasıyla başarılı bir performans sergileyen Annan sakatlığı nedeniyle yerini alamayacak. Odd Grenland takımı için önemli bir eksik.Kadro ve kulüp yapısı olarak rakibinden çok üstün olan Rosenborg bu maçı da alıp şampiyonluk yolunda bir engeli daha aşacaktır.

Rosenborg Kazanır.

Diğer Maçların Geçen Haftaki Takım Kadroları ;

Molde - Sandefjord

 

Tromso - Lillestrom
  

Start - Aalesund
  
 

0 yorum:

Yorum Gönder