20 Temmuz 2010 Salı

İsviçre Axpo Süper Ligi ( 20 Temmuz )




509 : Basel - Zurich

Basel takımı geçen sezonun büyük bir kısmını Young Boys'u takip ederek geçirmiş ve rakibinin sondan bir önceki hafta mağlup olması ile averajl aldığı liderliği son haftada Young Boys'u yenerek ligi şampiyon olarak tamamladı.

Özellikle iç sahadaki gollü galibiyetleriyle dikkat çekiyorlar. Takımın hücumdaki en önemli ismi Frei sakatlandığında bile Streller ve Scott Chipperfield ile skor üretmekte başarısını sürdürmüşlerdi.Lige iyi bir hazırlık dönemi geçirmiş bir şekilde başlayacaklar. Haziran ve Temmuz aylarında sezon öncesi oynadıkları 4 hazırlık maçında 3 galibiyet 1 beraberlik aldılar.

Ukrayna şampiyonu Shakhtar Donetsk'i 1-0, Wohlen'i 4-1 ve Fransız ekibi Sochaux'u 5-0 mağlup eden Basel, Lugano ile 2-2 berabere kalmıştı. Zoua Daogari ve Almerares attıkları gollerle parlayan isimler oldular.



Geçen sezon şampiyon olmasına rağmen kalesinde tam 46 gol gören ve savunmada sıkıntı yaşadığı gözlenen Basel, rasshoppers'tan kaleci Sommer ve Servette'den defans oyuncusu Kusunga'yı kadrosuna katarak savunmasını daha sağlama aldı. Young Boys'tan orta saha oyuncusu Yapi ve Tunus liginden genç Zambiyalı golcü Fwayo Tembo takımın ofansif takviyeleri oldular.Carlitos, Da Silva, Gelabert ve Serkan Şahin takımdan gönderildi.

Deplasman ekibi Zurich ise 2005-2006 sezonundan 2008-2009 sezonuna kadar ilk 3'de gördüğümüz ve hatta 2008-2009 sezonunu şampiyon olarak tamamlayan bir ekipti.Ancak geçtiğimiz sezon son yıllardaki en başarısız dönemini yaşadılar. 10 takımın yer aldığı İsviçre ligini 7. sırada tamamlayabildiler.Özellikle savunmasında ciddi sıkıntılar yaşadıkları gözlenmişti.

Yeni sezon öncesi 6 hazırlık karşılaşması oynadılar. Lige geçtiğimiz yıl veda eden Aarau'yu 2-0, Luzern'i 1-0, St Gallen'i 4-2, Young Boys 'u 3-2 mağlup eden Zurich, son hazırlık maçında Wil 1900 ile 1-1 berabere kalırken sadece Sion'a 2-0 yenilmişti.



Takıma bu sezon katılan oyuncular hakkında pek bilgimiz yok. Al Ittihad'dan Amine Chermiti , Thun'dan Stjepan Kukuruzovic , Maccabi Haifa 'dan Jorge Teixeira ve ES Sahel'den Chaker Zouaghi takıma katılan yeni isimler.Oynadıkları liglere bakacak olursak çokta kaliteli liglerden transfer edilen isimler değiller ve takıma katacakları katkı tartışılabilir. Şu bir gerçek ki bu sezonda şampiyonluk şansları çok çok az.

Bu sezon Young Boys'un en önemli oyuncularını başka takımlara kaptırması ve eski gücünden uzak olması Basel'in şampiyonluk yarışında daha rahat olacağını gösterdi. Bu yolda ilk maçında seyircisi önünde muhteşem taraftarınında desteği ile Zurich karşısında rahat bir galibiyet alacaklarını düşünüyorum.

Basel Kazanır @ 1.50
Basel Handikaplı Kazanır @ 2.45
2.5 Gol Üstü @ 1.40

0 yorum:

Yorum Gönder