22 Temmuz 2010 Perşembe

UEFA Avrupa Ligi Ön Elemeleri 2. Tur Rovanş Maçları(22 Temmuz 2010)



562 - Teteks - Ventspils

Makedonya temsilcisi Teteks, ilk maçta kapalı bir oyun sergileyerek maçtan istediğini aldı.Deplasmanda gol yemeden ayrılsalar bile avantajlı olduklarını söyleyemeyiz. Her türlü gollü beraberlikler Ventspils 'e yarıyor çünkü. Teteks takımı geçen sezon ligde kötü bir sezon geçirmesine rağmen kupa finalinde Rabotnicki 'yi yenerek Avrupa Biletini kapmışlardı.  Letonya temsilcisi Ventspils , sezona çok iyi bir başlangıç yaptı ve oldukça formda. Oynadıkları 12 maçta 10 galibiyet 1 beraberlik ve 1 mağlubiyet alan Ventspils ligde lider durumda.Oynadıkları son 6 lig maçınıda kazandılar.Letonya liginde deplasmanda en çok puan toplayan takım olan Ventspils , golcü kimliğinin yanı sıra savunmadaki başarısı ve mücadeleci yapısıyla dikkat çekiyor. İlk maçta istediklerini alamasalarda kalite olarak çok üstün oldukları rakibi karşısında bu kez istediklerini alarak turu geçeceklerdir diye tahmin ediyorum.

Ventspils Kaybetmez.


592 - Gyor - Atyrau

Bir önceki elemede Nitra'yı eleyen Gyor , Atyrau'yuda deplasmanda 2-0 yenerek önemli bir avantaj elde etti.Geçen sezon Ujpest ve Zalaegerszeg ile girdikleri Avrupa Ligi biletini kapma yarışında başarılı olan ekip kendileri olmuştu. Geçtiğimiz yıl Özellikle başarılı savunmasıyla dikkat çeken Gyor, bu sezon öncesi Avrupa Ligi ön eleme maçında Nitra karşısında bu başarısını gösteremedi. Ancak hücumda geçtiğimiz yıla nazaran daha etkiliydiler.Avrupa tecrubesi olan bir takım Gyor. Geçen senede Uefa Avrupa liginde ön eleme oynamış ve ilk ön elemede Gürcistan ekibi FC Zestaponi'yi elerken, ikinci ön eleme turunda Almanya'nın Stutgart ekibine 2-1 ve 4-1 yenilerek elendiler.Bu kez gruplarda mücadele etmek istiyorlar.Kazakistan temsilcisi Atyrau, ilk maçı sahasında 2-0 kaybederek tur şansını hayli zorlaştırdı.Bu sezon lige iyi bir başlangıç yapamadılar. Oynadıkları 19 maçta 29 puan toplayabildiler ve 12 takımlı Kazakistan Liginde 8. sırada yer alıyorlar.Daha çok iç sahadaki başarısıyla dikkat çeken Atyrau, deplasmanda vasat bir takım görüntüsünde.Kazakistan liginde oynadığı son 3 deplasman maçınıda kaybettiler ki, bu kez Macaristan'nın iç sahada en başarılı takımlarından biri olan Gyor ile oynayacaklar. 2-0 lık skorun verdiği dezavantajlada işleri bir hayli zor. Gyor'un bu maçtanda galibiyetle ayrılmasını bekliyorum.

Gyor Kazanır



588 - Vikingur - Beşiktaş

Vikingur 2008 yılında Gota ve Leivrik takımlarının birleşmesiyle kurulmuş bir takım. Kupa galibi olarak Avrupa Ligi"ne katılan Vikingur Gota, maçlarını 2000 kişilik Serpugerdi Stadı"nda oynuyor. Vikingur"un kadrosunda sadece yabancı oyuncu var.Bu futbolcuların ikisi de Macar olan forvet Zoltán Bükszegi ve kaleci Géza Turi. Teknik direktörlüğünü Jógvan Martin Olsen"nin yaptığı ekip, 14 haftası sona eren Faroe Adaları Ligi"nde 6. sırada yer alıyor.Beşiktaş, Avrupa kupalarında 138. maçını Vikingur'la oynayacak. Geride kalan 137 karşılaşmada 45 galibiyet, 28 beraberlik alan siyah-beyazlı takım, 64 kez sahadan yenilgiyle ayrıldı. Bu maçlarda rakip ağları 159 kez havalandıran Kartal kalesinde 207 gol gördü. Beşiktaş, İnönü Stadı'nda Vikingur'u 3-0 yenerek yaklaşık 2 yıldır İnönüde Avrupa kupası maçı kazanamama şanssızlığını kırmıştı.Portekizli yıldız Quaresma ilk maçta yaptığı klas hareketler ile taraftarını adeta mest etti ve ilerleyen maçlar için umut verdi.Nihat'ta eski günlerine dönüş sinyali verdi.Faroe Adaları temsilcisinin  bu maçta tabii ki bir umudu yok. Hele bir de açık futbol oynamayı düşünürlerse Beşikaş ilk maçtakinden daha farklı bir sonuçla kazanabilir ki ben yine farklı kazanacaklarını düşünüyorum.

Beşiktaş Handikaplı Kazanır.
 


579 - Apoel - Tauras

İlk Avrupa tecrübesini 1963 yılında Norveç takımı Gjovik Lyn'i Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası'nda (6-0,1-0) lık skorlarla yenerek Kıbrıs takımları adına bir ilki gerçekleştirmiş olan Apoel, gruplara kalarak ülkesini yine en iyi şekilde temsil etmek istiyor. ilk maçı deplasmanda 3-0 gibi farklı bir skorla yendikleri için bu maça biraz daha rahat çıkacaklar.Tauras, geçen sezon ligi 5. sırada bitirip Avrupa Ligi biletini alamamasına rağmen, lig ikincisi ve kupa finalisti Vetra'nın iflası nedeniyle UEFA'dan lisans alamaması sonucu kupaya katıldı.Geçtiğimiz turda Llanelli takımını iki maçında 2-2 sona ermesiyle uzatmalara giden maç sonunda elemişlerdi.Tauras'da Kzyis forvette etkili bir isim. Deplasmanda Llanelli filelerinde 2 gol atarak takımının avantajlı bir skor elde etmesinde büyük pay sahibiydi.Rövanşta ise Irkha attığı 2 golle öne çıkan isim oldu.Kadrosu ağırlıklı olarak Litvanyalı futbolculardan oluşuyor.Letonyalı Janis Vaitkus ve Artjoms Gončars, Brezilyalı Leonardo Martins Ferreira, Belaruslu Siarhei Irkha ve Portekizli Jose Lopes Vide takımdaki yabancı uyruklu isimler.Litvanya temsilcisi derli toplu ve sert bir futbol ekolünden geliyor.İlk maçta 3-0 mağlup olarak vasat bir görüntü çizen Tauras'ın tur umudu yok. Geçtiğimiz turda kendisinden daha güçsüz olan Llanelli'yi bile zar zor eleyen Tauras'ın bu maçta mağlup olmaktan başka çaresi yok. Apoel'in deplasmandaki gibi farklı bir skorla kazanarak handikapı aşmasını bekliyorum.

Apoel Handikaplı Kazanır



568 - Dinamo Tiflis - Gefle
Dinamo Tiflis geçen yıl Avrupa Ligi eleme turlarında Letonya'dan L.Matelurg'u geçmeyi başarırken, Sırbistan'dan Kızılyıldız'ı evinde yenmesine rağmen turu geçmeyi başaramamıştı.Zaten ülkesi Gürcistan'da da özellikle evinde oynadıkları etkili futbolla gayet başarılı sonuçlar alıyorlar.Deplasmanlarda iyi bir görüntü çizemeyen Dinamo Tiflis, buna rağmen Gefle'yi 2-1 mağlup ederek bir süprize imza atmıştı.Aslında çok iyi oynadılar ve daha farklı bir galibiyet alabilirlerdi ancak son vuruşlarda başarısız kaldılar.Maçlarını ise 55,000 kişilik Boris Paichadze Stadı 'nda oynuyorlar.Dinamo Tiflis, Avrupa Kupalarında en büyük başarıyı 1980-81 sezonunda Kupa Galipleri Kupası'nı alarak göstermişti.İsveç temsilcisi Gefle ise kötü bir dönemden geçiyor.Geçen turda zayıf rakibi Runavik'i 2 maçtada yenerek turu geçtiler ancak sonrasında oynadıkları maçlarda İsveç kupasında Kalmar'a ardından sahasında Dinamo Tiflis ve son olarakta geçtiğimiz hafta lig sonuncusu Trelleborg    'a mağlup oldular.Gefle devam eden liginde 12. sırada bulunuyor.Oynadıkları son 10 lig maçında sadece 1 galibiyet alabildiler. Avrupa'dan çok kendi liglerini düşünmek zorundalar. Durumları iyi görünmüyor.Sahasında çok etkili bir takım olan Dinamo Tiflis, deplasmanda yendiği Gefle'yi sahasında da yenecektir.

Dinamo Tiflis Kazanır


567 - Banik Ostrava - Wit Georgia

İlk maçta rakibini deplasmanda 6-0 mağlup ederen Banik Ostrava, turu garantiledi. Fernando Neves ikisi penaltı golü olmak üzere hat-trick yaparak maça damgasını vurdu.Geçtiğimiz sezon son iki maçında berabere kalarak şammpiyonluğu 2 puan farkla kaçıran Banik Ostrava  bu yıl şampiyonluğu hedefliyor.Ligde oynadıkları ilk maçta Pribram ile golsüz berabere kalarak istedikleri gibi bir başlangıç yapamadılar.WIT Georgia takımı ise Gürcistan 1. Ligi'nde topladığı 64 puanla 4. sırada yer aldı. Özellikle savunmada ciddi sıkıntılar yaşıyorlar ve bu sıkıntıyı Banik Ostrava ile oynadıkları ilk maçtada yaşayarak kalesinde tam 6 gol görmüşlerdi.. Bu maçta da en çok dikkat etmeleri gereken nokta savunmaları ama zaten iş ilk maçta bitmişti.Banik Ostrava bu kezde rahat bir galibiyet alacağını düşünüyorum. 1.05'lik oran ancak kupon tamamlamak için yazılabilir.Bürolardan oynayanlara handikaplı galibiyetlerini öneriyorum.

Banik Ostrava Kazanır
Banik Ostrava Handikaplı Kazanır
 

577 - Dacia Chisinau - Kalmar

Moldova temsilcisi Dacia Kişinev , ilk maçta deplasmanda gol yemeden ayrıldı ancak avantajlı değiller elbette gol yemedikleri için. Çünkü gol atamadılar. Kalmar'ın gol bularak her türlü elde edeceği beraberlik onlara turu getirecek.Alexandr Camaldinov'un çalıştırdığı Dacia Kişinev geçen sezonda UEFA Avrupa ligi ön elemesine katılmış ancak MSK Zilina'ya sahasında 2-0 deplasmanda ise 1-0 yenilerek elenmişti. Kalmar takımı ilk maçta sayısızca gol pozisyonu harcamıştı.Turu ilk maçtan garantileyebilirlerdi ancak işlerini biraz daha zora soktular.Devam etmekte olan İsveç ligine kötü bir başlangıç yapsalarda son haftaların kuşkusuz en formda takımlarından biriler.Ligde 8 maçtır kaybetmiyorlar ve bu maçlarda 5 galibiyet 3 beraberlik aldılar. Kupada Gefle'yi eledikten sonra oynadıkları lig maçında da Djurgarden'i mağlup ettiler.Bu formlarıyla ilk maçtaki hatalara düşmeyeceklerini ve istediklerini alacaklarını düşünüyorum. Galibiyete yakın taraflar ancak gollü beraberliklede turu geçebilirler.

Kalmar Kaybetmez.



581 - Randers - Gorica

Geçtiğimiz sezon Avrupa Ligi 3. ön elemesinde Almanya'nın Hamburg takımını deplasmanda 1-0 yensede , sahasında 4-0 yenildiği için elenen Randers, Gorica 'yı ilk maçta deplasmanda 3-0 yenerek bir kez daha 3. ön elemeye yaklaştı.Geçtiğimiz sezon ligin ilk yarısında berbat bir oyun ortaya koyan Randers, ikinci yarının başlamasıyla birlikte müthiş bir çıkış yakalayarak ligde kalmasını başardı.Bu sezona ise geçen sezonun son maçında 3-1 yenildikleri     Brondby'yı 3-2 yenerek iyi bir başlangıç yaptılar.NK Maribor 'dan sonra PrvaLiga Telekom Slovenije 'nın en fazla şampiyon olan takımı Gorica , ilk maçta 3-0 gibi farklı bir skorla yenildiği için bu maçta açık oynayarak goller bulmak zorunda.Haftasonu ligde Nafta'yı yenerek iyi bir başlangıç yaptılar yeni sezona. Ancak Avrupa Maceraları başlamadan bitti diyebiliriz. Randers'in kalite olarak çok üstün olduğu Gorica'yı ilk maçtaki gibi mağlup edecektir.

Randers Kazanır
Randers Handikaplı Kazanır.


 
586 - Ruch Chorzow - Valletta

14 lig şampiyonluğu ve 3 kezde Polonya kupası şampiyonluğu bulunan Ruch Chorzow, Geçtiğimiz yılı 3. sırada tamamlayarak Avrupa ligi ön eleme biletini kapmıştı.İlk turda Shakhtyor takımını iki maçtada mağlup etmişlerdi. Valletta karşısında ise ilk maçta deplasmanda 1-1 berabere kalarak rövanş maçı öncesi avantaj yakaladılar.KS Ruch Chorzow'da kaleci Krzysztof Pilarz oynayamayacak.Forvette ise Matko Perdijić'in yerine Artur Sobiech'in oynaması bekleniyor. Valletta geçtiğimiz sezon Malta ligi şampiyonluğunu 1 puanla Birkirkara'ya kaptırsada lig kupasını müzesine götürmeyi başardı.İlk maçta Ruch Chorzow  karşısında iyi bir oyun çıkardılar ancak rovanşta rakipleriyle baş edebileceklerini sanmıyorum.Ruch Chorzow  elbette evinde favori ama Valletta takımı ilk maçtaki gibi oynarsa 3 fark yemeyecektir.Ruch Chorzow'un kazanacağını ancak handikapı aşamayacağını düşünüyorum. Yüksek oranlıyla handikaplı Valletta kaybetmezliği denenmeli.

Valletta Handikaplı Kaybetmez.

0 yorum:

Yorum Gönder