21 Temmuz 2010 Çarşamba

Brezilya Serie A ( 22 Temmuz 2010 )




Brezilya Serie A'da Günün Maçlarından Seçtiklerim...

-Tardelli & Diego Souza'nın dönüşüyle hücumda güçlenen
Atletico Minero ile yine hücumda başarılı bir ekip olan Internacional arasındaki maç gollü geçmeye aday.

-Mutlak kazanmak zorunda olan Sao Paulo galibiyet için saldıracaktır.Prudente rakibinin verdiği açıkları iyi değerlendirirse bol gol izlememiz mümkün.

-Atletico Pr'de ciddi eksikler var.Takıma yeni katılan oyuncularla bir değişim söz konusu.Santos'un son haftalardaki başarısız performansıyla kazanmak için hırslandılar.Ancak Santos, ligin en kaliteli takımlarından biri ve hafife alınamaz.Müthiş hücum hatları ile savunmada sıkıntıları olan Atletico Pr karşısında gol yada goller bulacaklardır.Çekişmenin üst düzeyde olacağu bu maçta bol gol bekliyorun.

-Ligin dibindeki Atletico Goianiense , Corinthians'a karşı başa baş mücadele edecek kapasitede bir takım değil.Corinthians hücumda çok iyi olmasada savunmada başarılı olmaları rakipleri karşısında avantajlı duruma gelmelerini sağlıyor.Atletico Goianiense gibi hücumda zorlanan bir takım karşısında gol yiyeceklerini sanmıyorum. Lidere açılan 1.75 'lik oranla birlikte alt bahiside değerlendirilmeli.



545 - Atletico Minero - Internacional




Luxemburgo yönetimindeki Atletico Minero, geçtiğimiz hafta lider Corinthians deplasmanına konuk olmuş ve sahadan 1-0 mağlup ayrılmıştı.Dirençli bir futbol ortaya koydular ancak 81. dakikada Bruno Cesar 'ın golüne engel olamadılar.Takımın en golcü ismi Tardelli'nin yokluğunu fazlasıyla hissettiler.Yeni transfer Diego De Souza'nında sonradan oyuna dahil edilmesi hataydı.Bu maçta Tardelli & Diego Souza ikilisi sahada olacak ve saha avantajınında verdiği güçle daha ofansif oynamalarını bekliyorum.Oynadıkları son 6 maçın 5'inden mağlubiyetle ayrıldılar ve artık alt sıralardan kurtulmak için kazanmak istiyorlar. Ligde 9 maçta 9 puan toplayan Atletico Mineiro, bu puanların tamamını iç saha maçlarında aldı. Deplasmanda oynadıkları 4 maçıda kaybeden Atletico Mineiro, sahasında ise 5 maçta 3 galibiyet 2 mağlubiyet aldı. Deplasmanlarda varlık gösteremedikleri için iç sahadaki başarılar çok önemli.


Internacional takımı geçtiğimiz hafta namağlup iki takımda biri olan Ceara ile karşılaşmıştı. Alecsandro Felisbino'nun golleriyle rakibini 2-1 mağlup eden Internacional ard arda ikinci galibiyetini aldı.Ceara takımı bu sezon ilk defa kalesinde 1'den fazla gol,ilk defa yenilgiyle tanışmış oldu.Son maçlarında ofansif oynayan konuk ekip rahat goller bulabiliyor. Ligin en kötü savunmalarından birine sahip olan Atletico Minero karşısında da gol bulacaklardır.


A.Mineiro'nun son 10 maçının 8'i ÜST biterken, Internacional'ın de son 9 maçının 6'sı ÜST bitti.İki takımda son haftalarda skor üretmekte sıkıntı yaşamıyorlar. Tardelli ve Diego Souza'nın dönüşüyle ofansif anlamda güçlenen Atletico Minero ile kaliteli gol silahlarına sahip olan Internacional arasındaki maçın gollü geçmesini bekliyorum.


Atletico Minero ;
Fábio Costa, Diego Macedo, Jairo Campos, Cáceres, Fernandinho, Zé Luís, João Pedro, Serginho, Ricardinho, Ricardo Bueno, Diego Tardelli
Técnico : Vanderlei Luxemburgo

Internacional :
Pato Abbondanzieri, Nei, Índio , Bolívar, Kleber, Sandro, Wilson Matias, Alessandro, Giuliano, Alecsandro, Taison
Técnico : Celso Roth


546 - Sao Paulo - Prudente




Sao Paulo takımı son iki haftadır kendisinden daha güçsüz takımlara mağlup oldu.Lige iyi bir başlangıç yapmalarına rağmen son haftalarda düşüşe geçtiler.Oynadıkları son 5 maçta sadece 1 galibiyet alabildiler.Son maçta rakibe çok basit şekilde pozisyonlar verdiler ve kalelerine 3 gol gördüler..Sao Paulo adına işler yolunda değil.Bu kötü performanslarını en kısa sürede sonlandırmaları lazım.Kolay gol yiyen bir ekibe dönüştüler.


Prudente ise geçtiğimiz hafta derbide Gremio'yu bir penaltı kaçırdığı maçta 2-0 mağlup etmişti. Joao Vítor'un gördüğü kırmızı karttan sonra maçın yaklaşık 25 dakikalık bölümünde üstünlüğünü rakibine vermeyen Prudente, haklı bir galibiyet aldı.Güçlü Fluminense deplasmanında puanla döndükten sonra bu maçıda kazanarak iyi sinyaller verdiler. Cezalı oyuncu oynattığı için takımın 3 puanı silinmesine rağmen çok hırslı ve istekililer.Özellikle iç saha maçlarında çok etkili oynayan Prudente, deplasmanlarda ise varlık gösteremiyor. Oynadıkları 5 deplasman maçında sadece 3 puan alabildiler ve attıkları 3 gole karşın kalesinde 11 gol gördüler.


Sao Paulo 6 kez karşılaştığı Prudente'yi tüm maçlarda yendi.Bu maçtada yenerek çıkışa geçmek istiyorlar. Kazanamak için saldıracaklardır ancak galibiyetlerine verilen 1.35 lik oran risk almaya değmez.Prudente rakibinin son haftalarda verdiği gibi açıklar yakalarsa gollü bir maç izleyebiliriz. Tercihin üstten yana..


Sao Paulo ; Rogério Ceni, Xandão, Miranda, Alex Silva, Jean, Rodrigo Souto, Hernanes, Marlos, Richarlyson, Washington, Fernandinho
Técnico : Ricardo Gomes
Prudente ; Giovanni, Paulo César, Anderson Luis, Leonardo, Marcelo Oliveira, Rodrigo Mancha, Robson, Deyvid Sacconi, Carlos Eduardo, Wesley, Wanderley
Técnico : Toninho Cecílio


554 - Atletico Pr - Santos




Ev sahibi Atletico
Pr, geçen hafta kendisi gibi düşme potasında yer alan Vasco da Gama'ya 3-1 yenilmişti. Maçın 31. dakikasında Grando Chico , 36. dakikasında ise Eli Sabia kırmızı kart görerek maç 2-0 ken takımlarını zor durumda bırakmıştı.Aynı şekilde Santos maçında da oynayamacak olmaları nedeniyle Atletico Pr'yi sıkıntılı bir maç bekliyor.Zaten sezon başından beri şanssızlıkları peşlerini bırakmıyor. Ligin en formsuz takımlarından biriler.Oynadıkları son 3 maçıda kaybettiler.Özellikle savunmada ciddi sıkıntılar yaşıyorlar ve ligin en çok gol yiyen takımı durumundalar. 9 maçta sadece 7 puan toplayabilen Atletico Pr, bu puanlarının tamamını iç saha maçlarında elde etti.Deplasmanda oynadıkları tüm maçları kaybettiler. İç sahada oynadıkları ofansif futbolla göze çarpıyorlar ancak kötü savunmaları yüzünden istedikleri sonuçları elde edemiyorlar. İleri çıktıklarında savunmada çok açık veriyorlar.Bu kötü gidişatın önüne geçmek için , bu maçtaki rakipleri Santos olsa bile risk almak zorundalar.Santos'un son haftalardaki başarısız görüntüsü onlara ayrı bir motive veriyor olabilir.Aynı zamanda Takıma yeni katılan isimlerinde Fifa'dan çıkan izinle bu maçta oynayabilecek olmaları onlar için iyi bir haber oldu.Değişik bir Atletico Pr izleyebiliriz.

Santos takımı lige verilen aradan etkilenmiş durumda.İki maçtır yeniliyorlar ve üst bölgeden kopma noktasına gelmiş durumdala.Düşme potasındaki Vasco de Gama ile aralarında sadece 3 puanlık bir fark görünüyor.Geçen hafta sahasında oynadıkları Fluminense maçında daha üstün olan daha çok pozisyona giren taraf kendileri oldular ancak yine girdikleri pozisyonları iyi bir şekilde değerlendiremeyince mağlubiyetten kurtulamadılar.Hücumdaki Paulo Henrique Ganso, Robinho, Neymar ve Andre ile rakiplerinin korkulu rüyası olan Santos'da Keirrison'da bu maçta oynayabilecek olması müthiş hücum hattını daha etkili kılacaktır kuşkusuz.Kayıpları telafi etme ve kötü gidişata son verme adına risk almak ve her zaman oynadıkları gibi atak oynamak zorundalar.Gol sayısının çok fazla olacağı bir müsabaka izleyeceğimizi düşünüyorum açıkçası. Müthiş Santos hücumu ile hırslı Atletico
Pr arasındaki maç karşılıklı gollerle üste taşınır.

ATLÉTICO-PR: Neto, Bruno Costa, Rhodolfo e Leandro; Wagner Diniz, Deivid, Fransergio, Paulo Baier e Paulinho; Branquinho e Bruno Mineiro.
Técnico Paulo César Carpeggiani
SANTOS : Rafael, Maranhão, Bruno Aguiar, Edu Dracena e Pará; Arouca, Wesley e Madson ; Neymar, André e Robinho.
Técnico: Dorival Junior


553 - Atletico Goianiense - Corinthians




Ev sahibi Atletico Goianiense , ligin dibine demir atmış durumda. Ligden düşmeyi kabullenmiş gibi görünüyorlarki bu bölgeden kurtulmak için ne çabaları var ne de böyle bir niyetleri. Son olarak geçtiğimiz hafta sahasında Flamengo'ya 1-0 yenildiler. Oynadıkları 9 maçta 1 galibiyet 1 beraberlik ve 7 mağlubiyet aldılar.Özellikle skor üretmekte ciddi anlamda sıkıntılar var. Bu birazda her maçta defansif futbol oynamalarından dolayı kaynaklanıyor.Son vuruşlardaki başarısızlıklarınıda es geçmemek gerekiyor.Deplasmanda oynadığı tüm maçları kaybeden Atletico Goianiense, 4 puanıda sahasındaki maçlardan çıkardı.Atletico Goianiense sahasında kapanacak ve lider Corinthians karşısında 1 puanı hedefleyecektir.


Corinthians takımı ligin başından beri belirttiğimiz gibi biraz şansının yardımı birazda hakem hatalarının kendi lehine olmasıyla adım adım şampiyonluğa doğru ilerliyor.Geçen hafta sahasında Atletico Mineiro karşısında maçın hakimiydiler ancak aradıkları golü Bruno Cesar'la ancak 81. dakikada bulabildiler.Takımın hücum gücü çokta iyi değil ancak Brezilya gibi genelde hücum ağırlık olan bir ligde iyi savunma yaptıkları için rakipleri karşısında her zaman avantajlı oluyorlar. Takım savunmasını en iyi yapan ekiplerden biriler. Takım savunmasını çok iyi yapan başka bir ekip Ceara'da şuanda çok iyi bir konumda yer alıyor.Corinthians lig lideri ve rakibi ligin dibinde yer almasına rağmen iddaa gibi bir şirket bile 1.75 gibi gayet iyi denenecek oran vermiş. Bu biraz Atletico Goianiense'nin artık kazanmak zorunda olması ve Corinthians'ında deplasmanlarda çok etkili olamamasından dolayı kaynaklanıyor. Keza 4 deplasman maçı oynayan Corinthians sadece 1 kez kazanmasına rağmen hiç kaybetmedi.


Corinthians'ın deplasmanda kötü olması,Goianiense'ni yeteri performansı gösterememesi maçın kısır geçmesi için yeterli işaretler.Corinthians'dan yine kontrollü bir futbol bekliyorum. Golü bulduktan sonra takım savunmasına geçeceklerdlr.Ligin en az gol atan takımı olan Atletico Goianiense ise katı Corinthians savunmasını aşabilecek bir takım değil. Kapanarak puan almaya çalışacak olsalarda düşük bir skorlu Corinthians galibiyeti bekliyorum.


Atletico Goianiense : Márcio; Dida, Jairo, Welton Felipe e Chiquinho; Agenor, Pituca, Anailson e Robston; Rodrigo Tiuí e Marcão.
Técnico: Roberto Fernandes

Corinthians :
Júlio César, Alessandro, Chicão, Paulo André, Roberto Carlos, Ralf, Elias, Bruno César, Danilo, Dentinho, Iarley
Técnico: Mano Menezes


Günün diğer karşılaşmalarındaki takım kadrolar ;


Vitória - Goiás


Vitória ;
Viáfara, Nino, Anderson Martins, Wallace, Egídio, Neto, Ricardo Conceição, Fernando, Ramon, Elkeson, Junior
Técnico: Ricardo Silva

Goiás ;
Rodrigo Calaça, Carlos Alberto, Rafael Toloi, Ernando, Wellington Saci, Jonílson, Wellington Monteiro, Amaral, Bernardo, Rafael Moura, Éverton Santos
Técnico: Leão

Flamengo - Avaí

Flamengo ;
Marcelo Lomba, Léo Moura, Ronaldo Angelim, Welinton, Juan, Willians, Correa, Kleberson, Petkovic, Vinicius Pacheco, Diego Maurício
Técnico: Rogério Lourenço

Avaí ;
Renan, Patric, Gabriel, Emerson, Eltinho, Marcinho Guerreiro, Diogo Orlando, Rivaldo, Caio, Robinho, Roberto
Técnico: Antônio Lopes


Grêmio - Vasco

Grêmio ;
Victor, Fernando, Rafael Marques ,Ozéia, Neuton, Adilson, Fábio Rochemback, Maylson, Hugo, Borges, Jonas
Técnico: Silas

Vasco ;
Fernando Prass, Fagner, Dedé, Titi, Carlinhos, Rafael Carioca, Nilton, Rômulo, Fumagalli, Nunes, Jonathan
Técnico: PC Gusmão

0 yorum:

Yorum Gönder