19 Temmuz 2010 Pazartesi

Juan Pablo Pino & Galatasaray




 

 

 

 

 

 

 

 

Tam Adı : Juan Pablo Pino Puello

Doğum tarihi : 30 Mart 1987 (23 Yaş)

Doğum Yeri : Cartagena de Indias, Colombia

Boyu : 1.76

Mevkii : Sağ kanat , santrafor

Favori forma numarası : 20

Lakabı : EL MAGO ( SİHİRBAZ )


Uzun süredir bu transfer bekleniyordu ancak ufak tefek pürüzlerden dolayı gerçekleşemiyordu. Galatasaray Spor Kulübü resmi internet sitesinden yapılan açıklamaya göre bu pürüzler giderilmiş ve transfer gerçekleştirilmiş. 

Juan Pablo Pino kimdir  ? kısaca tanıyalım...

Pozitif Özellikleri :

En büyük özelliği müthiş sürati ve topla birlikte yaptığı driblingler.Hırslı 90 dk yorulmadan koşuyor.Kaleye dikine gitmeyi seviyor.Ön direğe sağ kanattan sert ortalar atmayı seviyor.Aynı zamanda forvette oynayabiliyor.Attı entresan çalımlar nedeni ile Sihirbaz olarak adlandırılıyor

Negatif Özellikleri :

Ciddi bir sakatlık geçirmiştir.Ancak sakatlıktan çıktıktan sonra oynadığı bütün maçlarda form tuttuğunu göstermiştir.En büyük handikapı bazen bencil olabiliyor.




1987 Medellin doğumlu Juan Pablo Pino, Kolombiya futbolunun en önemli genç yeteneklerinden biri olarak görülüyor. İlk profesyonel maçına 2004'te Independiente Medellin formasıyla çıkan Juan Pablo Pino; ofans hattındaki çok yönlü oyunu ve olağanüstü teknik yetenekleriyle kısa sürede Avrupalı scoutların ilgisini çekti.

Paraguay’da düzenlenen Güney Amerika 20 Yaş Altı Şampiyonası’nda Kolombiya’nın Arjantin’i 2-1 yendiği maçta yedi oyuncunun arasından yaptığı asistle dikkat çeken 22 yaşındaki futbolcu Juan Pablo Pino bu performansıyla, Boca Juniors, Sao Paulo ve Chelsea gibi takımların transfer listesine girdi. Daha sonra Fransa’nın Monaco takımına gitti. 2007-08 sezonunda Charleroi’ye kiralık giden oyuncu, geçirdiği sakatlıktan güçlenerek çıktı. Genç futbolcu özellikle sürati, ayak bileğine hakimiyeti ve frikik golleriyle tanınıyor.  



Juan Pablo Pino; kanatlar, on numara ve ileri uç olmak üzere hücumun her bölgesinde forma giyebiliyor. Müthiş sürati, pas futboluna yatkınlığı, yüksek oyun zekâsı ve üstün tekniği, çalım yeteneğiyle dikkat çekiyor.

 Kader Keita'nın Al Saad kulubüne transfer ile boşalan alanı Pino dolduracak.

0 yorum:

Yorum Gönder