24 Temmuz 2010 Cumartesi

İsveç Allsvenskan Yorumları,Bahisler,Tahminleri (24-25 Temmuz)






525 - Atvidaberg - GAIS : Atvidaberg Kaybetmez 1:25 / 2.5 Gol Altı : 1.50

Ev sahibi Atvidaberg, lige bu sezon yükseldi ancak burada kalıcı olmaya niyetleri yok gibi. Henüz ligin kalitesine ayak uyduramamış durumdalar.


Ligde oynadığı ilk 7 maçta galibiyet alamayan Atvidaberg, daha sonraki 4 maçından 10 puan toplayarak çıkışa geçmişti ancak sonrasında oynadıkları arka arkaya 3 maçıda kaybedip, geçen hafta ise rakibi Gais ile deplasmanda golsüz berabere kaldılar.Bu arada kupada Jönköpings Södra takımına elenmişlerdi.Ligde oynadığı 15 maçta 13 puan toplayabilen Atvidaberg son sırada yer alıyor.


GAIS takımı ise Allsvenskan'a yükseldiği yıldan beri mücadele ettikleri 4 sezonuda orta sıralarda tamamlayan bir ekip.Bu sezonda parlak bir oyun ortaya koyamıyorlar. Ligden düşme tehlikesi olan ekiplerden biri olarak görünüyorlar şuanki durumlarıyla ancak önümüzde daha uzun bir süreç var.


Ligde 6 maçtır kazanamayan GAIS , bu maçlarda 4 beraberlik 2 mağlubiyet aldı.Bu 6 maçın tamamı "ALT" bitti.Maçlarının düşük skorla bitmesinin nedenlerinden biride savunma ağırlıklı oynayıp puan almaya çalışan bir sistemle mücadele etmeleri ve hücumda çok etkisiz olmaları.


Ligdeki Son 6 maçının 5 inde gol dahi atamadılar. Brommapojkarna ve Trelleborg takımlarıyla birlikte 15 maçta attıkları 12 golle en az gol atan ekipler.Baktığımız zaman iki takım arasında oynanan maçlarda ağırlıklı olarak az sayıda gol oluyor. İki takımın aralarında oynadıkları son 4 maçta alt bitti.Ben bu maçında geçen haftaki maç gibi kısır geçeceğini ve ev sahibi Atvidaberg 'in bir kez daha sahadan puanla ayrılacağını düşünüyorum.
 
Atvidaberg , Muhtemel 11 ; Henrik Gustavsson – Jesper Arvidsson, Erik Moberg, Alberis da Silva, Daniel Hallingström – Haris Radetinac, Glenn Roberts – Christoffer Karlsson, Prince, Kristian Bergström - Paulus Roiha.

Eksikler ; Eric Jangholm-Melin (Sakat), Anton Tinnerholm (
Sakat), Dejan Doslic (Sakat), Steinar Strömnes (Sakat).

GAIS , Muhtemel 11 ; Dime Jankulovski – Richard Ekunde, Hallgrímur Jónasson, Björn Andersson, Kennet Gustafsson – Tommy Lycén, Johan Mårtensson, Reuben Ayarna, Eyjólfur Hédinsson – Wanderson – Joel Johansson.

Eksikler ; Johan Rundqvist (
Sakat), Romarinho (Sakat), Richard Spong (Sakat), Calum Angus (Sakat) Henri Sillanpää (Sakat), Kyle Patterson (Sakat), Fredrik Lundgren (Sakat), Mervan Celik (Cezalı).


  

226 - Brommapojkarna - Mjallby 
Mjallby Kaybetmez : 1.34 / Mjallby Kazanır 2.50

Geçen hafta sahasındaki maça favori çıkan Mjallby, Brommapojkarna ile yenişmemiş ve sahadan golsüz beraberlikle ayrılmıştı iki takımda.

Brommapojkarna ligin istikrarsız takımlarından biri. Ne yapacakları belli olmuyor , bir türlü form tutamıyorlar. Hafta arasında İsveç kupasında Hammarby ile karşılaştılar ve Castro-Tello ile Segerstrom 'un karşılıklı golleriyle berabere sonuçlanan maçı Hammarby penaltılarda 5-4 kazanarak Brommapojkarna'yı elemişti.


Brommapojkarna takımı ligde ise son 5 maçta sadece 1 galibiyet alabildi ve formsuz durumda. Üst sıralardan uzaklaşmaya başladılar ve Avrupa Ligine katılma şansları oynadıkları futbolla zor görünüyor. Ligi muhtemelen orta sıralarda tamamlayacaklar.


Savunmada başarılı olmalarına rağmen hücumdaki etkisizliği nedeniyle istedikleri sonuçları alamıyorlar. Trelleborg ve GAIS takımlarıyla birlikte 15 maçta attıkları 12 golle en az gol atan takım durumundalar.


Mjallby ise benim bu sezon İsveç liginde oyununu beğendiğim takımlardan birisi.Lige henüz bu sezon yükselmelerine rağmen müthiş bir performans gösteriyorlar.


8. , 9. , 10. ve 11. haftalarda oynadıkları 4 maçta sadece 1 puan almalarına rağmen sonrasında aldıkları seri galibiyetlerle hızlı bir şekilde üst sıralara yükseldiler. Ligde oynadıkları son 4 maçta 10 puan topladılar ki Elfsborg, Malmo FF gibi ligin güçlü ekiplerinide mağlup ettiler bu dönemde. Malmo'yu ligde mağlıp ettikten sonra kupada da rahat bir şekilde mağlup etmişlerdi. Ardından da Orebro'yu deplasmanda 3-0 yenerek kupada yoluna devam etmişlerdi.


Ligde lider Helsingborg'dan sonra 15 maçta kalesinde gördüğü 11 golle en az gol yiyen takım olan Mjallby , hücumda çok etkili olmasada başarılı savunması sayesinde istediği sonuçları alabiliyor.


Sahasında 8 maçta 12 puan toplayan Mjallby , deplasmanda ise 7 maçta 13 puan toplayarak iç sahaya nazaran deplasmanlarda daha iyi bir görüntü çizdi.Bu maçı kazandıkları takdirde deplasmanda 8 maçta 14 puan toplayan Helsingborg'u geride bırakarak , deplasman lideri olacaklar.


İlk maçta çok iyi oynamasına ve oyunun üstünlüğünü elinde tutmasına rağmen kazanamayan Mjallby , bu maçtada benim favorim.Brommapojkarna takımı son haftalarda iyi futbol oynamıyor ve onlara güvenmek hata olur.Mjallby bu maçı kaybetmez. Daha az güvenle galipde gelebileceklerini düşünüyorum.


Brommapojkarna, Muhtemel 11 ; Kristoffer Nordfeldt - Kim Odelius, André Möllerstam, Pontus Segerström, Tim Björkström - Mauricio Albornoz, Gabriel Petrovic - Joakim Runnemo, Pablo Pinones Arce, Babis Stefanidis - Olof Guterstam.

Eksikler ;
Miiko Albornoz (Sakat), Pär Asp (
Sakat).

Mjallby , Muhtemel 11 ;
Mattias Asper - Jesper Westerberg, Patrik Rosengren, Juan Robledo, Robin Cederberg - Daniel Nicklasson, Patrick Osiako, Tobias Grahn, David Löfquist - Marcus Ekenberg, Mostapha El Kabir.
Eksikler ;
Daniel Ivanovski (
Sakat), Craig Henderson (Sakat), Kim Thörnberg (Sakat).

 
339 - Kalmar - Djurgarden : Kalmar Kazanır @ 1.40 /Kalmar -1 Kazanır @ 2.50

Geçen hafta iki takım arasında oynanan maçı Kalmar 2-0 kazanmıştı. Maçın henüz 6. dakikasında Abiola Dauda ile öne geçen Kalmar oldu. Djurgarden teknik direktörü Lennart Wass, 52. ve 67. dakikalar arasında 3 oyuncu değişiklik hakkınıda kullanarak oyuna müdahale etti ancak , Kalmar'da 69. dakikada oyuna giren Daniel Mendes, 73. dakikada sahneye çıkarak farkı 2'ye çıkardı ve Djurgarden 'nin umutlarını azalttı. 80. dakikada Prince Ekong'un kırmızı kart görmesiyle 10 kişi kalan Djurgarden , geriye kalan dakikalarda da farkı azaltma çabalarında sonuç alamadı.

Ligde ilk 8 maçında galibiyetle tanışamayan Kalmar, sonrasında gösterdiği başarılı performansla göz dolduruyor.Geçtiğmiz sezon özellikle iç sahadaki başarısıyla dikkat çeken ve evinde oynadığı 15 maçta 10 galibiyet 3 beraberlik 2 mağlubiyet alarak başarılı bir performans gösteren Kalmar, bu sezon ise deplasmanlardaki başarısıyla dikkat çekiyor.


Deplasmanda oynadıkları 8 maçta sadece 2 galibiyet almalarına rağmen hiç kaybetmiyerek başarılı sayılabilecek bir performans gösterdiler. Bu sezon iç sahada ise ilk 4 maçında sadece 1 puan alabilen Kalmar, son 3 iç. saha maçında ise Orebro'yu 4-1, Halmstad'ı 1-0 lider Helsingborg'u da 1-0 mağlup etti.


Lige verilen arada İsveç kupasında Goteborg ve Gefle'yi eleyen Kalmar, Avrupa liginde de EB/Streymur'u 2 maçtada yenerek yoluna devam etmiş, 2. turda ise ilk maçta sahasında golsüz berabere kaldığı Dacia'yı deplasmanda 2-0 yenerek 3. tura yükselmişti.


19 Nisan 2010'da AIK Stockholm'a mağlup olan Kalmar, sonrasında oynadığı 15 resmi maçta hiç yenilmedi.Bu maçlarda 4 beraberlik 11 galibiyet alarak çok başarılı bir performans gösterdiler.


Geçtiğimiz sezona çok kötü bir başlangıç yapan ve ligden düşmesi beklenen Djurgarden son 3 maçınıda arka arkaya kazanarak şanslı bir şekilde ligde kalmıştı.Bu sezonada iyi bir başlangıç yapamadılar ve oldukça formsuzlar.


Ligde oynadığı son 5 maçta galibiyet yüzü görmeyen Djurgarden, bu maçlarda sadece 2 puan toplayabildi.Son sıradaki Atvidaberg ile aralarında sadece 3 puanlık bir fark bulunuyor ve bir kez daha düşme tehlikesi ile karşı karşıyalar.


Ligde topladığı 16 puanın 12'sini sahasındaki maçlarda elde eden Djurgarden, deplasmanda ise çok vasat bir performans sergiliyor.Oynadıkları 7 deplasman maçında sadece 1 galibiyet alabilip 4 puan toplayabildiler.Attıkları 6 gole karşın kalesinde 12 gol gördüler. Bu sezon deplasmanda oynadıkları 8 resmi maçın 6 sında mağlup oldular.


İki takım arasında oynanan maçlarda Kalmar'ın büyük üstünlüğü göze çarpıyor. Aralarında oynanan son 6 maçın 5'ini Kalmar kazandı ki genelde kolay galibiyetler aldıklarını görüyoruz. Rakibini 2007'de 3-1, 2008'de 5-1 ve 1-0, 2009'da 6-1 ve geçen hafta 2-0 yendiler.Yani kazandıkları son 5 maçın 4'ünde en az 2 fark attıklarını görüyoruz. Bu maçtada onlardan farklı bir galibiyet bekliyorum.

 


Djurgarden, Muhtemel 11 ; Pa Dembo Touray - Petter Gustafsson, Joona Toivio, Jani Lyyski, Kebba Ceesay - Sharbel Touma, Kasper Hämäläinen, Joel Perovuo, Christer Youssef - Johan Oremo, Mattias Jonson.

Eksikler ; Martin Andersson (Sakat), Prince Ikpe Ekong (Cezalı).

Kalmar, Muhtemel 11 ; Petter Wastå - Emin Nouri, Tobias Carlsson, Stefan Larsson, Jimmie Augustsson - Henrik Rydström, Tobias Eriksson, Erik Israelsson - Abiola Dauda, Ricardo Santos, Daniel Sobralense.

Eksikler ; Etrit Berisha (Sakat), Robin Östlind (Sakat), Paulus Arajuuri (Sakat).

 

315 - Halmstad - Goteborg  :
Goteborg Kaybetmez :1.22

Halmstad takımı geçen sezonki vasat performansına rağmen ligde kalmayı başarmıştı.Bu sezonda henüz vasatı aştıklarını söyleyemeyiz.

Lige kendi gücüne denk takımlarla yaptıkları maçlarda kafa kafaya oynayarak iyi sonuçlar alıyorlar ancak güçlü ekipler karşısında varlık gösteremiyorlar ve henüz şuana dek bir süpriz gerçekleştirebilmiş değiller.

Arka arkaya Brommapojkarna, Kalmar ve Hacken mağlubiyetlerinden sonra sahasında Djurgarden'i yenmişlerdi ancak sonrasında kupada Angelholms 'a elenip ligde de Helsingborg'a ve geçen haftada rakibi Goteborg'a mağlup oldular.

Göteborg karşısında epey zorlanan ve sahada varlık gösteremeyen Halmstad, daha ağır bir yenilgiyle karşılaşabilirdi bile.Halmstad hafta arasında İngiltere Premier Lig ekiplerinden biri olan ve geçen sezon UEFA Avrupa liginde final oynayan Fulham ile hazırlık maçı oynamış ve maç Joe Sise ile Gera'nın karşılıklı golleriyle 2-2 sona ermişti. Bu maç dolayısla Goteborg karşısına biraz yorgun çıkacaklar.

Ligde oynadığı son 6 maçın 5'i kaybeden Halmstad deplasmanda 8 maçta sadece 1 galibiyet alarak çok kötü bir performans sergiledi. Genelde sahasında etkili oluyorlar.

2004-2005 sezonundan itibaren adını sürekli üst sıralarda gördüğümüz bir takım olan Goteborg , en son 2007-2008 sezonunda şampiyon olmuştu. Geçen sezonu ise Helsinborg'un ardından ancak 2. sırada tamamlayabildiler.

Bu sezon ise önceki yıllara nazaran kötü bir sezon geçiriyorlar ve eks güçlerinde değiller. Şampiyonluk yarışında yoklar.Son haftalarda ligin başındaki kötü görüntüsünden biraz olsun uzaklaşarak Avrupa Ligi yarışına ortak olmak istiyorlar.

Ligde 6 maçtır kaybetmemelerine rağmen sadece 2 galibiyet alabildikleri için henüz çıkışa geçebilmiş değiller.Sahasında son 3 maçta 7 puan çıkardılar ancak deplasmanda vasatlar. 7 deplasman maçı oynayan Goteborg , sadece 1 kez kazanırken 3 kez de mağlup oldu. Son 3 deplasman maçından ise 1 puanla ayrıldılar.

Goteborg takımı özellikle son 6 maçta kalesini gole kapayarak savunmadaki başarısıyla dikkat çekti. Gol yemedikleri için kaybetmiyorlarda ancak hücumda biraz daha üretken olurlarsa daha iyi sonuçlar alacaklardır.

Tahmine gelirsek geçen haftaki maçta çok üstün bir futbol sergileyen Goteborg 'un yorgun rakibi karşısında yine favori olduğunu düşünüyorum.Ancak deplasmandaki oyunları güven vermiyor. Bu nedenle tercihimi kaybetmezliklerinden yana kullanarak sağlama alacağım. 

Göteborg, Muhtemel 11 ; Markus Sandberg - Hjalmar Jonsson, Gustav Svensson, Ragnar Sigurdsson, Adam Johansson - Sebastian Eriksson, Thomas Olsson, Jakob Johansson, Nicklas Bärkroth -Tobias Hysén, Robin Söder

Eksikler ; Petter Björlund (Sakat), Mikael Dyrestam (Sakat), William Atashkadeh (Sakat)

Halmstad, Muhtemel 11 ; Robin Malmkvist - Per Johansson, Tomas Zvirgzdauskas, Johnny Lundberg, Ryan Miller - Michael Görlitz, Anel Raskaj, Anselmo, Mikael Rosén, Emil Salomonsson - Joe Sise.

Eksikler ; Yok
 

0 yorum:

Yorum Gönder