18 Temmuz 2010 Pazar

Avusturya Bundesliga 1. Hafta ( 18 Temmuz )



340 - Avusturya Vienna - Mattersburg




Geçen sezonda özellikle son haftalarda müthiş bir form yakalayarak peş peşe seri galibiyetler alan Avusturya Vienna, bu çıkışına rağmen şampiyonluğu 1 puan farkla Salzburg'a kaptırmıştı.Bu yıl şampiyonluğu hedefliyorlar.Yeni sezon öncesi hazırlık maçlarında; St. Polten'i 2-1, Dinamo Bükreş'i 4-3, Levski Sofia'ya 2-1 yenerken , Maccabi Haifa'ya 2-1 yenilmişlerdi. Avrupa ligi ön eleme maçında ise Siroki Brijeg'le sahasında 2-2 berabere kaldılar. Performanslarını değerlendirecek olursak ; hücumda gayet başarılılar ve skor üretmekte sıkıntı çekmiyorlar ancak savunmada da çok açık veriyorlar ve çok gol yiyorlar.Forvette Brezilya'dan Schumacher, Roland Linz ve Stankovic gibi etkili isimlerle gol yollarında çok etkililer.

Mattersburg takımı ise geçen sezon rakiplerine nazaran hücumda daha zayıf göründü ve ligin az gol atan ekiplerinden biriydi.Savunmaları ise berbattı. Oynadıkları 36 maçta kalesinde tam 71 gol görmüşlerdi ve ligin en çok gol yiyen ikinci ekibiydiler.Son sezon tamamen dibi bulan bir oyun ve skor hanelerinde oldu hep. Geride etkisiz bir ekipler. Geçen sezonu 18 deplasman maçında 11 puan toplayarak tamamlayan Mattersburg, bu maçlarda 12 gol atarken kalesinde 41 gol görmüştü. Deplasmanda hep sıkıntı yaşayan bir ekipler.Avusturya Vienna gibi sahasında çok etkili olan ve çok kaliteli hücum oyuncularına sahip olan bir takım karşısında bu savunmaları ile direnemezler.Ev sahibinden gollü bir galibiyet bekliyorum.

Avusturya Vienna Kazanır.
2.5 Gol Üstü.


306 - Wacker Innsbruck - Rapid Vienna

Wacker Innsbruck takımı geçen sezon İsviçre 2. ligini şampiyon olarak tamamlayarak İsviçre Süper ligine yükselmişti.Geçen sezon takip ettiğimiz kadarı ile Orta sahada ildiz ve forvette Bammer en etkili oyuncuları.Takıma maddi imkanlardan dolayı pek takviye olmadı.Ligin en etkisiz kadrolarindan birine sahipler.Rapid Vienna gibi çok tecrubeli ve kaliteli bir kadroya sahip olan bir takım karşısında kapanarak sert futbolla puan almaya çalışacaklardır.Wacker Innsbruck'da Schrott ve Svejnoha eksik isimler.

Geçen sezonu Şampiyon Salzburg'un puan gerisinde 3. sırada tamamlayan Rapid Vienna Avrupa Ligine katılmakla yetinmişti.Ön elemedeki ilk maçında hafta arasında Litvanya ligi ekiplerinden Suduva'yı deplasmanda 2-0 yenerek önemli bir avantaj yakaladılar.Bu sezon ligdede hedefleri şampiyonluk elde etmek.Türk futbolcu Veli Kavlak, Hoffmann, Salihi, Jelavic gibi kaliteli futbolcuları kadrosunda barındırıyorlar. Rapid'de sakatlıkları devam eden Soma ve Kulovits bu maç yer alamayacak.

İlk hafta maçı olduğu için temkinli olmak gerekiyor elbette.Ancak kaliteli isimlerle çok tecrubeli bir kadroya sahip olan Rapid'in deneyimsiz rakibi karşısında galibiyete daha yakın olduğu bir gerçek.

Rapid Vienna Kazanır.
 

0 yorum:

Yorum Gönder