24 Temmuz 2010 Cumartesi

İsveç Superettan 17. Hafta Yorumları, Bahisleri, Tahminleri (24-25 Temmuz)



228 - IK Brage Borlange - Sundsvall ÜST : 1.65

Ev sahibi Brage, lige bu sezon yükselmesine rağmen kaliteye ayak uydurabilmiş gibi görünüyor. Oynadıkları 16 maçta 23 puan topladılar ve 8. sırada yer alıyorlar.Arka arkaya aldıkları 2 galibiyetten sonra geçen hafta Angelholms takımına 2-0 mağlup oldular.Özellikle iç sahadaki başarılı performansları ile dikkat çekiyorlar. Sahasında bu sezon 8 maç oynayan IK Brage Borlange, bu maçlarda 4 galibiyet 4 beraberlik aldı ve sahasında mağlubiyet yüzü görmeyen tek takım durumunda. Ligde attıkları 20 golün 15'ini sahasındaki maçlarda kaydettiler.Sundsvall takımı ise geçen sezon üst sıraları epey zorlamış ancak son 3 maçını kaybedince play-off şansını yitirmişti. Bu sezon hedeflerini büyüttüler ve lige doğrudan yükselmek istiyor. Bu yolda da şuana kadar oldukça başarılı olduklarını söyleyebiliriz.Assyriska'ya deplasmanda boyun eğen Sundsvall , sahasında ise geriye düşmesine rağmen 3-1 kazanmısını bildi geçen hafta.Lider Norrkoping'den sonra en golcü takım olan Sundsvall deplasmanda aldığı başarılı sonuçlarla dikkat çekiyor.Arka arkaya 3 deplasman galibiyetinin ardından son deplasman maçında Assyriska'ya yenilselerde , deplasmanda en çok puan toplayan ikinci ekipler.Brage'de Wıklof dışında eksik yok.Sundsvall 'a ise önemli bir eksik bulunmuyor.Kalite olarak Sundsvall takımı daha ağır bassada IK Brage'nin evindeki etkili ve kazanmaya aç oyunu ve Sundsvall 'ın hedefi doğrultusunda kazanmak isteyecek olması bize seyir açısından zevkli , gollü bir maç izlettirebilir.


243 - Oster - Norrkoping 2 :1.80 / ÜST 1.60

Ev sahibi Oster lige bu sezon yükseldi ve henüz ortama ayak uydurabilmiş değiller. Oynadıkları 16 maçta topladıkları 17 puanla 13. sırada yer alıyorlar.Arka arkaya Sundsvall , Degerfors ve lig sonuncusu Trollhattan 'a yenilen Oster , ardından Ljungskile deplasmanından galip gelerek büyük bir süpriz yapmıştı.Geçen hafta yine aynı rakibiyle karşılaştılar ve Vanneryr 'i durduramayarak 2-0 geri düşmelerine rağmen 1 puanı kurtarmayı başardılar.Norrkoping takımı ise şampiyonluğun en büyük favorilerinden biri ve şuanki başarılı performanslarını sezon sonuna kadar sürdürürlerse şampiyon olmaları için herhangi bir engel görünmüyor.Son iki maçında ligin son sıradaki ekibi Trollhattan'la oynayınca 3-0 ve 4-0 gibi farklı skorla kazanmasını bildiler.Son maçta 9 dakikada 3 gol atarak yıldızlaşan Santos maça damgasını vurdu.Norrkoping takımında cezalı olan Wıklander ile Cakıc bu maçta yer alamayacak.Oster'de ise Petersson Norrkoping karşısında sahada olamayacak. Oynadığı 16 maçta attığı 32 golle en golcü takım olan Norrkoping , deplasmanda da bu unvanı elinde bulunduruyor.Son 3 deplasman maçında 7 puan alan Norrkoping, 8 deplasman maçında rakip fileleri 16 kez havalandırırken kalesinde de 12 gol gördü.Aralarında oynadıkları son 6 maçın 5'ini kazanan Norrkoping bu maçtada galibiyete yakın taraf. Diğer tercihim ise teknik direktör değişikliğiyle pozitif futbol oynayan Oster ile sürekli ofansif oynayan Norrkoping 'in karşılıklı goller bularak maçı üste taşıması olacak.


340 - Assyriska - Trollhattan FC 1 : 1.45

Assyriska takımı geçen sezon play-off'a kaybederek Allsvenskan'a yükselme fırsatını tepmişti.Bu sezon ise ilk 3 'e girmeleri zor görünüyor. Şuana dek kendilerinden beklenen performansı sahaya yansıtamadılar.Geçen hafta sahasında 1-0 mağlup ettikleri Sundsvall'a deplasmanda 3-1 yenilmiş ve 4 maç aradan sonra mağlubiyetle tanışmışlardı.Özellikle iç sahadaki etkili ve pozitif futboluyla dikkat çeken Assyriska , son 4 iç saha maçında 3 galibiyet 1 beraberlik aldı.Trollhattan takımı ise geçen sezon son hafta maçında kazanarak rakibinin puan kaybetmesi sonucunda ligde kalmayı şanslı bir şekilde başarmıştı ancak bu kez durumları daha zor görünüyor ve bir mucize olmazsa bu kez bu ligde tutunamayacaklar.Zaten oynadıkları futbollada burada kalmaya pek niyetli değiller gibi.Oynadıkları 16 maçta sadece 2 kez kazanıp yalnızca 10 puan toplayabildiler ve ligin dibine demir atmış durumdalar.Son 11 maçında yalnızca 1 kez kazanabildiler. Son iki haftada ise lider Norrkoping ile karşılaştılar ve bu maçlarda hiç gol atamazken kalesinde 7 gol gördüler.Deplasmanda oynadığı 8 maçta sadece 5 puan toplayabilen Trollhattan FC bu maçlarda 8 gol atarken kalesinde ise tam 15 gol gördü.Bu vasat performansları ile zorlu Assyriska deplasmanından puan almaları çok zor görünüyor. Ev sahibine güvenmek gerek.

0 yorum:

Yorum Gönder