25 Eylül 2010 Cumartesi

İngiltere Alt Liglerinden Seçmeler (25 Eylül 2010)


189 - Burnley - Bristol City  1 :1.55 TUTMADI

Bir sezonluk Premier lig macerasından sonra tekrar Championship'e geri dönen Burnley yine Premier ligi hedefliyor. İlk 3 haftada 7 puan toplayarak iddaalarını ispatlamış olsalarda son 4 haftada yalnızca bir kez kazanarak formunu kaybettiler. Hafta arasında Carling Cup'ta Premier lig ekibi Bolton karşısında alınana galibiyetle moraller yerine geldi. Evinde oldukça etkili bir ekip olduklarını biliyoruz. Premier ligde de sahasında kolay kolay teslim olmuyorlardı. Bu sezonda Turf Moor 'da oynadıkları üç lig maçınıda kazandılar. Takımda maç öncesi önemli bir eksik bulunmuyor.

Bristol City'de geride kalan haftalara baktığımızda en büyük sorunda savunmada. Preston'dan sonra ligin en çok gol yiyen ekibi olan Bristol City'nin geride kalan 7 haftada kalesine tam 102 şut atıldı. Çok pozisyon veriyorlar.  Marvin Elliott ve Christian Ribeiro bu maçta takıma dönsede vasat savunmalarıyla evinde etkili bir ekip olan Burnley'e direnemezler.


195 - QPR - Doncaster 1 :1.55 TUTTU

Sezona fırtına gibi başlayan QPR namağlup liderliğini sürdürüyor. Etkili hücum hattıyla rakip takımı bunaltan bir oyun ortaya koyan bir ekip olan QPR ; ofansif futbol oynamasına rağmen savunmasında da açık vermiyor. Swansea ve Leicester'dan sonra rakip kaleye en çok şut atan takım olan QPR, attığı 19 golle en golcü ekip durumunda. Loftus Road 'da çok etkililier ve oynadıkları 3 maçıda gol yemeden kazandılar. Takımda Rob Hulse ve Alejandro Faurlin'nin sakatlığı devam ederken Bradley Orr'un durumu ise şüpheli.

Doncaster iki sezondur mücadele ettiği Championship'in klasik orta sıra takımlarından birisi. Kadro kalitesi itibariyle zaten üst sıraları zorlayacak kapasitede bir takım değiller. Bu sezonuda muhtemelen orta sıralarda tamamlayacaklardır. Ligde 4 haftadır kaybetmiyorlar ve iyi bir hava yakaladılar. Ama özellikle Leeds maçında sahada varlık gösteremediler diyebilirim. Bu kez karşılarından daha formda bir takım var ve deplasmana konuk oluyorlar. Ev sahibi QPR rakibinin yenilmezlik serisine bu maçta son verir diyorum.


194 - Nottingham Forest - Swansea  ALT :1.50 TUTMADI

Nottingham Forest geçen sezon iyi bir performans ortaya koyarak Ligi 3. sırada bitirmiş ve play-off'a kalmıştı ancak Blackpool'a iki maçtada yenilerek elenmişlerdi Bu sezon hayal kırıklığı yaşatan ekiplerden biriler. Hazırlık maçlarında gösterdikleri performans zaten bu durumda olacaklarının habercisiydi. Geride kalan 7 hafta itibariyle 1 kez kazanıp 1 kez kaybettiler ve oynadıkları 5 maç berabere sonuçlandı. Bu sezon sadece kazandıkları Preston maçında birden fazla gol atabildiler. Sahasında oynadıkları 3 maçta 1-1 lik skorlarla berabere sonuçlandı. Takımda Rob Earnshaw ve  Kelvin Wilson'nun durumları belirsiz.

Swansea içerde oynadığı 4 maçıda kazanırken , deplasmanda oynadığı 3 maçtan ise puansız ayrıldı. Geçen sezon olduğu gibi bu yılda evinde 3 puan , deplasmanda kapanarak 1 puan parolası ile play-off hedefleyecekler. İki ekip arasında geçen sezon oynanan iki maçıda Nottingham Forest 1-0 lık skorlarla kazanmıştı.

Bu maçta iki takımla ilgili ufak bir bilgi vermek istiyorum. Swansea geride kalan haftalar itibariyle Leicester'den sonra ligin en çok şut atan takımı. Rakip filelere tam 102 şut atmışlar ancak sadece 50 şut kaleyi bulmuş. İsabetli şut yüzdeleri düşük. Aynı şekilde Nottingham'da 76 şut atarken sadece 36 kez kaleyi bulabilmiş. Rakibi gibi şut yüzdeleri düşük. İki takımında ileride becerikli olamaması ve Swansea'nın deplasmanlarda kapalı bir oyun ortaya koymasından dolayı alt bahisini mantıklı buluyorum.


202 - Charlton - Dagenham & Rbridge  1 :1.45 TUTMADI

Charlton geçen sezon play-off'da Swindon'a penaltılarda elenerek tekrar Championship'e yükselme mücadelesi vermek zorunda kaldı. İlk 2 haftayı galibiyetle kapattılar ancak sonrasında bocalamaya başladılar. Son 5 haftada sadece bir kez kazanabildiler. Ofansif anlamda sıkıntılılar. Bu sezon sadece Leyton Orient maçında birden fazla gol atabildiler. Skor üretmekte zorlandıkları için istedikleri sonuçlarıda alamıyorlar. Ama bu haftaki rakipleri Dagenham tam bu kötü gidişin üstüne çok iyi gelecektir diye düşünüyorum. Ligin en çok gol yiyen ekiplerinden birisi olan ve deplasmanda oynadığı 3 maçıda gol atamayan kaybeden Dagenham tam Charlton'nun istediği türden bir rakip. Golcü Abbott'unda takıma dönmesiyle Charlton bu kez kazanır !


205 - Peterborough - Milton Keynes Dons 1 :1.70 TUTTU / ÜST :1.60 TUTTU

Peterborough geçen sezon Championship'i son sırada tamamlayarak lige veda etmişti ama geri dönmek için oldukça istekliler. Oldham'ı ağırladığı maçta 2-0 geriye düşmesine rağmen maçı bırakmayarak 5-2 kazanan Peterborough , geçen haftada Exeter deplasmanında öne geçtiği maçta geriye düştü ancak sahadan 1 puanla ayrılmayı başardı. Haf arası Carling Cup'ta Swansea'ya elendiler. Peterborough Ligin en golcü takımı ama savunmasıda iyi değil. Buna rağmen yediklerinden çok gol attıkları için şuana kadar başarılı bir performans ortaya koydular. Ama hücum oyuncuları formsuz olursa işleri çok zorlaşır.  Evinde oynadıkları 3 maçıda kazandılar. Bu seriye bir yenisini daha eklemek istiyorlar. Takımda kaptan Grant McCann dışında eksik yok.

Milton Keynes geçen sezona çok iyi başlayarak rakiplerine göz dağı vermiş ve iddaalı takımlar arasında görünmüştü ancak ligin ikinci yarısında ciddi bir düşüş yaşadılar ve play-off a dahi kalamadılar. Ligde oynadıkları son 11 maçında tek bir galibiyetleri bile yoktu. Bu sezonada iddaalı başladılar ama ileride neler yapabileceklerini göreceğiz. Rakibi Peterborough 'la aynı puana sahipler ancak onlar kadar iyi oynamıyorlar. Hücumda rakibine göre daha etkisizler. Evindeki 4 maçta 10 puan toplamalarına rağmen deplasmanda son iki maçını kaybettiler. Bu deplasmandan da puanla ayrılabileceklerini düşünmüyorum ama rakibin vasat savunmasını aşabilir gol bulabilirler. Bu durumda maç üste taşınır.


204 - Hartlepool - Walsall  ÜST :1.65 TUTTU

Hartlepool takımı son 5 sezondur Championship'te 60 puana ulaşamadı. Ligde genellikle alt sıralarda can çekişen ekiplerden biriler. Bu sezonki görüntüsüylede yine ligde kalma savaşı verecekler gibi görünüyor. Geride kalan 7 haftada sadece bir kez kazanabildiler. Son 4 maçında ise 1 puan aldılar. Ligde tutunabilmeleri için Walsall gibi gücüne denk ekipler karşısında iç sahada mutlak puan yada puanlar almak zorundalar. Galibiyet hasretine son vermek için iyi bir fırsat olabilir bu maç.

Walsall takımıda ilginçtir 3 sezondur Championship'te mücadele ediyor ve hiç 60 puanın altında bitirmediler ligi. Tipik bir orta sıra takımılar. Ama daha çok iç sahadaki başarısıyla dikkat çekiyorlar. Ligde 4 haftadır puan alamıyorlar ve onlarda galibiyet peşindeler. İki takımda kazanmak için savaşacak ve savunmaları vasat olduğu için karşılıklı goller gelecektir. Tercihim iki takım arasında son 5 maçta olduğu gibi yine Üst ten yana.

0 yorum:

Yorum Gönder