22 Eylül 2010 Çarşamba

Belçika Jupiter Ligi İddaa Tahminleri, Bahisleri, Yorumları (22 Eylül 2010)


 
609 - Club Brugge - Eupen  İY1 :1.30 TUTMADI / 1H :1.45 TUTTU / ÜST :1.35 TUTTU

Club Brugge bu ligin en kaliteli ekiplerinden birisi. Her sezon üst sıraları zorlamalarına rağmen 6 sezondur şampiyonluğa hasretler. Bu sezonda şampiyon olmaları çok zor görünüyor. Lige kötü başlamalarına rağmen son haftalarda toparlandılar. Geçen hafta Charleroi'i deplasmanından 5-0 lık zaferle dönerek son 3 maçında 7 puan topladılar.

Eupen ligin yeni ekibi. Ama burada misafir olduklarını düşünüyorum. Sadece bu sezonu burada geçirip tekrar kalitesii itibariyle mücadele edebilecekleri 2. lige düşeceklerini düşünüyorum. Geride kalan 7 haftada henüz galibiyet  alamadılar ve topladıkları 1 puanla son sırada yer alıyorlar.Ofansif anlamda ciddi sıkıntılar içerisindeler. Savunma yaparak puan almaya çalışsınlar diyecem ama savunmalarıda oldukça kötü. Şu durumda çıkışa geçen Club Brugge'ye direnemezler. Club Brugge ilk yarıdan maçı koparır ve tek başına maçı üste taşır.


611 - Lierse - Anderlecht   İY 2 :1.85 TUTTU  /  MS 2 :1.35 TUTMADI

Lierse takımıda tıpkı Eupen gibi. Lige yeni yükseldiler ama hiçbir varlık gösteremiyorlar. Eupen'le beraber yükseldikleri Jupiter ligine bu sezon beraber veda edecekler gibi. Geride kalan 7 haftada toplanan 1 puan var sadece. Üstelik savunmaları bir hayli kötü. Bu sezon Tüm maçlarda kalesinde gol gördüler ve ligin en çok gol yiyen ekibiler.

Buna karşın ligin tartışmasız en güçlü ekibi olan Anderlecht Zenit mağlubiyetinin acısını lige Kortrijk'den çıkarttılar ve sahadan 3-0 galip ayrıldılar. 6 maçtır kalesinde gol görmeyen Anderlecht kalesinde sadece 1 gol gördü ve en az gol yiyen ekip durumundalar. Bu sezon kazandıkları 5 maçın 4 ünde ilk yarıyıda önde kapattılar. Bu maçıda ilk yarıdan koparırlar diye düşünüyorum. Rakipleri çok zayıf ve oynadığı 7 maçın 6 sında ilk yarıları yenik kapattılar. Anderlecht için kolay bir maç olur.


613 - KV Mechelen - Cercle Brugge  1 :1.60 TUTMADI

Mechelen ligin klasik orta sıra takımlarından birisi ama evinde her zaman etkili bir takım. Bu sezona beklentilerinden üstünde çok iyi bir başlangıç yaptılar. Hücumda çok üretken olamasalarda iyi savunma yaptıkları için golü bulup korumasını başarabiliyorlar. Ligde Genk ve Anderlecht'in arkasında 3. sırada yer alan Mechelen evinde oynadığı 4 maçta 10 puan toplarken kalesinde henüz gol görmedi. Özellikle son maçta Standart Liege karşısında alınan galibiyetle moraller tavan yaptı.

Cercle Brugge rakibine yakın güçte olsada Mechelen kadar iyi oynayamayan vasat bir takım. Geçen hafta Sint Truiden'i Oleg Iachtchouk'un üstün performans göstermesi ile yenmesini bildiler. Ama deplasman karneleri oldukça kötü. 3 Deplasman maçında sadece 1 puan alabildiler ve henüz golle tanışamadılar. Özellikle evinde çok zor gol yiyen Mechelen karşısında skor üretme şansları çok az. Mechelen golü bulur ve skoru koruyarak 3 puanı hanesine yazdırır.


614 - Standard Liege - Charleroi 1 :1.20 TUTTU / 1h :1.80 TUTMADI

Standard Liege bu sezona iyi başlayamadı. Şampiyonluk yarışında Genk ve Anderlecht'in uzağında kaldılar şuan için. Özellikle Genk'in bu sezonki performansı rakiplerini epey zorlayacak gibi görünüyor. Henüz 8 maç oynayan Genk  Liege'nin 11 puan önünde yer alıyor. Standard Liege 'nin bu farkı kapatması için kazanarak rakiplerinin puan kaybını beklemek zorunda ama son maçında Mechelen'e boyun eğdiler. Bu maçtada yaşanacak bir puan kaybı yarıştan erken kopmalarına sebep olabilir.


Charleroi lige yeni yükselen ama berbat bir performans ortaya koyan Eupen dışında hiçbir takımı yenemedi. Eupen'le oynadıkları maç dışında 6 müsabakada sadece 2 puan toplayabildiler. Bu sezon ligden düşeceklerini sanmıyorum ama sıkıntılı bir sezon yaşayacakları ortada. Son maçında Club Brugge'den fark yiyen Charleroi, bu maçtada farkı önleyemez.


612 - Lokeren - AA Gent  ÜST :1.65 TUTTU

Lokeren geçtiğimiz yıl normal sezonu Roeselare ile birlikte son sırada tamamlamıştı. Bu sezona kötü başladılar ama Eupen , Lierse gibi çok vasat takımlar varken bu sezon ligde tutunacaklarını düşünüyorum. Özellikle defansif anlamda sıkıntılılar ve kalesini gole kapayamıyorlar. İç sahada golü yeselerde ev sahibi olmanın verdiği gazla rakibinin üstüne giderek skor üretebiliyorlar en azından.

Gent ligin üst düzey ekiplerinden birisi. Her sezon üst sıraları zorlayan güçlü bir ekipler. Bu sezona oldukça iyi başladıklarını söyleyebilirim. Geride kalan 7 hafta itibariyle 5 galibiyet 1 beraberlik ve 1 yenilgileri var. Attıkları 14 golle ligin en golcü ekiplerinden biri olmalarına rağmen defansif anlamda rakibi gibi sorunlular. Ofansif oynadıkları için geride büyük boşluklar bırakıyorlar.Geçen hafta Zulte Waregem'i yendiler ama kalesinde 3 gol gördüler. Evinde korkmadan hücum yapan Lokeren'ninde bu maçta gol bulabileceğini düşünüyorum. Hücum hattı oldukça iyi olan Gent'te skora katkı yapar ve maç üste taşınır.

0 yorum:

Yorum Gönder