22 Eylül 2010 Çarşamba

Fransa Kupası İddaa Tahminleri , Bahisleri , Yorumları (22 Eylül 2010)



582 - Monaco - Lens 1 :1.65 TUTTU

Geçen sezon taraftarını hayal kırıklığına uğratan Monaco Bu sezona kötü başlamadı. Geride kalan 6 haftada sadece bir galibiyetleri olsada hiç kaybetmeyen Üç takımdan birisi durumundalar. Maç kazanamamalarının en önemli nedenlerinden birisi üretken olamamaları.Ama karşılarında bu sezon defansif anlamda çok sıkıntı yaşayan bir rakip var. Ev sahibinde savunmadan Mangani ,Traore ve Muratori , orta alandan Costa , Alonso ve Haruna hücumda ise  Mbokani görev alamayacak olan isimler. Konuk Lens bu sezona kötü başladı. Ligde henüz puanla tanışamayan Arles'den sonra en çok gol yiyen ekipler. Ligde 4 haftadır kazanamıyorlar ve geçen hafta Valenciannes deplasmanında son dakika golüyle 1 puanı zar zor kurtardılar. Bu sezon gözünü kupaya diken Monaco karşısında süpriz yapabileceklerini sanmıyorum. Monaco kalitesi ve performansı dolayısıyla galibiyete yakın taraf. Monaco'nun bu sahada rakibini son 3 maçtada gol yemeden kazandığını belirteyim.
 


620 - Arles - Caen  02 :1.23
TUTTU / ALT :1.50 TUTTU

Ligin yeni ekibi Arles sezona bir hayli kötü başladı. Geride kalan 6 haftada henüz puanla tanışamayan Arles, sadece 2 gol atıp kalesinde 13 gol gördü. Ofansif anlamda oldukça zayıf bir ekipler. Caen'de lige henüz bu sezon yükselmesine rağmen kalıcı olacağının sinyallerini verdi. Henüz ilk maçında son şampiyon Marsilya'yı deplasmanda deviren Caen bu sezon oynadığı 4 deplasman maçında da kaybetmedi. Son maçında Lorient'i yine deplasmanda devirmişlerdi. Rakibine göre çok daha formdalar. Takımdaki iki forvet oyuncusu El Arabi  ve Yatabare'nin bu maçta oynayamayacak olması takımın ofansif gücünü zayıflatacaktır. Özellikle El Arabi oynadığı 6 maçta attığı 4 golle oldukça formdaydı. Sonuç olarak Caen'nin formsuz rakibinine normal sürede yenilmeyeceğini ve maçın kısır biteceğini düşünüyorum.

 
621 - Boulogne - Toulouse  02 :1.20 TUTTU

Bir tarafta Fransa 2. ligine iyi başlayan Boulogne diğer tarafta Fransa 1. ligine iyi başlayan Toulouse. Boulogne 7 maçta sadece 2 galibiyet almasına rağmen iyi başladı diyorum çünkü şuanda yenilgisiz olan tek takım durumunda. Bileğini büken bir ekibin olmaması onları ayrı diğer takımlardan ayırıyor. Kadro kalitesi itibariyle zaten ligin üst düzey ekiplerinden biriler. Geçen sezon Fransa 1. ligine veda etmişleri ama tekrar lige yükselme konusunda iddaalılar. Toulouse ilk 4 haftayı galibiyetle kapattıktan sonra son iki maçında başarılı formunu kaybetti ve sadece 1 puan alabildi. St Etienne'le birlikte liderliklerini sürdürüyorlar.Geçen hafta zorlu Monaco deplasmanından puanla döndüler. Toulouse'nin bu deplasmanda da yenileceğini düşünmüyorum. Boulogne evinde kolay teslim olmaz ama kazanamazda. Aralarında oynanan üç maçta iki kez Toulouse'nin kazandığını diğer maçın ise berabere bittiğinide belirteyim.

 
623 - Nancy - Bordeaux 02 :1.31 TUTTU

Nancy'nin geçen sezon deplasman karnesi iç saha performansına nazaran daha başarılıydı. Bu sezonda evinde oynadıkları maçlarda henüz puanla tanışamadılar.Evinde oynadıkları 3 maçıda kaybetmelerine ve gol dahi atamamalarına  rağmen deplasmanda oynadıkları 3 maçta 7 puan topladılar.Karşılaşma öncesi takımdaki eksikler can sıkıyor. As kaleci Bracigliano 'nun yanı sıra savunmadan Sami ve Lemaitre orta sahadan Berenguer ve hücumcular Alo’o Eoulou ile Hadji bu maçta forma giyemeyecek. Konuk ekip Bordeaux önemli yıldızlarını kaybedince eski gücünüde kaybetti. Son olarak Marouane Chamakh'ı Arsenal'e satmışlardı. Buna rağmen geçen hafta Lyon'u evinde 2-0 mağlup etmesini başardılar. Bu sezon ligde şampiyon olamayacağını düşündüğüm Bordeaux kupaya önem veren bir takım. Nancy'ye yenilerek kupaya erken veda edeceklerini düşünmüyorum. Bordeaux'nun yenilmezliği bu maçtaki en mantıklı seçim olur.

 
624 - Sochaux - Bastia  1 :1.40 TUTMADI

Sochaux bu sezon evinde aslan deplasmanda kuzu kesiliyor tabiri caizse. Evinde oynadığı 4 maçta 10 puan toplayan ve son olarak Nice'yi gol yağmuruna tutarak sahadan 4-0 galip ayrılan Sochaux deplasmanda henüz puanla tanışamadı. Bu maçta kadroda bir kısım değişiklikler var ama bu değişiklikler takımın gücünü çok etkileyecek nitelikte değil. Bastia 2004-2005 sezonunda 1. Ligde mücadele eden bir ekipti ama şuanda 3. lige kadar geriledi. Tekrar eski günlerine dönmek isteyen Bastia, ligdeki 4 iç saha maçında gol yemeden 10 puan toplamasına rağmen deplasman maçlarında vasat bir performans ortaya koyuyor. Evinde çok etkili bir performans gösteren Sochaux'a direnemezler ve kupaya veda ederler.


625 - St Etienne - Nice 1 :1.80
TUTTU

St Etienne kuşkusuz ligin en formda takımı. Fransa'nın köklü kulüplerinden biri olmasına rağmen başarıya aç bir takım olan St Etienne son yıllarda sürekli ligde kalma mücadelesi veriyordu. Bu sezona çok iyi başladılar ve taraftarlarına umut verdiler.İlk maçında Paris S.G'ye boyun eğselerde sonrasında oynadıkları 5 maçta 13 puan topladılar ve ligde Toulouse ile birlikte liderliği paylaşıyorlar. Evinde seyircisininde desteği ile çok etkili bir takım olan St Etienne , bu sezon Geoffroy-Guichard 'da oynadıpı 3 maçıda 3 er gol atarak kazandı. Nice ise lige iyi başlamıştı ve ilk 5 maçında hiç kaybetmemişti ama geçen hafta Sochaux deplasmanında adeta dağıldılar ve sahadan 4-0 mağlup ayrılarak bu sezonki ilk yenilgisini aldılar. Zaten kadro kalitesi itibariyle üst sıraları zorlayabilecek nitelikte bir takım değiller. Hem ligde hem kupada başarıya aç olan St. Etienne karşısında sahadan mağlup ayrılırlar.

0 yorum:

Yorum Gönder