22 Eylül 2010 Çarşamba

Almanya Bundesliga İddaa Tahminleri , Bahisleri , Yorumları (22 Eylül 2010)


 
593 - B.Dortmund - Kaiserslautern 1 :1.35 TUTTU / ÜST :1.45 TUTTU

Dortmund harika bir sezon geçiriyor. Almanya kupasında Burghausen'i elediler. UEFA Avrupa liginde ön elemede Karabağ'ı saf dışı bıraktıktan sonra Karpaty deplasmanında da kazanarak gruba galibiyetle başladılar. Ligde ise ilk maçında Bayer Leverkusen'e yenilmelerine rağmen sonrasında oynadıkları 3 maçıda kazandılar. Çok iyi bir hava yakalmış durumdalar. 

Signal Iduna Park 'da dolu tribünlere oynayan ve etkili olan bir ekip olan Dortmund'u hazır formdayken değerlendirmek lazım. Takımda Dede, Hajnal , Kehl , Kringe ve Zidan 'nın sakatlıkları devam ediyor.

Ligin yeni ekibi Kaiserslautern beklentilerin üstünde bir başlangıç yaptı. Sanki uzun süredir Bundesliga'da mücadele eden bir ekiplermiş gibiydiler geride kalan 4 hafta itibariyle. Köln ve Bayern Munich'i yendikten sonra lider Mainz'ı epey zorladılar ama puan alamadılar. Geçen hafta ise evinde Hoffenheim'a geçit vermediler ve sahadan beraberlikle ayrıldılar. Hiçte yabana atılacak bir ekip olmadıklarını belirtmek gerek ama Dortmund deplasmanından puan almaları zor görünüyor. Yinede zorlayabileceklerini düşünüyorum. Oynadığı tüm maçlarda gol atan Kaiserlaurten gol bulursa maç üste gider. Konuk ekipte Simunek ve Amri oynayamacak isimler.
 
Borussia Dortmund : Weidenfeller - Owomoyela, Subotic, Hummels, Schmelzer - S. Bender, Sahin - M. Götze, Kagawa, Großkreutz - Barrios
Teknik Direktör: Klopp

1. FC Kaiserslautern : Sippel - Dick, Amedick, Rodnei, Jessen - Kirch, Tiffert, Bilek, Ilicevic - Hoffer, Lakic
Teknik Direktör: Kurz


596 - Hamburg - Wolfsburg ÜST :1.50 TUTTU

Geçen sezon son haftalarda yaşadığı puan kayıpları nedeniyle Avrupa ligine katılma şansını kaçıran Hamburg bu sezon daha hırslı. Lige iyi başladılar ve geride kalan 4 hafta itibariyle lider Mainz 'la birlikte yenilgisi olmayan tek takımlar.Geçen hafta ligin yeni ekibi St. Pauli deplasmanında 1 puanı son dakikalarda Petric'in attığı golle zar zor kurtardılar. Takımda Aogo , Stepanek, Castelen , Guerrero, Son ve Tunay Torun bu mücadele forma giyemeyecek olan isimler.

Wolfsburg şampiyon olduktan sonra geçen sezon hayal kırıklığı yaşatmıştı. Bu sezonda henüz kendilerine gelemediler. İlk 3 haftayı puansız kapatan Wolfsburg, ilk galibiyetini geçen hafta Hannover 96'dan aldı ve biraz olsun moral buldu. Özellikle Brezilyalı yıldız Edinaldo Grafite'nin bu sezon çok formsuz olması nedeniyle Dzeko ileride yalnız kalıyor. Takımın yeni transfer Diego'nun hücuma katkıları ile etkili olmaya çalşıyorlar. Takımın etkili kanat oyuncusu Ziani'nin sakat oluşu o kanadı zayıflattı. Onun takıma dönmesiyle Wolfsburg'un daha iyi yerlere geleceğini düşünüyorum. Ama A. Friedrich , Riether ve Ziani bu maçtada oynamayacaklar. Wolfsburg geçen hafta aldığı galibiyetin moraliyle Hamburg'u zorlar diye düşünüyorum. İki ekipte kaliteli gol ayaklarıyla maçı üste taşır.

Hamburger SV : Rost - Demel, Westermann, Mathijsen, Jansen - Jarolim, Zé Roberto - Pitroipa, Petric, Elia - van Nistelrooy
Teknik Direktör: Veh

VfL Wolfsburg : Benaglio - Pekarik, Kjaer, Barzagli, M. Schäfer - Josué - Hasebe, Kahlenberg - Diego - Grafite, Dzeko
Teknik Direktör: McClaren


598 - Nürnberg - Stuttgart 02 Açık : 3.00 & 2.00 TUTMADI

Nürnberg iki haftadır güçlü ekiplerle karşılaşıyor ama başarılı takım savunması ile kapanarak istediği puanları almayı başarıyor. Hamburg'dan sonra Leverkusen deplasmanından da puanla döndüler. Zaten Bunjaku'nun yokluğunda savunmadan başka bir şey yapamazlar. İleride Bunjaku'dan başka gole yakın diyebileceğim tek bir isim dahi yok. Onun yanına mutlaka bir transfer şart aksi takdirde hücumdaki sıkıntı bu sezon çok baş ağrıtacak gibi görünüyor. Bunjaku'nun sakatlığı devam ederken Okotie 'de bu maçta yok.

Stuttgart  geçen hafta Monchengladbach'a adeta patladı. Lige iyi başlayamamanın verdiği baskıyı Young Boys'u 3-0 yenerek üzerinden atan Stutgart geçen haftada Monchengladbach'a gol yağdırdı ve sahadan 7-0 galip ayrıldı. Pavel Pogrebnyak attığı 3 golle maça damgasını vurdu ama zaten baktığımız zaman Stutgart'ın hücumda çok kaliteli isimlere sahip olduğunu görmek mümkün. Ciprian Marica    ve Cacau bu etkili isimlerden bazıları. Stutgart'ın son iki maçta aldığı galibiyetlerin verdiği moralle savunma yaparak puan almaya çalışan Nurnberg'e yenileceğini düşünmüyorum. Stuttgart bu maçtan en azından 1 puanla ayrılır. Konuk ekipte P. Degen , Delpierre ve Audel forma giyemeyecek olan isimler.

1. FC Nürnberg : R. Schäfer - Judt, Nilsson, Wolf, Pinola - Hegeler, Simons - Ekici, Gündogan, Frantz - Schieber
Teknik Direktör: Hecking

VfB Stuttgart : Ulreich - Träsch, Niedermeier, Tasci, Boka - Kuzmanovic, Gentner - Camoranesi, Didavi - Pogrebnyak, Cacau
Teknik Direktör: Gross


***********



Bundesliga'da Günün Diğer Maçlarında Muhtemel 11 ve Eksikler ;

SC Freiburg : Baumann - Mujdza, Barth, Butscher, Bastians - Schuster - Abdessadki, Rosenthal, Makiadi, Putsila - Cissé
Teknik Direktör: Dutt

FC Schalke 04 : Neuer - Moritz, Höwedes, Matip, Sarpei - Kluge, Rakitic - Deac, Farfan - Raul, Huntelaar
Teknik Direktör: Magath

Eksikler :

SC Freiburg: Pouplin , Krmas , Flum, Jäger , Bechmann , Reisinger
FC Schalke 04: Hoogland , Metzelder , Pander , Plestan , Kenia 


Bayer Leverkusen : Adler - Schwaab, M. Friedrich, Hyypiä, Kadlec - Vidal, Reinartz - Sam, Barnetta - Jörgensen, Derdiyok
Teknik Direktör: Heynckes

Eintracht Frankfurt : Nikolov - Jung, Russ, Franz, Tzavellas - Ochs, Chris, Schwegler, Köhler - Halil Altintop, Gekas
Teknik Direktör: Skibbe

Eksikler :


Bayer Leverkusen: Castro , Ballack , Renato Augusto , Helmes , Kießling
Eintracht Frankfurt: Vasoski , Bajramovic, Meier, Rode, Amanatidis

Borussia M'gladbach : Bailly - Levels, Brouwers, Dante, Daems - Bradley, Marx - Herrmann, Reus - Idrissou, Bobadilla
Teknik Direktör: Frontzeck

FC St. Pauli : Kessler - Rothenbach, Zambrano, Thorandt, Oczipka - Boll, M. Lehmann - Bruns, Hennings, Naki - Ebbers
Teknik Direktör: Stanislawski

Eksikler :


Borussia M'gladbach: Dorda , Jaures , Jantschke, de Camargo
FC St. Pauli: M. Hain , Sukuta-Pasu

0 yorum:

Yorum Gönder