25 Ağustos 2010 Çarşamba

Norveç Adeccoligaen İddaa Tahminleri, Bahisleri, Yorumları (25 Ağustos 2010)



574 - Sogndal - Bryne 1 :1.25 / ÜST :1.50

Sogndal geçen hafta ligin son sırasında yer alan vasat rakibi Tromsdalen'e mağlup olarak bir kez daha beni yanılttı.Maç boyun üstün olarak taraf kendileriydi ve bir çok gol pozisyonunada girdiler ancak şans Tromsdalen'den yanaydı.

Ard arda iki maçınıda kaybedince sürekli takibini sürdüren Fredrikstad sonunda zirveye yerleşti bir maç fazlası ile. Zaten Fredrikstad'la beraber ligin en güçlü ekibi Sogndal. Sahasında oldukça etkililer ve son 4 maçınıda kazandılar. Bu maçıda kazanarak bir kayıp daha yaşamak istemiyorlar.

Bryne takımı ise geçen hafta Ranheim'ı konuk etti. O maçla ilgili tahminimde son haftalarda ciddi bir düşüş yaşayan Bryne'nin maçı kazanamayacağını söylemiştim ve yanılmadım. Sahasında rakibine penaltıdan yedikleri golle boyun eğdiler ve düşüşünü devam ettirdiler. Ligde oynadıkları son 6 maçın tamamını kaybettiler.

Artık play-off şanslarının kalmadığını düşünüyorum. Bir an önce bu durumu toparlayamazsalar ligden düşme tehlikesiyle bile karşılaşabilirler. Bu zor durumdan kurtulmak için kazanmak zorundalar. Sogndal karşısında galibiyet arayacaklar ancaj verdikleri açıklarla kendi sonunu hazırlayacaklar.

Savunmaları son haftalarda oldukça kötü ve çok açık veriyor. Ligin en golcü ekiplerinden biri olan Sogndal geçen haftaki gibi bu kez cömert olmaz ve yakalarsa kaçırmaz. Gollü bir müsabaka olacağını düşünmekle birlikte Sogndal galibiyetini öneriyorum. Artık kazanmak vakitleri geldi ! 



572 - Alta - Follo 2.5 Gol Üstü :1.40 / 3.5 Gol Üstü :2.00

Alta geçen hafta ligde kalma yolunda kritik bir maça çıktı ve Moss'a 2-0 mağlup oldu.Aslında skoru hak edecek bir oyun ortaya koymadılar. Maç boyunca galibiyet için çok hırslı , istekli olan taraf kendileriydi ancak onlarda olmayan tek şey şanstı.

İşte futbol böyle bir oyun.Genelde deplasman maçlarında vasat bir performans gösteren Alta hep kötü sonuçlar almıştı ; bu kez iyi oynadılar ancak şans onlardan yana olmadı.

Bu kez etkili oldukları sahasında yine çok kritik bir maça çıkıyorlar.Rakipleri ligin son sırasında yer alıyor.Ligde attığı 28 golün 20'sini iç saha maçlarında bulan Alta 'nın savunması oldukça kötü. Öyleki son sıradaki Follo'dan bile çok gol yediler.

Follo ligde oynadığı son müsabakada Bodo/Glimt'i ağırlamış ve iyi mücadele etmişti. Rakibi karşısında önede geçtiler ancak bu üstünlükleri çok kısa sürdü. Ligin son sırasında yer alıyorlar ve can çekişiyorlar adeta o bölgede.

Deplasmanda ligin en az puan toplayan takımı olan Follo , bu deplasmanda kazanarak morallenmek ve çıkışa geçmek istiyor. Aslında iki takımda denk güçte ve kim kazanırsa kazansın sonuç süpriz olmaz. Üç ihtimalli bir müsabaka.Alta'nın sahasında oynadığı maçların gollü geçtiğini biliyoruz.Son iç saha maçında Mjondalen'i 7-3 mağlup etmişlerdi. Follo'da son haftalarda galibiyet için oldukça istekli ve hücumdaki sorunları yavaş yavaş çözmeye başladı. Bol gollü bir müsabakanın bizleri beklediğini düşünüyorum. 


0 yorum:

Yorum Gönder