28 Ağustos 2010 Cumartesi

İngiltere Premier Ligi İddaa Tahminleri, Bahisleri, Yorumları (25 Ağustos 2010)




Birmingham - Arsenal ÜST :1.55


Premier lige Everton galibiyetiyle başlayan Blackburn geçen hafta Birmingham deplasmanından puansız ayrıldı.Zaten Birmingham takımına şansları bir türlü tutmuyor.Ancak iyi oynadıklarını söyleyebilirim herşeye rağmen.Hafta arasında Carling Cup'da Norwich'le karşılaştılar ve Diouf'un attığı 3 golle rakibini saf dışı bıraktılar.Özellikle sahasında oynadığı maçlarda etkili olan ve skor üretme sıkıntısı yaşamayan bir takım Blacburn.Çok iyi bir hazırlık döneminden geçen Arsene Wenger'in genç öğrencileri lige zorlu Liverpool deplasmanından beraberlikle ayrıldıktan sonra geçen hafta Walcott'un hat - trick yaptığı maçta Blackpool'u 6-0 la geçti.Bu maçta takıma Fabregas ve Van Persie dönüyor. Zaten etkili bir hücum hattı olan Arsenal bu isimlerin dönüşüyle dahada güçlenecektir. İki takımdan da gol beklerken maçtada seçimimi üstten yana kullanıyorum.


Blackburn: Robinson, Olsson, Salgado, Samba, Givet, Nelsen, Jones, N'Zonzi, Pedersen, Diouf, Kalinic.

Ekslkler :
Yok

Arsenal: Almunia, Sagna, Koscielny, Vermaelen, Clichy, Song, Diaby, Fabregas, Arshavin, Van Persie, Walcott.

Eksikler :
Samir Nasri , Nicklas Bendtner , Aaron Ramsey , Sebastien Squillaci



Blackpool - Fulham ÜST :1.65


Premier ligin yeni ekibi Blackpool sezona Wigan deplasmanında 4-0 gibi farklı bir skorla galip gelerek başlamıştı ancak geçen hafta Arsenal karşısında hezimete uğradılar.Maçın 32. dakikasında 1-0 geride olan Blackpool Ian Evatt'ın kırmızı kartla oyun dışında kalması ve hemen ardından penaltı golüyle farkın 2'ye çıkmasıyla oyundan düştü ve farka engel olamadı.Hafta arasında da Carling Cup'ta Miltoın Keynes'e 4-3 yenilerek elendiler.Hücumu seven bir ekipler ancak savunmaları sorunlu. Son UEFA Avrupa ligi finalisti Fulham geçen sezon Premier ligde kötü bir sezon geçirmişti.Özellikle deplasman maçlarında çok sıkıntılıydılar.Geçen hafta evinde Manchester United'e geçit vermediler ve Carling Cup'ta da Port Vale'yi gol yağmuruna tuttular. Clint Dempsey , Bobby Zamora , Zoltan Gera üçlüsü ileride çok etkili.Yeni transfer Dembele'de kendini gösterdi ve geçen hafta golünü attı.İki takımda skor üretmekte zorlanmıyor. Tercihim üstten yana olacak.

Blackpool: Gilks, Evatt, Crainey, Baptiste, Cathcart, Vaughan, Adam, Taylor-Fletcher, Grandin, Ormerod, Harewood.

Ekslkler : Paul Rachubka , Jason Euell

Fulham: Stockdale, Hughes, Hangeland, Pantsil, Konchesky, Murphy, Etuhu, Davies, Zamora, Duff, Gera.

Eksikler : Philippe Senderos , Andrew Johnson , Diomansy Kamara 




181 - Chelsea - Stoke City 1h :1.40 / TGS 4-6 :1.70


Son şampiyon Chelsea bu sezonada fırtına gibi başladı. İlk hafta West Bromwich'e geçen haftada Wigan'a 6 fark attılar. Malouda , Drogba , Anelka üçlüsü ileride çok etkili. Arkadan da Lampard ve Kalou'dan destek gelince Chelsea hücumları durduralamaz oluyor. Tuncay'lı Stoke City ise geride kalan iki haftada puanla tanışamadı.Defansif anlamda sıkıntılı oldukları gibi geçen sezon gibi bu sezonda hücumda etkili değiller.Hafta arasında Shrewsbury'i 2-1 yenerek Carling Cup'ta tur atladılar ve bir nebze moral buldular.Ancak Chelsea karşısında direnecek güçleri yok. Duran toplardan gol bulmaya çalışacaklar.Chelsea bir kez daha farklı kazanır diye düşünüyorum.

Chelsea: Cech, Ivanovic, Alex, Terry, Cole, Kalou, Essien, Lampard, Malouda, Drogba, Anelka.

Eksikler : Gael Kakuta , Bosingwa

Stoke: Sorensen, Huth, Faye, Shawcross, Collins, Delap, Whelan, Whitehead, Etherington, Walters, Fuller.

Eksikler : Mamady Sidibe ,Lawrance , Kenwyne Jones (Belirsiz)



182 - Tottenham - Wigan 1h :1.50


Hatırlanacağı gibi geçen sezon iki takım arasında White Hart Lane 'de tarihi bir sonuca imza atılmıştı. Tottenham Jermain Defoe'nin 5 gol attığı maçta rakibini 9-1 gibi farklı bir skorla yenmişti.Sonrasında ligin ikinci yarısında rakibini deplasmanda da 3-0 gibi net bir skorla geçtiler.Bu sezona Manchester City karşısında çok etkili bir oyun oynamasına ve bir çok net gol fırsatı yakalamasına rağmen değerlendiremeyerek ; daha doğrusu Hart'ı geçemeyerek 1 puanla başlayan Tottenham geçen hafta Stoke 'yi deplasmanda Gareth Bale'nin golleriyle 2-1 yendi. Özellikle Gareth Bale'nin 2. golü gerçekten muhteşemdi ve zaten haftanın golü seçildi. Tottenham bir de o maça Young Boys maçını düşünerek yedek ağırlıklı kadro ile çıkmıştı. Bu kez golcüleri Keane , Young Boys karşısında 3 gol atan Crouch ikilisi görev alacak. Wigan için söylenecek fazla söz yok.Geçen sezon ligde kalmayı başardılar ancak bu kez işleri çok zor.Lige 4-0'lık Blackpool mağlubiyetiyle başladıktan sonra geçen hafta Chelsea'dan 6 gol yediler.Hafta arasında Carling Cup'ta Hartlepool'u 3-0 mağlup ederek biraz olsun yaralarını sardılar. Ancak bu kez şansları yok ! Tottenham rahat bir galibiyete imza atar.

Tottenham: Cudicini, Corluka, King, Dawson, Assou-Ekotto, Lennon, Huddlestone, Palacios, Bale, Crouch, Keane.

Eksikler : Gomes ,Modric ,Bentley ,O'Hara ,Woodgate

Wigan: Kirkland, Gohouri, Alcaraz, Caldwell, Figueroa, McCarthy, Thomas, Diame, Gomez, Boselli, Rodallega.

Eksikler : G. Caldwell , Moses



183 - Wolves - Newcastle ?


Wolves çok iyi bir hazırlık dönemi geçirdikten sonra ligede iyi başladı. Stoke City'yi yenip Everton'la berabere kaldıktan sonra hafta arası Carling Cup'ta Southend'i 120. dakikada buldukları golle penaltılara kalmadan saf dışı bıraktılar.Ligin yeni ekibi Newcastle , Manchester United'e yenildikten sonra geçen hafta Aston Villa'yı hezimete uğrattı ve sahasında 6-0 gibi farklı bir skorla kazandı.Sonrasında Carling Cup'ta da Accarington'u 3-2 yenerek elediler. Çok kaliteli golcülere sahipler. Kadro kalitesi olarak rakibinden üstünler ancak bu maçta onlara güvenemiyorum. Çünkü Wolves'de sezona iyi başladı ve bu sahada rakibiyle yaptığı 10 maçta 7 galibiyet 3 beraberlik aldı. Uzak durmak en iyisi.

Wolves: Hahnemann, Foley, Craddock, Berra, Ward, Jarvis, Jones, Henry, Edwards, Ebanks-Blake, Doyle.

Eksikler : Jelle van Damme , Steven Fletcher

Newcastle: Harper, Perch, Coloccini, Williamson, Enrique, Gutierrez, Barton, Smith, Routledge, Nolan, Carroll.

Eksikler : Xisco, Danny Guthrie, Danny Simpson, Leon Best , Steven Taylor , Dan Gosling

 

271 - M.United - West Ham İY1 :1.30 / ÜST :1.15 / TGS 4-6 :1.85


Kırmızı Şeytanlar geçen sezon şampiyonluğu 1 puan farkla kaçırmıştı. Bu sezon Alex Ferguson'nun kadroyu başarılı olmak için yeterli görmesinden dolayı kadrosuna fazla takviye yapmadılar. Fulham'dan Smalling, Chivas'dan Chicharito ve Guimares'den genç yetenek Bebe'yi renklerine bağladılar.Sezona İngiltere Community Shield şampiyonu olarak başladılar ve ilk hafta Newcastle United'ı 3-0 mağlup ettikten sonra geçen hafta Fulham deplasmanında galibiyeti kıl payı kaçırdılar.Son dakikada Brede Hangeland'ın golüne engel olamadılar.Geçen hafta forma giymeyen Rooney bu kez büyük ihtimalle ilk 11'de maça çıkacak. West Ham sezona çok kötü başladı.Geride kalan iki haftayıda puansız kapattılar.Savunmada önemli sıkıntılar yaşadıkları gibi ileride de üretken değiller.Carling Cup'ta İngiltere 2. ligi ekibi Oxford 'u bile son dakikada attıkları golle zar zor yendiler. Güçlü rakibine Old Trafford 'da direnemezler.


Manchester United: Van der Sar, O'Shea, Evans, Vidic, Evra, Valencia, Scholes, Parker, Nani, Rooney, Berbatov.

Eksikler : Rio Ferdinand ,Anderson , Owen Hargreaves

West Ham: Green, Ben-Haim, Tomkins, Upson, Ilunga, Faubert, Parker, Noble, Barrera, Cole, Piquionne.

Eksikler : Hitzlsperger , Behrami , Collison


0 yorum:

Yorum Gönder