11 Ağustos 2010 Çarşamba

Uluslararası Hazırlık Maçları İddaa Tahminleri,Bahisleri,Yorumları (11 Ağustos 2010)




532 · Türkiye - Romanya 1 :1.70
  WONN

A Milli Takımımız, Eylül ayında başlayacak EURO 2012 grup elemeleri öncesi son hazırlık maçını bu akşam Romanya ile oynayacak. Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda oynanacak ve saat 21.15'te başlayacak karşılaşmayı Sırbistan Futbol Federasyonu'ndan Sırbistan Futbol Federasyonu'ndan Milorad Mazic yönetecek.

A Milli Takımımızın kadrosunda şu oyuncular bulunuyor:

Kaleciler: Volkan Demirel (Fenerbahçe), Hakan Arıkan (Beşiktaş), Onur Recep Kıvrak (Trabzonspor).

Defans Oyuncuları: Gökhan Gönül (Fenerbahçe), Gökhan Zan, Servet Çetin, Hakan Kadir Balta (Galatasaray), İsmail Köybaşı (Beşiktaş)

Orta Saha Oyuncuları: Mehmet Aurelio (Real Betis), Selçuk Şahin, Emre Belözoğlu, Kazım Kazım (Fenerbahçe), Nuri Şahin (B. Dortmund), Hamit Altıntop (Bayern Münih), Arda Turan (Galatasaray), Ozan İpek (Bursaspor).

Hücum Oyuncuları: Mevlüt Erdinç (PSG), Halil Altıntop (E. Frankfurt), Tuncay Şanlı (Stoke City), Sercan Yıldırım (Bursaspor), Nihat Kahveci (Beşiktaş).

Romanya Milli Takımı kadrosunda şu oyuncular bulunuyor:


Kaleciler: Bogdan Ionut Lobont (AS Roma), Costel Fane Pantilimon (FC Timişoara), Mircea Alexandru Bornescu (FC Rapid Bucureşti).

Defans Oyuncuları: Ovidiu Liviu Dananae (FC U Craiova), Cristian Calin Panin (FC CFR 1907 Cluj), Gabriel Sebastian Tamaş (West Bromwich Albion), George Daniel Galamaz (CS Unirea Urziceni), Cristian Eugen Chivu (FC Internazionale Milano), Vasile Maftei (CS Unirea Urziceni), Razvan Dinca Rat (FC Shakhtar Donetsk), Mihai Mircea NeşU (FC Utrecht).

Orta Saha Oyuncuları: Razvan Cociş (Al Nassr Riyadh), Banel Nicolita (FC Steaua Bucureşti), Matei Mirel Radoi (Al-Hilal Saudi Club), George Florescu (FC Alania Vladikavkaz), Gabriel Mureşan, Ciprian Ioan Deac (FC CFR 1907 Cluj), Mihai Radut, Cristian Tanase (FC Steaua Bucureşti).

Hücum Oyuncuları: Daniel George Niculae (AS Monaco), Bogdan Sorin Stancu (FC Steaua Bucureşti), Ciprian Andrei Marica (VfB Stuttgart), Marius Ioan Bilaşco (CS Unirea Urziceni).

A Milli Takımımız, bu akşam İstanbul'da Romanya ile yapacağı özel maçla birlikte 473. karşılaşmasına çıkacak.

Ay-yıldızlı ekibimiz, 87. yıllık tarihinde, 247'si resmi, 225'i özel olmak üzere geride kalan toplam 472 maçta, 168 galibiyet, 112 beraberlik alırken, 192 kez de rakiplerine yenildi. Millilerimiz bu karşılaşmalarda toplam 611 gol aterken, kalesinde 715 gol gördü.

A Milli Takımımız, tarihindeki ilk ve en çok karşılaştığı Romanya ile 23. maçına çıkacak.

Cumhuriyetin ilanından üç gün önce, 26 Ekim 1923'te oynanan karşılaşmayla başlayan ve şimdiye kadar 22 kez oynanan karşılaşmaların 12'sini Romanya, 3'ünü ise Türkiye kazanırken, 7 maçta berabere sonuçlandı. Millilerimiz bu karşılaşmalarda 21 gol kaydederken, kalesinde 46 gol gördü.


 

A Milli Takım Teknik Direktörü Guus Hiddink, milli takım olarak 30 kişilik kadro belirlediklerini ve radikal değişiklikleri sevmediğini söyledi.

Hiddink, Swissotel'de düzenlediği basın toplantısında, milli takımın 30 kişilik kadrosunun bulunduğunu dile getirerek, ''Bunların içinden sakatlık, cezalı ve formsuzluk gibi sebeplerden dolayı seçim yapıyoruz. Oyuncu değiştirmemiz gerekirse yaparız, ama radikal değişiklikleri sevmem, gerekli olduğunda değişiklik yaparım'' dedi.


Hem Türkiye içinde, hem dışında oyuncuları izlediğini kaydeden Hiddink, ''Statik kadromuz yok, yeni sürprizlere açığız, formda ve A Milli Takımda forma giyecek düzeyde olmalarına dikkat ediyoruz'' ifadesini kullandı.


Milli takımda oynatacağı sistem sorulan Hiddink, oyun taktiği olarak başta risk alacaklarını, ancak sonuçların daha sonra geleceğini dile getirdi.


Guus Hiddink, şöyle devam etti:


''Oyun planı dediğinizde 4-4-2 ve 4-3-3 gibi sayılarla konuşmalar yapmayı sevmem. Modern futbolda olduğu gibi esnek oyuna dayalı bir tarz belirleyeceğiz. Atak oynamayı seven bir takımız. Modern futbolda atak oynarken iyi defans da yapmalısınız. İyi defans yapamazsanız ne göze hoş gelen futbol oynayabilirsiniz, ne de istenilen sonuçları elde edebilirsiniz. Disiplin yönü ağır basan, oyuncularımızın yaratıcı yanını kullanabileceğimiz bir tarz geliştireceğiz. Rakibimizin hata yapmasını beklemeyeceğiz, hata yapmaya zorlayacağız. 2-3 forvetle oynayacağız da diyemem. Daima atak oynayan tarzda bir stil belirleyeceğiz. Top bizde değilken oyunculardan da iyi bir şekilde oynamasını bekleyeceğiz. Bu şekilde fark yaratmaya çalışacağız. Bizi 5 tane savunma oyuncusu veya defans özelliği ağır basan orta saha oyuncusu ve tek forvet oynarken göremeyeceksiniz. İlk başta belki risk alacağız ama sonra sonuçlar gelecek. Bu şekilde insanların milli takıma daha fazla insan aidiyet hissedecek.''


Romanya Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Razvan Lucescu ise , A Milli Takımımız ile yapacakları özel maç öncesi Marriott Hotel'de basın toplantısı düzenledi.


A Milli Takımımız ile yapacakları özel maçı değerlendiren Lucescu, Türkiye'nin son 10 yılda önemli başarılar elde ettiğini, kendilerini ciddi bir rakibin beklediğini bildiklerini anlatan Lucescu, ''Türkiye'nin son 10 yılda Dünya 3.'lüğü var Avrupa Şampiyonası'nda 3.'lüğü var. Tabi ki Türkiye'nin son 10 yılına baktığımızda, milli takımın performansı, Galatasaray ve Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final oynaması, Galatasaray'ın UEFA Kupası'nı alması, Türk futbolunun ne kadar ilerlemiş olduğunu, aşama kaydettiğini hepimiz görüyoruz. Ciddi bir rakiple karşılaşacağımızın farkındayız'' diye konuştu.


A Milli Takım'ın Teknik Direktörü Guus Hiddink'in dünyanın önde gelen tecrübeli, kariyerli bir teknik adamı olduğunu belirten Lucescu, ''İstanbul'da Türk Milli Takımı'na karşı oynamak bizim için çok ciddi bir sınav ve onur olacak'' dedi.


Türkiye'nin Emre, Arda, Hakan Balta, Sabri, Tuncay gibi çok önemli futbolculara sahip olduğunu kaydeden Lucescu, bu önemli futbolcuların yanında yeni yeteneklerin de ortaya çıkabildiğini ifade etti.


Tahmine gelicek olursak A Milli futbol takımımızın Hiddink'in gelişinden sonra ortaya koyduğu performansı beğendim. Sonuç olarak değilde sahadaki oyun yapısı neticesinde söylüyorum tabiki bunu . Romanya futbolu son yıllarda başarıya hasret kaldı. Yeni bir jenerasyona ihtiyaçları var ancak alt yapıdan kaliteli isimler ortaya çıkarmakta zorlandıklarını görüyoruz. Şükrü Saraçoğlu stadındaki bu maçta yine seyircimiz büyük destek verecektir takımımıza. Millilerimizden galibiyet bekliyorum. 




502 - Güney Kore - Nijerya 1 :1.75
WONN

Güney Kore milli takımı 2010 Dünya kupasında şaşırtıcı bir performans sergilemişti.SAdece Yunanistan'ı yenebildiler ancak diğer karşılaşmalarda da gösterdikleri mücadele , akıl dolu oyun tarzı büyük alkış topladı.

Uruguay'a elendikleri maçtada yine iyi oynamışlardı.İki takım Dünya kupasında grup maçlarındada karşılaşmış ve maç 2-2 berabere sona ermişti. Yakubu'nun o maçta 1 metreden daha yakın bir mesafeden topu ağlara gönderemediği pozisyon hala aklımda.


Nijerya elemelerde gösterdiği başarılı performansı Dünya kupası grup maçlarında gösteremedi.Arjantin ve Yunanistan'a yenilirken sadece rakibi Güney Kore'den 1 puan alabilmişlerdi.


Bu maçta takımın Dünya Kupası kadrosunda yer alan bir çok isim yok.Güney Kore'ye gol atan Yakubu'nun yanı sıra savunmadan Yobo, forvetler Uche, Kanu ve Odemwingie , Haruna gibi birçok önemli isim daha kadroda yok. Hücumda çok zorlanacaklarını düşünüyorum. Maçı ülkesinde oynayacak olan Güney Kore bu avantajıda kullanarak rakibini mağlup eder. 




509 - Rusya - Bulgaristan 1 :1.30
WONN

2008 Avrupa şampiyonasında parlayan ve çok başarılı bir performans gösteren Rusya , 2010 Dünya kupasına katılamayarak taraftarlarını üzmüştü.

Şuanda takımın başında son olarak Belçika'yı çalıştıran Dick Advocaat var. Dick Advocaat özellikle Rusya'da Zenit ile önemli başarılara imza atmıştı hatırlanacağı gibi. Rusya halkınında ona güveni tam. Pavlyuchenko , Zhirkov , Kerzhakov , Arshavin, Bilyaletdinov , Zyrianov gibi çok kaliteli isimlere sahipler.


Bulgaristan ise alt yapıdan futbolcu çıkarmakta başarılı olamayan bir ülke. Uzun yıllardır aynı milli takımla mücadele ediyorlar tıpki Yunanistan gibi. Hücumda hala en büyük kozları Berbatov 2008 Avrupa şampiyonasına katılamayan Bulgarlar 2010 Dünya kupasında da yer alamadı.Tecrubeli bir kadroya sahip olsalarda rakiplerinde daha kaliteli isimler ve gol ayakları mevcut. Bu nedenle tercihim Rusya'dan yana olacak. 




529 - Ukrayna - Hollanda 10 :1.25
  WONN

Ukrayna milli takımlar düzeyinde son yıllarda bir türlü başarı yakalayamıyor. Liglerinde Shaktar Donekts , Dinamo Kiev gibi takımlar Avrupa'da ülkelerini başarılı bir şekilde temsil etsede , bu takımlardan yada diğer takımlardan alt yapıdan yetişen yetenekli oyuncu sayısı oldukça az. 2008 Avrupa şampiyonasından sonra 2010 Dünya kupasınada katılamadılar.

Hollanda'da ise ciddi değişiklikler söz konusu. 2010 Dünya kupasında final oynayan ve İspanya'ya uzatmalarda kaybeden Hollanda'da teknik direktör Marwijk Güney Afrika'da Dünya kupası kadrosunda yer alan hiçbir ismi kadroya çağırmadı. Daha genç yetenekleri bu maçta deneyecekler. Önümüzdeki dönemlerde bir revizyon söz konusu olabilir.Takımın kadrosunda şu isimler yer alıyor ;


Hollanda ;

Kaleciler: Piet Velthuizen (Vitesse Arnhem) , Michel Vorm (Utrecht)


Savunma : Ronnie Stam (Wigan), Glenn Loovens (Celtic), Erik Pieters (PSV Eindhoven), Ron Vlaar (Feyenoord), Jeffrey Bruma (Chelsea), Vurnon Anita (Ajax Amsterdam), David Mendes da Silva (Salzburg)


Orta Saha: Orlando Engelaar (PSV Eindhoven), Otman Bakkal (PSV Eindhoven), Wout Brama (Twente Enschede), Siem de Jong (Ajax Amsterdam), Urby Emanuelson (Ajax Amsterdam), Theo Janssen (Twente Enschede)


Forvetler: Ricky van Wolfswinkel (Utrecht), Roy Beerens (Heerenveen) , Jeremain Lens (PSV Eindhoven)



Ukrayna'nın maç kadrosunda ise şu isimler yer alıyor ;

Kaleciler: Andrei Pyatov (Shakhtar Donetsk), Andrei Dikan (Terek Grozny/RUS)


Savunma: Taras Mykhalik (Dynamo Kiev), Artem Fedetsky (Karpaty Lviv),Alexander Romanchuk (Metalist Kharkiv) Yevgeny Cheberyachko (Dnepropetrovsk) , Dmitry Chygrynsky, Yaroslav Rakitsky, Vasily Kobin (all Shakhtar Donetsk)


Orta Saha: Yevgeny Konoplyanka (Dnepropetrovsk), Denis Oleinik (Metalist Kharkiv), Alexander Yakovenko (Westerlo/BEL), Anatoly Tymoshchuk (Bayern/GER), Alexander Aliev (Lokomotiv Moscow/RUS)


Forvet: Andrei Voronin (Dynamo Moscow/RUS), Yevgeny Seleznov (Dnepropetrovsk) , Artem Milevsky, Andrei Shevchenko (both Dynamo Kiev),


Kadrolar bakınca Hollanda'nın genç yetenekleriyle , Ukrayna'nın ise as takımla mücadele edeceğini görüyoruz. Bu şartlar altından daha tecrubeli olan Ukrayna'nın kaybetmezliği denenebilir. 




531 · Çek Cumhuriyeti - Letonya 1 :1.30
WONN

Çek Cumhuriyeti Nedved , Koller gibi isimlerin milli takımı bırakması , Rosicky ve Baros'un da sürekli sakatlıklarla boğuşması nedeniyle eski gücünü kaybetmiş vaziyette.

Yinede Sverkos , Necid , Plasil , Fenin ve kaleci Cech gibi önemli isimlere sahipler.Milli takımımız karşısında hazırlık maçında vasat bir futbol ortaya koymuşlardı ancak Dünya kupasında iyi işler yapan ABD'yi 4-2 yenmişlerdi.Savunma’nın önemli ismi Beşiktaş’lı Tomas Sivok, sakatlığı nedeniyle kadroya alınmadı. Sakatlıklarını yeni yeni atlatan Kaleci Petr Cech ve orta saha Tomas Rosicky’nin oynayıp oynamayacağı henüz belli değil


Letonya milli takımıda rakibiyle aynı futbol ekolünden geliyor hemen hemen.Ancak Çek Cumhuriyeti ile bir kadro kıyaslaması yaparsak tabiki çok geride kalıyorlar. Letonya hazırlık maçında Estonya gibi zayıf bir takım karşısında gol bile bulamadı.Oynadıkları oyunda tatmin edici değil. Maçı kendi topraklarında oynayacak olan Çek Cumhuriyetinin kazanmasını bekliyorum. 




522 - Senegal - Kape Verde 1 :1.40
[ ERTELENDİ ]

Senegal milli takımı 2010 Dünya kupasına katılamayan ekiplerden biriydi. Aralık ayında teknik direktörlüğe Senegal’li eski milli futbolcu Amara Traore’yi getirdiler ve Afrika Kupası vizesi almak istiyorlar.

Elemeler öncesinde hazırlık maçında çok vasat bir takım olan Kape Verde ile karşılaşıyorlar.Kape Verde hatırlanacağı gibi Dünya kupası öncesinde Portekiz ile hazırlık maçında berabere kalarak büyük bir süprize imza atmıştı.


Özellikle başarılı savunmasıyla dikkat çekiyorlar ve kolay kolay pes etmiyorlar. Senegal hazırlık maçlarında da beklenen performansı gösteremedi. Artık maç kazanarak morallenmek istiyorlar ve rakipleride kendilerinden çok güçsüz. Kazanamamaları büyük süpriz olur. 




528 - Isveç - Iskoçya 1 :1.65 
WONN

Isveç denince tabiki akla hemen İbrahimovic geliyor. O takımın olmazsa olmazı durumunda kilit bir isim. Onun olmadığı maçlarda bahisseverler İsveç lehine bahis yapmakta büyük tereddütler yaşıyor. Ancak Barcelona'nın yıldız forveti bu maçta kaptan olarak sahada olacak.

Takımda ayrıca Elmander, tecrubeli savunma oyuncusu Mellberg, kaleci Isaksson, Galatasaray'ın transfer gündemindeki Kallstrom gibi kaliteli isimlerde mevcut.İsveç Elemelerde iyi bir performans sergilemesine rağmen Danimarka'ya kaybedince Portekiz'in gerisinde kalmış ve play-off'a kalamamıştı.


Iskoçya milli takımı ise 1998 Dünya kupasından sonra ne Avrupa Şampiyonasında nede Dünya Kupasında başarılı olamadı. Onları uzun zamandır Uluslararası turnuvalarda göremez olduk.


Bunun en önemli etkenlerinden biride elbette ülke takımlarından alt yapıdan gelecek vaad eden kaliteli isimleri çıkarmakta zorluk çekmesi.Takımların maç kadrolarında şu isimler yer alıyor ;


İsveç ;


Kaleciler : Andreas Isaksson (PSV Eindhoven), Johan Wiland (FC Copenhagen)


Defans : Andreas Granqvist (Groningen), Mikael Lustig (Rosenborg), Daniel Majstorovic (AEK Athens), Olof Mellberg (Olympiakos), Behrang Safari (FC Basel), Oskar Wendt (FC Copenhagen)


Orta Saha : Kim Kallstrom (Lyon), Emir Bajrami (Twente), Marcus Berg (PSV Eindhoven), Tobias Hysen (IFK Gothenburg), Anders Svensson (Elfsborg), Ola Tovoinen (PSV Eindhoven), Pontus Wernbloom (AZ Alkmaar)


Forvet : Christian Wilhelmsson (Al Hilal Riyadh), Sebastian Larsson (Birmingham/), Martin Olsson (Blackburn), Johan Elmander (Bolton), Zlatan Ibrahimovic (Barcelona)


İskoçya;


Kaleciler : Allan McGregor, Neil Alexander (both Rangers), David Marshall (Cardiff).


Defans : Lee Wallace (Hearts), Andy Webster, Kirk Broadfoot, Steven Whittaker (all Rangers), Christophe Berra (Wolves), Alan Hutton (Tottenham Hotspur), Stephen McManus (Middlesbrough).


Orta Saha : James Morrison, Graham Dorrans (both West Bromwich Albion), Scott Brown (Celtic), Kevin Thomson, Barry Robson (both Middlesbrough), Charlie Adam (Blackpool), Darren Fletcher (Manchester United), Lee McCulloch (Rangers).


Forvet : Kris Boyd (Middlesbrough), James McFadden (Everton), Steven Fletcher (Wolves), Chris Iwelumo (Burnley), Kenny Miller (Rangers).


Takım kadrolarına bakacak olursakta İsveç'in kalite olarak biraz daha öne çıktığını söylemek mümkün. İskoçya'da Darren Fletcher , James McFadden , Kris Boyd , Kenny Miller gibi etkili isimler olsada İsveç'de İbrahimovic faktörü daha çok öne çıkyor. Tercihimi onlardan yana kullanıyorum bu maçta. 




545 - Slovenya - Avustralya 1 :2.00
WONN

Slovenya milli takımı yeni stad Stozice'nin açılış maçında Avustralya ile karşılaşıyor.Slovenya ve Avustralya milli takımlarını 2010 Dünya kupasında bir kez daha izleme fırsatı bulmuştuk Oradaki performansları değinmeden önce Slovenya'nın çok daha zor bir aşamadan geçerek turnuvada yer aldığını belirtmek isterim.

Dünya kupasında da Cezayir'i yenip ABD ile berabere kalmışlardı. Son maçta İngiltere'ye yenildiler. Ancak iyi mücadele ettiler. Koren, Kirm gibi isimler bu turnuvada takımda göze çarpan etkili isimlerdi.


Avustralya ise bana göre Dünya kupasında çok vasat bir performans sergiledi. En başta hücumda çok zorlandılar. Savunmalarını sadece Neill topluyordu.Oynadıkları tüm maçlarda kalesinde gol görmüşlerdi.


Avustralya cephesinde olumsuz olarak söyleyebileceğimiz diğer şeyler ise takımın başında henüz bir teknik adam bulunmaması ve Harry Kewell, Chipperfield, Brett Emerton ,Culina , Mark Bresciano ve Cahill gibi takımın en önemli isimleri maç kadrosunda yok. Zaten çokta kaliteli bir kadroya sahip değillerdi. Bu eksiklerde mutlaka sıkıntı yaşatacaktır. Kendi ülkesinden oynayacak olan Slovenya'nın maçtan galibiyetle ayrılmasını bekliyorum. Oranda gayet güzel ve denemeye değer. 


513 - Azerbaycan - Kuveyt 1 :1.80 X / ALT :1.50  WONN

Azerbaycan milli takımı 2010 Dünya kupası elemelerinde çok kötü bir performans sergilemişti. Sadece ligin en zayıf takımı olan Liechtenstein'ı 2-0'lık skorla geçmişlerdi. Oynadıkları 10 müsabakada attıkları gol sayısı 4'dü.

Hücumda ciddi sıkıntılar yaşıyorlar.En son 2 ay önce hazırlık maçında Honduras ile golsüz berabere kalmışlardı. Takımın başında 8 yıl Almanya'yı çalıştırdıktan sonra Leverkusen, Kuveyt, İskoçya ve Nijerya gibi ağırlıklı olarak milli takımlarda görev alan Berti Vogst bulunuyor.

Alman futbol ekolunu takıma yansıtırsa eğer Berti Vogst , kalite olarak çok iyi isimlere sahip olmasalarda en azından göze hoş gelen bir futbol oynayabilirler.

Kuveyt milli takımı rakibine göre daha zayıf bir takım.Onlarda elemelerde çok vasat bir performans sergilemişti.Fiziksel olarak iyi olsalarda teknik, yetenek açısından kötüler.

Bu maçta fiziğini ortaya koyarak mücadeleci bir takım görüntüsü vereceklerdir. Hücumda rakipleri gibi iyi değiller. Bu nedenle iki kötü hücum yapan takımın maçında alt bahisi mantıklı olur. Oranı yükseltmek isteyenler daha kaliteli bir kadroya sahip olan Azerbaycan galibiyetini deneyebilir.


0 yorum:

Yorum Gönder