8 Ağustos 2010 Pazar

Arjantin Apertura İddaa Tahminleri, Bahisleri, Yorumları (8-9 Ağustos 2010)



375 - VELEZ-İNDİPENDİENTE 1 :1.80

Velez takımı geçen sezonda önceki yıllarda olduğu gibi başarılı iç saha performansıyla dikkat çekmişti.Libertadores kupasında da sahasında oynadıkları 4 maçıda kazanmalarına rağmen Guadalajara'ya elenmişlerdi.Takım oyununu iyi oynuyorlar. Orta alanda Moralez takımı çok iyi yönlendiriyor.Bu sezon kadrosuna sadece Augusto Fernández ve Fernando Ortiz'i katan Velez, Luis Acuña, Alejandro Cabral, Nicolás Cabrera, Leandro Caruso, Leandro Coronel, Pablo Despósito, Pablo Lima, Rodrigo López, Marco Torsiglieri, Leandro Velázquez ve Rolando Zárate ile yollarını ayırmıştı.

Independiente takımı ise rakibi gibi iç sahada başarılı olsada son yıllarda deplasman fobisi yaşıyor. Bir çok sezonda deplasmanda vasat bir performans gösterdikleri için hedeflerine ulaşamadılar.Transfer döneminde İsmael Sosa ve Gandin gibi çok önemli iki ismi satarak hata yaptıklarını düşünüyorum.Velez sahasındaki bu maçı kazanarak lige iyi başlayacaktır. 



381 - Godoy Cruz - Boca Juniors ÜST :1.70


Godoy Cruz takımı geçen sezon müthiş iç saha performansıyla dikkat çekmişti. Apertura ve Clasura'da oynadıkları maçları göz önüne alırsak sadece Estudiantes ve Argentinos Juniors'a mağlup oldular.Clasura'da arka arkaya 7 iç saha maçını kazanarak önemli bir başarıya imza atmışlardı.Clasura'da iç sahada hiç kaybetmeyerek topladıkları puanlarla ligi 3. sırada tamamlamayı başarmışlardı.Geçen sezon 7 gole imza atan Federico Higuaín'nin Colon'a transfer olması onlar için önemli bir kayıp.

Boca Juniors ise geçen sezon kendisinden beklenen performansı bir türlü ortaya koyamamış ve kötü bir yıl geçirmişti.Ligin en kaliteli takımlarından biri oldukları aşikar.Geçen sezon hücumda zorlanmamalarına rağmen savunmada sıkıntılı olduklarını görmüştük. Transfer döneminde de ağırlıklı olarak zayıf bölgeye takviye yaptılar.Takımın başınada Claudio Daniel Borghi geldi.Boca'dan bu sezon çok şey bekliyorum. En azından geçen seneyi telafi edeceklerdir.Ancak Godoy deplasmanı kolay değil. İki takımda hücum olarak çok iyi. Boca'nın savunmaya yaptığı isimlerin uyum süreci sorun yaratabilir. İki takımdan da gol bekliyorum. Gollü bir açılış olur. 



354 - River Plate - Atletico Tigre 1 :1.40


River Plate kaliteli bir kadroya sahip olupta , hayal kırıklığı yaşatan bir başka takımdı geçen sezonda.Bu sezon kadrodan birçok ismi gönderip, birçok isimide kadrolarına katarak önemli bir değişim süreci geçirdiler.Walter Acevedo, Carlos Arano, Josepmir Ballón, Juan Pablo Carrizo, Leandro Caruso, Jonatan Maidana, Emanuel Martínez, Cristian Nasuti, Maximiliano Oliva, Mariano Pavone, Adalberto Román gibi isimleri kadrosuna katıp , Oscar Ahumada , Gustavo Cabral, Nicolás Castro, Gustavo Fernández, Martín Galmarini, Gonzalo Gil, Gonzalo Ludueña, Nicolás Navarro, Facundo Quiroga, Andrés Ríos, Nicolás Sánchez
ve Cristian Villagra ile yollarını ayırdılar.

Atletico Tigre ise geçen sezon çok kötü bir performans gösterdikten sonra bu sezona büyük bir kadro değişimi yaparak başlıyorlar.Rakipleri gibi birçok yeni isimle anlaştılar ve mevcut kadrodan birçok isimlede yollarını ayrıldılar. Ancak oluşturdukları kadro River'dan daha kaliteli değil. Ev sahibinin ilk maçta puan kaybı yaşayacağını sanmıyorum. 



313 - Banfield - Olimpo 1 :1.50


Banfield takımı geçen sezon Apertura'yı 1. sırada tamamlarken , Clausura'yı ise ancak 5. sırada tamamlayabilmişti. Ancak ortak birşey vardıki o da iç sahada çok etkili ve başarılı olmaları. Apertura'da 9 iç saha maçında 7 galibiyet 1 beraberlik ve 1 mağlubiyet alan Banfield, Clausura'da ise 10 iç saha maçında 7 galibiyet 2 beraberlik ve 1 mağlubiyet almıştı.Mevcut kadrodan 13 isimle yollarını ayıran Banfield, Jerónimo Barrales , Marcelo Carrusca, Gabriel Méndez, Sebastián Romero, Ariel Rosada, Pablo Santillo ve Emilio Zelaya 'yı kadrosuna kattı.

Olimpo ise ligin yeni ekibi. Arjantin'nin alt liglerini takip etmediğim için takım hakkında pek bilgim yok.Ancak geçen sezonki mevcut kadrolarını büyük ölçüde koruduklarını ve takıma yapılan takviyeler ile güçlendiklerini söyleyebilirim. Martín Aguirre, Néstor Bareiro, Nicolás Bianchi Arce, Facundo Castillón, Juan Manuel Cobo, Diego Galván,Esteban González, Pablo Jerez, Emerson Panigutti, Juan Tejera takıma yeni katılan isimler. Deplasman ekibi hakkında pek bilgim yok ancak ben yinede iç saha çok etkili bir takım olduğunu bildiğim ve rakibine göre daha tecrubeli , kaliteli bir kadrosu olduğunu düşündüğüm Banfield'in lige galibiyetle başlayacağını düşünüyorum.


0 yorum:

Yorum Gönder