8 Ağustos 2010 Pazar

Hollanda Eredvisie 1. Hafta İddaa Tahminleri,Bahisleri,Yorumları (8 Ağustos 2010)



308 - Feyenoord - Utrecht ALT :1.75


Feyenoord takımı geçen sezon ligi 4. sırada bitirirken , kupa finalinde ise Ajax'a iki maçtada mağlup olmuşlardı.Yeni sezon öncesi iyi bir hazırlık dönemi geçirdiklerini söyleyemeyiz.Sadece alt lig ekibi Dordrecht'i yenebildiler. Mallorca , Benfica ve Aston Villa'a mağlup oldular.Takıma son senelerde çok kaliteli isimlerin takviye edildiğini söyleyemeyiz. Bu nedenle hedeflerinide büyütemiyorlar.Bu sezonda Kamohelo Mokotjo ,Adil Auassar ,Ruben Schaken , Bruno Martins IndiI ,Jerson Cabra gibi isimlerle kadrolarını güçlendirmeye çalıştılar. Jonathan de Guzmán , Denny Landzaat , Giovanni van Bronckhorst ve Roy Makaay gibi isimlerin takımdan ayrılmasıyla önemli bir güç kaybettiler diyebiliriz. Kadroya yapılan takviyeler ise bu eksiklerin yerini doldurmaya asla yetmez.

Utrecht takımı ise geçen sezon ligi üst sıralarda bitiren ekiplerden biriydi. Kalite olarak AZ Allkmaar, Ajax , Twente , Feyenoord, PSV gibi takımların gerisinde oldukları için ligi 7. sırada bitirmek bile onlar için kötü sonuç sayılmaz zaten daha öteyede gidecek kapasitede değiller.Geçen sezonki kadrolarını büyük ölçüde koruyup Thomas Oar ,Michael Zullo ,Adam Sarota, Ismo Vorstermans gibi isimleri kadrosuna kattılar. Hala kalite olarak rakiplerinden daha iyi değiller. Ancak Feyenoord'da eski gücünde değil.Sezona puanla başlamak isteyen Utrecht geçen sezonki gibi defansif oynayacaktır. Kısır bir maç bekliyorum.Açılan oranda denemeye değer. Orta saha mücadelesi şeklinde geçen bir maç olacaktır tahminimce... 




322 - Breda - Alkmaar 2 :1.80


Breda takımı geçen sezonu orta sıralarda tamamlamıştı.Hücumda Amoah ,Cairo ve Leonardo , Orta sahada Luijckx ve Gorter gibi kaliteli isimlere sahipler. Fouad Idabdelhay ,Kees Luijckx ,Jens Janse ve Kasımpaşa'dan Nourdin Boukhari ile kadrolarını güçlendirdiler.Ancak bu sezonda onlardan pek birşey beklemiyorum. Standart bir orta sıra takımılar.Hazırlık maçlarında da iyi bir performans sergilediklerini söyleyemeyiz.

Alkmaar ise bu sezonun en iddaalı takımlarından biri.Geçen sezon özellikle ilk yarının sonlarına doğru yaşanan maddi kriz takımada yansımış ve ard arda aldıkları kötü sonuçlarla zirve yarışından kopmuş , ikinci yarının başlaması ile form tutarak en azından Avrupa ligi biletini kapmayı başarmışlardı.Geçen sezon oynadıkları son 14 maçta hiç kaybetmemiş ve 10 galibiyet 4 beraberlik almışlardı.Yeni sezon öncesi hazırlık maçlarında başarılı bir performans gösterdiler. Salzburg , Fenerbahçe , Anderlecht , Kasımpaşa gibi takımlar yaptıkları maçların tamamını kazandılar. Ayrıca Avrupa ligi ön elemesinde Goteborg'u elediler.Bu sezon kadrosunu Gijs Luirink ,Adam Maher ,Roland Alberg ,Ali Messaoud ,James Holland ,Giliano Wijnaldum ,Erik Schouten Erik Falkenburg,Nick Viergever ,Dirk Marcellis , Charlison Benschop ,Milano Koenders ,Esteban Alvarado ve Johann Berg Gudmundsson ile güçlendirdiler. Bu isimlerin bir çoğu alt yapıdan A takıma yükselenler. David Mendes da Silva ve Mounir El Hamdaoui gibi çok önemli iki ismi kaybettiler ancak yinede kaliteli bir kadroya sahipler.İlk maçtan galibiyetle ayrılacaklarını düşünüyorum. 1.80'lik oranda denemeye değer.

0 yorum:

Yorum Gönder