13 Ağustos 2010 Cuma

Portekiz Liga Sagres İddaa Tahminleri, Bahisleri, Yorumları (13-14 Ağustos 2010)




139 - Braga - Portimonense 1 :1.25 / İY1 :1.75


Braga takımı geçen sezon müthiş bir performans göstermişti gerçektende. Kadro kalitesi olarak Porto , Sporting Lizbon gibi takımların gerisinde olsalarda ligi bu takımların önünde Şampiyon Benfica'nın 5 puan gerisinde ikinci sırada tamamladılar.Özellikle başarılı defans yapısıyla dikkat çeken Braga, evinde çok etkili bir takım.

Geçen sezon sahasında oynadığı 15 maçın 14'ünü kazanaran Braga, 27 gol atıp kalesinde sadece 6 gol görmüştü.Yeni sezon öncesi UEFA Avrupa liginde İskoç devi Celtic'i eleyerek önemli bir işe imza attılar ve keyifler yerinde. Bu sahada rakibini 4-0 mağlup etmişlerdi.


Portimonense ise ligin yeni ekibi.Geçen sezonu Beira Mar ile aynı puanda tamamlamışlardı. Yeni sezon öncesi 15 isimle yollarını ayırırken 15 isimide kadrolarını kattılar ancak maddi imkanları kısıtlı olduğu için takıma yeni gelenlerin büyük bir kısmı kiralık. Bu sezon ligde kalma mücadelesi vereceklerini düşünüyorum.


Braga takımı rakibinden kalite olarak çok üstün ve hem daha tecrubeli hemde daha oturmuş bir kadrosu var. Evinde de ne kadar etkili bir takım olduklarınıda göz önüne alırsak, bu maçta rakibinin işini ilk yarıda bitireceklerini tahmin etmek mantıklı olacaktır. 



241 -
Maritimo - Setubal 1 :1.50

Maritimo Takımı geçen sezon başarılı performans gösteren ekiplerden biriydi.Guimares'in son haftayı mağlubiyetle kapatmasını iyi değerlendirdiler ve Avrupa ligi biletini kaptılar. Ön elemelerde de müthiş bir performans gösterdiler. Özellikle gol yollarında çok etkili göründüler. Sporting Fingal takımını iki maçtada 3-2 ile geçerken sonraki turda Bangor City'i 8-2 ve 2-1 mağlup ettiler. Gol yollarında çok etkili oldukları gibi savunmalarıında da çok açık veriyorlar ve kalesini gole kapatamadılar oynadıkları 4 müsabakada da.

Geçen sezonki kadrosundan gönderdikleri isimlerle pek güç kaybettiklerini düşünmüyorum ancak takıma yeni katılan isimlerden sağbek Esteves, hücumcu Heldon , golcü isimler Adilson ve Danilo Dias, Guimaraes'ten hücumcü Marquinho ve ön libero André Vilas Boas çok kaliteli isimler.


Genelde hücuma yönelik transferler yaptıklarını ve bu transferlerinde yerinde olduğunu hazırlık maçlarında ve Avrupa ligi ön eleme maçlarında ne kadar faydalı olduğunu gördük.


Deplasman ekibi Setubal ise Belenenses beklenen çıkışı yapmak için geç kalınca ligde kalmayı başarmıştı. Özellikle son haftalarda takımda hala ligde kalmak için bir hayret yoktu ve bu dönemde Belenenses arka arkaya iki maç kazanarak çıkış yapsada lig sona erdi ve Setubal ligde kalan takım oldu.


Hücumda zorlandıkları gibi savunmalarıda hayli kötüydü ve ligin en çok gol yiyen ekibiydiler.Deplasmanda çok vasat bir performans sergilemiş ve 15 maçta sadece 10 puan toplayabilmişlerdi. Bu sezon işlerini çok zor görüyorum. İçeride etkili bir takım olan ve sezona güçlenen kadrosu ile iddaalı giren Maritimo'dan puan alamazlar. 




275 -
Naval - Porto 2 :1.25

Navaltakımı geçen sezon ligin son haftalarına doğru büyük bir düşüş yaşayarak Avrupa ligine katılma hakkını kaybetti.Zaten Avrupa kupalarında oynama hakkı kazansalarda birşey yapabileceklerini sanmıyorum. Özellikle hücumda çok sıkıntılılar. Geçen sezon 30 maçta rakip fileleri sadece 20 kez havalandırabilmişlerdi ve ligin en az gol atan ekibiydiler.
Porto ise Benfica ile birlikte ligin en iyi kadrosuna sahip olmasına rağmen geçen sezon Benfica'dan 8 puan fark yedi ve dahası Braga gibi kendisinden daha zayıf bir kadroya sahip olan takımın arkasında kaldı ve ligi ancak 3. sırada tamamlayabildi.

Yeni sezon öncesi André Villas Boas ile teknik direktör olarak anlaştılar ve şampiyonluk hedefliyorlar.Bu sezon en önemli transferini Moutinho'yu kadrosuna katarak yaptılar. Oyuncu için 11.000.000 Euro para ödediler ancak bu paraya değer kalitede bir isim olduğunu düşünüyorum Moutinho'nun ve takıma büyük katkı sağlayacaktır.


Porto yeni sezona Süper Kupa'da Benfica'yı 2-0 yenerek kupayla başlamanın verdiği moralle giriyor.Naval ise yeni sezon öncesi hazırlık maçlarında özellikle savunma olarak çok iyi görümdü ancak yine hücumda vasatlar. Sadece savunma yapsalarda dahi Porto'nun bir şekilde kilidi açacağını ve lige 3 puanla başlayacağını düşünüyorum. 




289 -
Pacos Ferreira - Sporting Lizbon 2 :1.65
 
Pacos Ferreira takımı geçen sezon vasatın üstünde diyebileceğimiz bir performans ortaya koyamadı.Yeni sezon öncesi teknik direktör olarak Rui Vitóri ile anlaşan ev sahibi, önemli isimlerinin bir kısmıyla yollarını ayırdı.

Takımın en golcü ismi William giden oyuncular arasında kuşkusuz en önemli isimdi.Takıma yeni katılan isimlerin büyük bir kısmı ise kendi ülkelerinden.Ancak genel itibariyle iyi bir kadro oluşturduklarını söyleyemem. Bu sezon işi zor olan takımlar arasındalar.
Sporting Lizbon ise ligin en kaliteli takımlarından biri.Ancak geçen sezon tam anlamıyla hayal kırıklığı yaşattılar.Şampiyon Benfica'dan tam 19 puan fark yediler ve ligi ancak 4. sırada bitirebildiler.

Yeni sezon öncesi hazırlık maçlarında ve UEFA Avrupa ligi ön eleme maçlarında oynadıkları futbolu beğendiğimi söyleyebilirim.Young Boys, Lyon, Manchester City gibi büyük kulüpleri hazırlık döneminde devirmeyi başardılar.Üstelik transferlere milyon dolarlar harcayan Manchester City'i iki kez mağlup ettiler.Avrupa ligi ön elemesinde ise Danimarka'nın Nordsjaelland takımını iki maçtada yenerek tur atladılar.

Moutinho ve Veloso gibi çok kaliteli isimleri Porto ve Genoa'ya kaptırmalarına rağmen orta sahaları gayet iyi ve iyi pas yapıyorlar. Pacos karşısında maçın büyük favorisiler ve 3 puanı alacaklarını düşünüyorum.


0 yorum:

Yorum Gönder