11 Ağustos 2010 Çarşamba

2010 Avrupa U21 Şampiyonası Eleme Grupları İddaa Tahminleri, Bahisleri, Yorumları (11 Ağustos 2010)



510 - Hirvatistan (u21) - Norveç (u21) 1 :1.40

Hirvatistan takımı grubun lideri durumunda.Oynadıkları 6 maçta 4 galibiyet 1 beraberlik ve 1 mağlubiyet aldılar.Slovakya U21 ve Sırbistan U21 ile çekişme içerisindeler. Grup liderleri direk turnuvaya katıldığı için avantajlarını korumak istiyorlar. Kalinic , Rakitic gibi çok öenmli genç yeteneklere sahipler ve grupta kuşkusuz en kaliteli kadroya sahip olan takımlar.


Drazen Ladic'in ekibi Norveç ise grubun iddaasız takımlarından biri. Oynadıkları son 3 maçıda kaybettiler.Son maçında Sırbistan u21 karşısında 2-0 öne geçmelerine rağmen M. Sulejmani 'yi durduramadılar ve M. Sulejmani attığı 3 golle takımına galibiyeti getirirken rakibininde umutlarını söndürdü.Grup liderli Hırvatistan u21'in iddaasız rakibine puan kaptıracağını sanmıyorum bu maçta. 


520 - Finlandiya (u21) - Ispanya (u21) 2 :1.20

Ispanya ülke olarak bütün alanlarda oldukça başarılı. Kulüpler alt yapıya çok önem veriyorlar ve milli takıma çok kaliteli isimler kazandırıyorlar.Bunun meyvesinide yavaş yavaş almaya başladılar.

A Takım son iki yıldı Avrupa ve Dünya Şampiyonluğu yaşarken , bu yılda 19 yaş altı takımı Avrupa Şampiyonasında final oynadı ve öne geçtiği maçta Fransa'ya kaybetti.Çok kaliteli genç yeteneklere sahipler.Grupta şuanda Hollanda'nın gerisinde ikinci sırada yer alıyorlar.Çok iyi savunma yapıyorlar ve hücumda da etkililer.

Finlandiya ise grubun en zayıf halkalarından biri.Oynadıkları 5 maçta sadece 1 kez kazanırken diğer 4 müsabakadan mağlubiyetle ayrıldılar.Hedefleri yok ve güçlü rakibi karşısında direnebileceklerini düşünmüyorum.  


516 - Fransa (u21) - Belçika (u21) 1 :1.55

Grubun kilit maçı diyebiliriz bu maç için. İki takımında 11 puanı bulunuyor ancak Fransa'nın bir maç eksiği olduğu için daha avantajlı.


Bu yıl u19 Avrupa Şampiyonu olan Fransa, u21'de de aynı başarıyı hedefliyor.Grupta oynadıkları 5 maçtada kaybetmediler ve lider Ukrayna'nın arkasında ikinci sıradalar ve bu maçtan sonra Ukrayna ile grupta final maçı oynayacaklar diyebiliriz. O açıdan bu müsabaka çok önemli. Kaybettikleri takdirde işlerini çok zora sokarlar.


Belçika (u21) son maçında grupta oynadığı 7 maçıda kaybeden ve henüz gol dahi atamayan Malta U21'i bile 1-0'lık skorla geçti. Hücumda zorlanıyorlar. Fransa karşısında işlerinin zor olduğunu düşünüyorum. Tercihim horozlardan yana olacak. 


517 - Izlanda (u21) - Almanya (u21) 2 :1.45

Izlanda A takım düzeyince başarılı bir ülke olmasada alt yapıları sağlam görünüyor.Şuanda grupta 1 maç fazlası ile Almanya'nın önünde yer alıyorlar.Sadece Çek Cumhuriyetine kaybettiler ve diğer 5 müsabakada 4 galibiyet alırken sadece rakibi Almanya ile 2-2 berabere kalmışlardı.Oynadıkları 6 maçta 24 gol attılar ve hücumda oldukça etkililer.

Almanya (u21) ise bu maçı kazanarak iki takım arasındaki 5 puanlık farkı azaltma çabasında. Daha sonrada eksik maçını kazanıp rakibinin önüne geçme hesapları yapıyorlar.Tıpki İzlanda gibi hücumda oldukça etkililer ve rakibinden sonra grubun en golcü ekibiler.

Kadrosunda Höwedes, Gebhardt, Badstuber gibi yetenekli isimler varki Badstuber 2010 Dünya Kupasında da forma giymişti hatırlanacağı gibi.Almanya u21 takımıda tıpkı A takımı gibi iyi bir sistem oyunu oynuyor ve bu maçtada aynı oyun stili ve kaliteli oyuncularıyla sonuca gitmelerini bekliyorum.  

525 - Litvanya (U21) - Portekiz (U21) 2 :1.55

Litvanya (U21) tıpki A takımı gibi vasat bir kadroya sahip. Zaten gerek ülke futbolu ve alt yapı olarak henüz gelişme gösteremilniş değiller.


Grupta oynadıkları 6 maçta sadece son sıradaki Makedonya'yı yenebildiler ve diğer 5 maçta galibiyet yüzü görmediler. Ayrıca bu maçlarda sadece 3 gol atabildiler.Herhangi bir iddaaları bulunmuyor.


Portekiz U21 ise son maçında grup lideri Yunanistan U21'i yenmiş ve rakibine ilk mağlubiyetini tattırırken gruptaki iddaasınıda sürdürmüştü. Ülke futbolu olarak ve alt yapı olarak rakibinin tam tersine büyük gelişme gösteriyorlar. Manchester United'li Nani bunun bir örneği.


Grupta 1 maç eksiği ile İngiltere u21 takımının 4 puan gerisindeler ve bu maçı kazanarak puan farkını kapatmak istiyorlar.Rakibine göre daha kaliteli bir kadroya sahipler ve iddaalılar. Sahadan galibiyetle ayrılmalarını bekliyorum.


0 yorum:

Yorum Gönder