10 Ağustos 2010 Salı

İskoçya Challenge Kupası İddaa Tahminleri, Bahisleri, Yorumları (10 Ağustos 2010)



449 - Dunfermline Athletic - Queen of the South 1 :1.70


Dunfermline Athletic geçen sezon İskoçya 1. ligini 3. sırada tamamlasada Inverness C.T. 'nin puan olarak bir hayli gerisinde kalmıştı.Inverness'in İskoçya Premier Ligine yükselmesiyle birlikte bu ligde Dundee ile en güçlü aday haline geldiler.

Yeni sezon öncesi hazırlık maçlarında çok iyi bir performans gösterdiler ve ligede iyi başladılar. Aberdeen , Hearts gibi İskoçya Premier ligi takımlarını mağlup eden Dunfermline Athletic , ilk turda Arbroath'ı elemişti.İskoçya Kupasında da Falkirk'i deplasmanda yenerek elemişlerdi.Sezona müthiş bir başlangıç yaptıklarını söyleyebiliriz.


Queen of the South ise rakibi ile aynı ligde mücadele ediyor ancak arada kadro kalitesi farkı var.Queen of the South geçen sezonu rakibinin 2 puan arkasında tamamlamıştı.


Yeni sezon öncesi hazırlık maçlarında kötü performans sergileselerde, bu kupanın ilk turunda Albion Rovers'ı, İskoçya kupasında ise Dumbarton'u elediler.Ancak lige Dundee mağlubiyetiyle başladılar.Maçın 71. dakikasonda 10 , 74. dakikasında ise 9 kişi kalan rakibi karşısında etkili olamadılar.Bu maçta savunmadan Derek Lilley, orta alandan Allan Johnstone ve forvet Sean O'Connor'un yanı sıra kaleci Roddy McKenzie'de forma giyemeyecek.Tahmine gelirsek rakibinden daha kalite bir kadrosu olduğunu düşündüğüm ve sezona çok iyi başlayan Dunfermline Athletic'in kazanacağını düşünüyorum. 



453 - Ross County - Greenock Morton 1 :1.55


Ross County takımı bu kupayı 2 kere ile en fazla kaldıran takım.İskoçya 1. liginde mücadele ediyorlar.Geçen sezonu 5. sırada tamamlamışlardı ancak bu sezona daha iddalı bir başlangıç yaptılar.

Bu kupanın ilk turunda Elgin City'yi eleyen Ross County, İskoçya kupasında da 10 kişi olarak tamamladığı maçı Livingston karşısında 2-1 ile kazandılar.Ligede Cowdenbeath'ı deplasmanda 2-0 yenerek iyi başladılar.


Greenock Morton 'da rakibi ile aynı ligde mücadele ediyor ancak kadro kalitesi olarak Ross County daha iyi durumda.Zaten geçen sezon rakiplerine 14 puan fark atmışlardı.


Greenock Morton takımı bu sezona kötü başlamadı.Bu kupanın ilk turunda Dumbarton'u normal süresi 2-2 biten maçta penaltı atışları sonrasında elemişlerdi.İskoçya kupasında ise Stranraer takımını 7-1 gibi farklı bir skorla mağlup ederek yoluna devam ettiler.Ligdeki ilk maçında ise Stirling Albion ile golsüz berabere kalmışlardı.


İki takım arasında bu sahada oynanan son 3 maçıda ev sahibi Ross County gülen taraf olmuştu ;


18/08/2009 Challenge Cup Ross County 2 - 1 Greenock Morton

08/12/2009 İskoçya 1.Ligi Ross County 3 - 1 Greenock Morton
06/04/2010 İskoçya 1.Lig Ross County 2 - 1 Greenock Morton

Ben bu maçtada bu kupayı en fazla alan takım olan Ross County'nin kazanacağını düşünüyorum.Sezona daha iyi başladılar ve form durumları gayet güzel. Saha ve seyirci avantajınıda iyi kullanırlarsa kazanamamaları için bir engel görmüyorum. 



452 - Peterhead - East Stirling 1 :1.40

Peterhead takımı İskoçya 2. liginde mücadele ediyor.Geçen sezonu 5. sırada tamamlamış ve play-off'a katılamamışlardı. Bu sezon hedefleri bunu gerçekleştirmek daha sonrada 1. lige yükselmek.

Bu kupanın ilk turunda Montrose'yi bu sahada 5-0 gibi farklı bir skorla geçmişlerdi.İskoçya kupasında da Berwick'i yine bu sahada 1-0 yendiler.Ligdeki ilk maçında ise Stenhousemuir'e 3-1 yenildiler. Daha çok iç sahada etkili olan bir takım görünümünde Peterhead.

East Stirling ise bir alt ligde mücadele ediyor.Geçen sezon play-off'a kalmayı başarmışlardı.Bu sezona ise iyi başlayamadılar.Bu kupanın ilk turunda Stranraer'i 2-1 mağlup ettiler ancak İskoçya kupasında Alloa Athletic'e, ligdeki ilk maçında da Annan Athletic'e boyun eğdiler. Bu maçtanda boynu bükük olarak ayrılan taraf olacaklardır. Peterhead daha kaliteli bir takım ve sahasında etkili. Rakibine süpriz şansı vereceklerini sanmıyorum.İki takım arasında oynanan maçlarda da Peterhead'ın büyük üstünlüğü göze çarpyıor ;

10/04/2004 3.Lig East Stirling 0 - 3 Peterhead
07/08/2004 3.Lig Peterhead 5 - 0 East Stirling
10/08/2004 Kupa Lig Peterhead 3 - 2 East Stirling
23/10/2004 3.Lig East Stirling 1 - 2 Peterhead
27/12/2004 3.Lig Peterhead 3 - 0 East Stirling
07/05/2005 3.Lig East Stirling 1 - 5 Peterhead

0 yorum:

Yorum Gönder