14 Ağustos 2010 Cumartesi

Spor Toto Süper Ligi İddaa Tahminleri, Bahisleri, Yorumları (14 Ağustos 2010)



258 - Sivasspor - Galatasaray 2 :1.60


2008-2009 sezonunda ligde harikalar yaratan Sivasspor , geçen yıl beklenen performansı gösteremedi. Mehmet Yıldız'ın ligin uzun döneminde sakatlığı nedeniyle olmaması bu başarısızlığın en büyük etkenlerinden biridi elbette.

Geçen sezon Ankaraspor'un direk ligden düşmesi , Denizlispor'un kötü performansı , Diyarbakırspor'un içindeki karışıklı , saha kapatma cezaları nedeniyle içerde iyi sonuçlar alamaması gibi etkenler sayesinde ligde kalmayı başardılar.Bu sezon kadrosunu Sedat Yerlikaya, Ceyhun Eriş, Pedriel Suarez, Ramovic ve Mehmet Nas ile güçlendirirken, Aubey, Mbemba, Agbetu, Petkovic, Yasin , Musa Aydın, İbrahim Dağaşan gibi tecubeli isimlerle yollarını ayırdılar.

Galatasaray ise geçen sezon Baros ve Kewell'dan tam verim alamadı ve savunmasında da yaşadığı sorunlar nedeniyle beklenen performansı sergileyemedi. Geçen sezon önemli isimlerle anlaşmış ve takımın başına Rijkaard gibi Dünya'nın en iyi teknik direktörlerinden birinin gelmesine rağmen ligde 3. olmaları başarılı sayılabilecek kadar yeterli değildi.

Bu sezon şampiyonluk hedefleniyor her sezonki gibi ancak ben bir Galatasaray'lı olarak bu sezonda işimizi zor görüyorum. Bursaspor güçlü bir ekip, Trabzonspor'un Şenol Hoca ile bu sezon fırtına gibi esmesini bekliyorum, Beşiktaş müthiş transferlere imza attı ve çok güçlendi , Fenerbahçe ise sezon öncesi bana pek umut vermesede ligin kaliteli ekiplerinden biri.

Hala transfer arayışı sürüyor Galatasaray'ın ancak lig başladı. Bu takıma bir yabancı alınacak sonra bekleneni veremeyince Takıma uyum sağlayamadı , Türkiyeye alışamadı gibi bahaneler ortaya atılacak. Her sezon yaşanıyor bu tip şeyler. Transferde hep geç kalıyor Galatasaray. Lorik Cana çok yerinde bir transfer ve Galatarasay'a oyun içinde hırs verecektir. Kanatlara transfer edilen Serdar Özkan'ı zaten tanıyoruz, Pino'da çok teknik , süratli önemli bir isim. Savunmaya transfer edilen Ali Turan savunmanın iki bölgesinde de oynayabildiği için takıma mutlaka yararlı olacaktır keza Çağlar Birinci'de öyle. Mehmet Battal transferini ise gereksiz buluyorum. Çok ağır bir isim ve çok gol kaçırıyor. Bence Galatarasay'ın yükünü kaldıramayacaktır.Galatasray'da Sağ kalça dış bölgesinden sakat olan Sabri Sarıoğlu, Sağ üst arka adalesinde yırtık tespit edilen Pino ve Omuzu çıkan Gökhan Zan, forma giyemeyecek.Baros ve Elano'nun durumları şüpheli.


Tahmine gelecek olursak Sivas deplasmanı her takım için zor olmuştur. Bu sezonda Sivasspor'un en büyük kozu iç sahadaki seyirci desteği olacaktır.Gelen ve giden oyuncularına baktığımda bana göre güç kaybettiler. Ancak hala bu ligde mücadele edicek iyi bir kadroları var. Ancak Galatasaray'la mücadele edecek kadar iyi bir kadroları yok. Galatasaray sezona 3 puanla başlar. 



257 - Gaziantepspor - Kasımpaşa 1 :1.80


Gaziantepspor geçen sezonu alt sıralarda bitiren takımlardan birisiydi. Bu sezon takımın başına Kayserispor'da iyi işler yapan Tolunay Kafkas getirildi ve takıma önemli isimler kazandırıldı.

Mehmet Yılmaz, Ismael Sosa, Emre Güngör, Yalçın Ayhan, El Yasa takıma bu sezon katılan tecrubeli isimler olarak göze çarpıyor.Özellikle defans ve forvet alanına daha çok önem verdiklerini gördük transfer döneminde. Orta sahaya alınan tek isim Beşiktaş'dan gelen genç Orhan Gülle.


Kasımpaşa ise geçen sezon Yılmaz Vural'ın gelişinden sonra önemli bir çıkış yakalamıştı. Özellikle iç saha maçlarında çok etkiliydiler.Onlarda transfer sezonunda haraketli günler geçirdiler.


Sarmov (Levski Sofia),Emilov Dimitrov (Levski Sofia),Fernando Varela (Mallorca),Luiz Henrique (Sözleşmesi dolduruldu),Korhan Öztürk (Antalyaspor),Abdul Rahim Sebah (Charleroi),Ersen Martin (Manisaspor),Petr Pavlík (Samsunspor),Erhan Küçük (Rizespor),Sabri Turgut (Fethiyespor),Onur Aydın (Darıca),Halil Çolak (Go Ahead Eagles) ile anlaşırken , Emre Toraman (Konyaspor),Ali Güneş (Serbest),Murat Erdoğan (Serbest),Koray Avcı (Serbest),Nourdin Boukhari (NAC Breda),Martin Baran (Tatran Presov),Sedat Yeşilkaya (Sivasspor),Diego Ruiz (Cluj),André Moritz (Kayserispor),Cenk İşler (Dıyarbakırspor),Yasir Elmacı (Gençlerbirliği),Özgür Öcal (Eskişehirspor),Erhan Küçük (Giresunspor) ile yollarını ayırdılar.


Özellikle geçen sezon orta sahanın beyni olan Moritz ile Süper Lige yükselmelerinde büyük payı olan Erhan Küçük'ün satılmalarını yanlış buluyorum. Takımda beğendiğim isimlerdendi ikiside. Güç kaybettiğini düşündüğüm başka bir takım Kasımpaşaspor.Takımda Kasığından sakatlığı bulunan Georgi Sarmov, forma giyemeyecek.


Tahmine gelicek olursak Kasımpaşa'nın bu sezon işinin zor olduğunu düşünüyorum. Belki Yılmaz Vural bile takımı kurtaramayabilir. Gaziantepspor bu sahada rakibiyle oynadığı son iki maçıda gol yemeden kazandı. Bu maçtada zor olsada kazanacaklarını düşünüyorum. 




279 - Bucaspor - Beşiktaş 2 :1.25

Bucaspor geçen sezonu Karabükspor'un ardından ikinci sırada tamamlayarak doğrudan Süper Lige yükselmeyi başardı. Bu başarıda iç sahadaki seyirci desteği ile çok etkili olmaları büyük rol oynadı.Bu sezon takımın başına 2008-2009 sezonunda Sivasspor ile çok iyi bir sezon geçiren ancak geçen sezonun başlarından beklenen performansı gösteremeyince takımdan ayrılan Bülent Uygun getirildi ve yeni bir kadro oluşturuldu.

Takım yeni gelen isimler ; Hüseyin Akmaz (Nazilli),Kamil Çörekci (Millwall),Dady (Osasuna),Ömer Kahveci (Adana Demirspor),Orhan Ak (Antalyaspor),Manucho (Real Valladolid),Emre Aktaş (Adanaspor),Aydın Karabulut (Ankaraspor),Oguz Başaran (Darıca),Onur Tuncer (Boluspor),Landry Mulemo (Standard),Ragıb Başdağ (Eskişehirspor),Jerko Leko (Monaco),Stjepan Tomas (Gaziantepspor),Serkan Atak (Hacettepe),Musa Aydın (Sivasspor),Carlos (Rio Ave),Victor Mendy (Metz),İbrahim Dağaşan (Sivasspor),Koray Cölgeçen (Ankaragücü),Ediz Bahtiyaroğlu (Ankaragücü) , takımdan ayrılanlar iseBekir Yılmaz (Manisaspor),İzzet Kaya (Göztepe),Yılmaz Özlem (Göztepe),Seyhan Cenk Tekelioğlu (Altay),Mehmet Batdal (Galatasaray),Murat Karakoç (Altay),Türker Demirhan (Göztepe),Oğuz Başaran (Adana Demirspor),Serkan Atak (Caykur Rizespor).

Bu transferlerden sonra takımı değerlendirecek olursak giden isimlerden pek güç kaybettiklerini düşünmüyorum ancak yeni lige yükselen bir takım içinDady , Orhan Ak, Manucho, Landry Mulemo , Ragıb Başdağ , Jerko Leko , Stjepan Tomas , Koray Cölgeçen ve Ediz Bahtiyaroğlu transferleri bence gayet güzel. Bucaspor'da Sağ ayak baş parmağı ve tarak kemiğinden sakat olan Erman Güraçar forma giyemeyecek.

Beşiktaş ise bu sezona bomba gibi bir giriş yapıyor. Yaptığı transferlerle büyük alkış topladılar ve kuşkusuz şampiyonluğun en büyük favorisi konumundalar.

Ricardo Quaresma ve Guti transferleri müthiş. Zaten Quaresma geldiği günden beri gösterdiği harika performansla dudak uçuklattı ve ne kadar kaliteli bir isim olduğunu gösterdi. Guti hazırlık döneminde pek forma şansı bulamasada onun ne kadar önemli bir isim olduğunu söylemeye gerek yok ve kısa sürede kendini gösterecektir. Zaten Villarreal ile oynanan maçta çok iyi bir gol pası vermişti.


Bunun yanında giden oyunculara baktığımda çok önemli bir isim kaybettiklerini düşünmüyorum. Zaten gidenleri çoğu genç isimlerdi. Takımdan gidenler ; Gordon Schildenfeld (Sturm Graz), Rodrigo Tello (Eskişehirspor), brahim Kaş (Getafe),Ramazan Özcan (Hoffenheim), Serdar Özkan (Galatasaray), Batuhan Karadeniz (Eskişehirspor), Erkan Zengin (Eskişehirspor), Kenan Özer (Antalyaspor), Emre Özkan (Orduspor).


Beşiktaş'ta Dizinden sakatlığı devam eden tecrübeli file bekçi Rüştü bu maçta forma giyip giyemeyeceği maç saatinde belli olacak. Aşil tendonundan sakat olan İbrahim Toraman yok. Geçtiğimiz sezonun 33. haftasında Manisaspor ile oynanan maçta ayağı kırılan genç Genç Rıdvan Şimşek , 2 ay daha sahalardan uzak kalacak.Sakatlığı devam eden tecrübeli futbolcu Yusuf Şimşek'in forma giymesi beklenmiyor.



Bu maçın açık ara favorisi tabiki şampiyonluğun en büyük adayı olan Beşiktaş'tır. Bucaspor yeni bir kadro kurdu ve henüz uyum evresindeler. Sezon öncesi hazırlık maçlarında ve Uefa'da maçlara çıkarak yeni transferleriyle daha çok uyum sağlayan Beşiktaş'a direnemezler. Beşiktaş kazanır. 




280 -
Eskişehirspor - Gençlerbirliği ALT :1.60
Eskişehirspor geçen sene mücadelesiyle , kolay pes etmeyen oyunu ile her zaman zor bir takım olmuştu. Özellikle sahasındaki maçlarda muhtiş taraftar desteğinide yanına alarak çok başarılı sonuçlara imza atmışlardı.Bursaspor ve Fenerbahçe'den sonra Galatasaray'la birlikte iç sahada en fazla puan toplayan takımlardı.

Geçen sezonki kadrosundanAbdullah Halman (Gaziantep B.B.), Mehmet Yılmaz (Gaziantepspor), Stjepan Poljak (Slaven Belupo), Ragıb Başdağ (Bucaspor), El Saka (Enppi), Aydın Yılmaz (Galatasaray), Sinan Ören (Balıkesirspor) ve Özgür Öcal (Orduspor) ile yollarını ayırdılar ancak takıma yeni gelen isimlerin gidenlerin yerini dolduracağını ve hatta daha güçlü olduklarını düşünüyorum. Yeni sezon öncesi kadrosunu Rodrigo Tello (Beşiktaş), Pelé (Porto), Salih Altın (Wuppertaler SV), Erkan Zengin (Beşiktaş), Tunay Acar (Wehen), Emre Aygün (Ankaragücü), Burhan Eser (Gençlerbirliği), Batuhan Karadeniz (Beşiktaş) ,Hüseyin Güngör (Sarıyer),Özgür Öcal (Kasımpaşa) ve Diego Ângelo (FC Genoa) ile güçlendirdiler ve bu sezona Rıza Çalımbay yönetiminde iddaalı bir başlangıç yapıyorlar.

Gençlerbirliği ise geçen sezon Thomas Doll yönetiminde bir türlü beklenen performansı göstermedi. İstikrarsız sonuçlara imza attılar ve ligi orta sıralarda tamamladılar.Yeni sezona çok kısa bir süre kala takımın genç yaşına rağmen en golcü isimlerinden biri olan Mustafa Pektemek'in sakatlanarak sahalardan 6 ay uzak kalacağının açıklanması bir şok etkisi yarattı.

Geçen sezonki kadrosundan özellikle yabancı olan birçok isimle yollarını ayırark kontenjan yarattılar ve takıma kaliteli isimler kattılar. Özellikle Ermin Zec geleceği parlak olan çok kaliteli bir isim ve Gençlerbirliğine çok katkı sağlacağını düşünüyorum genç yaşına rağmen.


Gençlerbirliğinde Ameliyat olan ve ayağından platin alınan Mehmet Akgün, henüz hazır olmadığı için forma giyemeyecek. Sağ ayak bileği dış bağlarında yırtık olan Aykut Demir ve Arka çapraz bağlarından sakatlanan Mutafa Pektemek 'de oynayamayacak.


Maç Eskişehir'de yüksek bir sıcaklıkta oynanacak. İki takımda yeni sezon öncesi bir çok isimle anlaşarak kadroda önemli değişikliklere gittiler.Hazırlık dönemi iki takım içinde iyi geçmedi ve henüz uyum sağlayabildiklerini düşünmüyorum. İki takımda hücumda zorlanan bir görüntü verdi. Bu maçtada iki takımında kontrollü oynamasını ve orta saha mücadelesi şeklinde geçeceğini düşünüyorum. Es Es galibiyete yakın olsada benim tercihim alttan yana olacak. 


************************************************

Günün Maçlarından Önemli Haberler ;

*Sivasspor'da, teknik direktör Mesut Bakkal'ın ligin ilk haftasındaki Galatasaray karşısına ''Ramoviç, Abdurrahman, Sedat (Murat Sözgelmez), İvanovs (Diallo), Hayrettin, Kadir, Keita (Yannick Kamanan), Mehmet Nas, Erman, Ceyhun (Cihan Yılmaz/Bruno Zita), Mehmet Yıldız'' onbiri ile çıkması bekleniyor.

*Teknik direktör Mesut Bakkal yönetimindeki Sivasspor, Süper Lig'de yenilgi yüzü görmedi.Ligin ilk haftasında yarın sahasında Galatasaray'ı konuk edecek olan Sivasspor, geçen sezonun 27. haftasından itibaren teknik direktör Mesut Bakkal yönetiminde çıktığı 7 lig maçından da beraberlikle ayrıldı. 

*Gençlerbirliği'nin, Eskişehirspor karşısına Serdar, Orhan, Mahmut, Curri, Murat, Cemcan, Stewart, Harbuzi, Bilal, Zec ve Hurşut muhtemel 11'i ile çıkması bekleniyor.
  
*Galatasaray'ın 19 kişilik futbolcu kadrosundaki isimler şu şekilde: Aykut Erçetin, Ufuk Ceylan, Ali Turan, Lucas Neill, Gökhan Zan, Servet Çetin,Hakan Balta, Serkan Kurtuluş, Lorik Cana, Mustafa Sarp, Barış Özbek, Ayhan Akman, Musa Çağıran, Serdar Özkan, Arda Turan, Emre Çolak, Harry Kewell, Mehmet Batdal, Milan Baros

*Spor Toto Süper Lig'de cumartesi Beşiktaş'ı konuk edecek Bucaspor'un Real Valladolid'ten kiraladığı Mateus Alberto Contreiras Gonçalves'in (Manucho) lisansının henüz çıkmadığı öğrenildi. Cumartesi günü oynayacağı Beşiktaş maçı öncesi bütün futbolcularının lisansını çıkartan sarı lacivertli ekibin, İspanya Futbol Federasyonu'ndan evrakları gelmeyen Manucho'nun lisansını şu ana kadar çıkartamadığı bildirildi. Manucho dolayısıyla Beşiktaş karşısında forma giyemeyecek.

*Teknik direktör Schuster'in belirlediği 18 kişilik maç kadrosuna, sakatlıkları süren Rüştü, İbrahim Toraman, Yusuf, Rıdvan ve Sivok ile sözleşmesi daha önce dondurulan Fink'in yanı sıra Holosko, Hilbert, Uğur ve İsmail alınmadı.

*Kasımpaşaspor'da Kasığından sakatlığı bulunan Georgi Sarmov, forma giyemeyecek.

*Gaziantepspor'de eksik futbolcu bulunmuyor.

*Galatasray'da Sağ kalça dış bölgesinden sakat olan Sabri Sarıoğlu, Sağ üst arka adalesinde yırtık tespit edilen Pino ve Omuzu çıkan Gökhan Zan, forma giyemeyecek.Baros ve Elano'nun durumları şüpheli.

*Sivasspor'da eksik yok.

*Bucaspor'da Sağ ayak baş parmağı ve tarak kemiğinden sakat olan Erman Güraçar forma giyemeyecek.

*Beşiktaş'ta Dizinden sakatlığı devam eden tecrübeli file bekçi Rüştü bu maçta forma giyip giyemeyeceği maç saatinde belli olacak. Aşil tendonundan sakat olan İbrahim Toraman yok. Geçtiğimiz sezonun 33. haftasında Manisaspor ile oynanan maçta ayağı kırılan genç Genç Rıdvan Şimşek , 2 ay daha sahalardan uzak kalacak.Sakatlığı devam eden tecrübeli futbolcu Yusuf Şimşek'in forma giymesi beklenmiyor.

*Gençlerbirliğinde Ameliyat olan ve ayağından platin alınan Mehmet Akgün, henüz hazır olmadığı için forma giyemeyecek. Sağ ayak bileği dış bağlarında yırtık olan Aykut Demir ve Arka çapraz bağlarından sakatlanan Mutafa Pektemek 'de oynayamayacak.

*Eskişehirspor'de eksik yok. 

0 yorum:

Yorum Gönder