29 Ağustos 2010 Pazar

Norveç Tippeligaen İddaa Tahminleri, Bahisleri, Yorumları, Eksikler Listesi (29 Ağustos 2010)



408 - Molde - Valerenga ÜST :1.35 / TGS 4-6 :2.15

Molde geçen hafta Lider Rosenborg deplasmanında öne geçti ancak bu üstünlüğünü koruyamayarak sahadan puansız ayrıldı.Ligde 9 haftadır kazanamıyorlar ve iyice düşme hattına yaklaştılar.Oysaki geçen sezon ligi şampiyon Rosenborg 'un arkasında ikinci sırada tamamlamışlardı.Özellikle savunma hattında ciddi zaafiyetleri var ve çok gol yiyorlar.Ancak gol yollarında yollarında da etkililer.

Özellikle iç saha maçlarında bunu görmek daha mümkün. Aker Stadion 'da oynadıkları 10 maçın 9 'u üst skorla bitti. Özellikle Djiby Fall ardından da Magne Hoseth ilerde çok etkili. Ancak Daniel Berg Hestad ve Magne Hoseth cezalı. Christian Steen'nın durumu ise belirsiz.


Valerenga geçen hafta son sıradaki Sandefjord karşısında ikinci yarıda açıldı ve maçı 3-0 kazandı.Ancak son iki deplasman maçında kaybedince Rosenborg puan farkını açtı ve her geçen hafta şampiyonluğa daha çok yaklaşıyor.Ancak ligi ilk 3 içinde bitirmelerini garanti gibi görüyorum.


Molde deplasmanı kolay olmayacak ancak kazanacak güçleri var.Teknik Direktör Martin Andresen takımın başında olmayacak. Birger Madsen ve Lars Iver Strand 'ın sakatlıkları sürüyor. Tahmine gelirsek ligin en çok gol atan takımı olan Valarenga ile iç sahda golcü bir ekip olan Molde arasındaki maçta bol gol izleriz diye düşünüyorum. 


441 - Start Kristiansand - Rosenborg ÜST :1.45 / TGS 4-6 :2.25

Start geçen hafta Viking deplasmanından bir çok as oyuncusundan yoksun olarak mücadele etmesine rağmen puanla ayrılmayı başardı.Deplasman fobileri devam ediyor ancak bu kadar çok eksikle Viking gibi zorlu bir deplasmanda da puan almaları iyi sonuç sayılabilir.

Bu kez sahasında oynayacak ve içeride çok etkili bir ekipler.Sahasında sadece bir kez kaybederken son 4 maçında 10 puan topladılar. Üstelik bu maçta Espen Hoff, Christian Bolaños, Morten Hæstad ve Christer Kleiven takıma dönüyorlar.Geir Ludvig Fevang Belçika'nın Lokeren takımına satıldı. Hunter Freeman 'nın durumu ise belirsiz.

Rosenborg takımı bu yılki resmi maçlarında ilk yenilgisini hafta arasında Şampiyonlar liginden elendiği Fc Cobenhagen'den aldı.UEFA Avrupa liginde A.Madrid, B. Leverkusen ve Aris'in yer aldığı zorlu bir gruba düştüler.Ligde 9 puan farklı liderler ve şampiyonluğa çok yakınlar.Artık kendilerini Avrupa'ya hazırlamaya başlamışlardır bile.Takımda FC København maçında sakatlanan Per Ciljan Skjelbred 'in durumu belirsiz.Onun dışında eksik yok.

İki takım arasında oynanan son 3 maçta en az 5 gol atılmış. İki takımda golcü kimliğiyle ön plana çıkan ekipler.Dolayısıyla gollü bir müsabaka olması muhtemel.

16/05/2007 Tippeligaen Rosenborg 4 - 1 Start Kristiansand
15/09/2007 Tippeligaen Start Kristiansand 2 - 1 Rosenborg
08/04/2009 Tippeligaen Start Kristiansand 1 - 2 Rosenborg
04/10/2009 Tippeligaen Rosenborg 2 - 3 Start Kristiansand
22/03/2010 Tippeligaen Rosenborg 3 - 3 Start Kristiansand
14/08/2010 Norveç Kupa Rosenborg 4 - 3 Start Kristiansand

***************************

Eksikler Listesi :

Molde :
Daniel Berg Hestad ve Magne Hoseth cezalı. Christian Steen'nın durumu belirsiz.

Vålerenga :
Teknik Direktör Martin Andresen takımın başında olmayacak. Birger Madsen ve Lars Iver Strand 'ın sakatlıkları sürüyor.

Odd Grenland :
Chukwuma Bentley dizinden sakatlandı ve durumu belirsiz.

Kongsvinger :
Kaleci Thomas omuzundan sakatlandı ve durumu belirsiz.. Henry Joseph Shindika cezalı. Kai Olav Ryen ve Conny Månsson'nun sakatlıkları sürüyor. Begge'ninde çapraz bağlarının kopması nedeniyle uzun bir süre takımdaki yerini alamayacağı öğrenildi.

Sandefjord :
Uzun süredir sakat olan Samir Saric dışında eksik yok

Strømsgodset :
Alexander Aas, Steffen Nystrøm, Marcus Pedersen ve Kim André Madsen sakatlıklarından dolayı forma giyemeyecekler.

Stabæk :
Daniel Nannskog, Johan Andersson, Thorstein Andersen Aase ve Tor Marius Gromstad sakat.

Aalesund :
Eksik yok.

Hønefoss :
David Hanssen, Rune Bolseth, Davy Claude Angan ve Lennart Steffensen sakat.

Lillestrøm :
Marius Johnsens sakat. Stian Ringstad zaten daha önce sakatlandığı için sezonu kapatmıştı. Ayrıca Steffen Andresen ve Khaled Mouelhi'de sakatlıklarından dolayı forma giyemeyecekler.

Start :
Geir Ludvig Fevang Belçika'nın Lokeren takımına satıldı. Espen Hoff, Christian Bolaños, Morten Hæstad ve Christer Kleiven bu maçta takıma dönüyorlar. Hunter Freeman 'nın durumu ise belirsiz.

Rosenborg :
FC København maçında sakatlanan Per Ciljan Skjelbred 'in durumu belirsiz.

Brann :
Cato Hansen, Cato Guntveit ve Yaw Amankwah sakat. Diego Guastavino ise cezalı.

Viking :
Børre Steenslid 'in durumu belirsiz. Tommy Høiland sakat.. Tomasz Sokolowski ve Patrik sezonu kapatmıştı.

0 yorum:

Yorum Gönder