29 Ağustos 2010 Pazar

İspanya La Liga İddaa Tahminleri, Bahisleri, Yorumları (29 Ağustos 2010)




430 - Racing Santander - Barcelona 2h :1.50


Geçen sezonu muhteşem kadrosuna rağmen sadece La Liga şampiyonluğuyla tamamlayan Barcelona , bu sezon kadrosunu David Villa , Sevilla'dan Adriano ve son olarakta Liverpool orta sahasının önemli ismi Mascherano ile güçlendirerek gözünü tüm kupalara dikti. Adriano ve Mascherano ikilisi 18 kişilik kadroda yer almazken David Villa ise maça ilk 11'de başlayacak.Zaten diğer santrafor İbrahimovic Milan'la anlaştı.



Racing Santander ise geçen sezon ligdeki son maçını kazanarak ligde kalmayı başarmıştı. Buna rağmen kadrosuna pek takviye yaparak güçlendiremediler. Xerez'den Perez, Almeira'dan Cisma, Ajax'dan Kennedy, Coritiba'dan Nahuelpan takımın bu sezonki transferleri. Daha çok defansif anlamdaki sıkıntıları gidermeye çalıştıklarını gördük bu transferlerle. Barcelona karşısında da elbette saldıracak güçleri yok defans yapacaklardır.Ancak Barcelona Xavi , İniesta önderliğindeki orta sahası ve Messi - David Villa ikilisinin hücumdaki müthiş etkisi ile kilidi açmakta zorlanmaz. Galibiyetlerine verilen oran oldukça az olduğu için handikaplı olarak Barcelona kazanır öneriyorum.



393 - Espanyol - Getafe ALT :1.45


Espanyol takımı geçen sezon defansif futboluyla ön plana çıkan , az gol yiyen ancak gol yollarında da sıkıntı çeken bir ekipti. Bu sezon takımın en önemli golcüsü Raul Tamudo Real Sociedad'a , Nicolas Pareja'yı ise Spartak Moskova'ya satıp , Ben Sahar'ı ise Hapoel'e kiralayarak güç kaybetmiş bir şekilde başlıyorlar. Özellikle hücumda bu sezonda çok sıkıntı çekeceklerini düşünüyorum.



Deplasman ekibi Getafe'de La Liga'ya güç kaybederek başlayan ekiplerden biri. Takımın geçen sezon gol yükünü çeken Soldado'yu Valencia'ya sattılar. Onun dışında Guerron , Pedro Leon , Kepa gibi önemli isimlerinide kaybettiler. Mosquera , Arizmendi, Colunga gibi isimlerle giden oyuncuların yerini doldurmaya çalıştılar.Ancak kesinlikle Soldado'nun yokluğunu doldurabilecek transferler değil bunlar. Onlarda bu sezon gol yollarında sıkıntı yaşayacaklardır. İki takım arasında oynanan son 10 maçın tamamı alt skorla bitti. Gol yollarında etkisiz kalan iki takımın mücadelesi gene alt skorla biter.



395 - Osasuna - Almeria ALT :1.50


La Liga'da mücadele etmeye başladığı yıllardan beri hep savunma ağırlıklı futbol oynayan Osasuna yeni sezon öncesi hazırlık maçlarındada yine aynı görüntüyü verdi. Geçen sezonki başarısızlığın ardından kadrosunu Damia , Soriano , Lekic gibi isimlerle güçlendirmeye çalıştılar.Yeni transferleriyle sezona seyircisi önünde iyi başlamak istiyorlar.




Almeria geçen sezonun ikincii yarısında alınan başarısız sonuçlardan sonra teknik direktör değişikliğine gitmiş ve sonrasında iyi bir hava yakalayarak ligde kalmasını başarmıştı. Bu sezon kadrosunu Jakobsen , Marcelo Silva , Ulloa gibi isimlerle güçlendirmeye çalıştılar. Sezonun ilk maçında hedefleri sahadan puanla ayrılmak olacak. Defansif bir oyun ortaya koyacaklardır. Savunmayı ön plana çıkaran iki takımın mücadelesinde alt seçimi mantıklı duruyor.




459 - Mallorca - Real Madrid 2 :1.25 / 2h :1.90


Mallorca takımı özellikle geçen sezon Estadio Son Moix stadında oynadığı müthiş futbol ve aldığı başarılı sonuçlar sayesinde UEFA Avrupa ligi biletini kapmıştı ancak maddi krizlerden dolayı bu hakkı elinden alındı. Üstelik takımın en golcü oyuncusu Adruiz'i Valencia'ya kaptırdılar. Adruiz'in yanı sıra Suarez, Perez , China , Alvarez ve bir kaç isimle daha yollar ayrıldı. Bu isimlerin yerine ise sadece de Guzman alınırken B Takımında da 3 isim A takıma yükseldi.

Mali kriz hala sürdüğü için takıma iyi takviyeler yapamadılar. Kesinlikle eski gücünde değiller ve geçen sezonki performanslarını bu sezonda göstermeleri çok zor görünüyor.



Yeni sezonda takımın başına Pellegrini'nin yerine Mourinho'yu getirerek yılın transferine imza atan Real Madrid , yıldızlar topluğundan oluşan kadrosunu Canales, Di Maria , Pedro Leon , Khedira, Ricardo Carvalho ve son olarakta Mesut Özil transferiyle güçlendirdi.Ünlü isimlerden çok takıma yarar sağlayacak ve gelecek vaad eden isimleri kadrolarına kattılar. Raul , Guti , Metzelder gibi yaşı ilerlemiş oyuncularıda takımdan göndererek biraz daha genç bir takım haline geldiler.

En büyük rakibi Barcelona çok iyi transferler yapsada kendileri dünyanın en iyi teknik direktörüne sahipi. Bu yüzden rakibine göre biraz daha şanslılar. İlk maçta herkesin gözü transferlerden çok Mourinho'nun üzerinde olacak. Mourinho ve öğrencileri bu maçta kendini göstererek kalitelerini ortaya koyacaklardır.Bu deplasmanda son iki maçında 3-0 , 4-1 gibi farklı skorlarla kazanan Real Madrid bu maçtada en azından 2 fark atacak güçte.

0 yorum:

Yorum Gönder