9 Nisan 2011 Cumartesi

UK Lower Leagues Predictions, Betting, Reviews |April 09 , 2011|


Barnet - Crewe

Pick: 2.5 Goals Over
Odds: 1.68
Stake: 7/10

Geçen hafta Burton deplasmanında 6 puanlık bir maça çıkan Barnet, geri düşmesine rağmen Kabba'nın attığı 4 golle kazanmasını bildi. 3 hafta aradan sonra aldıkları galibiyetle ligde kalma umutlarını yeşertmiş oldular. Burton galibiyetinden önce de lig lideri Chesterfield karşısında 2-0 geri düşmesine rağmen 1 puan almışlardı ve ligde kalmak için ne kadar hırslı olduklarını göstermiş oldular. Crewe karşısında orta alandan Mark Hughes ve Anthony Pulis , Savunmadan ise Anwar Uddin ve Darren Dennehy forma giyemeyecekler.

Ligin en golcü ekiplerinden biri olan Crewe ise geçen hafta Clentham'ı evinde 8-1 ile geçerken Grant ve Donaldson hat-trick yaparak yıldızlaştılar. Son 3 haftada alınan başarısız sonuçlardan sonra Clentham'a patladılar adeta. Ancak bu galibiyete rağmen Play-Off şanslarının çok az olduğunu düşünüyorum. Bu maçta puana daha çok ihtiyacı olan takım ligde kalma mücadelesi veren Barnet'tir. Crewe deplasmanda 9 maçtır kaybediyor ancak ofansif olarak oldukça formdalar ve sezon başından beri savunmada sorun yaşayan Barnet karşısında skor üreteceklerdir. Ligde kalmak için mutlak kazanmak zorunda olan Barnet'te rakibine karşılık verecektir. Ayrıca Barnet'in bu maçta ki hedeflerinden biride sezonun ilk yarısında rakibine 7-0 kaybettikleri maçın rovansını almak. Bunu yapabilirler mi bilinmez ancak bu maçta karşılıklı goller izleyeceğimizi düşünüyorum.

Ufak bir not ; İki ekip arasında oynanan son 6 maçın tamamı 2.5 gol üzeri biterken, bu maçlarda tam 27 Gol (Maç başına 4.5 Gol) atıldı. Konuk ekipte orta sahadan Luke Murphy sakat iken , Sakatlıgını atlatan Hücum oyuncusu Leitch-Smith'in bu maçta takıma dönmesi bekleniyor.

Bradford - Torquay

Pick: Torquay to Win
Odds: 2.38
Stake: 6/10

Torquay takımı son 6 haftaya ilk 7 içinde girerek Play-Off yolunda önemli bir avantaj yakalamıştı ancak Federasyondan gelen açıklama ile tescilli olmayan futbolcu oynattıkları gerekçesi ile 1 puanları silindi ve hemen altında yer alan Gillingham'la puanları eşitlenince bu avantajını kaybetti.

Son 6 haftada aldığı 4 galibiyet ve 2 beraberlik ile Play-Off'ta iddaalı olduğunu ispatlayan Torquay, ligde hedefi bulunmayan rakibi karşısında kazanarak önündeki zorlu fikstüre moralli ve avantajlı girmek istiyor. Bu maçtan sonra play-off mücadelesi veren Port Vale, ligde kalma mücadelesi veren Burton, lig ikincisi Wycombe, lider Chesterfield ve yine kendisi gibi play-off mücadelesi veren Rotherham ile karşılaşacaklar. Zorlu bir fikstür onları bekliyor ve baktığımız zaman şu 6 haftalık periyotta en kolay maçına cıkıyorlar belki de. Takımda orta alandan Craig Stanley yok. Kiralık forvet Ronan Murray ise sakatlığını atlattı.

Geçen hafta Macclesfield deplasmanında kazanan Bradford , ligde oldukça rahatladı ve artık prestij maçlarına çıkıyorlar. Play-Off mücadelesi veren Torquay'a çok zorluk çıkarabileceklerini sanmıyorum. Sezon başından beri süren ofansif kısırlık bu maçtada boy gösterecektir. Takımda hafta arası sakatlanan hücum oyuncusu James Hanson'ın durumu belirsiz. Kaptan Simon Ramsden'ında sakatlğı devam ediyor.

Bradford City menajeri Peter Jackson, Torquay'ın play-off için muhteşem bir performans ortaya koyduğunu ve çok kaliteli oyunculara sahip oldugunu söylerken, Torquay United menajeri Paul Buckle ise bulundukları konumda olmalarının şans olmadıgını ve hak ettiklerini söylerken, sezon sonuna kadar bulundukları konumu koruyabileceklerini ve dahada ileri gidebileceklerinden bahsederek İngiltere 1. Ligi için iddaalı ekiplerden olduklarını bir kez daha sözleri ile ispatladı. Play-Off'a inanmış olan bir hoca ile çok kaliteli isimlerden kurulu bir kadrosu olan Torquay'ın kazanarak yoluna devam edeceğini düşünüyorum.

Stockport - Stevenage

Pick: Stevenage to Win
Odds: 1.77
Stake: 7/10

Wycombe deplasmanından eli boş dönen Stockport'un ligde kalma umutları git gide tükeniyor. Ofansif anlamdaki kısırlık ve savunmadaki problemlerini sezon başından beri çözemediler ve takım bu hale geldi. Zaten bu sezon 1.Ligden düştükleri kadro ile mücadele ediyorlar neredeyse ve bu duruma gelmeleri beklenen bir olaydı aslında.

Mali kriz nedeniyle takıma faydalı oyuncular katamadılar. Hatta kriz o kadar büyüdü ki para olmadığı için oyuncuların maaşları uzun süredir ödenmiyor ve takım iflas eşiğine geldi. Bu durumdan kurtulmak için pek yapabilecekleri birşey yokken maaşların ödenmiyor olması durumlarını daha kötü hale getirdi.

Stevenage ise Konferans ligini şampiyon olarak tamamladıktan sonra başarılı performansını sürdürdü ve henüz 2. Ligdeki ilk sezonunda 1. Lige yükselmek için Play-Off yolunda çok önemli bir avantaj yakaladı. Arka arkaya aldıkları 6 galibiyet ile 6. sıraya kadar yükseldiler. Ligin en iyi savunma yapan ekibi olduklarından Stockport ataklarını yatıştırmakta zorlanacaklarını sanmıyorum.

Son 4 deplasman maçını kazanan Stevenage, kontrollü bir oyun ile Stockport deplasmanında da sonuca gidecektir. Ev sahibi ekipte kaptan Danny Swailes'ın sakatlığını atlatması ile eksik oyuncu kalmadı. Stevenage takımında da önemli bir eksik bulunmuyor.

Bournemouth - Tranmere Rovers

Pick: Bournemouth to Win
Odds: 1.63
Stake: 7/10

Ligin formsuz iki ekibi bitime 6 hafta kala karşı karşıya geliyor. Ev sahibi Bournemouth sezon başından beri başarılı bir performans ortaya koyuyordu ancak son haftalara yaklaşırken ciddi bir düşüş yaşamaya başladı. Son 6 haftada sadece 2 puan alınca 6. sıraya kadar gerilediler. Sıralamada 1 puan farkla hemen altında yer alan Rochdale ve 3 puan altında yer alan Leyton'un bir maç eksiği olduğunu göz önüne alırsak geride kalan haftalarda Bournetmouth'un puan kaybına tahammülü olmadıgı bir gerçek. Eğer Play-Off oynamak istiyorlarsa en azından iç sahadaki maçlarını kayıpsız atlatmaları gerekiyor ki Bournemouth iç sahada çok başarılı sonuçlar alan bir takım. Son 6 iç saha maçında sadece 1 kez kazanabilmiş olmaları biraz şanssızlıklarından kaynaklanıyor aslında. Bu hafta şanssızlıklarını kıracaklarını düşünüyorum. Takımda savunmadan Rhoys Wiggins , Hücumcu Michael Symes ve kaleci Jon Stewart sakat.

Tranmere Rovers ligde kalma mücadelesi veriyor ancak son haftalarda gösteredikleri istikrarsız performans nedeniyle bana umut vermediler. Ofansif anlamdaki kısırlığına çözüm üretmediler. Son 6 maçının 5 inde gol atamamış olmaları ligde kalma mücadelesi veren bir takım için oldukça kötü bir durum. Dış sahada en az gol atan 3. takım durumundalar ve iç sahada zor gol yiyen Bournetmouth karşısında hücumda zorlanacaklarını düşünüyorum.

Sezonun ilk yarısında rakibini farklı mağlup eden ve FA Cup'unda dışına iten Bournemouth'un bu kezde kazanacağını düşünüyorum. Konuk ekipte iki maçlık cezası sona eren Ian Goodison bu maçta dönüyor. Kaptan John Welsh cezalı iken orta sahadan Andy Robinson'un durumu şüpheli.


Milton Keynes Dons - Carlisle

Pick: Milton Keynes Dons to Win
Odds: 1.73
Stake: 7/10

8 Haftalık periyotta 6 galibiyet 2 beraberlik alarak hızlı bir şekilde yükselişe geçen ve Play-Off için avantajlı konuma gelen MK Dons, Geçen hafta kritik maçta Sauthampton 'a karşı çok iyi mücadele etmesine rağmen mağlup olmaktan kurtulamadı ve 8 haftalık yenilmezlik serisini kaybetti. Sauthampton gibi zorlu bir deplasmanda 2-0 öne geçmelerine rağmen üstünlüklerini koruyamamışlardı.

Bu hafta ligin hedefsiz takımı Carlisle karşısında kazanarak geçen hafta aldıkları mağlubiyeti telafi etmek ve ligdeki avantajlarını korumak istiyorlar. Takımda savunmadan Gary MacKenzie sakatlandı ancak QPR takımından kiralanan forvet oyuncusu Angelo Balanta sakatlığını atlattı ve maç kadrosuna alındı.

Konuk ekip Carlisle'nin iddaasının kalmaması performansınıda doğrudan etkiliyor. Son 5 haftada sadece 1 galibiyet alarak istikararsız bir performans gösterdiler. Dış sahada 4 maçtır kaybediyorlar. Milton ile oynadıkları son 4 lig maçını kazandılar ancak ev sahibi ekibin bu kez rakibi karşısındaki şanssızlığını kıracağını ve kazanacağını düşünüyorum. Konuk ekipte Pazar günü Brentford ile oynanan Kupa maçında sakatlanan Francois Zoko'nun durumu belirsiz. Kanat oyuncusu Ben Marshall ise sakatlığı nedeni ile yok.

Doncaster Rovers - Cardiff

Pick: Cardiff to Win
Odds: 2.28
Stake: 6/10

Son 12 haftada sadece Derby karşısında kazanabilen Doncaster Rovers son 3 maçında gol dahi atamadı. Bu istikararsız performansın sonunda bitime 7 hafta kala ligde kalma mücadelesi veriyorlar olmaları gayet normal bir durum. Geçen sezon Play-Off'ta Blackpool'a kaybeden Cardiff , bu sezon ligi 2. sırada bitirerek doğrudan Premier Lige yükselmeyi hedefliyor. İkinci sıradaki Norwich ile aralarında 4 puanlık bir fark var ve Norwich'in bu hafta 4. sırada yer alan Swansea deplasmanına konuk olacağını göz önüne aldığımızda Cardiff için bu maçın önemi artıyor.

4 hafta aradan sonra Derby karşısında kazanan Cardiff , aldığı galibiyetin morali ile Doncaster deplasmanda da galibiyet hedefliyor. Bu deplasmanda oynadıkları son iki maçı kazanamadılar ancak rakibine büyük bir üstünlükleri göze çarpıyor. İki ekip arasında oynanan 29 maçta Cardiff 14 kez kazanırken , Doncaster sadece 5 kez kazanabildi. Konuk ekipte forvet hattının etkili isimlerinden Chopra'nın sakatlığı devam ediyor ancak beklenenden daha çabuk iyileştiği açıklandı.

Bu sezon tam 471 kez gol girişiminde bulunan Cardiff, 271 kez hedefi buldu ve ortalama %58 oranında isabetle bu alanda ligde en iyi takım durumunda. Doncaster ise ligin en kötü savunma yapan takımlarından birisi. Etkili Cardiff atakları karşısında sıkıntı yaşayacaklardır. Cardiff'in Lig ikincisi ile dördüncüsünün karşılaşacağı haftada formsuz rakibinden istediği 3 puanı alacağını düşünüyorum.

Portsmouth - Preston

Pick: 2.5 Goals Over
Odds: 1.93
Stake: 6/10

Sezon başında mali krizle boğuşmasına rağmen kaliteli kadrosu ile ilerleyen haftalarda toparlanan Portsmouth, son 4 haftada sadece 1 galibiyet alınca Play-Off şansını büyük ölçüde kaybetmiş olsada ligi orta sıralarda tamamlayacak. Sezon başında dağınık bir görüntü çizerek gollü maçlar çıkaran Portsmouth'un son haftalarda maçları kısır geçiyor. Toparlanmış savunması ile son 10 haftanın 8 ini gol yemeden geçirmeleri ve kontrollü futbol oynamaları bu durumun baş nedenlerinden biri. Ligdeki hedefini kaybettiklerinden dolayı son haftalardaki görüntüsünden uzak olabilirler. Takımda orta alandan Liam Lawrence'ın durumu şüpheli. Stoper Ricardo Rocha ise cezalı.

Arka arkaya aldığı 3 galibiyet ile ligde kalma yarışında umutlanan Preston, geçen hafta ligin en formda takımlarından biri olan ve Play-Off mücadelesi veren Reading deplasmanına konuk olmasına rağmen yine başa baş bir oyun çıkardı ancak son dakikalarda yedikleri gol ile sahadan puansız ayrıldılar. Buna rağmen ligde kalmak için verdikleri savaş takdire şayan. Kaybecekleri birşey olmadığından Portsmouth deplasmanında kapanacaklarını sanmıyorum. Son haftalarda olduğu gibi bu haftada kazanmak için sahaya çıkacaklar.

Son 10 maçıının tamamında gol bulan Preston, son 5 deplasman maçında da skor üretti ve bu maçların 4 'ü 2.5 gol üzeri bitti. Portsmouth'un son haftalarda maçları kısır geçiyor ancak Preston gibi kazanmak için savunmada açık verecek olan bir ekip karşısında Mokoena, Webber, Dave Kitson, David Nugent gibi isimlerle etkili olacak ve skor üretecektir. Maçın karşılıklı gollerle üste taşnmasını bekliyorum. Konuk ekipte geçen ay oynanan Norwich maçında sakatlanan David Gray'in bu maçtada görev alamayacak.

Scunthorpe United - QPR

Pick: QPR to Win | QPR to Win (-1) | TGS 2-3
Odds: 1.58 | 2.65 | 1.75
Stake: 9/10 | 6/10 | 7/10

Scunthorpe United'ın ligde kalma şansını mucize olarak görüyorum açıkçası.Düşme hattının üzerinde yer alan Crystal Palace ile aralarında 8 puanlık bir fark bulunuyor ve Scunthorpe United ligde oynadığı son 8 maçın 7 sini kaybetti. Matematiksel olarak puan farkının kapanması mümkün ancak Scunthorpe United'ın bu performansı ile bu farkı kapatması çok zor görünüyor.

Son 4 haftada Leicester , Preston, İpswich ve Norwich ile karşılaşan Scunthorpe United, bu maçlarda gol atamadı ve kalesinde tam 14 gol gördü. Hem ofansif hem defansif olarak ciddi sıkıntılar yaşadılar sezon boyunca. İç sahada oynadıkları 19 maçta sadece 15 gol atabildiler ve en az gol atan takım durumundalar.

Buna karşın 19 deplasman maçında kalesinde sadece 11 gol gören Lider QPR en az gol yiyen takım durumunda. Arka arkaya aldığı 3 galibiyetile puan farkını 9 a çıkaran QPR, büyük bir süprize izin vermez ise önümüzdeki sezon Premier Lig'de mücadele edecek. Bunuda fazlası ile hak ettiler sezon başından beri ortaya koydukları futbol ve aldıkları başarılı sonuçlarla. Bu deplasmanda da zorlanmadan sonuca gideceklerini düşünüyorum. QPR kazanacaktır ancak oran az olduğu için Handikaplı QPR galibiyeti veya TGS 2-3 alternatifleri bana daha makul geldi.

Ev sahibi ekipte Paul Reid cezalı, Marcus Williams'ın ise durumu belirsiz. Kanat oyuncusu Garry Thompson ise ameliyat oldu ve sezonu kapattı.Konuk ekipte Barnsley maçında dinlendirilen Adel Taarabt'ın bu maçta oynaması bekleniyor. Ufak bir not ; İki ekip arasında oynanan maçlarda Scunthorpe bu sahada rakibine karşı en son 1964 senesinin Aralık ayında kazanmıştı. İki ekip arasında oynanan 12 maçın 9 unu QPR kazanırken, konuk ekip sadece 2 kez kazanabildi.

Cheltenham - Rotherham United

Pick: 2.5 Goals Over
Odds: 1.78
Stake: 6/10

Cheltenham geçen hafta Crewe deplasmanında sahadan 8-1 mağlup ayrıldı ve tarihinin en ağır yenilgilerinden birini aldı. Rotherham karşısında kazanarak yarasını biraz olsun sarmak istiyorlar. Ligde bir hedefleri bulunmadıgı için son haftalarda oldukça istikrarsız bir performans sergiliyorlar. Son 8 haftada 6 mağlubiyet aldılar. Ofansif anlamda sıkıntı yaşamıyorlar ancak defasif anlamda ciddi derecede sıkıntı yaşadılar sezon boyunca. Ligde son sırada yer alan Stockport'dan sonra en çok gol yiyen ekip durumundalar. (40 Maçta 71 Gol).

Konuk ekip Rotherham son 5 maçının 3 ünde gol atamamış olsa dahi çok etkili hücum oyuncularına sahip ve ligin en çok gol atan takımları arasında yer alıyor. Bu tip takımlar karşısında kalesini gole kapatmayı başaramadı bu sezon Cheltenham. Bu haftada kalesini gole kapatabileceklerini sanmıyorum. Zaten geçen hafta alınan ağır yenilginin moral bozuklugunu , savunmalarının kötü oluşu ve Rotherham'ın play-off için kazanmak zorunda olması konuk ekibin gol bulabileceğine işaret. Cheltenham'ın ise kaybedecek birşeyi yok ligin rahat konumdaki takımlarından biriler ancak dediğim gibi geçen haftaki ağır yenilgiyi bir nebze olsun unutturmak için kazanmak istiyorlar. İki ekibinde 3 puan için mücadele edecek olması ve iki ekibinde hücumsal açıdan zengin, defansif açıdan sıkıntılı olması nedeni ile 2.5 gol üzeri mantıklı bir seçim olarak öne çıkıyor.

Not : İki ekip arasında sezonun ilk yarısında oynanan müsabaka 6-4 Rotherham galibiyeti ile sonuçlanmıştı. Ayrıca Rotherham'ın son 5 maçının 4'ü, Cheltenham'ın ise son 9 maçının tamamı 2.5 gol üzeri sonuçlandı. Ev sahibi ekipte forvet Jeff Goulding, savunmadan Keith Lowe ve kanat oyuncusu Josh Low sakat iken, Ashle Estham kiralık kontratını doldurdu ve Blackpool'a geri döndü.

0 yorum:

Yorum Gönder