16 Nisan 2011 Cumartesi

Turkey Super League Predictions, Betting, Reviews |April 16, 2011|


Karabükspor - İstanbul Büyükşehir Belediyespor

Pick: Karabükspor to Win | 2.5 Goals Over
Odds: 2.02 | 1.80
Stake: 6/10 | 7/10

Ligde hiçbir iddiası kalmayan Kardemir Karabükspor ve İstanbul Büyükşehir Belediyesor, Dr. Necmettin Şeyhoğlu Stadı'nda prestij maçına çıkacak. Karabükspor'da kuşkusuz Emenike'nin sakatlığını tamamen atlatması ile bu maçta sahaya ilk 11de çıkacak olması nedeni ile keyifler yerinde. Gerçi Karabükspor'un onun yoklugunda da hücumda çok zorlanmadığını görüyoruz ancak Emenike ile hücumda çok daha etkili olacaklarına şüphe yok.

Karabük ekibi attığı 42 golle ligin en çok gol atan 5. takımı durumunda. Ancak bu durum yedikleri goller için de geçerli. Kalesinde 44 gol gören Karabükspor, ligin en çok gol yiyen 4. takımı. Tabiki bu sebeplerden ötürü Karabükspor 'un maçlarında bol gol izlediğimizi söyleyebiliriz. Zaten bu sezon özellikle iç sahada oynadıkları 13 maçın 10'unun 2.5 gol üzeri bitmesi tamamen hücumda çok etkili olup savunmada zaafları olmalarından kaynaklanıyor. Teknik direktör Yücel İldiz, takımnın hedefsiz olmasına rağmen bu karşılaşmaya çok önem verdiğini ve kazanmak için her şeyi yapacaklarını belirtti. Son haftalarda büyük bir düşüş yaşayan İldiz'in talebeleri, oynadıkları son 5 karşılaşmadan sadece 1 galibiyet çıkartabildiler. Bu karşılaşma öncesinde Karabükspor'da cezalı futbolcu bulunmuyor. Ancak Tozo, Şenol, Bülent Bal, Muhammet Hanifi ve Angelov'un sakatlıkları devam ediyor.

İBB cephesinde de işler yolunda gitmiyor. Son olarak geçtiğimiz hafta Sivasspor'a kötü bir oyun ortaya koyarak mağlup oldular. İstanbul temsilcisi de rakibi gibi son 5 maçından yalnızca 1 galibiyet alabildi. Son 6 karşılaşmada ise kalelerini gole kapatamadılar.

İstanbul BB hafta arasında Ziraat Türkiye Kupası'nda Gençlerbirliği ile karşılaşacak. Ancak buna rağmen Abdullah Avcı bu maça as kadrosu ile çıkacağını açıklamış. Tabiki kadro sahada olsada akıllarının kupa maçında olacağına şüphe yok. Lig onlar için artık bir anlam taşımıyor. Kupayı kazanmak ise İBB için çok büyük bir başarı olur ve Avrupa kapılarını açmalarını sağlar. Bu maç Karabük için daha büyük önem taşıyor ve Emenike'nin dönüşü ile kötü performansına son vereceklerini düşünüyorum. Konuk ekipte İskender, İbrahim Akın, Gökhan Ünal, Holosko gibi etkili ofansif isimleri göz önüne aldıgımızda 2.5 gol üzeride mantıklı bir seçim olur. Karabük deplasmanı öncesinde teknik direktör Abdullah Avcı'nın ekibinde sakatlıkları süren Ergün ve Cesario dışında eksik oyuncu bulunmuyor.

Karabükspor: Tomiç, Dyego, Muhammet Özdin, Deumi, Murat Selvi, Ragued, İlhan, Birol, Hakan Söyler, Cernat, Emenike

İstanbul BB: Hasagic, Can Arat, Ekrem, Cihan, Marcin Kus, Marcos Barbosa, İbrahim Akın, Holmen, İskender, Holosko, Gökhan Ünal


Ankaragücü - Bucaspor

Pick: Ankaragücü to Win | 2.5 Goals Over
Odds: 1.87 | 1.92
Stake: 8/10 | 7/10

Spor Toto Süper Lig'in 29. haftasında, ligde kalma ümitlerini sürdürmek isteyen Bucaspor, tehlikeli bölgeden uzaklaşma amacındaki Ankaragücü'ne konuk oluyor. Mesut Bakkal ile çıktığı ilk 4 karşılaşmada yenilmeyen Ankaragücü, geçtiğimiz hafta Gaziantepspor'a 3-2 yenilerek, yeni teknik direktörüyle ilk mağlubiyetini almış oldu. Mesut Bakkal'ın gelişinden sonra ofansif anlamda daha etkili bir ekip oldu. Geçen hafta çok önemli hücum oyuncularından yoksun olmalarına karşın Gaziantep deplasmanında 2 gol buldular ancak attıkları goller puan almalarına yetmedi. Bu maçtada önemli eksiklerle mücadele edecekler. Ankaragücü'nde sakatlıklıkları bulunan Bednar, Sapara, Güven Varol ve Mehmet Çoğum bu maçta forma giyemeyecekler.

Bucaspor ise geçen hafta Karabük karşısında çok erken bir zamanda 10 kişi kalıp geri düşmesine rağmen çok iyi bir oyun ortaya koyarak sahadan 2-1 galip ayrılmasını bildi ve ligde kalma umutlarını tazeledi. Ancak dış sahada bu etkinliklerini bu sezon hiçbir maçında göremedik Buca'nın. Ligde oynadıkları 14 deplasman maçında hiç kazanamadılar ve sadece 3 puan alabildiler. Bunun yanı sıra hücumda da çok etkisiz kaldılar ve sadece 6 gol atabildiler. Son 9 dış saha maçından puansız ayrıldılar.

Bucaspor'da Mendy, Musa Aydın, Leandro Gomes ve Beto sakatlıkları nedeniyle oynayamayacaklar. Koray Çölgeçen ise kart cezası nedeniyle sahada yer alamayacak. Ankaragücü'nde de çok önemli eksikler var ancak Başkent temsilcisi bu maça çıkacağı kadro ile bile rakibinden çok daha kaliteli bir ekip. Bucaspor ligin en vasat kadrolarından birine sahip ve sakat isimlerin yokluğunu hemen hemen her maçında hissetmiştir. Bu maçta da bu kadar eksikle zorlu Ankaragücü deplasmanında puan almaları çok zor görünüyor. Son haftalarda ligde kalma adına verdiği mücadele sadece maçtaki seyir zevkini arttırarak gollü bir maç izlememizi sağlayacaktır.

Ankaragücü: Özden, Uğur, Aydın, Muhammed Hanifi, Adem, Serdar, Kağan, Rajnoch, Özgür, Fatih, Vittek

Bucaspor: Atilla, Orhan Ak, Serkan Yanık, Erman, Ragıp, Torric Jebrin, Jerko Leko, Erkan Taşkıran, Onur Tuncer, Cenk İşler, Ali Küçik

0 yorum:

Yorum Gönder