16 Nisan 2011 Cumartesi

Norwegian Tippeligaen Predictions, Betting, Reviews |April 16, 2011|


Start - Viking

Pick:
Start to Win | 2.5 Goals Over
Odds: 2.14 | 1.62
Stake: 6/10 | 8/10

Start geçen hafa Tromso deplasmanına konuk olmuş ve sahadan 2-0 mağlup ayrılarak ilk yenilgisini almıştı. Ancak burada Tromso'nun futbolunu gerçekten takdir etmek gerekiyor. Çok akıllıca oynadılar ve sabırlı bir şekilde sonuca gitmesini bildiler. Start ilk iki maçında golü erken bularak sonuca gitmesini bilmişti. Ancak Tromso maçın ilk yarısında hücumdan çok oyunu kontrolünde tutma çabası içine girdi ve bunda başarılıda oldu. Start golü bir türlü bulamadı ve Tromso rakibini etkisiz hale getirdikten sonra sonuca gitmesini bildi.

Start bu sezon sahasında sadece Stromgodset ile oynadı ve o maçı 5-1 gibi farklı bir skorla kazanmasını bilmişti. Takımda savunmadan Birger Madsen ve Jesper Mathisen sakat oldukları için görev alamayacaklar. Ancak geçen sezon müthiş bir futbol ortaya koyan ve geçen sezonun takım içinde en iyi oyuncusu seçilen ofansif orta saha oyuncusu Ernest Asante sakatlığını atlattı ve maç kadrosuna alındı. Onun dönüşü çok şey katacaktır Start takımınıa.

Geçen sezon deplasmanda sadece 2 maç kazanabilen Viking, bu sezon ilk dış saha maçında Fredrikstad'dan 3 puan almasını bidi. Geçen hafta ise Molde ile çekişmeli geçen bir maç sonunda sahadan beraberlikle ayrıldılar. Bu hafta Sor Arena'da zorlu bir maç onları bekliyor. Uzun süredir sakat olan Takımın hücum oyuncularından Patrik Ingelsten yavaş yavaş iyileşiyordu ancak sakatlıgı nüksedince ameliyat olması gerekti ve büyük ihtimalle sezonu kapatacak. Takımın bu sezon gol yükünü 34 yaşındaki tecrubeli isim Eric Nevland'ın çekeceğini söyleyebilirim. Tecrubeli yaşına rağmen hala hücumda çok etkili bir isim tıpki Start'daki Ole Martin Arst gibi. Arst 37 yaşında olmasına rağmen hala oynadıgı takımların gol yükünü çekebilen bir isim. Tabiki Espen Hoff 'u da es geçmemek gerek. O da hücumda oldukça etkili bir isim. Zaten Start'ın kadrosuna baktıgımız zaman hücumsal açıdan etkili olduklarını görmemiz mümkün. Onların asıl sorunu savunma. 34 yaşındaki Brian Priske ve 39 yaşındaki Borgensen , hızlı Norveç futbolu karşısında ağır kalıyor ve buda savunmada problemlere yol açıyor. Bu maçtada bahsettiğim problemleri yaşayabilirler.

Tahmine gelirsek ; Geçen sezon iç sahada çok başarılı sonuçlar alan ve bu başarısını bu sezon Stromgodset maçı ile sürdüren Start'ın Asante'nin de dönüşü ile kazanacağını düşünüyorum. Taraf bahisinden uzak durmak isteyenlere önerim 2.5 gol üzeri.

0 yorum:

Yorum Gönder