9 Nisan 2011 Cumartesi

Scottish Premier League Predictions, Betting, Reviews |April 09, 2011|



Celtic - St. Mirren

Pick: Celtic to Win (-1) | Celtic to win First Half | 2.5 Goals Over
Odds: 1.45 | 1.45 | 1.50
Stake: 7/10 | 7/10 | 8/10

Şampiyonluk yolunda Rangers'in önünde avantajlı durumda bulunan Celtic, İskoçya Federasyon kupasında da yoluna devam ederken , İskoçya Lig kupasında ise Rangers'e boyun eğmişti. Hem ofansif hem defansif olarak Rangers'a göre daha iyi durumda olan Celtic bu sezon şampiyonluğu hak eden takım durumunda ve geride kalan haftalarda hata yapacaklarını sanmıyorum. Miller'in gitmesi ile hücumda büyük bir güç kaybeden Rangers'e bu saatten sonra Şampiyonluğu kaptırırlarsa yazık olur gerçekten.

St. Mirren ile oynayacakları maçta yaklaşık 4 aydır sakat olan takımın önemli kanat oyuncularından Shaun Maloney iyileşti ve maç kadrosun alındı. Daniel Majstorovic ise sakatlıgı nedeni ile yok. Takımın maç kadrosunda şu isimler yer alıyor ;

Celtic : Forster, Wilson, Mulgrew, Rogne, Loovens, Izaguirre, Brown, Ki, Ledley, Kayal, Samaras, Commons, Maloney, Hooper, Zaluska, Stokes, Ljungberg, Forrest.

St. Mirren , Higdon'un formda olmasından dolayı son haftalarda iyi sonuçlar almaya başladı. Hearts karşısında başa baş bir mücadele ortaya koymuş ancak sahadan 3-2 mağlup ayrılmışlardı. Sonrasında ise Aberdeen ve Hamilton ile oynadıkları maçlar kazanmasını bildiler. Son 3 haftada 8 gol bulan St. Mirren'de Higdon 6 gol atarak takımına büyük katkı sağladı. Ancak savunmadaki sorunları nedeniyle bu sezon oldukça sıkıntı yaşadılar. Celtic gibi etkili hücum yapan bir ekip karşısında da bu sorunlar boy gösterecektir. Higdon'un formda olmasından faydalanarak skor üretebilirler belki ancak bu maçtan puan almaları çok büyük bir süpriz olur. Celtic'in ilk yarıdan golü bularak farklı bir galibiyete imza atacağını düşünüyorum.

Celtic evinde son 10 maçta St Mirren'i 9 kez mağlup ederken bu maçların 7'sinde handikapı aştı. Bu maçta da handikapı aşarak kazanacaklardır. Ayrıca St. Mirren'in son haftalardaki gollü maçları baz alınarak , Celtic'inde ofansif anlamdaki zenginlğini göz önüne aldığımızda 2.5 gol üzeride sağlam bir seçim olacaktır. Konuk ekipte Paul McGowan , Celtic'den kiralandığı için forma giyemeyecek. Konuk ekibin maç kadrosu şu şekilde ;

St Mirren : Gallacher, McAusland, Travner, McGregor, Potter, Thomson, Barron, Goodwin, Dargo, Higdon, McLean, Murray, Van Zanten, Mair, Mooy, Cregg, Barron, Samson.

Hearts - Motherwell

Pick: Hearts to Win
Odds: 1.78
Stake: 6/10

Bu sezon harika bir performans ortaya koyan Kalpler, lig 3. lüğünde büyük bir avantaj elde etti. Bu durumun rehavetine kapılarak son haftalarda kötü sonuçlar almaya başladılar. Son 5 haftada sadece St. Mirren karşısında kazanabildiler. Geçen hafta ise yaklaşık 55 dakika 10 kişi oynadıkları maçta Hibernian deplasmanından puanla döndüler.

Bu sezon iç sahada çok etkili bir futbol ortaya koyan Hearts, Ligin üst düzey ekipleri Rangers ve Celtic'i de bu sahada mağlup etmesini başarmıştı. Rakibine bu sahada oynadıkları maçta kaybetmişlerdi ancak bu sefer kazanmak istiyorlar. Takımda Marius Zaliukas cezalı durumda. Rudi Skacel, Suso ve Eggert Jonsson 'ın durumları şüpheli iken, Lee Wallace, Kevin Kyle ve Calum Elliot sakatlıları nedeni ile yok. Takımın maç kadrosunda şu isimler bulunuyor ;

Hearts : Kello, Bouzid, Stevenson, Driver, Elliott, Skacel, Glen, C Thomson, J Thomson, Santana, Balogh, Webster, Templeton, Black, Palazuelos, Robinson, Mrowiec, Jonsson.

Motherwell , ikisi lig biri kupa maçı olmak üzere son üç maçını kendi sahasında oynadı ve tamamını kazandı. Ligde arka arkaya aldıkları iki galibiyet ile ilk 6 da yer alan takımların oluşturduğu gruba katılmak için önemli bir avantaj yakaladılar ancak o gruba katılmış olmaları birşey ifade etmiyor. Asıl hedefleri İskoçya Federasyon kupasını kazanarak Avrupa Ligine katılabilmek.

Son 10 deplasman maçında sadece bir kez kazanabilen ve 7 mağlubiyet alan Motherwell'in bu deplasmanda puan almasının zor oldugunu düşünüyorum. Ev sahibi Hearts , aklı kupada olan rakibi Motherwell karşısında galibiyete yakın olan taraf. Konuk ekipte Francis Jeffers, Gavin Gunning ve Steve Jennings sakatlıkları nedeni ile yok. Motherwell teknik direktörü Stuart McCall, Hearts karşısında genç oyunculara şans vereceğini açıkladı. Takımın maç kadrosunda şu isimler yer alıyor ;

Motherwell : Randolph, Saunders, Ross, Hammell, Hutchinson, Craigan, Lasley, Hateley, Murphy, Jones, Humphrey, Sutton, McHugh, Casagolda, Page, Forbes, Meechan, Hollis.

Dundee United - St. Johnstone

Pick: Dundee United to Win
Odds: 1.66
Stake: 7/10

İskoçya Premier Liginde statü gereği 33 maç sonunda ilk 6’ya giren takımlar ayrı, son 6’da yer alan takımlar ayrı iki lig oluşturuyor ve topladıkları puanlarla aynen devam ediyorlar. Takımlar kendi gruplarındaki rakipleri ile 1’er kez daha karşılaşıyor ve 38 maç sonunda ilk 6 takımın yer aldığı grupta 1. olan takım Şampiyonlar Ligi’ne giderken, 2. ön eleme oynuyor. Ligde 3.ve 4. olanlar ile İskoçya Kupası şampiyonu Avrupa Ligi’ne gidiyor.

Bu açıdan baktığımızda konuk ekibin iddası bulunmuyor ancak Dundee Avrupa Ligine katılma mücadelesi veriyor. Celtic ve Rangers zaten aldı başını gitti. Hearts ise 3.lük için 10 puanlık bir avantaj yakaladığından Dundee , Kilmanorck ve Motherwell arasında 4. lük yarışı olacak. Bu durumda en avantajlı durumda olan takım Dundee.

Arka arkaya aldıgı 6 galibiyetten sonra geçen hafta Motherwell'e mağlup olan Dundee, iç sahada 4 maçlık bir galibiyet serisi yakalamış durumda ve bu seriyi vasat rakibi karşısında kazanarak sürdürmek istiyor. Teknik direktör Peter Houston, St. Johnstone'un kolay bir rakip olduğunu ancak maçın bir derbi niteliği taşıdığı için seyircisinden destek beklediklerini açıkladı.

Dundee'de savunmadan Keith Watson sakatlığı nedeni ile görev alamayacak. Diğer savunmacılar Garry Kenneth ve Scott Severin sakatlıklarını atlattı ve oynayabilecek duruma geldikleri açıklandı ancak uzun süredir sakat olan Darren Dods bu maçta da yok. Takımın maç kadrosunda şu isimler yer alıyor ;

Dundee United : Pernis, Dillon, Dixon, Kenneth, Van der Meulen, Severin, Douglas, Buaben, Gomis, Conway. D Robertson, S Robertson, Swanson, Daly, Shala, Russell, Goodwillie, Dow, Hill, Banks.

St. Johnstone, geride kalan 31 haftada sadece 18 gol atabildi ve hücumda çok etkisiz kaldı. Ligde oynadıkları son 10 maçın 8 inde gol dahi atamadılar. Bu sebeple rakipleri karşısında zaman zaman büyük sıkıntılar yaşadılar. Deplasmanda oynadıkları son 5 maçta 2 puan alarak çok vasat bir performans gösterdiler. Tannadice Stadında iyi maçlar çıkaran Dundee ile baş edebileceklerini sanmıyorum. Takımda Dave MacKay ve kaleci Peter Enckelman'ın durumları şüpheli. Ancak Graham Gartland, Steven Anderson ve Collin Samuel sakatlıklarını atlattı ve maç kadrosuna alındı. Takımın Dundee deplasmanındaki maç kadrosu şu şekilde ;

St Johnstone : Enckelman, Maybury, Grainger, MacDonald, Duberry, MacKay, Craig, Invincibile, Davidson, Millar, Moon, Novikovas, Robertson, May, Taylor, Smith, Anderson, Caddis, Samuel, Gartland.

0 yorum:

Yorum Gönder