26 Eylül 2010 Pazar

Spor Toto Süper Ligi İddaa Tahminleri, Bahisleri, Yorumları (26 Eylül 2010)


423 - Galatasaray - Büyükşehir Bld. 1 :1.30 TUTTU

Galatasaray kötü başladığı sezonda zar zorda olsa kazanarak toparlanmaya başladı. Sürekli savunmadaki sorunlarla ön plana çıkan Galatasaray'ın kazandığı son 3 maçına bakarsak Eskişehirspor karşısında kaleci Ufuk'un hatasından gol yediği ve diğer iki müsabakada kalesinde gol görmediğini görüyoruz. Ancak Arda'nın sakatlığı ve Galatasaray’da golcü futbolcuların suskun kalması, takımın performansını ciddi bir şekilde etkiliyor. Mehmet Batdal’ın sakatlığı nedeniyle katkı sağlayamamasının yanı sıra Milan Baros ve  Harry Kewell’ın ligin ilk 5 haftasında sadece birer gol atabilmesi ve hiç asist yapamaması, Cim Bom’un kısır maçlar geçirmesine neden oldu. Baros, geçtiğimiz sezon aynı dönemde 4 kez ağları havalandırmış, bir de asist yapmıştı. Avustralyalı yıldız Kewell ise geçen sene aynı dönemde rakip kalecileri 3 defa avlamış ve 2 golün de hazırlayıcısı olmuştu.

Takımda Sakatlığı düzelen Misimovic'in İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçında forma giymesi beklenirken, Arda Turan, Hakan Balta ve Çağlar Birinci ise sakatlıkları nedeniyle bu karşılaşmada da oynayamayacak.

İBB ise geçtiğimiz sezonki kadrosuna çok fazla takviye yapmayan takımlardan oldu. İstanbul ekibi, transferde diğer Süper Lig ekiplerinin aksine durgun günler geçirdi.  Lige Kayserispor mağlubiyetiyle başlamalarına rağmen Şampiyonluğun en güçlü adayı Beşiktaş'ı İnönüde yenerek dikkatleri üzerine çekmişlerdi. Zaten büyük takımlara ters gelen bir yapıları var. B.Belediyespor Süper Lig'de yer aldığı 4 sezonda dört büyüklerle 25 kez karşılaştı. Fenerbahçe'den 10 puan, Beşiktaş'tan 9 puan alan B.Belediyespor takımı  Galatasaray ve Trabzonspor ile sadece 2 kez berabere kaldı. Yani Galatasaray bu ters durumun dışında kalan bir ekip.

Galatasaray ile B.Belediyespor Süper Lig'de 6 kez karşılaşırken bu maçlarda sarı-kırmızılı takım 4 galibiyet, 2 beraberlik aldı ve rakibine hiç yenilmedi. 2007-08 sezonunda Ali Sami Yen Stadı'nda oynanan maç 2-2 berabere biterken, Atatürk Olimpiyat Stadı'nda Galatasaray 3-0 kazandı. 2008-09 sezonunda Atatürk Olimpiyat Stadı'nda 1-0 galip gelen sarı-kırmızılı takım, Ali Sami Yen Stadı'nda 1-0 yendiği B.Belediyespor ile geçen sezon sahasında 1-1 berabere kalırken, son olarak Atatürk Olimpiyat Stadı'nda yine 1-0 galip gelmeyi başardı. Oynanan 6 maçta Galatasaray 10 gol atarken, B.Belediyespor 3 gol kaydetti.

Süper Lig'de bu sezon ilk 5 haftada 6 gol atan Galatasaray son 20 yılın en kısır dönemi yaşıyor. Galatasaray takımında 6 golü Ayhan, Kewell, Baros, Mustafa Sarp ve Servet kaydederken bir golü Eskişehirsporlu Volkan Yaman kendi kalesine attı. Galatasaray takımında ilk 5 haftada 1'den fazla gol atan oyuncu olmazken son 6 sezonda ilk kez böyle bir tablo oluştu. B.Belediyespor'da bu sezon Herve Tum 3 gol ve İskender Alın 2 gol kaydetti.

Abdullah Avcı yönetimindeki İBB büyük bir ihtimalle Galatasaray'ı zorlayacaklardır. İlk yarı oyunu dengede tutabilirler ama Galatasaray'ın ikinci yarıda seyircisinide arkasına alarak sonuca gideceğini düşünüyorum. 1.30 orandan Galatasaray'ı riskli bulanlar sistem kuponlarında İlk yarı beraberlik İkinci yarı Galatasaray tercihinde bulunabilirler.

GALATASARAY ; Ufuk, Serkan ,Neill, Servet, İnsua, Mustafa, Ayhan, Pino, Misimoviç, Kewell, Baros

IBB : Hasagiç, Marcin, Can, Metin , Ekrem, Holmen, Rızvan, Efe, G. Süzen, İskender, İ. Akın

0 yorum:

Yorum Gönder