28 Eylül 2010 Salı

İngiltere Alt Liglerinden Seçmeler (28 Eylül 2010)


513 - Cardiff - Crystal Palace 1 :1.40

Cardiff arka arkaya iki deplasman maçından puansız ayrıldıktan sonra evinde Millwall'ı mağlup etmeyi başardı. Kalesinde golü erken görmelerine rağmen mücadelesini bırakmadılar ve takıma dönen Jay Bothroyd  golüyle beraberliği yakalayıp daha sonra 10 kişi kalan rakibi karşısında ağırlığını ortaya koyarak son dakikada buldukları golle 2 puanı aldılar.  Cardiff City Stadyumunda oldukça etkili bir ekipler. Takımda Craig Bellamy ve Seyi Olofinjana'nın sakatlıkları devam ediyor. Crystal Palace geçen sezon düşme tehlikesini yakından yaşamış ancak son haftalarda Sheffield Wednesday maç kazanamayınca şanslı olarak ligde kalmayı başarmışlardı. Bu sezonda ligde kalma mücadelesi verecek olan ekipler arasındalar. Savunmada ciddi sıkıntılar yaşıyorlar. Ligin en çok gol yiyen ekiplerinden biri olan Crystal Palace geçen haftada Derby'den 5 gol yemişti. Deplasmanda oynadığı 4 maçtanda puansız ayrılan ve gol dahi atamayan Crystal Palace bu maçtanda puansız ayrılır.


554 - QPR - Millwall 1 :1.50

QPR müthiş performansını sürdürüyor. Deli gibi hücum yapıyorlar ancak buna rağmen savunmalarıda oldukça başarılı. Bu sezon büyük aksilikler yaşamazlarsa muhtemelen önümüzdeki sezon Premier Lig'de mücadele etmeye hak kazanacaklarını düşünüyorum. Bu sezon sadece puan kaybettiği tek takım olan Derby County deplasmanında kalesinde gol gören QPR , diğer tüm müsabakaları gol yemeden kazandı. Loftus Road'da 4 te 4 gidiyorlar. Millwall geçen hafta öne geçtiği maçta Cardiff karşısında iyi oynayamayı ve üstünlüğünü koruyamayarak sahadan puansız ayrıldı. Ligde 4 haftadır galibiyete hasretler. Bu durumda formda lider QPR ye süpriz yapabileceklerini düşünmüyorum.

 

519 - Portsmouth - Bristol City 1 :1.85

Portsmouth 7 hafta kazanamamanın acısını Leicester City'den çıkardı. Sahadan 6-1 galip ayrılarak taraftarlarıyla arasını düzeltirken alt sıralardan kurtulma yolunda ilk adımı attı. Şüphesiz kadro kalitesi olarak bu ligin en iyi ekibiler. Kadrosunda Nwankwo Kanu , Dave Kitson , John Utaka , David Nugent  gibi oldukça kalitei isimler mevcut. Bristol City  geçen haftanın şanslı ekiplerinden birisis. Burnley deplasmanına konuk oldukları maçt açok aciz bir oyun ortaya koydular ancak buna rağmen Burnley yakaladığı bir çok net fırsatı cömertçe harcayınca sahadan 1 puanla ayrılmasını bildiler. Bu kez karşılarında hücum bakımından çok daha kaliteli silahlara sahip olan moralli bir ekip var.  Portsmouth bir kez daha kazanacaktır diye düşünüyorum.

 

529 - Peterborough - Notts County 1 :1.60
Peterborough kötü savunmasına rağmen etkili hücum hattıyla yediğinden fazlasını attığı için başarılı sonuçlar alıyor. Geçen hafta üst sıraları yakından ilgilendiren maçta Milton Keynes'i mağlup etmeyi başardılar. Böylelikle sahasında oynadıkları 4. maçtanda galibiyetle ayrılmayı başardılar. Notts County ise geçen hafta son 50 dakikasını 10 kişi oynadığı maçta Hoskins'i durduramadı ve sahadan puansız ayrıldı. Evinde 3 maçtır kazanmalarına rağmen deplasmanlarda kendi futbolunu sahaya yansıtamıyorlar. Oynadıkları 4 deplasman maçında sadece 1 puan alabildiler. Championship'e yükselme mücadelesi veren Peterborough'un evinde Notts'a puan kaptıracağını düşünmüyorum.


 
522 - Bournemouth - Exeter 1 :1.80 / ÜST :1.70
 
Carlisle Karşısında kazanarak rakibine bu sezonda ilk mağlubiyetini tattıran Bournemouth özellikle ikinci yarıda oldukça etkili bir oyun ortaya koydu. Zaten evinde her zaman etkili bir ekipler ve iyi sonuçlar alıyorlar. İçerde oynadıkları 4 maçta 10 puan topladılar. Ofansif anlamda oldukça etkililer. Exeter'de hücum gücü yüksek olan bir ekip ancak savunması sorunlu. Bu sezon sadece Charlton maçında gol yemediler.Yeovil karşısında 3-1 kazansalarda sonuç sizi yanıltmasın çokta iyi oynamadılar. Sadece yakaladıkları fırsatları gole çevirdiler o kadar. Ligde 5 haftadır kaybetmiyorlar ancak Carlisle'nin yenilmezliğine son veren Bournemouth 'un rakibininde bu serisine son verecektir diye düşünüyorum. Exeter'in hücumda etkili bir ekip olmasından dolayı üst bahiside denenebilir.


 
535 - Crewe - Macclesfield  ÜST :1.60

Crewe İngiltere 2. liginde ilk sezonunu orta sıralarda tamamladıktan sonra bu sezon hedefini büyüttü ve tekrar 1. lige yükselme hesapları yapıyorlar. Ancak geride kalan haftalardaki performansları beni tatmin etmedi. Zor kaybeden bir ekipler ancak kazanmaktada zorlanıyorlar. Ligde 6 haftadır kaybetmiyorlar ancak bu maçların 4 ü berabere bitti. Evinde sürekli saldıran , baskı kuran etkili bir ekipler. Son 3 iç saha maçında 7 puan topladılar. Evinde en golcü ekipler arasında yer alıyorlar. Savunmaları geçen seneye göre daha başarılı. Macclesfield biraz şanslı bir ekip. Son 5 sezondur hep ligden düşme tehlikesini hafiften yaşıyorlar ancak ligi sınırın biraz üstünde tamamlamayı başarıyorlar. Bu sezonda ligde kalma mücadelesi verecekler. Evinde 4 maçta 1 puan alabilselerde deplasmanda oynadıkları son iki maçta kazanmaları onlara güven verdi. Bu maçta cesur oynayacaklarını düşünüyorum. Crewe zaten evinde hep golü düşünen yapıda bir takım. Maçın karşılıklı gollerle üste taşınacağını düşünüyorum.Macclesfield'in oynadığı 4 deplasman maçınının da üst skorla bittiğinide belirteim.


 
518 - Nottingham Forest - Sheffield United  ALT :1.45

Nottingham Forest geçen hafta Swansea karşısında yakaladığı pozisyonları iyi değerlendirdi ve zorlanmaları beklediğim maçta kolay bir galibiyet aldılar. Son dakikalarda skor 3-0 olduğu için biraz gevşediler ve kalesinde golü gördüler. Bu kezde oyundan düşerlerse büyük sıkıntılar yaşayabilirler. 7 haftadır kaybetmiyor olmaları üzerlerinden hafiften baskı kurmuş durumda. Sürekli golü düşünen bir yapıda oynayacaklarını sanmıyorum. Kontrollü bir mücadele olacaktır. Sheffield United'in en büyük sorunu üretkenlik.  8 Haftası geride kalan ligde sadece 4 gol atabildiler. Ligin en az gol atan ekibiler. Deplasmanlarda bu kısırlık sorunu nedeniyle defansif oynuyorlar buda maçların az gollü geçmesine neden oluyor. Deplasmanda oynadıkları 4 müsabakanının tamamı alt skorla bitti. Nottingham ekibinin'de 4 iç saha maçının 3 ü alt skorla bitti. Ayrıca iki ekip arasında oynanan son 6 karşılaşma alt ; bunların 5 i ise TGS 0-1 sonuçlandı. Kontrollü geçmesini beklediğim bu maçta kısır geçecektir diye düşünüyorum.

0 yorum:

Yorum Gönder