5 Eylül 2010 Pazar

Norveç Adeccoligaen İddaa Tahminleri, Bahisleri, Yorumları (5 Eylül 2010)




329 - Sparta Sarpsborg - Bryne ÜST :1.40


Ligin iki güçlü ekibi Sparta Sarpsborg ve Bryne karşılaşıyor. Ev sahibi Sparta Sarpsborg beklendiği gibi üst sıraları zorlarken , Bryne ise çok iyi başladığı sezona ciddi bir düşüş yaşarak üst sıralardan uzak bir şekilde devam ediyor.Geçen hafta sahasında Lov Ham'ı iki kez yenik duruma düştüğü maçta mağlup eden Sparta Sarpsborg başarılı iç saha performansını sürdürdü. Zira bu sezon evinde oynadıkları 8 maçta hiç kaybetmezken 6 galibiyet ve 2 beraberlik aldılar.Ancak bu performansı deplasman maçlarında gösteremiyorlar. Aynı ofansif oyunlarını oynamalarına rağmen iç sahadaki etkili performansını ortaya koyamıyorlar ve çok gol yiyerek oyundan çabuk kopuyolar. Bu sezon kalesinde gördükleri 29 golün sadece 6'sını sahasındaki maçlarda yediler. Gol yollarında ise oldukça etkililer.


Bryne kupada Haugesund'a elendikten sonra ligde de oynadığı 8 maçta galibiyet yüzü görmedi ve sadece 1 puan alabildi.Son olarak geçen hafta maçın 75 dakikalık bölümünü 10 kişi oynadıkları Strommen karşısında Haugstad'ı durduramadılar ve sahadan puansız ayrıldılar.


Bu başarısızlığın en büyük nedenlerinden biri savunmalarının çok kötü olması. Hemen hemen her maçta gol atmalarına rağmen savunmasının verdiği açıklarlardan ve hatalarda dolayı çok gol yiyorlar. Bu nedenle maçlarıda çok gollü geçiyor Bryne takımının. Bu sezon deplasmanda oynadıkları 9 maçın 7'si üst bitti.Ev sahibi Sparta Sarpsborg 'un ise bu sezonki 8 iç saha maçının 6'sı üst bitti. Bu karşılaşmada da bol gol izleriz diye düşünüyorum. Ev sahibi lehine açılan 1.25'lik oran risk almaya değmez.


Ev sahibinde Hoås dışında eksik yok. Giaever sakatlığını atlatmış durumda ve bu maçta oynaması bekleniyor. Ødegaard'ın da cezası bitti. Henanger 'ın ise durumu belirsiz.Konuk ekip Bryne'de ise Fjellstad cezalı. Herrem bu maçta takıma dönerken Eskeland sakatlığından dolayı forma giyemeyecek.



327 - Moss - Lov Ham 02 :1.30


Moss son iki maçında Alta , Sandness gibi kendi ayarındaki takımları mağlup ederek düşme hattından kurtuldu.Ancak bu galibiyetleri ölçü almamak gerekiyor. Sonuçta ligde kalma mücadelesi veriyorlar ve kendi gücüne denk ekiplerle yaptıkları maçlarda mutlak kazanmak zorundalar.

Lov Ham ise rakibine göre çok daha formda ve güçlü bir ekip. Üstelik Tippeligaen'e yükselme mücadelesi veriyorlar. İlk ikiye girme şansları çok düşük görünsede en azından play-off'a kalmayı başarabilirler bu formlarını sürdürürlerse. Son 8 maçında sadece Sparta Sarpsborg'a mağlup olan Lov Ham , o maçtada çok iyi mücadele etmiş ve iki kez öne geçmiş ancak üstünlüğünü koruyamamıştı.Geçen hafta sahasında Nybergsund'u yenerek rakibiyle arasındaki puan farkını kapatıp daha iddaalı bir duruma geldiler. Şu durumda en mantıklı seçim Lov Ham'ın kaybetmezliği olacaktır diye düşünüyorum.



331 - Tromsdalen - Sandnes 1 :1.85


Tromsdalen kendisinden çok daha güçlü bir ekip olan lider Sogndal'ı sahasında devirdikten sonra geçen haftada başka bir güçlü ekip olan Ramheim deplasmanından Johansen'nin attığı gollerle 1 puan almayı başardı. Çok iyi mücadele etmeye başladılar ve alt sıralardan kurtulmak için oldukça hırslılar. Sandnes ise rakibinin tam aksine ligin dibine doğru çakılıyor.Geçen hafta sahasında Mjondalen gibi vasat bir takıma bile boyun eğerek arka arkaya 3. mağlubiyetlerini aldılar.Deplasmanlarda zaman zaman süpriz sonuçlara imza atan bir takım Sandnes ancak şuanki form yapısı ve ortaya koyduğu performans ile Tromsdalen galibiyeti daha olasıdır. Güzel oranıyla Adeccoligaen'de denenmesi gereken karşılaşmalardan birisi Tromsdalen galibiyeti olabilir.Ayrıca takımda maç öncesi önemli bir eksik bulunmuyor.




330 - Strommen - Ranheim ÜST :1.55

Ev sahibi Strommen sahasında aldığı başarılı sonuçlar neticesinde play-off iddasını sürdürüyor.Geçen hafta formsuz rakibi Bryne deplasmanında Haugstad'ın golleriyle 3 puan alarak deplasmanda 4 maç aradan sonra galibiyetle tanıştılar.

Sahasında oynadığı maçlarda çok etkili bir performans ortaya koyan ve tüm maçlarda gol atan Strommen ayrıca evindeki son 5 maçıda kazandı. Ligde attıkları 31 golün 25'ini yine sahasında oynadıkları maçlarda buldular. Sahasında çok golcü bir ekip olmalarından dolayı bizede gollü maçlar izlettiriyorlar. Bu sezon evinde oynadıkları 9 maçın 8'i üst skorla bitti.

Ranheim'da ligin formda ve güçlü ekiplerinden biri.Geçen hafta ligin vasat takımlarından biri olan Tromsdalen karşısında üstünlüklerini koruyamayarak sahadan 1 puanla ayrılmak zorunda kaldılar. Deplasmanda 5 maçtır kaybetmeyen Ranheim'da tıpkı rakibi gibi golcü bir ekip.İki golcü ekibin mücadelesinde bol gol izleriz diye düşünüyorum. Ranheim'de geçen hafta kırmızı kart gören Grønning cezalı.

0 yorum:

Yorum Gönder