7 Eylül 2010 Salı

2012 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri Grup Maçları İddaa Tahminleri, Bahisleri, Yorumları (7 Eylül 2010)




507 - İsveç - San Marino (h4) 1 :1.65

İki takım arasındaki kalite farkı tartışılmaz bile.Bir tarafta Marcus Berg, Johan Elmander, Tobias Hysén , Zlatan Ibrahimović , Ola Toivonen , Kim Källström , Pontus Wernbloom , Christian Wilhelmsson gibi yıldızlar ; diğer tarafa bakıyorumda profesyonel futbolcu diyebileceğim bir isim bile yok.

2010 Dünya kupasına katılamayan İsveç , 2012 Avrupa şampiyonasında mutlaka yer almak istiyor. İlk maçında Macaristan'ı Pontus Wernbloom'un golleriyle 2-0 yendiler. Johan Elmander - Zlatan Ibrahimović ve Ola Toivonen'den oluşan hücum hattı golle tanışamadı. Ancak bu maçta her isim gole yakın. Heleki İbrahimovic patlama yapabilir.


San Marino takımının elemelerdeki performansına kısaca göz atalım ;


2004 Avrupa Şampiyonası Elemeleri Grup Maçları :
8 maç 0 puan -30 averaj
2006 Dünya Kupası Elemeleri Grup Maçları :
10 maç 0 puan -38 averaj
2008 Avrupa Şampiyonası Elemeleri Grup Maçları :
12 maç 0 puan -55 averaj
2010 Dünya Kupası Elemeleri Grup Maçları :
10 maç 0 puan -46 averaj

Toparlarsak : 40 maçta 5 gol atmışlar , 174 gol yemişler ve hiç puan alamamışlar. Durumları ortada.


Böyle bir takımı Hücumda çok etkili silahlara sahip olan İsveç'in parçalaması gerekir. Aralarında oynadıkları maçlarda İsveç 5-0 ve 6-0 kazanmış. Bu maçtada 4 handikapı aşmak onlar için zor olmayacaklardır. Zaten oyun San Marino yarı sahasında oynanacaktır. 90 dakikaya 4 den fazla gol sığdırırlar diye tahmin ediyorum.


• İsveç Kadrosu


Goalkeepers:
Daniel Örlund (Rosenborg BK), Johan Wiland (FC København)

Defenders:
Andreas Granqvist (FC Groningen), Mikael Lustig (Rosenborg BK), Daniel Majstorovic (Celtic FC), Olof Mellberg (Olympiacos FC), Behrang Safari (FC Basel 1893), Oscar Wendt (FC København)

Midfielders:
Emir Bajrami (FC Twente), Kim Källström (Olympique Lyonnais), Sebastian Larsson (Birmingham City FC), Anders Svensson (IF Elfsborg), Pontus Wernbloom (AZ Alkmaar), Christian Wilhelmsson (Al-Hilal), Albin Ekdal (Bologna FC)

Forwards:
Marcus Berg (PSV Eindhoven), Johan Elmander (Bolton Wanderers FC), Tobias Hysén (IFK Göteborg), Zlatan Ibrahimović (AC Milan), Ola Toivonen (PSV Eindhoven)
 
• San Marino Kadrosu

Goalkeepers:
Michele Ceccoli (AC Libertas), Aldo Simoncini (AC Bellaria Igea Marina)

Defenders:
Simone Bacciocchi (AC Juvenes/Dogana), Maicol Berretti (S.S. Pennarossa), Nicola Chiaruzzi (SP Tre Penne), Alessandro Della Valle (Sanvitese ACD), Davide Simoncini (Santa Giustina S. Vito), Carlo Valentini (Sammaurese AC), Fabio Vitaioli (Sammaurese AC)

Midfielders:
Giovanni Bonini (Fontanelle PD), Matteo Bugli (S.S. Cosmos), Alex Gasperoni (SP Tre Penne), Pier Filippo Mazza (ASD Sant'Ermete), Damiano Vannucci (AC Juvenes/Dogana)

Forwards:
Nicola Ciacci (S.S. Pennarossa), Manuel Marani (ASD Riccione), Andy Selva (Hellas-Verona FC), Matteo Vitaioli (S.S. Fiorentino) 



503 - Beyaz Rusya - Romanya 10 :1.25

Beyaz Rusya zor durumdaki Fransa'yı geçen hafta Kislyak'ın golüyle 1-0 yenerek önemli bir iş başardı.Laurent Blanc bir çok önemli isminin kadroda olmadığı maçta oyuna 2. yarıda Louis Saha ve Kevin Gameiro'yu dahil ederek gol aradı ancak golü kendi kalesinde gördü.


2010 DK elemelerinde grup maçlarında zayıf rakipleri karşısında kolay kazanan Beyaz Rusya , İngiltere , Rusya, Hırvatistan gibi güçlü takımlara karşı varlık gösteremeyince gruptan çıkamamıştı. Kuşkusuz zorlu Fransa deplasmanında aldıkları galibiyet onları umutlandırdı.

Romanya'nın durumunu hiç parlak görmüyorum. Savunmalarında önemli sıkıntıları var. Bunu milli takımımızla oynadıkları hazırlık maçında da görmüştük. Geçen haftada Arnavutluk gibi zayıf bir takım karşısında 80. dakikada Stancu'nun golüyle öne geçtiler ancak bu üstünlüklerini maçın sonuna kadar koruyamayarak sahadan 1 puanla ayrıldılar. Chivu'nun takıma dönmesi olumlu bir etki yapacaktır anca zorlu Beyaz Rusya deplasmanında kazanmak için yeterli olmayacaktır. Ev sahibinin sahadan en az 1 puanla ayrılacağını düşünüyorum.Beraberlik ihtimali yüksek olan bir müsabaka.



• Belarus
Kadrosu

Goalkeepers:
Yuri Zhevnov (FC Zenit St. Petersburg), Anton Amelchenko (FC Rostov), Sergei Veremko (FC BATE Borisov)

Defenders:
Igor Shitov (FC BATE Borisov), Sergei Sosnovski (FC BATE Borisov), Aleksandr Yurevich (FC BATE Borisov), Maksim Bordachev (FC BATE Borisov), Sergei Omelyanchuk (FC Terek Grozny), Aleksandr Martynovich (FC Krasnodar), Dmitri Molosh (FC Sibir Novosibirsk), Eduard Zhevnerov (FC Dnepr Mogilev)

Midfielders:
Yan Tigorev (FC Metalurh Zaporizhya), Aleksandr Kulchiy (FC Rostov), Sergei Krivets (KKS Lech Poznań), Sergei Kislyak (FC Dinamo Minsk), Anton Putilo (SC Freiburg), Aleksandr Hleb (Birmingham City FC)

Forwards:
Vitali Rodionov (FC BATE Borisov), Sergei Kornilenko (FC Rubin Kazan), Vyacheslav Hleb (Shenzhen Ruby FC), Vitali Kutuzov (AS Bari)
 
• Romanya Kadrosu

Goalkeepers:
Bogdan Lobonţ (AS Roma), Costel Pantilimon (FC Timişoara), Ciprian Tătăruşanu (FC Steaua Bucureşti)

Defenders:
Cristian Chivu (FC Internazionale Milano), Gabriel Tamaş (West Bromwich Albion FC), Cosmin Contra (FC Timişoara), Răzvan Raţ (FC Shakhtar Donetsk), Ovidiu Dănănae (FC Universitatea Craiova), Vasile Maftei (FC Unirea Urziceni), Mihai Neşu (FC Utrecht)

Midfielders:
George Florescu (FC Alania Vladikavkaz), Gabriel Mureşan (CFR 1907 Cluj), Mihai Roman (FC Rapid Bucureşti), Răzvan Cociş (Al-Nassr Sports), Mirel Rădoi (Al-Hilal Saudi Club), Gabriel Torje (FC Dinamo Bucureşti), Ciprian Deac (FC Schalke 04), Ovidiu Herea (FC Rapid Bucureşti), Costin Lazãr (FC Rapid Bucureşti)

Forwards:
Marius Bilaşco (FC Unirea Urziceni), Ciprian Marica (VfB Stuttgart), Bogdan Stancu (FC Steaua Bucureşti), Daniel Niculae (AS Monaco FC) 



509 - Arnavutluk - Lüksemburg 1 :1.15 / 1h :1.65

Öncelikle iki takımında elemelerde çok vasat bir performans ortaya koyduğunu ve uluslararası arenada kayda değer bir başarısı olmadığını hatırlatmak gerekiyor.Ancak Arnavutluk'un rakibine oranla çok daha kaliteli bir takım olduğuda bir gerçek.

İtalya'da önemli bir kariyere sahip olan Erjon Bogdani gibi bir forvetleri var. Yine onun yanında oynayan Hamdi Salihi çok etkili bir isim. Orta alanda Gilman Lika gelecek vaad eden bir isim. Ervin Skela yılların tecrubeli ismi. Galatasaray'dan da tanıdığımız liderlik vasfı olan Cana yine bu takımda. Luxemburg'un kadrosuna bakıyorum hiç tanıdık bir isim yok. Çok vasat bir kadroya sahipler. D Grubunun sonuncusu büyük ihtimalle onlar olacak.


Arnavutluk ilk maçında Romanya deplasmanında beklediğim gibi puan almasını başardı. Puan alacaklarını düşünmüştüm ancak bunun sebebi sadece Romanya'nın durumunun iyi olmamasıydı. Bu kez ise Arnavutluk'un handikaplı kazanacağını düşünüyorum.Kadro kalitesi olarak rakibinden çok daha iyiler ve sahasında oynuyorlar. Rakibini daha önce karşılaştıkları iki maçtada handikaplı mağlup eden Arnavutluk yine handikaplı kazanır.


• Arnavutluk Kadrosu

Goalkeepers:
Arjan Beqaj (Olimpiakos Nicosia FC) , Isli Hidi (KS Dinamo Tirana), Samir Ujkani (Novara Calcio)

Defenders:
Andi Lila (SK Tirana), Armend Dallku (FC Vorksla Poltava), Kristi Vangjeli (FC Aris Thessaloniki) Ansi Agolli (Qarabağ FK) , Admir Teli (Qarabağ FK), Lorik Cana ( Galatasaray AŞ), Endrit Vrapi (KS Skënderbeu), Debatik Curri (Gençlerbirliği SK)

Midfielders:
Ervin Bulku (HNK Hajduk Split), Ervin Skela (no club), Klodian Duro (LASK Linz), Jahmir Hyka (Panionios GSS), Gilman Lika (Diyarbakırspor), Emiljan Vila (KS Dinamo Tirana), Gjergj Muzaka (KS Dinamo Tirana)

Forwards:
Erjon Bogdani (AC Cesena), Hamdi Salihi (SK Rapid Wien) , Elis Bakaj (KS Dinamo Tirana), Edmond Kapllani (FC Augsburg), Ahmet Jonuzi (FC Vorksla Poltava)

• Luxemburg
Kadrosu

Goalkeepers:
Jonathan Joubert (F91 Dudelange), Marc Oberweis (AS Jeunesse Esch)

Defenders:
Massimo Martino (FC RM Hamm Benfica), Guy Blaise (Royal Excelsior Virton), Ante Bukvić (FC Differdange 03), Eric Hoffmann (AS Jeunesse Esch), Kim Kintziger (FC Differdange 03), Kevin Malget (TSV Alemannia Aachen), Tom Schnell (Racing FC Union Lëtzebuerg)

Midfielders:
René Peters (AS Jeunesse Esch), Mario Mutsch (FC Metz), Gilles Bettmer (FC Differdange 03), Ben Payal (F91 Dudelange), Lars Gerson (Kongsvinger IL), Matthias Jänisch (FC Differdange 03), Tom Laterza (CS Sedan Ardennes), Joël Pedro (CS Sedan Ardennes)

Forwards:
Daniel Alves da Mota (F91 Dudelange), Stefano Bensi (F91 Dudelange), Dan Collette (AS Jeunesse Esch), Joël Kitenge (CS Fola Esch), Naby Twimumu (FC Swift Hesper) 



513 - Hırvatistan - Yunanistan 1 :1.50

Euro 2008 'de başarılı bir performans gösteren Hırvatistan , 2010 Dünya kupasına İngiltere'nin Ukrayna'ya yenilmesinden dolayı katılamamıştı. 2012 Avrupa şampiyonası elemelerinde ise grupta onları zorlayacak bir takım yok bana göre. 1. olarak doğrudan finallere katılacaklarını düşünüyorum.

Kalite olarak gruptaki en iyi takımlar. İlk maçında da Letonya karşısında bu farkı gösterdiler. Ivica Olic - Mladen Petric ikilisi yine hücumda çok etkiliydi ve gollerini attılar. Bu isimlerin yanı sıra Eduardo , Nikica Jelavić gibi çok kaliteli alternatiflerde var. Orta alandaki başarılı kurguya ilk maçta oynamayan Modric'de dahil oluyor. Böylelikle daha iyi bir iş çıkaracaklarını düşünüyorum. Modric çok kaliteli bir isim.


Yunanistan milli takımı 9 yıl boyunca Rehhagel yönetimindeydi. Bu dönemde en büyük başarısını 2004'de Avrupa Şampiyonu olarak yaşadılar ancak sonrasında beklenen başarıyı bir türlü yakalayamadılar. Yeni teknik direktörleri Fernando Santos ile beyaz bir sayfa açıyorlar.


Uzun yıllar süren defansif oyundan vazgeçebilir Santos. İlk maçta farklı taktikler denedi zaten. Kadro uzun yıllardır aynı olsada sisteme henüz alışabilmiş değiller. İlk maçta Gürcistan karşısında zorlandılar ve sahasında 1 puana razı oldular. Bu kez karşılarında çok daha güçlü bir ekip var ve deplasmana konuk oluyorlar. Grubun en güçlü takımı Hırvatistan karşısında puan almaları çok zor görünüyor. Ayrıca Gürcistan maçında gol atan Spyropoulos sakatlandığı için bu maçta yok.



• Hırvatistan
Kadrosu

Goalkeepers:
Vedran Runje (RC Lens), Danijel Subašić (HNK Hajduk Split), Stipe Pletikosa (FC Spartak Moskva)

Defenders:
Vedran Ćorluka (Tottenham Hotspur FC), Josip Šimunić (TSG 1899 Hoffenheim), Ivan Strinić (HNK Hajduk Split), Gordon Schildenfeld (SK Sturm Graz), Jurica Buljat (HNK Hajduk Split), Darijo Srna (FC Shakhtar Donetsk), Mladen Bartulović (FC Dnipro Dnipropetrovsk), Tomislav Dujmović (FC Dinamo Moskva)

Midfielders:
Nikola Pokrivač (FC Salzburg), Ognjen Vukojević (FC Dynamo Kyiv), Luka Modrić (Tottenham Hotspur FC), Niko Kranjčar (Tottenham Hotspur FC), Danijel Pranjić (FC Bayern München) Drago Gabrić (Trabzonspor AŞ), Ivan Rakitić (FC Schalke 04)

Forwards:
Ivica Olić (FC Bayern München), Eduardo da Silva (FC Shakhtar Donetsk), Mladen Petrić (Hamburger SV), Nikica Jelavić (SK Rapid Wien), Mario Mandžukić (VfL Wolfsburg)
 

• Yunanistan Kadrosu

Goalkeepers:
Alexandros Tzorvas (Panathinaikos FC), Michalis Sifakis (Aris Thessaloniki FC)

Defenders:
Loukas Vyntra (Panathinaikos FC), Giourkas Seitaridis (Panathinaikos FC), Sokratis Papastathopoulos (AC Milan), Avraam Papadopoulos (Olympiacos FC), Stelios Malezas (PAOK FC), Nikos Spyropoulos (Panathinaikos FC), Giorgos Tzavellas (Eintracht Frankfurt), Giannis Maniatis (Panionios GSS)

Midfielders:
Kostas Katsouranis (Panathinaikos FC), Sotiris Ninis (Panathinaikos FC), Alexandros Tziolis (Real Racing Club), Vassilis Torosidis (Olympiacos FC), Giorgos Karagounis (Panathinaikos FC), Pantelis Kafes (AEK Athens FC), Panagiotis Kone (Brescia Calcio)

Forwards:
Antonis Petropoulos (Panathinaikos FC), Dimitris Salpingidis (PAOK FC), Giorgos Samaras (Celtic FC), Kostas Mitroglou (Olympiacos FC), Fanis Gekas (Eintracht Frankfurt) 



514 - Hollanda - Finlandiya 1h :1.45

Hollanda 2010 Dünya kupasında elemeler dahil tüm maçlarını kazanarak finale kadar yükselmişti ancak uzatmalarda 10 kişi kalınca İspanya ataklarını sıklaştırdı ve maçı İniesta'nın golüyle kazanarak şampiyonluğu ulaştı.Ancak Hollanda'nın performansıda çok iyiydi.

2012 Avrupa Şampiyonasınada iddaalılar. Elemelerde gruptaki ilk maçında San Marino karşısında rahat bir oyun ortaya koyarak 5-0 gibi farklı bir skorla kazandılar. Tabi daha farklı bir galibiyet elde edebilirlerdi. O maçta ilk golü atan Kuyt , antremanda sakatlandığı için kadrodan çıkarıldı. van Persie ve Robben zaten eksik isimlerdi. Ancak ilk maçta Huntelaar 3 gol atarak öne çıkan isimdi. Tecrubeli golcü van Nistelrooy'da boş geçmedi. Herşeye rağmen yine iyi bir hücum hatları ve Mark van Bommel , Nigel de Jong , Wesley Sneijder , Rafael van der Vaart gibi önemli isimlerden kurulu bir orta alanları var. Sistemleri önemli eksikleri olmasına rağmen iyi bir şekilde işlemeye devam ediyor.


Moldova deplasmanında beklemediği bir mağlubiyet alan Finlandiya hayal kırıklığı yaşattı. Üstelik tecrubeli savunma oyuncusu Sami Hyypia kırmızı kart görerek cezalı duruma düştü.


Teknik direktör Stuart Baxter oyuna müdahale edene kadar iş işten geçmişti. Skor 2-0 olduktan sonra Mikael Forssell ve Mika Vayrynen gibi hücum oyuncularını oyuna sürerek gol aradılar ancak skor avantajını iyi koruyan Moldova kalesini gole kapatarak önemli bir 3 puan aldı. Buna rağmen elbette grupta şansları yok ama ülkesi için önemli bir galibiyet oldu bu. Finlandiya ise işini zora soktu. Bu tür zayıf takımlar karşısında mutlak kazanmalıydılarki Hollanda gibi güçlü bir takım karşısında puan kaybetme kredileri olsun.Ancak bunu başaramadılar. Bu maçtanda puan almaları çok büyük süpriz olur. Hollanda farkı aştıktan sonra Finlandiya oyundan düşer ve Portakallar kolay kazanır.

 
• Hollanda Kadrosu

Goalkeepers:
Maarten Stekelenburg (AFC Ajax), Piet Velthuizen (Hércules CF), Michel Vorm (FC Utrecht)

Defenders:
Vurnon Anita (AFC Ajax), Khalid Boulahrouz (VfB Stuttgart), John Heitinga (Everton FC), Joris Mathijsen (Hamburger SV), Erik Pieters (PSV Eindhoven), Ron Vlaar (Feyenoord), Gregory van der Wiel (AFC Ajax)

Midfielders:
Ibrahim Afellay (PSV Eindhoven), Mark van Bommel (FC Bayern München), Theo Janssen (FC Twente), Nigel de Jong (Manchester City), Hedwiges Maduro (Valencia CF), Wesley Sneijder (FC Internazionale Milano), Rafael van der Vaart (Tottenham Hotspur FC), Demy de Zeeuw (AFC Ajax)

Forwards:
Eljero Elia (Hamburger SV), Klaas-Jan Huntelaar (FC Schalke 04), Jeremain Lens (PSV Eindhoven), Ruud van Nistelrooy (Hamburger SV)
 
• Finlandiya Kadrosu

Goalkeepers:
Otto Fredrikson (FC Spartak Nalchik), Peter Enckelman (Saint Johnstone FC), Jukka Lehtovaara (FC TPS Turku)

Defenders:
Veli Lampi (Willem II), Markus Heikkinen (SK Rapid Wien), Niklas Moisander (AZ Alkmaar), Petri Pasanen (SV Werder Bremen), Sami Hyypiä (Bayer 04 Leverkusen), Jonas Portin (Ascoli Calcio 1898)

Midfielders:
Tim Sparv (FC Groningen), Mika Väyrynen (SC Heerenveen), Roni Porokara (Örebro SK), Roman Eremenko (FC Dynamo Kyiv), Kasper Hämäläinen (Djurgårdens IF), Teemu Tainio (Sunderland AFC), Joonas Kolkka (NAC Breda), Daniel Sjölund (Djurgårdens IF)

Forwards:
Jari Litmanen (FC Lahti), Jonatan Johansson (FC TPS Turku), Mikael Forssell (Hannover 96), Alexei Eremenko Jr (FF Jaro), Shefki Kuqi (Swansea City FC) 



522 - Bosna-Hersek - Fransa 10 :1.25

2010 DK elemeleri grup maçlarında başarılı bir performans ortaya koyarak play-off'a kalan Bosna-Hersek, Portekiz'e iki maçtada yenilerek elenmişti. Özellikle sahasında çok etkili bir ekip olan Boşnaklar, sadece İspanya'ya boyun eğmişlerdi.

2012 Avrupa Şampiyonası elemelerinede ilk maçında Lüksemburg'u 3-0 yenerek iyi başladı Bosna-Hersek. Edin Dzeko yine boş geçmedi. Onun yanında üstelik Vedad Ibišević , Zlatan Muslimović ve Senijad Ibričić gibi çok önemli golcülerde var. Orta alandaki Miralem Pjanić , Elvir Rahimić , Zvjezdan Misimović gibi isimlerde çok kaliteli.


Deplasman ekibi Fransa'nın kadrosunda da çok kaliteli isimler var evet ancak takımın yaşadığı sorunları biliyoruz. Franck Ribéry, Nicolas Anelka , Patrice Evra ,Samir Nasri, Djibril Cissé ve André-Pierre Gignac gibi önemli isimler kadroda yoklar. Üstelik takımın hücum oyuncularında Hoarau, Loic Remy ve Louis Saha’nında forma giyemeyeceği açıklandı. Karim Benzema takıma dönüyor ancak geçen sezon çok az sayıda maç oynadı ve maç eksiği olması nedeniyle ne kadar etkili olacağı merak konusu.İlk maçında sahasında Beyaz Rusya'ya yenilen Fransa'nın mutlak kazanması gerekiyor ancak evinde etkili bir takım olan moralli Bosna - Hersek'i yenmek kolay değil. Heleki bu kadar önemli eksiklerle dahada zor. Bosna-Hersek'in sahasında Horozları öttürmeyeceğini düşünüyorum.


• Bosna - Hersek Kadrosu


Goalkeepers:
Kenan Hasagić (İstanbul BB SK), Asmir Begović (Stoke City FC), Ibrahim Šehić (FK Željezničar)

Defenders:
Emir Spahić (Montpellier Hérault SC), Mensur Mujdža (SC Freiburg), Ognjen Vranješ (FC Sheriff), Safet Nadarević (Eskişehirspor), Boris Pandža (KV Mechelen), Sanel Jahić (AEK Athens FC), Adnan Mravac (KVC Westerlo), Gordan Bunoza (Wisła Kraków)

Midfielders:
Elvir Rahimić (PFC CSKA Moskva), Miralem Pjanić (Olympique Lyonnais), Zvjezdan Misimović (Galatasaray AŞ), Haris Medunjanin (Maccabi Tel-Aviv FC), Senad Lulić (BSC Young Boys), Senijad Ibričić (HNK Hajduk Split), Semir Štilić (KKS Lech Poznań)

Forwards:
Edin Džeko (VfL Wolfsburg), Vedad Ibišević (TSG 1899 Hoffenheim), Zlatan Muslimović (PAOK FC), Ermin Zec (Gençlerbirliği SK)
 
• Fransa Kadrosu

Goalkeepers:
Hugo Lloris (Olympique Lyonnais), Steve Mandanda (Olympique de Marseille), Cédric Carrasso (FC Girondins de Bordeaux)

Defenders:
Bacary Sagna (Arsenal FC), Adil Rami (LOSC Lille Métropole), Philippe Mexès (AS Roma), Mamadou Sakho (Paris-Saint-Germain FC), Benoît Trémoulinas (FC Girondins de Bordeaux), Gaël Clichy (Arsenal FC), Anthony Réveillère (Olympique Lyonnais)

Midfielders:
Mathieu Valbuena (Olympique de Marseille), Jérémy Ménez (AS Roma), Alou Diarra (FC Girondins de Bordeaux), Yann M'Vila (Stade Rennais FC), Abou Diaby (Arsenal FC), Florent Malouda (Chelsea FC), Blaise Matuidi (AS Saint-Etienne)

Forwards:
Kévin Gameiro (FC Lorient), Karim Benzema (Real Madrid CF), Jimmy Briand (Olympique Lyonnais) 



518 - Almanya - Azerbaycan (h4) 02 :1.72

2010 Dünya Kupasında 3. olan Almanya sonuçtan çok oynadığı futbolla izleyenleri tatmin etmeyi başarmıştı. Hücumda sürekli değişik varyasyonlar deneyerek göze hoş gelen bir oyun ortaya koymuşlardı.

2012 Avrupa şampiyonası yolunda bizimde bulunduğumuz grubun en büyük favorisiler elbette. İlk maçında Belçika karşısında zorlansalarda kazanmasını bildiler. O maçtaki kadrodan değişen tek isim Jansen oldu. Belçika maçında sakatlanan Jansen'nin yerine Westermann oynayacak. Onun dışında önemli bir eksiklik yok.


Vogts'un çalıştırdığı Azerbaycan ise geçen hafta maç oynamadı.Ancak Avrupa'nın zayıf ekiplerinden biri olduklarını ve elemelerde vasat bir performans gösterdiklerini biliyoruz. Ancak buna rağmen sürekli mücadele eden ve elinden geleni yapan bir ekipler.Hücumda çok etkisiz oldukları için daha çok defansif oyunla ön plana çıkıyorlar.Almanya karşısında da savunma yapmaktan başka çareleri yok.


Ancak bu maça Azerbaycan lehine 4 handikap açılmış.Yani Almanya'nın 5 farklı kazanması gerekiyor.Ancak Azerbaycan'nın geçmiş maçlarına baktım ; son 12 resmi maçında hiç bir takımdan 5 fark yememişler. Almanya ise son 29 resmi maçında sadece San Marino karşısında 6 farklı kazanabilmiş.O maçın dışında 4 den farklı galibiyetleri yok. Bu nedenle sürekli savunma yapacak olan ve iyi kapanan Azerbaycan lehine bu maçta çifte şans denenebilir. 1.60 orandan Almanya'nın farkı açamadığı her dakika için stres yaşayacağımıza ; Azerbaycan'nın 1.72'lik oranına oynamak daha mantıklı diye düşünüyorum.

 
Almanya Muhtemel 11 ; Neuer - Lahm, Mertesacker, Badstuber, Westermann - Khedira, Schweinsteiger - T. Müller, Özil, Podolski - Klose
Teknik Direktör:
Löw
 
Azebaycan Muhtemel 11 ; K. Agayev - Medvedev, R. F. Sadygov, Yunisoglu, Allahverdiyev - R.A. Sadygov, Shukurov, E. Mammadov, Fabio Luis, Chertoganov - Aliyev
Teknik Direktör:
Vogts 




506 - Makedonya - Ermenistan ALT :1.60

Makedonya Gruptaki ilk maçında 2010 Dünya Kupasında 2. tura çıkma başarısı gösteren Slovakya karşısında Sestak ve Vittek gibi önemli isimler olmayınca iyi direndi ancak son dakikada Holosko'nun golüne engel olamayarak sahadan mağlup ayrıldı.

Hızlı gelişen Slovakya atağında Makedonya savunması yerini alamadı ve sol kanattan altıpas içine açılan ortada Makedonya kalecisi çıkmakta tereddüt edince Holosko araya girdi ve ülkesini sevince boğdu. Ancak Makedonya'da iyi mücadele etti. En önemli sorun hücumda. Pandev çok önemli bir isim ancak tek başına ileride bir şey yapamıyor. Bu nedenle gol yollarında etkisiz kalıyor Makedonya milli takımı.

Ermenistan Avrupa'nın zayıf takımlarından birisi. İç sahada oynadıkları dirençli oyunla elinden geleni yapan bir ekipler. Kendi oyunlarından vazgeçip, rakibinin oyununu bozmaya çalışan bir yapıları var.

Defansif oynayan bir ekip olan Ermenistan zaman zaman kontra ataklarda ve duran toplarda etkili olabiliyor. İlk maçta İrlanda'yı ağırladılar ve yine iyi mücadele ettiler ancak maçın sonlarına doğru oyundan düştükleri anda kalesinde gölü gördüler ve sahadan mağlup ayrıldılar. Bu maçta defansif oynayacaklardır. Pandev dışında önemli bir golcüsü olmayan Makedonya hücumda zorlanacaktır. Kısır bir maç bekliyorum.


• Makedonya Kadrosu


Goalkeepers: Edin Nuredinovski (Ethnikos Achnas FC), Darko Tofilovski (MFK Košice), Martin Bogatinov (FK Rabotnicki)

Defenders: Boban Grncarov (APOEL FC), Igor Mitreski (Neftçi PFK), Nikolce Noveski (1. FSV Mainz 05), Vance Sikov (Ethnikos Achnas FC)

Midfielders: Aleksandar Todorovski (FK Rad), Goran Popov (FC Dynamo Kyiv), Aleksandar Lazevski (FK Partizan), Armend Alimi (NK Istra), Agim Ibraimi (NK Maribor), Slavco Georgievski (Neftçi PFK),Velice Sumulikoski (FC Sibir Novosibirsk), Filip Despotovski (SC Volyn Lutsk), Mario Gjurovski (FK Vojvodina)

Forwards: Goran Pandev (FC Internazionale Milano), Ilco Naumoski (SV Mattersburg), Aco Stojkov (FC Aarau), Stevica Ristic (FC Amkar Perm), Blaze Ilijoski (Gangwon FC), Ivan Trickovski (APOEL FC)

 

• Ermenistan Kadrosu

Goalkepeers: Roman Berezovsky (FC Khimki), Gevorg Kasparov (FC Mika), Stepan Ghazaryan (FC Banants)

Defenders: Sargis Hovsepyan (FC Pyunik), Robert Arzumanyan (Randers
FC), Artak Edigaryan (FC Pyunik), Aghvan Mkrtchyan (FC Mika), Hrayr
Mkoyan (FC Mika), Ararat Arakelyan (FC Banants), Artur Yuspashyan (FC
Pyunik), Hovhannes Hambardzumyan (FC Banants), Levon Hayrapetyan (without club)

Midfielders: Karlen Mkrtchyan (FC Pyunik), Masis Voskanyan (KSV Roeselare), Davit Manoyan (FC Pyunik) Levon Pachajyan (Sanat Naft FC), Artur Edigaryan (PAS Hamedan FC), Artak Grigoryan (Ulisses FC), Edgar Malakyan (FC Pyunik), Artak Dashyan (FC Metalurh Donetsk), Artak Aleksanyan (FC Ural Ekaterinburg)

Forwards:
Yura Movsisyan (Randers FC), Edgar Manucharyan (FC Pyunik), Samvel Melkonyan (FC Banants), Gevorg Ghazaryan (FC Pyunik), Henrik Mkhitaryan (FC Metalurh Donetsk), Hovhannes Goharyan (FC Pyunik), Markos Pizzelli (FC Pyunik)



0 yorum:

Yorum Gönder