7 Ağustos 2010 Cumartesi

Hollanda Eredvisie 1. Hafta İddaa Tahminleri,Bahisleri,Yorumları (7 Ağustos 2010)




224 - De Graafschap - Excelsior 1 :1.60

İki takımda ligin yeni ekibi. De Graafschap takımı geçen sezonu şampiyon olarak tamamlayarak doğrudan lige yükselirken Excelsior ise play-off lar sonunda Eredvisie ligi biletini almıştı. De Graafschap çok etkili hücum hattı ve başarılı savunması ile iyi maçlar çıkararak rahat bir şampiyonluk elde etmişti. En yakın takipçisi Cambuur ile aralarında 10 puanlık bir fark vardı.Deplasmanda en çok puan toplayan takım olmalarının yanısıra sahasında da çok etkiliydiler.Bu sezon kadrosuna mali açıdan çok iyi olmadıkları için az sayıda takviye yaptılar. Yuri Rose ,Vito Wormgoor ,Jan-Paul Saeijs ,Boy Waterman ve Rydell Poepon takıma yeni katılan isimler ve bu isimlerin hepsi Eredvisie tecrubesi olan isimler.

Excelsior takımı ise geçen sezon rakibi De Graafschap'ı geride bırakarak en iyi iç saha performansına sahip olan takım olmuştu. Sahasında seyircisininde desteği ile çok iyi maçlar çıkarıyorlar ancak deplasmanda iyi değiller.Bu sezon kadrosuna Kevin Wattamaleo , Cees Paauwe , Wouter Gudde , Norichio Nieveld gibi Eredvisie tecrubesi olan isimlerin yanı sıra 2-3 tanede genç isim kattılar.Excelsior yeni sezon öncesi hazırlık maçında ikinci lig ekibi Go Ahead'a 3-0 yenilirken, De Graafschap ise Bucaspor'dan fark yedikten sonra Ankaragücünü mağlup etmişti. Geçen sezon iki takım arasında bu sahada oynanan maçı Graafschap 3-1 kazanmıştı. Bu maçıda saha ve seyirci avantajınıda kullanarak daha kaliteli bir kadroya sahip olan Graafschap'ın kazanmasını bekliyorum. 



225 - Heracles - Willem 1 :1.40

Heracles takımı geçen sezon Az Alkmaar 'ı epey zorlamıştı ancak son haftalarda çok iyi bir çıkış yakalayan Az Alkmaar Avrupa Ligi biletini kapan takım olmuştu.Bu sezon kadrosuna Remko Pasveer ,Xander Houtkoop ,Glynor Plet , Nick Hengelman ,Ben Rienstra ,Anmar Almubaraki ve Mike te Wierik gibi genç ve tecrubesiz isimleri kattılar. Geçen seneye göre çok daha kaliteli bir kadro kurduklarını söyleyemeyiz. Bu nedenle bu sezonda Avrupa ligine katılmaya hak kazanmaları zor görünüyor ancak mevcut kadrosuyla ligi yine üst sıralarda bitireceklerdir.Geçen sezon özellikle sahasında oynadıkları ofansif futbol ve aldığı başarılı sonuçlarla dikkat çekmişlerdi.

Willem takımı son yıllarda sürekli ligde kalma mücadelesi veren ve bu mücadeleyi hep kazanan bir takım. Bir türlü bu ligde mücadele edebilecek kalitede bir kadro oluşturamadılar ancak buna rağmen her sezon kendilerinden daha kötü bir takımın olması sayesinde ligde kalmayı başarıyorlar.Geçen sezon onlardan daha kötü olan Waalwijk'di.Özellikle deplasmanlarda çok berbat bir performans göstermişti Willem takımı. Oynadıkları 17 deplasman maçında sadece 1 galibiyet alıp diğer 16 maçta rakiplerine boyun eğmişlerdi.Attıkları 13 gole karşın kalesinde 41 gol görmüşlerdi.Bu vasat takımınım yine bir deplasman maçında , sahasında etkili bir takım olan ve ilk 5 için mücadele eden Heracles karşısında süpriz yapabileceğine inanmıyorum. Ev sahibi kazanır. 




219 - Nijmegen - Vvv Venlo
1 :1.70

Nijmegen takımı geçen sezon ligde vasatın üstüne çıkamamıştı. Savunmada sorunlu oldukları gibi hücumda da etkisizlerdi.Maddi açıdan iyi durumda olmadıkları için takıma gol sorununu çözebilecek kalitede bir isim katamadılar. Ağırlıklı olarak alt yapıdan çıkardıkları isimlerle ve kendi ülkesinden gelecek vaad eden isimlerle kadrosunu güçlendirmeye çalıştılar.Ancak bu isimlerin henüz genç ve tecrubesiz olduğunu göz önüne alırsak takıma ne derece katkı yapacakları merak konusu.

Venlo takımı geçen sezon başarılı iç saha performansı ile dikkat çekerken , deplasmanda ise çok vasat bir performans göstermişti.Oynadıkları 17 deplasman maçında sadece 1 galibiyet alabildiler o da son deplasman maçında alındı.Geçen sene Honda takımı sırtlayan isim olmuştu. Japonya milli takımında da çok iyi bir performans göstermişti.Onu şuana kadar takımda tutmayı başardılar.Porto'dan Josué ve Jorge Chula , Genk'ten Balázs József Tóth ve Hollanda alt liglerinde forma giyen 2-3 isimle daha bu sezon kadrosunu güçlendirmeye çalıştılar. Venlo geçen sezon ofansif bir futbol benimsemişti ancak savunmada sorunluydular ve deplasmanlarda çok vasatlardı. Geçen seneki kadrolarını büyük ölçüde korudukları için onlardan başarı beklemek yanlış olur. Nijmegen'nin normal şartlarda sahasında maçı kazanması gerekir. Ancak yinede ilk hafta olduğu için biraz temkinli olmak lazım. 




234 - Heerenveen - PSV ?

Hollanda liginde ilk hafta maçlarına bakarsak en zorlu maç olarak Heerenveen - PSV maçı göz batıyor kuşkusuz. PSV takımı geçen sezon başarılı bir performans göstersede istediği hedefe ulaşamadı. Heerenveen takımı ise geçen yıl taraftarlarını hayal kırıklığına uğratmıştı.Bu sezon kadrosunu Calvin Jong-A-Pin ,Bas Dost ,Arnold Kruiswijk , René Oosterhof ,Kevin Stuhr Ellegaard ,Youssef El-Akchaoui ,Björn Johnson veTarik Elyounoussi ile güçlendirdiler ve kayda değer bir başarı elde etmek istiyorlar. PSV takımı ise çok arzuladığı şampiyonluk peşinde. Jagos Vukovic , geçen sezon çok iyi bir performans gösteren golcü Atiba Hutchinson, Jeremain Lens , savunmaya Spielertausch Marcelo ve Hamburg'lu golcü Marcus Berg 'i kadrosuna katarak çok kaliteli bir kadro kurdular ve iddaalılar.Takımdan giden isimlerin eksikliklerini hissedeceklerini sanmıyorum. Bu kaliteli kadrosu ile Heerenveen karşısında kazanmaları gerekir ancak ligin ilk maçı olması ve Heerenveen deplasmanlarının zorlu geçmesi nedeniyle uzak durmak en iyisi olacak.


0 yorum:

Yorum Gönder