27 Temmuz 2010 Salı

Şampiyonlar Ligi 3. Tur Ön Elemeleri ( 27 Temmuz 2010 )



506 - Omonia - Salzburg 10 :1.23


Omonia takımı geçen sezonda Avrupa Ligi ön elemesinde mücadele etmiş , HB Torshaven takımını eledikten sonra Vaslui takımına elenmişlerdi.

Özellikle iç sahadaki başarılı futboluyla dikkat çekiyorlar. Geçtiğmiz sezon Kıbrıs Rum Kesimi 1. liginde sahasında oynadıkları 13 maçta 9 galibiyet alarak hiç mağlup olmamışlardı.


Yeni sezon öncesi hazırlık maçlarında Altach , Aus.Lustenau ve Grasshoppers'ı yenen Omonia , Şampiyonlar ligi ön elemelerinden ise geçen turda Renova'yı sahasında 3-0 , deplasmanda ise 2-0 'lık skorlarla mağlup etmişti.


Omonia taraftarları sol ideolojiyi ve sosyalizm'i benimsiyor. Maçları sırasında açtıkları Che Guevara ve Anti-Faşizm bayrakları da bunun göstergesi. Ayrıca Kıbrıs'ta en çok taraftara sahip olan takımlar.


Takımın bu maçtaki 18 kişilik kadrosunda şu isimler yer alıyor ; Georgallides, Gevrits, Karipidis, Booth, H. Karalambus Vensel, Spoungkin, Da Vinci, Espasantin, Alampi, Kaseke, Leantro, Agkouiar, Makrides, İbrahim, Aloneftis, Ephraim Konstantin Renchifo, Loua Loua.


Avusturya temsilcisi Salzburg ise geçtiğmiiz sezon şampiyonluğu ulaşan kadrosunun en önemli isimlerini kaybedince eski gücünden uzaklaşarak yeni sezona iyi bir başlangıç yapamadı.


Tarihinin en başarılı yıllarını 1993-1997 yılları arasından geçirdiler.Bu dönemde Avusturya'da 3 Lig ve 3 kupa şampiyonluğu elde ettiler.


Takımın en önemli iki golcüsü olan Marc Janko'yu Twente'ye , Alexander Zickler'i ise Lask Linzê satarak hücumdan önemli bir güç kaybettiler.


Geçtiğimiz turda HB Torshaven'i sahasında 5-0 yenip , deplasmanda rakibine 1-0 boyun eğmişlerdi.Ligde ise ilk maçında Kapfenberg'le golsüz berabere kalmışlardı.Hafta sonunda oynamaları gereken FC Wacker Innsbruck maçı ise ileri bir tarihe ertelenmişti.


Tahmine gelicek olursak ben eski gücünden uzak olan Salzburg karşısında Omonia'nın ev sahibi olmanın avantajını ülkesinde yaşanan yüksek sıcaklık ve ateşli taraftarlarının desteğiylede yanına alarak maçı en kötü ihtimalle kaybetmeyeceğini düşünüyorum. 



511 - Unirea Urziceni - Zenit St. Petersburg
2 :1.75

Romanya temsilcisi Unirea Urziceni 'i geçtiğimiz sezon Şampiyonlar liginde mücadele ederken izlemiştik.

Glasgow Rangers'ı 4-1 yenip ardından 1-1 berabere kalmışlardı.Sevilla'ya 2-0 yenildikten sonra 1-0 mağlup etmişlerdi.VfB Stuttgart'a ise 3-1 yenilip diğer maçta 1-1 berabere kalmış ve grubunu 3. bitirerek UEFA Avrupa Ligine gitmeye hak kazanmışlardı. UEFA Avrupa liginde ise Liverpool ile eşleşmiş ve rakibine iki maçtada boyun eğmişlerdi.


Yeni sezon öncesi hazırlık maçlarında Victoria Branesti ve Dundee United'ı yenen Unirea Urziceni, ligin ilk maçında ise Pandurii ile golsüz berabere kaldı.


Zenit St. Petersburg zaten yakından tanıdığımız bir ekip. Rusya temsilcisi Zenit , Avrupa tecrubesi olan bir takım ve bu alanda şampiyonluklarıda bulunuyor.


2007/2008 UEFA finalinde Glasgow Rangers' ı 2-0 yenerek UEFA şampiyonu olan Zenit , 2007/08 sezonu UEFA Süper Kupası'nda Manchester United'ı Pobrebnyak ve Danny'nin golleriye mağlup ederek Avrupa'ya damgasını vurmuştu.


Geçtiğimiz sezon ligde istediğini alamayan Zenit, yeni sezon öncesi takımına başına Luciano Splaetti 'yi getirerek çok yerinde bir hamle yapmıştı.


Devam etmekte olan Rusya liginde oynadığı 14 maçta 11 galibiyet 3 beraberlik alan Zenit namağlup lider durumda. Bırakın Rusya ligini, Avrupa'nın bile en formda takımı durumundalar şuanda.


Bu sezon oynadıkları kupa , hazırlık maçı ve lig maçı olmak üzere rakiplerine hiç boyun eğmeyen Zenit, ligde oynadığı son 8 maçıda kazandı.Kupada ise Dinamo St Petersburg'u deplasmanda yenerek elediler.Geçtiğmiiz hafta deplasmanda Rostov'u 3-1 yenmişlerdi.


Teknik direktör Luciano Splaetti , Şampiyonlar liginde her takımın güçlü olduğunu ve kazanmak için büyük bir beceriye sahip olmaları gerektiğini vurgularken, Uniera takımının buraya gelmeyi hak ettiğini ve şuanki performanslarınından geçen seneye benzediğini söyledi.


Rusya liginde 8 deplasman maçı oynayan Zenit , bu maçlarda 7 galibiyet 1 beraberlik alarak ne kadar başarılı bir deplasman takımı olduğunuda ispatlamıştı. Bu formları ile Unirea Urziceni karşısında kazanacaklarını düşünüyorum. Galibiyetlerine verilen 1.75'lik oranı denemenizi tavsiye ediyorum. 
 


512 - Sparta Prague - Lech Poznan
ALT :1.50

Polonya'daki Greater Poland bölgesinin en önemli kulübü olan Lech Poznan , Stadion Miejski'de ateşli taraftarınında desteği ile sahasında oynadığı etkili futbolla tanınan bir takım.

Geçen sezonu 65 puanla şampiyon olarak tamamlayan Lech Poznan , yeni sezon öncesi hazırlık maçlarında çok iyi bir görüntü vermedi. Geçtiğimiz sezon en iyi iç saha performansına sahip olan takımlardan biriydiler.

Yeni sezon öncesi hazırlık maçlarında başka bir Çek ekibi olan Slavia Prague'a 2-0 yenilmişlerdi. Şampiyonlar ligi ön eleme maçlarında ise geçen turda Inter Baku'yü deplasmanda 1-0 yenip sahasında 1-0 yenilmiş ve rakiplerini penaltı atışları sonrasında 9-8 yenerek Sparta Prag'ın rakibi olmuşlardı.

AC Sparta Prag zaten Avrupada en azından ön elemelerde sık sık gördüğümüz bir takım.Çek Cumhuriyeti'nin en popüler futbol takımılar. Çekoslovakya döneminde de Çek Cumhuriyeti döneminde de millî takıma en çok oyuncu veren takım durumundaydılar.

Geçen sezon Gambrinus liga'da 30 maça çıkan Sparta Prag, bu maçlarda 16 galibiyet 14 beraberlik alarak sezonu Jablonec 97'nin 1 puan önünde şampiyon olarak tamamladı.Kupada finalde Slavia Prag'a kaybettiler.Bu sezona ise ilk maçta Hradec Kralove'ye 2-1 yenilerek başladılar.İkinci maçında ise Slovacko'yu son dakikada Kadlec'in attığı golle 2-1 yendiler.Bu maçta sakatlanan ve geçen turda da forma giyen Vacek , Lech Poznan ile oynanacak olan maçta görev alamayacak.

Şampiyonlar ligi ön elemesinde geçen turda Liepajas Metalurgs'u deplasmanda 3-0, sahasında ise 2-0 yenerek turu geçmişlerdi.

Sparta Prag'da Vacek'in dışında da ofansif anlamda önemli eksikler bulunuyor.Takımın en önemli golcülerinden biri olan Wilfried'in de bu maçta oynaması çok zor görünüyor.Geçtiğimiz sezon takımın adına hücumda gösterdiği performanslar şampiyonlukta önemli pay sahibi olan isimlerden Milos Lacny'de bu maçta yok. Bu durumda Sparta Prag'ın hücum gücü oldukça azaldı.

Lech Poznan deplasmanlarda genelde kapalı bir oyun stliyle mücadele ediyor. Heleki bu tip Avrupa mücadelelerinde bu oyun tarzlarını sık sık görebiliriz. Bu maçtada göreceğimizi düşünüyorum zaten. İyi bir skorla evine dönerek etkili iç saha performansları ile rakiplerini elemeye çalışacaklar. Sparta Prague'da hücumdaki eksikler oldukça sıkıntı yaşatacaktır. Savunma ağırlıklı oynamasını beklediğim Lech Poznan karşısında sonuca gitmekte zorlanabilirler. Bu nedenle benim bu maçtaki tercihim alt bahisi olacak.  



510 - Litex Lovech - Zilina
1 :1.55

Bulgar temsilcisi Litex Lovech . geçtiğimiz sezon müthiş bir performans göstererek ligde açık ara şampiyonluğa ulaşmıştı. Oynadıkları 30 maçta 22 galibiyet 4 beraberlik ve 4 yenilgi alan Litex Lovech 70 puanla ligi şampiyon olarak tamamlarken , en yakın takipçisi CSKA Sofia'nın 58 puanı vardı.

Özellikle müthiş iç saha performansları ile dikkat çekiyor Litex Lovech. Şampiyon oldukları 2009-2010 sezonunuda sahasında oynadıkları 15 maçta 14 galibiyet ve 1 beraberlik almışlardı.Rakip filelere attıkları 34 gole karşın kalesinde sadece 2 gol görmüşlerdi.


Bu maçtan sonra ligdeki ilk maçına çıkacak olan Litex, geçen turda Rudar Plevlja takımını sahasında 1-0, deplasmanda ise 4-0 yenerek turu geçmişti.


Zilina takımı ise Slovenya temsilcisi.Geçen sezonu Slovan Bratislava'nın 3 puan önünde şampiyon olarak tamamlamışlardı.


Zilina takımıda rakibi gibi özellikle iç sahadaki başarısıyla dikkat çeken bir takım. Geçen sezon ligde 17 iç saha maçında 15 galibiyet 1 beraberlik ve 1 mağlubiyet almışlardı. Attıkları 37 gole karşın kalesinde sadece 7 gol görmüşlerdi.


Geçtiğimiz turda Malta ekibi Birkirkara'ya deplasmanda 1-0 yenilerek herkesi şaşırtan Zilina , sahasında ise rakibini 3-0 yenerek Litex'in rakibi olmuştu.


Ligde ise ilk maçında Zlata Moravce'i 1-0 geriye düştüğü maçta Majtan ve Oravec'in golleri ile 2-1 yenen Zilina , ikinci maçında ise sahasında geçen yılı 2. sırada tamamlayan Slovan Bratislava karşısında yine 2-0 geriye düşmesine rağmen Oravec ve Lietava'nın golleriyle maçtan puan almayı başardılar.Özellikle Oravec bu maçlarda gösterdiği performansla dikkat çekti.


Zilina takımının bu maçtaki 23 kişilik kadrosunda şu isimler yer alıyor ;Dúbravka, Krnáč, Mráz, Leitner, Piaček, Chupač, Šourek, Poleť, Zošák, Jež, Bello, Guldan, Rilke, Poliaček, Lietava, Oravec, Momodou, Majtán


Tahmine gelirsek , iki takımda iç sahadaki başarısı ile dikkat çekiyor. Sahasında daha iyi olanın turu geçeceğini düşünüyorum.Litex Lovech Avrupada rakibine göre biraz daha tecrubeli bir takım.Seyircisininde desteği ile ilk maçtan galibiyetle ayrılmalarını bekliyorum. 
 


523 - TNS - Anderlecht
ÜST :1.55

TNS takımı Haziran 2003'te kulüp de Oswestry Town FC ile birleşerek maddi açıdan güçlenmişti. Bu birleşimdeki başka bir amaç ise orada bir stad inşa etmekti. 2006'da aldıkları bir sponsorluk ile New Saints ismi doğdu.

The New Saints geçtiğimiz sezon Galler Premier Liginde çok başarılı bir sezon geçirerek şampiyonluğa ulaşmıştı.Özellikle sahasında aldıkları başarılı sonuçlarla dikkat çekmişlerdi.

Geçtiğimiz yıl sahasında 17 maç oynayan The New Saints, bu maçlarda 15 galibiyet ve 2 beraberlik alırken mağlubiyet yüzü görmemişti. Bu maçlarda attığı 48 gole karşın kalesinde sadece 4 gol görmüşlerdi. İç sahada genelde farklı galip geldiklerini gözlemledik.Deplasmanlarda , sahasında oynadıkları maçlara nazaran daha defansif oynuyorlar.

Bir önceki turda İrlanda'nın Bohemians takımı ile eşleşmişlerdi. İlk maçta rakip savunmayı aşmakta zorlanmışlardı buda defansif ağırlıklı oynamalarından kaynaklanıyordu. 1-0 Yenildikleri o maçın ardından rakibini sahasında 4-0 gibi farklı bir skorla yenerek önemli bir iş başarmışlardı.

Anderlecht takımı zaten yakından tanıdığımız ve Avrupada sürekli boy gösteren bir ekip. Belçika'da en çok şampiyonluk yaşayan ve ülkesinin en başarılı takımı durumundalar.

Belçikadaki başarılılarının dışında Avrupa arenasında da önemli başarılıar bulunuyor. 1975-76, 1977-78 yıllarında Kupa galipleri Kupasını kaldıran Anderlecht , 1982-83 sezonunda ise UEFA Avrupa liginde şampiyon olmuştu. 1977, 1978 yıllarında ise Süper Kupa'yı müzelerine götürdüler.

Kadrosunda Lucas Biglia , Jan Polák , Matías Suárez , Mbark Boussoufa , Tom De Sutter ve Romelu Lukaku gibi çok kaliteli isimler yer alıyor.

Anderlecht 'in bu maçtaki 23 kişilik kadrosunda şu isimler yer alıyor ; Badibanga, Biglia, Boussoufa, Chatelle, Chavarría, Cordier, De Sutter, Deschacht, Gillet, Juhasz, Kanu, Kljestan, Kouyate, Lecjaks, Legear, Marecek, Mazuch, Polak, Proto, Rnic, Sare, Schollen, Suarez

Ligin son şampiyonu Anderlecht , geçen haftada Belçika kupası finalinde AA Gent'i mağlup ederek kupaya uzanmış ve bu maç öncesi morallenmişti. Müthiş bir hazırlık döneminde de geçmişlerdi. Belçik liginde yeni sezon başlamasada öncesinde gösterdikleri performansları çok iyiydi. TNS iç sahada olmanın avantajı ile saldıracaktır. Deplasmanda işleri çok zor olacak çünkü.Anderlecht 'in zaten defansif bir oyun oynadığını göremeyiz. Onlarda ilk maçtan işi bitirmek isteyeceklerdiri. Gollü bir müsabaka bekliyorum. 

0 yorum:

Yorum Gönder