25 Temmuz 2010 Pazar

Norveç Tippeligaen 18. Hafta Maçları (25 Temmuz 2010)




327 - Haugesund - Viking 
2.5 Gol Üstü :1.45  WONN / 3.5 Gol Üstü :2.70 WONN

Ev sahibi Haugesund ligin yeni ekibi olmasına rağmen sahasındaki başarılı sonuçlarla ortama ayak uydurmuş durumda.Geçtiğimiz sezon sahasında oynadığı 15 maçta 13 galibiyet 1 beraberlik ve 1 mağlubiyet alan Haugesund 'un bu başarısı ligi şampiyon olarak tamamlamasında önemli bir pay sahibiydi.

Sahasında şuana kadar Rosenborg dışında çok güçlü ekiplerle karşılaşmadılar ve kendi gücüne denk takımlar karşısında iyi sonuçlar alsalarda güçlü takımlar karşısında varlık gösteremiyorlar.


Kupada Stromsgodset'e elendikten sonra ligde Brann ile berabere kalan Haugesund, geçen hafta kupada yenildiği Stromsgodset'e ligde de boyun eğmişti. Sahasında oynadığı 8 maçta 5 galibiyet 3 beraberlik alan Haugesund, ligde topladığı 21 puanın 18'ini bu maçlarda çıkarmış oldu.


Deplasmanda vahim durumdalar. Bu sezonki konumlarını iç sahada aldıkları sonuçlarla belirleyecekler.Deplasmanda kötü olmalarının sebebi sahasındaki gibi açık futbolla sürekli golü düşünmelerinden kaynaklanıyor. Savunmalarında çok açık veriyorlar ve rakipleri bu fırsatları iyi değerlendiriyor. Geçen hafta Stromsgodset'e mağlup olsalarda önemli fırsatlar yakalamışlardı ancak girdiği pozisyonları daha iyi değerlendiren taraf Stromsgodset olmuştu.




En son 2007-2008 sezonunda Avrupa Ligine katılma hakkı kazanan Viking , sonrasındaki iki sezonu orta sıralarda tamamlayarak bu başarıyı tekrar gösterememişti.

Bu sezona ise çok iyi başlayamayıp ilk 6 maçında sadece 1 galibiyet alabilmelerine rağmen sonrasındaki gösterdikleri müthiş performans ile çok hızlı bir şekilde üst sıralara yükseldiler ve Avrupa Ligine katılma yarışı içine girdiler.


Şampiyonluk şansları az görünsede Tromsø ve Valerenga epey zorlayacaklardır.Ligde oynadığı son 12 maçta sadece lider Rosenborg'a boyun eğen Viking, 4 beraberlik 7 de galibiyet almıştı.Kupada Kongsvinger'i 2-0 yenerek yoluna devam eden formda Viking, ligde de son 3 maçını kazandı. Martin Fillo , Tommy Hoiland ve Patrik Ingelsten'de oldukça formda isimler ve takımın hücumdaki başarısında en büyük pay sahibi onlar oldular. Odd Grenland'ı 3-1, Stabaek'i 3-2 ve Honefoss'ı 4-0 mağlup ettiler.Skor üretmekte zorlanmıyorlar.Sahasında çok etkili bir takım olan Viking , deplasmanda da 5 maçtır kaybetmiyor.


Haugesund takımı sürekli cesur ve açık futbol oynayan bir takım. Özellikle sahasında ligin güçlü takımlarıyla oynarken bile başa baş mücadele ediyorlar.Bu maçtada kazanamak istiyorlar. Ancak Viking takımı çok formda ve son haftalarda gollü galibiyetler alıyorlar. Haugesund ile oynayacakları maçta kazanan kim olur bilemicem ancak çok gollü bir müsabaka olacağını düşünüyorum.



330 - Odd Grenland - Stromsgodset
Odd Grenland Kazanır : 1.55 WONN

Ev sahibi Odd Grenland, Adeccoligaen'den Tippelgaen'e yükseldiği ilk sezonda ligi 4. sırada tamamlayarak önemli bir iş başarmıştı.Bu başarısından sonra hedeflerini daha da büyüterek Avrupa Ligine gitmek isteyeceklerini falan düşünmüştüm ancak bu geçen sezonki performanslarından uzak görüntüsüyle bunu başarmaları zor görünüyor.

Lige iyi başlayamasalarda bir dönem arka arkaya aldıkları galibiyetlerler yukarıya doğru tırmanmaya başlamışlardı ancak son haftalarda durakladılar ve düşüşe geçtiler. Ligde Viking'e 3-1 yenildikten sonra kupada Honefoss'u 5-1 gibi farklı bir skorla geçtiler ancak Sonrasında arka arkaya güçlü rakiplerle karşılaştı.. Valaranga'ya 2-1 yenilen Odd Grenland, geçtiğimiz hafta ise Rosenborg deplasmanından istediği 1 puan almayı başarmıştı.


Böylelikle son 3 maçında sadece 1 puan alabilen Odd Grenland, saha ve seyirci avantajınıda arkasına alarak Stromsgodset karşısında artık kazanmak istiyor.




Deplasman ekibi Stromsgodset ise geçen sezon son 4 maçında 10 puan toplayarak şanslı bir şekilde ligde kalmayı başarmıştı. 2009-2010 sezonunda deplasmanda 15 maçta sadece 1 galibiyet almalarına rağmen iç sahadaki başarılı performansları onları ligde tutmaya yetti.

Stromsgodset takımı bu sezonda iç sahadaki başarılı performansı ile dikkat çekiyor.Ligde şuana kadar sahasında oynadıkları 9 maçta 7 galibiyet 2 mağlubiyet aldılar. Rosenborg'la beraber iç sahada en çok puan toplayan takım olan Stromsgodset , aynı zamanda sahasında en çok maç kazanan takım.


Stromsgodset deplasmanda ise çok vasat bir görüntüde. Adeta geçen sezonun tekrarını yaşıyorlar. Oynadığı 9 deplasman maçında henüz hiç galibiyet alamayan Stromsgodset , sadece 1 beraberlik alırken 8 kez rakiplerine boyun eğdi. O 1 puanıda geçen hafta Molde deplasmanından almışlardı. Bu 9 maçta rakip filelere sadece 5 gol atabilen Stromsgodset , kalesinde ise tam 19 gol gördü.


Takımın en golcü ismi Pedersen'in Molde maçında sakatlanması ve uzun süre sahalardan uzak kalacağının açıklanmasının ardından Odd Grenland takımının kazanacağını yönündeki düşüncem daha kuvettli bir hal aldı.Deplasman maçlarında varlık gösteremeyen Stormsgodset'in Pedersen'ninde yokluğunda , artık kazanmak isteyen Odd Grenland karşısında işi çok zor. Odd Grenland bu kez kazanır. 


    

329 - Molde - Start Kristiansand ÜST :1.35
WONN

Geçtiğimiz sezonu Şampiyon Rosenborg'un ardından 2. sırada tamamlayan Molde çok vasat bir performans gösterdi ligde şuana dek.Düşme hattına yakın bir yerde bulunuyorlar ve gösterdikleri performansla taraftarlarını hayal kırıklığına uğrattılar.

Aalesund ile golsüz berabere kaldıktan sonra geçen haftada sahasında Sandefjord'u ağırlayan Molde , yine sahadan golsüz beraberlikle ayrıldılar. Aslında çok ciddi pozisyonlar yakaladılar ve kazanabilirlerdide ancak olmadı.

Hafta içinde UEFA Avrupa ligi 2. ön eleme turu rövanş maçında Jelgava ile oynadılar ve 2-1 yenilmelerine rağmen turu geçtiler. Ancak 3 gün önce oynadıkları bu maçla beraber yol yorgunluğunuda katarsak Start maçının onlar için çokta kolay olacağını söyleyemeyiz.

Ligde 5 maçtır kazanamayan Molde, son iki maçında gol yemesede savunması kurgusu güven vermiyor.Zaten Kongsvinger'den sonra en çok gol yiyen ekipler.

Start Kristiansand takımı ise Norveç NM Kupasında Fredrikstad'ı eledikten sonra ligde Sandefjord'u ve geçen haftada Aalesund'u mağlup etmeyi başardı.Böylelikle biraz olsun toparlandılar ve ilk 3 e yakın olmaya devam ettiler.

Sahasında etkili bir takım olan Start Kristiansand , deplasmanlarda ise çok vasat. Oynadıkları 8 deplasman maçında sadece 7 puan toplayabildiler.Bu maçlarda 12 gol atarken kalesinde ise 20 gol gördüler.Ligin en çok gol yiyen ekiplerinden biri olan Start Kristiansand, aynı zamanda en golcü takımlar arasında.

İki takım arasında geçen sezon bu sahada oynanan maçı Molde 8-1 gibi tarihi bir skorla kazanmış.Start Kristiansand rövanş için saldıracaktır. Rakibinden daha iyi durumdalar.Molde'nin bu sezon sahasındaki 8 maçın 7'si, Start Kristiansand 'da deplasmandaki 8 maçının 6'sı üst bitti. Ligin iki golcü ve kötü savunmaya sahip olan takımlarının maçı üst bitmeye aday. 


331 - Sandefjord - Brann 2 : 1.80
WONN

Ev sahibi Sandefjord ligin dibine demir atmış durumda adeta. Oynadıkları 17 maçta sadece 1 galibiyet alırken 4 beraberlik ve 12'de mağlubiyet aldılar. Topladıkları 7 puanla son sırada yer alıyorlar ve bir mucize olmazsa önümüzdeki sezon Adeccoligaen'da mücadele edecekler.

Savunmadaki ciddi sıkıntılar sürerken gol atma probleminide çözemediler. Oynadıkları son Molde maçında pozisyon bulmakta zorlanırken rakibe ciddi pozisyonlar verdiler ancak şanslıydılar ve sahadan puanla ayrıldılar.

Maçlarda genelde savunma ağırlıklı başlıyorlar ve geriye düşseler dahi saldıracak güçleri olmadı için maçı çevirmekte zorlanıyorlar. Ligde haftalardır maç kazanamıyorlar ve bu formlarıylada kazanacak gibi değiller.

Brann yönetiminin Teknik direktöre ültimatom vermesiyle birlikte çıkışa geçen Brann takım, geçen hafta Stabaek karşılaşmasından tahmin ettiğim gibi puanla ayrıldı.

Ligde 4 haftadır kaybetmeyerek iyi sinyaller vermeye başladılar. Bu maçıda kazanarak alt sıralardan uzaklaşmak istiyorlar ve Stabaek karşısındaki gibi istekli oynarlarsa bu maçı kazanırlar. 


351 - Stabaek - Rosenborg 02 Açık :1.95 & 3.00
WONN


Geçen sezonu 3. sırada tamamlayan Stabaek bu sezon henüz üst sıraları zorlayabilecek bir performans sahaya yansıtamadı.

5 maç arka arkaya başarılı sonuçlar alarak 13 puan topladıktan sonra düşüşe geçtiler. UEFA Avrupa liginde 2-2'nin rövanşından Dnepr ile deplasmanda 1-1 berabere kalarak deplasman golü kuralları gereği avrupaya veda ettiler.Norveç Kupasında da amatör takımlardan Tonsberg'e elenmişlerdi ve sadece lig kaldı onlar için.

Son şampiyon Rosenborg ise bu sezonda geniş kadrosu ile şampiyonluğun en büyük favorisi durumunda.

Oynadıkları 17 maçta 10 galibiyet 7 beraberlik aldılar ve namağlup zirvede yer alıyorlar.Valerenga takımı bu sezon onları epey zorlayacak gibi görünüyor. Diğer takipçi Tromso ise son haftalarda oldukça formsuz.

Ligde Valarenga'dan sonra Start'la birlikte en golcü takım olan Rosenborg savunma da çok başarılı şuana kadar ve ligin en az gol yiyen takımılar.Arka arkaya aldıkları 5 maçlık galibiyet serisinden sonra geçtiğimiz hafta sahasında Odd Grenland'a puan kaptırdılar.Rakibinden çok daha üstün oynayıp net fırsatlar yakalasalarda 3 puanı alamadılar.

Rosenborg takımının hafta arasında İsveç'in AIK Stockholm takımı ile Şampiyonlar ligi 3. tur ön eleme maçı var. Bu nedenle teknik direktör Eggen rotasyona gidebileceklerini açıklamıştı.Ancak bunun yorgun Stabaek karşısında çok etki edeceğini düşünmüyorum. Zira Rosenborg'un çok geniş bir kadrosu var ve bu açıdan sıkıntı çekmiyorlar.

İki takım arasında ligin ilk yarısında oynanan maçı Rosenborg sahasında çok üstün bir futbol oynayarak 2-0 kazanmıştı.Ligin formda ekibi lider Rosenborg bu maçında favorisi konumunda.En yakın takipçileri Valarenga'nın puan kaybetmesi bu maç öncesi onları rahatlatarak moral verdi.Stabaek deplasmanında kaybedeceklerini sanmıyorum.Rosenborg bu sezon hiçbir takıma boyun eğmedi , eğer eğeceksede bu takım Stabaek olmamalıdır.

0 yorum:

Yorum Gönder