28 Temmuz 2010 Çarşamba

Marsilya - PSG , Fransa Süper Kupası Finali ( 28 Temmuz 2010 )






556 - Marsilya - Paris St Germain ALT:1.50 / İY0:1.85


Fransa liginin son şampiyonu Marsilya ile Son Fransa Kupası şampiyonu PSG , Tunus'ta Fransa Süper Kupası için karşı karşıya geliyor.

Marsilya takımı yeni sezon öncesi kadrosuna Osasuna'dan Azpilicueta, Ajaccio'dan Sabo ve N'Diaye, Arles'den Ayew ve Valenciannes'den Samassa 'yı kattı.Kone ve Moriantes ile yollar ayrıldı.

Yeni sezon öncesi iyi bir hazırlık döneminden geçtiklerini söyleyemeyiz. Ülkesinin 2. lig takımlarından Vannes'i 2-0 yendikten sonra Monaco'ya 1-0 ve Toulouse'ye 4-2 yenildi.Son hazırlık maçında ise İtalyan ekibi Catania'yı 2-0 yendiler.Bu maçlarda atılan 6 golün 4'üne imza atan Ayew , Brandao ve Niang üçlüsü bu maçta yer alamayacaklar.Zaten 1 golünüde Toulouse'nin kendi kalesine attığını düşünürsek hücumda epey sıkıntı yaşayacaklar gibi görünüyor bu maçta.

Geçen sezon ligde hayal kırıklığı yaşatan ve Fransa Kupasını kazanarak taraftarlarını mutlu eden Paris St Germain , süper kupayıda müzesine götürmek istiyor.

Paris St Germain yeni sezon öncesi kadrosunu Lyon'dan Bodmer , Monaco 'dan Nene'yi kattı. Özellikle Nene geçen sezon takımıyla müthiş bir performans sergilemiş ve ligin gol kralı olmuştu. PSG adına çok iyi işler yapacaktır diye tahmin ediyorum.

Takımda yeni sezon öncesi yapılan değişiklikler işe yaramış görünüyorki PSG takımı hazırlık maçlarında başarılı bir performans sergiledi. Zayıf takımlarla oynasalarda oynadıkları oyun oldukça başarılıydı.Özellikle hücumda çok başarılı olduklarını söyleyebiliriz ancak savunmada sıkıntılar var. Birkaç takviye ile o sıkıntılarda giderilirse bu sezon başarılı olacaklarını düşünüyorum.

Hazırlık maçlarında Croix Savoie 2-0 ve Sporting Lisbon'u 4-2 yenerken , Legia Warsaw ile 2-2 berabere kaldılar.Özellikle Legia Warsaw ile oynadıkları maç çok çekişmeli oldu. 75 Dakika boyunca iki takımda gol bulamamışken bu dakikada Hoarau sahneye çıkıp PSG yi 1-0 öne geçirmişti. Bu golden 4 dakika sonra yakından tanıdğımız bir isim olan Kezman farkı ikiye çıkarırken 2 dakika sonra Zyro ile farkı 1'e indiren Legia Warsaw 87. dakikada Chinyama'nın attığı golle sahadan beraberlikle ayrıldı.

PSG 'de 2008-2009 sezonunda müthiş bir performans gösteren ve o sezon en golcü isim olan Hoarau, geçen sezon bekleneni veremesede hazırlık maçlarındaki performansı ile yeni sezon öncesi umut verdi. Ancak bu maçta takımı adına görev alamayacak. Yine orta sahanın en önemli isimlerinden Rothen'nin oynayamacak olması PSG nin oyun kurmasına için sorun teşkil edebilir.

Dolayısıyla her iki takımda henüz resmi maç yapmamış ve çokta hazır değiller. İki takımında ofansif olarak bu maçta yer alamayacak olan isimleri gerçekten çok önemli ve kaliteli isimler. Yokluklarını fazlasıyla hissedeceklerdir. Ayrıca Kupa finali olması ve tek maç üzerinden oynanması nedeniyle de takımlar temkinli mücadele edeceklerdir. Bu saydığım sebeplerden dolayı bu maçta ilk yarıda beraberlik beklerken gol sayısı olarak kısır bir maç bekliyorum. 


Muhtemel 11'ler ; 

Marsilya ; Mandanda , Azpilicueta , Diawara , Hilton , Taye Taiwo , E. Cissé, Lucho Gonzalez , Kaboré , Valbuena, Andre Ayew, Samassa.

PSG ; Coupet ,Jallet , Camara, Sakho, Armand , Makelele, Bodmer, Sessegnon, Nene , Mevlut Erdinc ,Luyindula.

0 yorum:

Yorum Gönder