28 Temmuz 2010 Çarşamba

İsveç Superettan İddaa Tahminleri,Bahisleri,Yorumları (28 Temmuz 2010)



544 - Norrkoping - Assyriska 1 :1.70 / ÜST :1.45

Norrkoping takımı ligin son sıradaki ekibi Trollhattan'ı 3-0 ve 4-0 gibi farklı skorla geçtikten sonra geçen haftada Oster'i deplasmanda 1-0 yenerek liderliğini sürdürdü.

Geçtiğimiz sezon son haftalardaki başarılı performansı ile zorda olsa ligde kalmayı başarmışlardı ancak bu sezon ise şampiyonluğun en büyük favorilerinden biri durumundalar.

Sahasında oldukça etkili oynuyorlar ve en iyi averaja sahip takım durumundalar. 8 iç saha maçında 5 galibiyet 2 beraberlik ve 1 yenilgi alan Norrkoping ,bu maçlarda 16 gol atarken kalesinde ise 6 gol gördü.

Assyriska takımı geçen sezon play-off'a kaybederek Allsvenskan'a yükselme fırsatını tepmişti.Bu sezon ise ilk 3 'e girmeleri zor görünüyor.Şuana dek kendilerinden beklenen performansı sahaya yansıtamadılar.

Geçen hafta lig sonuncusu Trollhattan'ı 5-2 gibi farklı bir skorla yenselerde , hücumda çok zorlanan Trollhattan gibi bir takımdan 2 gol yemeleri kafalarada soru işareti yarattı.Ligin golcü ekiplerinden biriler ancak çokta gol yiyorlar.

Sahasında başarılı sonuçlar alan Assyriska deplasmanda oldukça vasat. Oynadıkları 7 deplasman maçında sadece 1 kez galibiyet yüzü görebildiler. Diğer maçlarında ise 3 beraberlik ve 3 mağlubiyet aldılar.

Ceyhun Eriş'in takımdan ayrılmasıyla önemli bir güç kaybeden Assyriska geçen hafta kazansada bana umut vermedi.Norrkoping özellikle sahasında çok etkili bir takım ve Trollhattan'dan bile 2 gol yiyen Assyriska 'ya acımaz.Assyriska 'dan hücum gücünün yüksek olması bize üst alternatifini kazandırıyor.

Norkopping ; N. Westberg , V.Rönneklev, A. Whass, C. Arvhage, C. Mendes, D. Bamberg, A. Tankovic, D. Wiklander, I. Khalili , S. Hasani, R. Mwafulirwa

Assyriska ; M. Bahne , M. Thorstensson, F. Samuelsson, M. Mbye, D. Björkeryd , A. Toompuu, D. Östlundh, H. Laitinen, S. Batan , G. Marklund, X. Lumnica



545 - Falkenbergs FF - Vasby United
1 :1.85

Ev sahibi Falkenbergs geçen sezon üst sıraları hayli zorlamıştı ancak son haftalarda yaşadığı düşüşle Play-Off hakkını kaybetmişti. Bu sezon ise ligde kalma mücadelesi veriyorlar.

Geçen hafta Jönköpings Södra deplasmasmanında çok iyi oynadılar ve 2-1 kazanarak 9 hafta aradan sonra galibiyetle tanışıp moral buldular.

Ligde son sıradaki Trollhattan FC ile attıkları 14 golle en az gol atan ekip durumundalar. Savunma olarak ligin bir çok takımından daha iyiler ancak skor üretmekte sıkıntıları başarılı olmalarını engelliyor.

Falkenbergs takımı deplasmanda 6 maçtır kaybetmiyor ancak iç saha peformansları çok kötü. Oynadıkları 8 iç saha maçında henüz galibiyetle tanışamadılar ve sadece 3 puan toplayabildiler.Takımda Tibor Joza dışında eksik yok.

Vasby United takımının geçen sezonun başlarında gösterdiği kötü performansla ligden düşmesine kesin gözüyle bakılıyordu ancak şanslarınında yardımı ile ligde kalmayı başardılar. Bu sezonda hedefleri ligde kalabilmek.

Geçen sezon ligde 30 maçta attığı 28 golle en az gol atan takım olan Vasby United , bu sezon hücumda biraz daha iyi.Ancak savunmada ciddi sıkıntılar yaşıyorlar ve şuanda ligin en çok gol yiyen ikinci ekibiler.Ligde 4 maçtır galibiyete hasretler.

Vasby United takımı evinde kötü , deplasmanda dahada kötü. Oynadıkları son 4 deplasman maçında da puansız ayrıldılar. Bu maçtada Falkenbergs'in ilk iç saha galibiyetini alarak , Vasby'i bir deplasmandan daha puansız göndereceğini düşünüyorum.



544 - Angelholms FF - Jönköpings Södra ÜST :1.60

Ev sahibi Angelholms 3 maçlık galibiyet serisinden sonra oynadığı son 3 maçın 2'sini kaybetti. Sundsvall , Norrkoping gibi güçlü takımları deplasmanda yenerek önemli bir iş başarmışlardı.

Ligde Orgryte ve Assyriska'dan 1 , diğer rakiplerinden ise 2 maç eksikleri var. Bu eksik maçlarını kazandıkları takdirde üst sıralarda yer almaları ve play-off yarışına girmeleri mümkün.

Özellikle savunmadaki başarısıyla dikkat çeken Angelholms , şuanda 15 maçta kalesinde gördüğü 14 golle ligin en az gol yiyen ekibi durumunda.Geçen hafta Hammarby deplasmanında öne geçmelerine rağmen sahadan 2-1 mağlup ayrılmışlardı.

Ligde attıkları 18 golün 12'sini iç saha maçlarında bulmaları dikkat çekici bir istatistik. Deplasmanda skor üretme sorunu yaşıyorlar ancak sahasında etkili bir takımlar.Oynadıkları son iki iç saha maçında da galibiyetle ayrıldılar.

Jönköpings Södra takımı ise geçen sezon son maçlarında başarılı sonuçlar alarak ligde kalmayı başarmıştı.Bu sezon şuan için o korkuyu yaşamıyorlar ancak durumları iç açıcı değil.

Oster takımı ile birlikte ligin en az beraberlik alan ekibi durumundalar.Bunun dışında 6 galibiyet ve 9 mağlubiyet aldılar.Geçen hafta sahasında Falkenbergs FF'e boyun eğmişlerdi.

Sahasında oynadığı son 4 maçtanda puansız ayrılran Jönköpings Södra , deplasmanda ise son 4 maçında 3 galibiyet aldı.Deplasmanda en çok gol atan ve en çok gol yiyen takımlar arasındalar.Son zamanlarda deplasmanlarda basarılı sonuclar alan Jonkopings Angelholm deplasmanındada süpriz yapmak istiyor.

İki takım arasında oynanan son 6 maça bakarsak, takımların birbirleri karşısında farklı galibiyetlere imza attıklarını görüyoruz. ;

30/06/2008 Superettan Jönköpings Södra 0 - 3 Angelholms
19/10/2008 Superettan Angelholms 6 - 0 Jönköpings Södra
13/04/2009 Superettan Angelholms 2 - 1 Jönköpings Södra
03/08/2009 Superettan Jönköpings Södra 6 - 1 Angelholms
20/04/2010 Superettan Jönköpings Södra 1 - 3 Angelholms

Tahmine gelicek olursak sahasında gol sıkıntısı çekmeyen ve attığı gollerin büyük kısmını bu sahada bulan Angelholms ile deplasmanda skor üretme sıkıntısı olmayan ancak çokta gol yiyen Jönköpings Södra arasındaki maçta, aynı aralarındaki son 6 maç gibi bol gol bekliyorum.

**********

İsveç Superettan Eksikler Listesi ;

Mikael Aldrin Nilsson,
(Degerfors IF)
Christophe Lallet, (Degerfors IF)
Tibor Joza, (Falkenbergs FF)
Hannes Sigurdsson, (GIF Sundsvall)
Max Mölder, (Landskrona BoIS)
Kutshi Kanga, (Syrianska FC)
Elmin Nurkic, (Östers IF)
Tommy von Brömsen, (Örgryte IS)

0 yorum:

Yorum Gönder